Στ. Πλουμιστός: "Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της αλλαγής που θέλει να δει στον κόσμο"

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Στ. Πλουμιστός: "Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της αλλαγής που θέλει να δει στον κόσμο"

⍆Υπάρχουν άνθρωποι που, για διάφορους λόγους, αντιμετωπίζουν τη ζωή πεπεισμένοι....
ότι ο πόνος των άλλων είναι ένα πλεονέκτημα για αυτούς, χαίρονται και γίνονται οι ίδιοι η αιτία για να πονάνε οι άλλοι.

 Η καλύτερη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους τύπους ανθρώπων είναι ένα μάθημα καλοσύνης γιατί πράγματι, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε σεβασμό.

Οι έννοιες του καλού και του κακού υπήρξαν αντικείμενο συνομιλίας κατά τη διάρκεια αιώνων ιστορίας, που σχετίζονται κυρίως με το πώς η ανθρώπινη ψυχή σχετίζεται με αυτές. Σε τελική ανάλυση, είναι σε μεγάλο βαθμό ένα ζήτημα πολιτισμού, κοινωνίας και άλλων μεταβλητών.

Το σημείο εκκίνησης είναι μια συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία ένα άτομο συμπεριφέρεται άσχημα και μας πληγώνει. Πώς αντιδρούμε σε αυτήν την κατάσταση;

Η καλοσύνη είναι ένα μάθημα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η καλοσύνη μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο μάθημα, ακόμη και όταν δεν καταλαβαίνουμε το κίνητρο που οδήγησε κάποιον να μας βλάψει. χρησιμοποιώντας την καλοσύνη ως απάντηση, δεν απαλλάσσουμε τον άλλον από αυτό που έχει κάνει σε εμάς, αλλά απελευθερώνουμε τον εαυτό μας από αρνητικά συναισθήματα.


Σε πολλές περιπτώσεις είναι πραγματικά δύσκολο να συγχωρήσετε τον άλλο και να τον κατανοήσετε.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορείτε να συγχωρήσετε χωρίς να ξεχάσετε και χωρίς να χάσετε εμπιστοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο, η συγχώρεση δεν μας κάνει πιο αφελείς ή λιγότερο ευάλωτους, αλλά μας ελευθερώνει από ένα βάρος που κρατά την πληγή που είναι ανοιχτή.

Η καλοσύνη γίνεται μάθημα γιατί είναι επιβράβευση, προάγει την αλληλεγγύη, είναι καλή για την αυτοεκτίμηση και ανοίγει την πόρτα για πόνο και μάθηση. Μια πράξη καλοσύνης εξετάζει το καλό κάποιου και το καλό των άλλων. Η σκληρότητα, αντίθετα,προσπαθεί να πετύχει μόνο τα δικά της συμφέροντα που είναι πάντα ένα αρνητικό αποτέλεσμα, μια αρνητική δόνηση.

Η καλοσύνη προέρχεται από την καρδιά

Μία από τις πιο δημοφιλείς απόψεις είναι ότι δεν γεννιόμαστε καλοί ή κακοί, αλλά καλλιεργούμε την καλοσύνη ή την κακία ανάλογα με το πώς μεγαλώνουμε συναισθηματικά. Για αυτόν τον λόγο, μπορούμε να πούμε ότι η καλοσύνη γεννιέται από την καρδιά και τρέφεται από αυτή.

Εάν κατά τη διάρκεια της ζωής μας δεν θέλουμε να βλάψουμε κανέναν, πώς μπορούμε να αντιδράσουμε με εκδίκηση απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν να μας βλάψουν;


Η απάντηση με κακή πράξη δεν αλλάζει τίποτα, δεν επιδιορθώνει τη ζημιά και δίνει μόνο στιγμιαία ικανοποίηση. Η οργή καταστρέφει, μεταμορφώνει και δεν φέρνει θετικά αποτελέσματα. Το άλλο άτομο θα έχει το δικαίωμα να επιμείνει, δεδομένου ότι συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο, οπότε όχι μόνο δεν θα έχετε κερδίσει τίποτα, αλλά θα έχετε επίσης χάσει τα πάντα.

Όπως είπε ο Μ. Γκάντι, ''ο καθένας από εμάς πρέπει να γίνει μέρος της αλλαγής που θέλει να δει στον κόσμο. Ξεκινώντας από τις πιο περίπλοκες και δύσκολο να ξεπεραστούν καταστάσεις έως τις μικρότερες''.

Μπορούμε επίσης να βασιστούμε στην ηθική του Καντ, η οποία υποστήριξε ότι η αρετή συνίστατο στο «να κάνουμε το έργο μας καθολικό έργο». Μην αφήνετε την κακία γύρω σας

Περιβαλλόμαστε από μίσος, βία και φόβο, και επομένως είναι απαραίτητο να εκπαιδευτούμε με αξίες που συμβάλλουν στην κοινωνική και ατομική ευημερία, αξίες που αποτρέπουν την ανάπτυξη όλων αυτών των λογοκριτών συμπεριφορών που μας περιβάλλουν. Στην πραγματικότητα, όσοι το έχουν βιώσει ανακάλυψαν ότι το περίφημο «Οφθαλμός αντί οφθαλμού» είναι στην πραγματικότητα άχρηστο, γιατί, στο τέλος, καταλήγουν όλοι τυφλοί.


Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κακία να αναπτυχθεί γύρω μας, πόσο μάλλον τη θέλησή μας να την χρησιμοποιήσουμε για να τιμωρήσουμε.Η καλοσύνη διδάσκεται με παραδείγματα, χωρίς να δημιουργεί όλα αυτά τα συναισθήματα που έχουν μοναδικό σκοπό την δηλητηρίαση της ψυχής. Η καλοσύνη σας επιτρέπει να διατηρείτε θετικές καταστάσεις στη μνήμη σας εξαλείφοντας αρνητικά συναισθήματα.

Αντιμετωπίστε μια κακή πράξη, προσπαθώντας να απαντήσετε με μια καλή πράξη. Και αν ο πόνος είναι τόσο μεγάλος που σας τυφλώνει, δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να το ξεπεράσετε
Όχι να ξεχνάτε, αλλά να κάνετε τις κινήσεις σας ελεγχόμενες από ορθολογισμό παρά από θυμό.

Τέλος αν δεν μπορείτε να το διορθώσετε και δεν μπορείτε να κάνετε παιδαγωγική ανάλυση της κατάστασης,φύγετε μακριά, χωρίς να πληγώσετε, γιατί δεν είναι σωστός τρόπος να συμπεριφέρεστε έτσι.

"Ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο μέρος, όχι εξαιτίας εκείνων που κάνουν κακά πράγματα, αλλά εξαιτίας εκείνων που παρατηρούν χωρίς να κάνουν τίποτα"

-Albert Einstein


Voice Healing Therapy 
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
Voice Healing: Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης,
Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες,
Αυτοβελτίωσης και Αφυπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,392,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1789,ΑΠΟΨΕΙΣ,13,Άρθρα,808,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,87,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,634,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,76,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,699,ΒΙΝΤΕΟ,164,ΒΟΛΟΣ,15,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1782,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,103,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,107,ΕΛΛΑΔΑ,428,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,60,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,19,ΕΡΕΥΝΕΣ,24,ΖΩΗ,99,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,5,Θεσσαλία,1313,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,15,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,162,Κόσμος,9307,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,3,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,29,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,150,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1491,Πολιτική,6766,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5794,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,69,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,54,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1034,Τοπικά,11667,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2434,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,23,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,62,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,531,Eco-News,2700,GP - info,5,voice healing therapy,18,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: "Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της αλλαγής που θέλει να δει στον κόσμο"
Στ. Πλουμιστός: "Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της αλλαγής που θέλει να δει στον κόσμο"
Στ. Πλουμιστός: "Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της αλλαγής που θέλει να δει στον κόσμο"
https://www.acn.edu.au/wp-content/uploads/nurseclick-random-acts-kindness.jpg
https://i.ytimg.com/vi/xSG3z96vBus/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_930.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/07/blog-post_930.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content