Ολιστική προσέγγιση της υγείας: Η ασθένεια είναι συνέπεια της απώλειας της εσωτερικής αρμονίας και της πνευματικής ισορροπίας

Ολιστική προσέγγιση της υγείας: Η ασθένεια είναι συνέπεια της απώλειας της εσωτερικής αρμονίας και της πνευματικής ισορροπίας

👉Η ολιστική προσέγγιση της ζωής είναι η απόκτηση ενός ατόμου τη δύναμη και τον αυτοέλεγχο, ενεργοποίηση των δικών του κρυφών δυνατοτήτων που έχει ορίσει η Φύση.

Η πρώτη αναφορά μιας ολιστικής προσέγγισης στην υγεία βρίσκεται στην Κίνα σχεδόν πριν από 4 χιλιάδες χρόνια, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κίτρινου Αυτοκράτορα Χουάν-Τι. Το θεραπευτικό σύστημα του σώματος επικεντρώθηκε στη θεραπεία και πρόληψη ασθενειών και χρησιμοποιούσε τη θεραπευτική δύναμη των βοτάνων, το ψυχοφυσικό σύστημα της αναπνοής και οι σωματικές ασκήσεις, η διατροφή με φυσικά προϊόντα και η πειθαρχία και ο αυτοέλεγχος τέθηκαν στο προσκήνιο.

Η ασθένεια θεωρήθηκε ως συνέπεια της απώλειας της εσωτερικής αρμονίας και της πνευματικής ισορροπίας.


Τώρα υπάρχει μια επιστροφή σε μια ολιστική προσέγγιση της υγείας, όταν η κύρια εστίαση της εξουσίαςένα άτομο είναι «Εδώ και Τώρα», στην παρούσα στιγμή. Δεν έχει σημασία πότε ήρθε η ασθένεια, όταν οι σχέσεις με άλλους ανθρώπους επιδεινώθηκαν, τα οικονομικά τελείωσαν ή η επιχείρηση απέτυχε. Μέχρι τώρα, η ζωή μας κυριαρχούνταν από σκέψεις και συναισθήματα, καθώς και από λέξεις που έχουν διαμορφώσει τη σημερινή μας θέση. Συνειδητοποιώντας αυτό το γεγονός, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεών μας, κάνουμε τα πρώτα βήματα προς τη θεραπεία μας.

Προς το παρόν, με την έναρξη της Εποχής του Υδροχόου, Νέες Ενέργειες έρχονται στη Γη, οι οποίες φέρνουν νέα εργαλεία σε ένα άτομο για να θεραπεύσει δύσκολες καταστάσεις ζωής και ασθένειες του φυσικού σώματος.

Σήμερα έχουμε διαθέσιμο μεθόδους, που επιτρέπουν να ενεργοποιήσουμε την κυτταρική γνώση της σωματικής μας οργάνωσης . Αυτές οι αδρανείς ικανότητες περιλαμβάνουν διαύγεια μυαλού, βαθιά γαλήνη, άριστη υγεία και αναζωογόνηση. Είναι πολύ σημαντικό να προσδιορίσουμε ποιες πτυχές της ζωής μας ενισχύουν τη ζωτικότητά μας και ποιες παρεμβαίνουν, αντιτίθενται στις φυσικές διαδικασίες.

Η κύρια ευθύνη για την κατάσταση της ψυχικής, σωματικής και πνευματικής υγείας ενός ατόμου ανήκει σε αυτόν, γιατί η πηγή της θεραπείας βρίσκεται μέσα στην κυτταρική μας βιολογία!

Προς το παρόν, ο κόσμος έχει αναπτυχθεί δονητική ενεργειακή επούλωση, οι μέθοδοι βελτιώνονται και εμφανίζονται όλο και περισσότεροι ικανοί, ικανοί θεραπευτές που κατανοούν ότι ένα άτομο είναι ένα πολυδιάστατο πλάσμα, πολύπλοκα διατεταγμένο, που απαιτεί μια συνθετική προσέγγιση στη διαδικασία της θεραπείας, της πρόληψης ασθενειών και της διατήρησης της υγείας με βάση τη νέα γνώση του Νέα Εποχή που ανοίγεται στους ανθρώπους. Όμως, πριν εξοικειωθείτε με τις μεθόδους θεραπείας με δονήσεις, είναι απαραίτητο να έχετε μια ιδέα για τις δομές του ανθρώπινου σώματος με τις οποίες εργάζονται. Και εδώ η επιστήμη μας βοηθά να συνθέσουμε την ιδέα της υγείας σε ένα ενιαίο σύνολο, να βρούμε τρόπους που είναι βέλτιστοι για κάθε άτομο, μεθόδους διόρθωσης της διαταραγμένης ισορροπίας, ας γνωρίσουμε μερικά βασικές έννοιες, που θα διευρύνει την κατανόησή μας για τον άνθρωπο, τη σωματική και πνευματική του οργάνωση και την άρρηκτη σύνδεση με όλα τα Υπάρχοντα στον πλανήτη Γη.

Το DNA ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Τώρα η επιστήμη βρίσκεται στα πρόθυρα της τελικής ολοκλήρωσης της έρευνας για το ανθρώπινο γονιδίωμα. Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται να προσδιορίσουν μια σαφή δομή του DNA και να αποκρυπτογραφήσουν την αλληλουχία μεμονωμένων στοιχείων που συνθέτουν τα γονίδια. Αλλά ποιος έβαλε αυτό το κλειδί της ζωής μέσα μας και τι καθοδηγεί το DNA στην εκπλήρωση του πιο περίπλοκου ρόλου του στο σώμα; Οι μελέτες πολλών επιστημόνων δείχνουν ότι το DNA είναι μια μήτρα που έχει ενσωματωθεί μέσα μας από τον Δημιουργό, που περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη θεραπεία κάθε ανθρώπου και ολόκληρης της ανθρώπινης φυλής συνολικά. Επιστημονικά αποδεδειγμένο - είμαστε Θεία Όντα και είμαστε φυσικά ικανοί να αυτοθεραπευόμαστε .

Το βιολογικό μας DNA έχει δύο κλώνους ορατές στο μικροσκόπιο. Όμως, υπάρχουν ακόμη δέκα σπείρες, οι λειτουργίες των οποίων έχουν χαθεί και μπορούν να ενεργοποιηθούν σήμερα. Συνολικά, υπάρχουν 12 έλικες DNA, διατεταγμένες σε στρώματα, οι οποίες είναι «τυλιγμένες» με μια κρυσταλλική δομή - μια μνήμη που αποθηκεύει όλη τη γνώση για τη ζωή μας, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων ενσαρκώσεων.

Έτσι, υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή μεταξύ των 12 κλώνων του DNA και της κρυσταλλικής μνήμης των 12 τμημάτων, αλλά προς το παρόν είναι δύσκολο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα άτομο δεν μπορεί να θυμηθεί πώς να αναγεννήσει αποτελεσματικά τους ιστούς, πώς να προστατεύσει τον εαυτό του από πολλές ασθένειες και λοιμώξεις, αφού το μεγαλύτερο μέρος της βιολογίας «δεν θυμάται» πώς να προστατευτεί από αυτές, πώς να ζήσει περισσότερο σε αυτόν τον πλανήτη, αφού ορισμένα μέρη της βιολογίας παύουν να λειτουργούν με την πάροδο του χρόνου ή καταστέλλονται χημικά.

Η κρυσταλλική δομή 12 τμημάτων που περιβάλλει τον κώδικα του ανθρώπινου DNA επικοινωνεί σύστημα μαγνητικού πλέγματος της γης , που πήρε νέο προσανατολισμό μέχρι το 2002, και Η ενεργοποίηση των κωδικών DNA είναι πλέον δυνατή!

Οι 12 κλώνοι του DNA περιέχουν τα σετ οδηγιών που επιτρέπουν στο ανθρώπινο σώμα να ζήσει έως και 950 χρόνια. Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κωδικοποίησης δεν είναι έγκυρο, καθώς δεν λαμβάνει πληροφορίες από τον πυρήνα της μνήμης. Είναι στον πυρήνα (κρυσταλλική δομή) της μνήμης που περιέχει πληροφορίες που θα βοηθήσουν το χημικό συστατικό του DNA να «θυμάται» πώς λειτουργούν αυτοί οι μηχανισμοί. Η βάση που συνδέει το κυτταρικό επίπεδο της ανθρώπινης βιολογίας με το Μαγνητικό Πλέγμα της Γης είναι ο μαγνητισμός . Κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα αυτοδιάγνωσης. Σήμερα υπάρχει μια αφύπνιση και επανένωση (μέσω της μαγνητικής συνιστώσας) του πυρήνα της μνήμης και του συστήματος κωδικών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορα μεθόδους για την ενεργοποίηση κωδικών DNA. Η καθαρή πρόθεση ενός ανθρώπου ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ενεργοποίησης λεπτών δομών και προάγει τη θεραπεία σε πολλά επίπεδα της οργάνωσής του. . Αυτές οι τεχνικές σας επιτρέπουν να αντλήσετε από τη δεξαμενή της κοσμικής ενέργειας (το Μαγνητικό Πλέγμα της Γης) όση χρειάζεται ένα άτομο σε ένα δεδομένο στάδιο της ανάπτυξής του σύμφωνα με τη φυσική του Σοφία.

Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν ορισμένα μεθοδολογικά συστήματα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποια όργανα του ανθρώπινου σώματος εμπλέκονται στη λήψη και τη μετάδοση πληροφοριών, στη μεταφορά μιας μορφής ενέργειας σε μια άλλη και ποιες φυσιολογικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα. Πρώτον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι σκέψεις μας γεννούν την πραγματικότητά μας, διαμορφώνουν την εμπειρία της ζωής μας .

ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΚΕΨΗ

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ικανός να αντιληφθεί κάθε συχνότητα σκέψης του Ενός Θεϊκού Νου, της συνολικής εσωτερικής Γνώσης. Σήμερα όμως αντιλαμβάνεται μόνο εκείνες τις συχνότητες που επιτρέπει στον εαυτό του να πάρει. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συντονισμένοι για να λαμβάνουν σκέψεις που αντιστοιχούν στο επίπεδο των συχνοτήτων. δημόσια συνείδηση, κυρίαρχο στην περιορισμένη σκέψη, όταν το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου δεν είναι ενεργό. Ένα άτομο απορρίπτει εκείνες τις σκέψεις που η δημόσια συνείδηση ​​δεν δέχεται, αρνείται έτσι να διεισδύσει πέρα ​​από τα όριά της, περιορίζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης του εγκεφάλου του, αποδεχόμενοι σκέψεις υψηλών συχνοτήτων. Η υπόφυση ενεργοποιεί μόνο εκείνα τα μέρη του εγκεφάλου που δέχονται σκέψεις χαμηλής συχνότητας. Ο μόνος λόγος που κάθε άτομο εκθέτει ιδιοφυία, είναι το άνοιγμα της σκέψης του στον στοχασμό τολμηρών σκέψεων, λαμπρό, που ξεπερνά την περιορισμένη σκέψη του ανθρώπου. Αυτός επιτρέπεται τον εαυτό σου να έχεις τέτοιες σκέψεις και να απασχολείς τη σκέψη σου με αυτές. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν λαμβάνετε σκέψεις υψηλής συχνότητας επειδή , ότι δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει εκείνα τα μέρη του εγκεφάλου που θα επιτρέψουν επαναδιαμορφώστε τη διαδικασία σκέψης.

Προς το παρόν, οι μεγάλες σκέψεις απεριόριστης κατανόησης που ξεχύνονται στην ανθρωπότητα αναπηδούν από τη «συσκευή λήψης» της φωτεινής δομής και στέλνονται πίσω μέσω της πνευματικής συνιστώσας του ανθρώπινου όντος στον ποταμό των σκέψεων του Θείου Νου. Το να έχουμε κλειστή συνείδηση ​​σημαίνει να μην επιτρέπουμε τη δυνατότητα ύπαρξης κάτι που δεν μπορεί να γίνει αισθητό από τις αισθήσεις του σώματός μας. Κι όμως δεν είναι έτσι. Ό,τι σκεπτόμαστε, ό,τι ονειρευόμαστε και φανταζόμαστε, υπάρχει ήδη στο βασίλειο της ύπαρξης, γιατί έτσι δημιουργήθηκαν ό,τι δημιουργήθηκε σε αυτόν τον πλανήτη, και αυτό θα γίνει η εμπειρία μας. Έτσι διαμορφώνει ένα άτομο τη δική του πραγματικότητα, στην οποία, λόγω της κλειστότητας της σκέψης, δεν μπορεί να καταλάβει, να αντιμετωπίσει ασθένειες, αποτυχίες σε διάφορους τομείς της εμπειρίας της ζωής.

Κάθε άτομο, ενώ είναι ακόμη παιδί και βρίσκεται υπό την επίδραση της κοινωνικής συνείδησης, έχει αναλάβει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να μεγαλώσει, γεράσει και πεθάνει. Γι' αυτό, από τη στιγμή που ένας άνθρωπος αποδέχτηκε αυτή τη σκέψη, άρχισε να αποδυναμώνει τη ζωτική δύναμη μέσα στο σώμα του, επειδή η σκέψη του γήρατος στέλνει έναν ηλεκτρικό σπινθήρα χαμηλής συχνότητας σε κάθε κυτταρική δομή. Όσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα, τόσο πιο γρήγορα το σώμα χάνει την ευλυγισία του, γιατί μειώνεται η ικανότητα του σώματος να αναζωογονείται και να ανακάμπτει.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένας δέκτης της ηλεκτρικής συχνότητας σκέψης, αποτελείται από διαφορετικά τμήματα όπου λαμβάνονται, εντοπίζονται και ενισχύονται διαφορετικές συχνότητες σκέψης.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν παράγει σκέψη. Αυτό το σώμα δέχεται και τοποθετεί τη σκέψηπερνώντας από το πνεύμα ενός ανθρώπου, το μετατρέπει σε ηλεκτρικό ρεύμα, το ενισχύει και το στέλνει μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος σε όλα τα μέρη του σώματος, σε κάθε κύτταρο για επίγνωση και κατανόηση .

Όσο υψηλότερη είναι η συχνότητα της σκέψης ενός ατόμου, όσο πιο ενεργά λαμβάνει ολόκληρο το σώμα τη διατροφή και την ικανότητα αποκατάστασης και αναγέννησης, τόσο πιο ενεργά και περισσότερο ζει ένα άτομο.Έτσι, οι σκέψεις μας διαμορφώνουν την εμπειρία της ζωής μας, επιμηκύνουν ή συντομεύουν τη ζωή μας.

Πρόσφατα, ειδικά από τα τέλη του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα, τα μη παραδοσιακά είδη φαρμάκων έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, μη μπορώντας να βρουν θεραπεία για τις ασθένειές τους στη συμβατική ιατρική, στρέφονται σε μια εναλλακτική επιλογή για βοήθεια. Επιπλέον, η εναλλακτική ιατρική είναι επίσημα αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η πιο διάσημη κατεύθυνση σήμερα είναι η ολιστική ιατρική, η ουσία της οποίας είναι να εξετάσουμε το ανθρώπινο σώμα ως σύνολο, την αλληλεπίδραση των οργάνων με άλλα συστήματα.

Ως εκ τούτου, μια ολιστική προσέγγιση είναι μια συγκεκριμένη προσέγγιση για τη θεραπεία ενός ασθενούς, στην οποία δεν είναι μόνο σημαντική η ταυτοποίηση της νόσου αυτή τη στιγμή, αλλά και όλοι οι παράγοντες και οι αιτίες που έχουν επηρεάσει τον σχηματισμό της νόσου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. διαγιγνώσκονται.

Ολιστική θεωρία


Παρά το γεγονός ότι αυτή η προσέγγιση αυτή τη στιγμή κερδίζει μόνο δημοτικότητα, διαμορφώθηκε εδώ και πολύ καιρό. Η λέξη «ολιστικός» έχει τις ρίζες της στα ελληνικά και σημαίνει «ολιστικός» στη μετάφραση. Με βάση αυτό, μπορούμε να πούμε ότι από αυτή την άποψη ολόκληρος ο κόσμος εμφανίζεται ως ένας.

Η ολιστική προσέγγιση δεν υπάρχει μόνο στην ιατρική, σημαίνει επίσης ότι κάθε άτομο είναι αδιαίρετο και είναι μέρος του Σύμπαντος. Από την αρχαιότητα, αυτή η δήλωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες, αλλά στα μέσα του 17ου αιώνα, η ολιστική θεωρία σταμάτησε να αναπτύσσεται λόγω του γεγονότος ότι άρχισε να ανήκει στη φιλοσοφία και έχασε την πρακτική της αξία.

Ωστόσο, τον 20ο αιώνα, ο Jan Smuts μπόρεσε να διατυπώσει μια ολιστική προσέγγιση, να την επαναφέρει στα προηγούμενα στάδια της. Από τα τέλη της 20ης χιλιετίας, η ολιστική ιατρική έχει αρχίσει να αναδύεται και να κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα.

Ολιστική προσέγγιση στην ιατρική

Η παρουσίαση του ανθρώπινου σώματος στο σύνολό του συνεπάγεται μια συγκεκριμένη προσέγγιση. Η ολιστική ιατρική χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν βρει βοήθεια από γιατρούς. Οι επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα λένε ότι η κύρια πτυχή είναι η σωστή διατροφή. Από την άποψη μιας ολιστικής προσέγγισης, η σωστή διατροφή συνεπάγεται όχι μόνο τη λήψη των σωστών θρεπτικών συστατικών, αλλά και μια ορισμένη ποσότητα σωματικής δραστηριότητας.



Για να διατηρήσετε το σώμα σε τάξη, πρέπει να τρώτε σωστά και να το συνδυάζετε με άσκηση. Εάν υπάρχουν ήδη προβλήματα, η ολιστική ιατρική μπορεί να προσφέρει κλασική θεραπεία κ.λπ.

Προηγουμένως, αυτές οι μέθοδοι ήταν παραδοσιακές και ήταν γενικά αναγνωρισμένες. Ωστόσο, λόγω της εμφάνισης νέων, πιο σύγχρονων προσεγγίσεων, η ολιστική ιατρική θεωρείται πλέον μια εναλλακτική μέθοδος θεραπείας, μη παραδοσιακή.

Τι ακριβώς και πώς αντιμετωπίζει η ολιστική ιατρική;

Γεγονός είναι ότι πολλά προς αυτή την κατεύθυνση εξαρτώνται από το ίδιο το άτομο. Μια ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία ανοίγει τεράστιες δυνατότητες για καλύτερη υγεία σε όποιον το θέλει πραγματικά.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί πανάκεια. Είναι απαραίτητο να εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά, γιατί οι παράγοντες και τα αίτια της νόσου είναι πάντα διαφορετικά. Το σύνθημα της ολιστικής προσέγγισης είναι η εξής δήλωση: «Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι».

Αυτό το απόσπασμα εξηγεί το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι κατάφεραν να βγουν από μια απελπιστική κατάσταση, ενώ άλλοι δεν μπορούν να απαλλαγούν από την απλούστερη ασθένεια. Η ολιστική ιατρική έχει ένα ευρύ φάσμα επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό ως ένα πολύπλοκο σύστημα. Εδώ ο καθοριστικός παράγοντας είναι η επιθυμία και η φιλοδοξία του ίδιου του ατόμου.

Η ανθρώπινη υγεία από μια ολιστική προσέγγιση

Αυτή η προσέγγιση στην υγεία χρονολογείται από την αρχαιότητα. Πριν από περίπου 4 χιλιάδες χρόνια, η πρώτη αναφορά του εμφανίζεται στην Κίνα. Η ολιστική προσέγγιση είναι ένα σύστημα ιατρικής που επικεντρώνεται στη θεραπεία και πρόληψη ασθενειών μέσω διαφόρων βοτάνων, δίαιτες, άσκηση, μασάζ κ.λπ. Ο κύριος στόχος ήταν η προαγωγή και η διατήρηση της υγείας. Εάν ένα άτομο αρρώστησε, πίστευαν ότι έχανε την αρμονία και την πειθαρχία του πνεύματος.

Η ολιστική προσέγγιση της υγείας εξακολουθεί να προϋποθέτει την απόκτηση από το άτομο της δικής του δύναμης αυτοελέγχου. Αυτό πρέπει να το πετύχει με τη βοήθεια των κρυφών του ικανοτήτων, που του έθεσε η ίδια η Φύση.

Ένα άτομο επηρεάζεται από το περιβάλλον με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ακόμη και αρχαίοι επιστήμονες εντόπισαν ορισμένους παράγοντες που προκάλεσαν ορισμένες ασθένειες: καιρός, νερό, άνεμος, συνήθειες, κλίμα. Η ολιστική προσέγγιση της ανθρώπινης υγείας αποσκοπεί, καταρχάς, να μην βλάψει τον ασθενή, αλλά να τον βοηθήσει να αποκτήσει εσωτερικό αυτοέλεγχο.

Ο ασθενής από μια ολιστική προσέγγιση

Ο άνθρωπος είναι ο κύριος κρίκος σε αυτό το φάρμακο. Η ολιστική προσέγγιση του ασθενούς συνεπάγεται πρώτα απ' όλα συνεργασία μαζί του. Πρέπει να καταλάβει ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό και να τηρεί ορισμένους κανόνες.

Αυτοί οι κανόνες περιλαμβάνουν τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τη σωστή διατροφή, τον αθλητισμό, την απόκτηση εσωτερικού αυτοελέγχου. Στην περίπτωση μιας ασθένειας, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την αιτία, μια ολιστική προσέγγιση θα βοηθήσει σε αυτό. Έχοντας εξετάσει όλους τους πιθανούς παράγοντες που επηρέασαν την εμφάνιση της νόσου, είναι δυνατό να αναπτυχθεί ένα σχέδιο θεραπείας που θα είναι πιο αποτελεσματικό για μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Ολιστική προσέγγιση του ανθρώπινου σώματος

Αυτή είναι μια αρκετά νέα έννοια, και δεν έχουν εξετάσει όλοι οι επιστήμονες το ανθρώπινο σώμα από αυτή την άποψη. Η ολιστική προσέγγιση είναι η ικανότητα να αισθανόμαστε το σώμα ως σύνολο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Με τη σωματική άσκηση σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, χάνεται η αίσθηση της ακεραιότητας και εμφανίζεται ταλαιπωρία.

Εάν μάθετε να ελέγχετε το σώμα σας, νιώθετε το φορτίο σε όλα τα μέρη εξίσου, θα αναπτύξετε μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης. Ωστόσο, αυτό απαιτεί πολλή δουλειά όχι μόνο των μυών, αλλά και της ανθρώπινης συνείδησης.

Ολιστική ψυχολογία

Η ψυχολογία περιλαμβάνει το «σκάψιμο» ενός ατόμου μέσα του, τον εντοπισμό προβλημάτων και τους τρόπους επίλυσής τους. Η ολιστική προσέγγιση στην ψυχολογία στοχεύει στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών. Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, το ίδιο το άτομο είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του, την υγεία και την κατάστασή του.



Η ολιστική ψυχολογία βασίζεται στη λεγόμενη συνεργασία. Ένα άτομο πρέπει να είναι υπεύθυνο για την κατάστασή του. Πρέπει να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η υπευθυνότητα θα αναπτύξει σε ένα άτομο τη συνήθεια να προσαρμόζει τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα προς όφελος της προαγωγής της υγείας. Επιπλέον, αυτή η προσέγγιση θα βοηθήσει στις σχέσεις με τους συναδέλφους στην εργασία και στην οικογένεια.

Κύριες κατευθύνσεις

Η ιατρική είναι αρκετά ποικιλόμορφη και έχει πολλές μεθόδους στο οπλοστάσιό της. Η ολιστική προσέγγιση είναι κάτι που χρησιμοποιεί μη παραδοσιακές μεθόδους για να επηρεάσει το σώμα. Ας εξετάσουμε μερικά από αυτά:
  • Ο βελονισμός, που είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους, χαρακτηρίζεται από θεραπεία με βελόνες, έχει επίδραση στα ανθρώπινα όργανα.
  • ομοιοπαθητική - περιλαμβάνει μια ατομική προσέγγιση σε κάθε ασθενή.
  • οστεοπάθεια - αποκατάσταση του κινητικού τμήματος των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης με τη βοήθεια μασάζ.
  • φυτική ιατρική - η χρήση διαφόρων βοτάνων, αλοιφών, αφεψημάτων στη θεραπεία ενός ασθενούς.
Όπως είναι αδύνατο να θεραπεύσει κανείς το μάτι χωρίς να σκεφτεί το κεφάλι, ή να θεραπεύσει το κεφάλι χωρίς να σκεφτεί ολόκληρο τον οργανισμό, έτσι είναι αδύνατο να θεραπεύσει το σώμα χωρίς να θεραπεύσει την ψυχή.

Συντομογραφία

Ενότητα και ολότητα ενός ατόμου - αυτές οι έννοιες αποτελούν τη βάση της ολιστικής προσέγγισης στην ιατρική. Ο όρος «ολιστικός» προέρχεται από την ελληνική λέξη holos - ένα, ολόκληρο.

Η ολιστική ιατρική είναι θεμελιωδώς διαφορετική από τη σύγχρονη (επίσημη, ορθόδοξη, δυτική - συνώνυμα) ιατρική. Για να κατανοήσουμε τη διαφορά, ας συγκρίνουμε τις βασικές αρχές και μεθόδους αυτών των δύο κατευθύνσεων.

επίσημη ιατρική.

Η θεμελιώδης βάση της δυτικής ιατρικής περιορίζεται στη γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας στο επίπεδο του φυσικού σώματος.

✔ Ασθένεια - είναι ένα λάθος που δεν έχει «θετική» σημασία, παρά μόνο «αρνητική». Στην ουσία, μια ασθένεια είναι ένα σύμπτωμα ή ένα σύνολο συμπτωμάτων με τα οποία εκδηλώνεται.

✔ Διαγνωστικά - πρώτα απ 'όλα, βασίζεται στα επιτεύγματα της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου - εργαστηριακές και μηχανικές μεθόδους. Το σύνολο των διαγνωστικών μελετών είναι τυποποιημένο και δεν λαμβάνονται υπόψη μεμονωμένες ανθρώπινες ανάγκες. Αληθήςη αιτία της νόσου συνήθως δεν προσδιορίζεται. Πολύ συχνά το αποτέλεσμα θεωρείται αιτία.

✔ Θεραπεία - Δεν κατευθύνεται στην αιτία της νόσου, αφού τις περισσότερες φορές δεν έχει τεκμηριωθεί. Η θεραπεία δεν λαμβάνει υπόψη την ακεραιότητα του σώματος και ακόμη περισσότερο την πολυδιάσταση του ανθρώπου (σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό και άλλα επίπεδα). Κατευθύνεται στο σύμπτωμα με το οποίο εκδηλώνεται η ασθένεια. Σύμπτωμαείναι εμπόδιο, εχθρός. Και πολεμούν με εχθρούς (θεραπεία = καταστολή). Μια τέτοια κατάσταση ενθαρρύνει ένα άτομο να πάρει μια παθητική θέση στη διαδικασία της θεραπείας και ενθαρρύνει να εμπιστευτεί την ανάρρωσή του σε κάποιον άλλο (γιατρό).

✔ Μέθοδοι θεραπείας - Αυτό είναι κυρίως η καταστολή των συμπτωμάτων με τη βοήθεια της φαρμακοθεραπείας. Η χρήση τυποποιημένων συστημάτων που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας δεν λαμβάνει υπόψη τα ατομικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου ατόμου.

Γενικά, μια τέτοια προσέγγιση «οδηγεί» μόνο βαθιά την ασθένεια και το σώμα αναγκάζεται να αναζητήσει ξανά τρόπους για να αντισταθμίσει (το ένα θεραπεύουμε - το άλλο ακρωτηριάζουμε).

Επιπλέον, το ήπαρ, οι νεφροί και άλλα συστήματα έχουν ένα επιπλέον καθήκον να εξαλείψουν το τοξικό φορτίο που προκαλείται από τη χρήση συμπτωματικής φαρμακοθεραπείας και φαρμακοθεραπείας υποκατάστασης. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των παραγόντων που οδηγούν στο θάνατο ασθενών, η θεραπεία με ιατρικές μεθόδους της κλασικής ιατρικής καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις.

Η δυτική ιατρική έχει αναμφισβήτητη επιτυχία στον τομέα της επείγουσας περίθαλψης, της χειρουργικής κ.λπ. Ωστόσο, η χρήση των ίδιων χειρουργικών επεμβάσεων πολύ συχνά δεν δικαιολογείται και αποτελεί αντανάκλαση της ασυνέπειας της θεραπείας με τις συντηρητικές μεθόδους. ΑΛΛΑ Η ανεξέλεγκτη και αλόγιστη χρήση των φαρμακευτικών προϊόντων έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων ασθενειών και σε γενική επιδείνωση της ανθρώπινης υγείας.

Ολιστική ιατρική.

Ολιστική ιατρική – είναι φάρμακο αναπόσπαστο. Θεωρεί ένα άτομο ως ένα πολυδιάστατο σύστημα, ως ενότητα του σώματος, του νου, της ψυχής, της ενέργειας, της ψυχής και του πνεύματος και λαμβάνει επίσης υπόψη τα φυσικά και οικολογικά χαρακτηριστικά του τόπου διαμονής του, την κοινωνική του θέση.

Η ολιστική ιατρική είναι επίσης ενσωματωτική (από την ολοκλήρωση - η ενοποίηση κάποιων μερών σε ένα σύνολο). Είναι η πεμπτουσία της παγκόσμιας εμπειρίας και βασίζεται στη σύνθεση όλης της γνώσης που κατέχει η σύγχρονη ανθρωπότητα σχετικά με τους ζωντανούς οργανισμούς και τη δομή του Σύμπαντος.

Η ολιστική προσέγγιση βασίζεται σε έναν αποτελεσματικό συνδυασμό της πλουσιότερης εμπειρίας της παραδοσιακής ιατρικής με νέες επιστημονικές γνώσεις στον τομέα της κβαντικής φυσικής, της μοριακής βιολογίας, της βιοχημείας, της γενετικής, με όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης ιατρικής.

✔ Υγεία - είναι κράτος πλήρηςσωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία και όχι απλώς η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.

✔ Ασθένεια - πρόκειται για έλλειψη αρμονίας, αποτυχία σε μια προηγουμένως καθιερωμένη, καλά ισορροπημένη τάξη, καθώς και μια προσπάθεια αποκατάστασης της διαταραγμένης ισορροπίας.

Επιπλέον, ο σκοπός της ασθένειας είναι να μας στείλει ένα σήμα κινδύνου ότι κάνουμε κάτι λάθος και αυτό το κάτι πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να είμαστε υγιείς.

✔ Διαγνωστικά - συνεπάγεται μια ολοκληρωμένη ατομική προσέγγιση - χρησιμοποιούνται και οι δύο μέθοδοι παραδοσιακής και εναλλακτικής ιατρικής (για παράδειγμα, διαγνωστικές εξετάσεις με παλμό, γλώσσα, δέρμα, κινησιολογία κ.λπ.), καθώς και σύγχρονες δυνατότητες εργαστηριακής έρευνας και έρευνας υλικού. Το κύριο καθήκον είναι να βρεθεί η αληθινή αιτία της νόσου σε όποιο επίπεδο κι αν είναι - σωματικό, ψυχικό, συναισθηματικό ή πνευματικό.

✔ Θεραπεία - με στόχο την εξάλειψη της αιτίας της νόσου. Σύμπτωμα είναι φίλος, βοηθός. Αυτό είναι το ίδιο το φως ελέγχου, χάρη στο οποίο το σώμα επικοινωνεί μαζί μας.

Στόχος της ολιστικής ιατρικής είναι η ΘΕΡΑΠΕΙΑ!

Αυτό σημαίνει διατήρηση και αποκατάσταση της υγείας, βοηθώντας ένα άτομο να βρει τον εαυτό του και να επιτύχει μια κατάσταση εσωτερικής αρμονίας, αρμονίας με τον εαυτό του και τον έξω κόσμο.

Φαρμακευτικός λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα - σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και πνευματικό.

Φαρμακευτικός - προτείνει ενεργόςτη συμμετοχή του ίδιου του ατόμου και δεν χαιρετίζει τη μεταφορά αυτού του καθήκοντος σε άλλους. Απαιτεί συχνά το θάρρος, την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ειλικρινή επιθυμία ενός ατόμου να γίνει υγιής.

✔ Μέθοδοι - Οι θεραπείες είναι ποικίλες, αλλά όλες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση και τη διατήρηση της υγείας στην ολιστική κατανόησή της. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ολιστική ιατρική δεν απορρίπτει τη χρήση φαρμάκων ή χειρουργικής επέμβασης εάν είναι πραγματικά απαραίτητη και δικαιολογημένη.

Τα παραδοσιακά ιατρικά συστήματα (κινέζικα, θιβετιανά, αγιουρβεδικά κ.λπ.) είναι τα ίδια πολύπλοκα και αυτάρκη, χρησιμοποιούν ένα τεράστιο οπλοστάσιο μεθόδων και μέσων για τη διατήρηση της υγείας.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι ολιστικής ιατρικής, οι οποίες ανάλογα με την περίσταση χρησιμοποιούνται τόσο ως μονοθεραπεία όσο και σε διάφορους συνδυασμούς. Εδώ είναι μόνο μια σύντομη λίστα από αυτά:
  • Βελονισμός, ρεφλεξολογία, su-jok
  • Ομοιοπαθητική, ομοτοξικολογία
  • Χειροπρακτική, οστεοπαθητική, εφαρμοσμένη κινησιολογία
  • Φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία
  • Χιρουδοθεραπεία, μελισσοθεραπεία
  • τσιγκόνγκ, γιόγκα
  • Θεραπευτικά μασάζ
  • Ανθοθεραπεία - θεραπεία με εγχύματα λουλουδιών Bach
  • Τέχνη, χορός και χρωματοθεραπεία
  • Ψυχοθεραπεία με προσανατολισμό στο σώμα και πολλά άλλα. οι υπολοιποι
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Υπάρχει μια ορολογική σύγχυση παντού στη βιβλιογραφία και στο Διαδίκτυο. Θυμάμαι: παραδοσιακόςη ιατρική (από τη λέξη παράδοση) είναι ένα φάρμακο με χιλιετή ιστορία, για παράδειγμα, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Δεν έχει καμία σχέση με τη σύγχρονη ορθόδοξη (κλασική) ιατρική! Ορος πρωτότυποςΝομίζω ότι το φάρμακο δεν είναι καθόλου σωστό και μην το χρησιμοποιείτε.

Σε ποιες θεραπείες στρεφόμαστε στην εποχή της κβαντικής φυσικής, των έξυπνων κατοικιών και του διαστημικού τουρισμού;

Αυτό είναι σωστό, για τους ολιστικούς! :) Δηλαδή, σε όσους αντιλαμβάνονται το σώμα μας όχι ως ένα σύνολο αιώνια άρρωστων, ανεξάρτητων οργάνων, αλλά ως έναν ενιαίο, ολιστικό (ολιστικό) οργανισμό και κατευθύνει όλες τις θεραπευτικές δυνάμεις για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του ολόκληρο το σώμα!

Τους βλέπω ως προληπτικούς, πρώτα από όλα. Υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι οι μέθοδοι ολιστικής ιατρικής βοηθούν ακόμα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις, αλλά καλό είναι να μην τις φέρετε σε αυτές! Τρώγοντας σωστά και ρυθμίζοντας τη ροή της ενέργειας, την ισορροπία του ορμονικού συστήματος και την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος, μπορούμε πάντα να διατηρήσουμε τη βέλτιστη υγεία του σώματός μας!

Ποιες μέθοδοι θεωρούνται ολιστικές ή ολοκληρωμένες; ορθομοριακή ιατρική
  1. οποιοπαθητική
  2. χειροπρακτική και οστεοπαθητική
  3. βελονισμός (συμπεριλαμβανομένου του λίφτινγκ)
  4. φυτοθεραπεία
  5. Αγιουρβέδα
  6. αρωματοθεραπεία
  7. τσιγκόνγκ σου-τζόκ, 
  8. μελισσοθεραπεία, 
  9. γιόγκα, 
  10. θεραπευτικά μασάζ, 
  11. θεραπεία πέτρας,
  12. αναπνοή κατά Strelnikova και Buteyko, 
  13. αεροϊονοθεραπεία, 
  14. θεραπεία με αποστάγματα λουλουδιών κατά Bach.
Μέθοδοι - η θάλασσα. Αλλά πώς να μην κάνετε λάθος και να επιλέξετε το μοναδικό, το δικό σας, που θα σας βοηθήσει "μόνο εμένα και αυτή τη στιγμή"; :))

Βελονισμός.

Η εφαρμογή βελόνων κατά μήκος των ενεργειακών μεσημβρινών του σώματος είναι μια αρχαία κινεζική ιατρική πρακτική που βοηθά στην ανακούφιση και στην πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας. Στην πραγματικότητα, ο βελονισμός κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των εναλλακτικών θεραπειών. Βοηθά και τα δύο σε μικρά προβλήματα (μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Αμερικανός Εφημερίδα του Ρινολογία & Αλλεργίαέδειξε ότι ο βελονισμός ανακουφίζει τα προβλήματα των κόλπων λόγω αλλεργιών) και τα πιο σοβαρά (ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και το Πανεπιστήμιο Temple πρόσφατα ανακάλυψαν ότι ο βελονισμός ανακουφίζει από τον καρκίνο). Υπάρχουν εκατοντάδες μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά που δείχνουν ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του χρόνιου πόνου, από πόνους στον αυχένα και τα νεύρα μέχρι τις προεμμηνορροϊκές κράμπες.

Συμβουλή: Βρείτε πρώτα έναν γιατρό που σας αρέσει. Πιθανότατα θα σας ταιριάζει, η διαίσθηση στην πραγματικότητα σπάνια αποτυγχάνει, απλά πρέπει να την ακούσετε. Εκμεταλλευτείτε τις κριτικές φίλων, ακούστε τι λένε για τον ειδικό. Ένας καλός ειδικός μπορεί πραγματικά να σε βάλει στα πόδια σου.

Αυτή είναι μια από τις μεθόδους που, κατά τη γνώμη μου, είναι υποχρεωτική για όλους. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να το δοκιμάσετε. Πραγματικά λειτουργεί. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει ακόμη και ανύψωση με τη βοήθεια βελονισμού, που ονομάζεται baby face. Τα ενήλικα κορίτσια είναι πολύ κατάλληλα. Διαρκεί έως και ένα χρόνο.

Ρεφλεξολογία.

Αυτός ο τύπος θεραπείας περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε ορισμένα σημεία στα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι που αντιστοιχούν στα διάφορα όργανα του σώματος και του συστήματος. Η ιδέα είναι ότι το πάτημα αυτών των περιοχών έχει ευεργετική επίδραση στα σχετικά όργανα καθώς και στη συνολική υγεία. «Η ρεφλεξολογία είναι θεραπεία ζώνης», λέει ο Robert Thursday, ρεφλεξολόγος, θεραπευτής μασάζ και συντάκτης Γιόγκα Εφημερίδα παρουσιάζει Τα δικα σου οδηγός προς την ρεφλεξολογία. «Ακριβώς όπως η αναισθησία μπορεί να θαμπώσει ορισμένες περιοχές του σώματος, η διέγερση ορισμένων σημείων μπορεί να επηρεάσει πολύ συγκεκριμένα όργανα, νεύρα και περιοχές του σώματος για να μειώσει τον πόνο και να αυξήσει τη λειτουργία τους». Για παράδειγμα, εάν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, ένας ρεφλεξολόγος μπορεί να εργαστεί με σημεία που μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση του πεπτικού συστήματος και να λύσουν το πρόβλημα.

Πολυάριθμες μελέτες που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ δείχνουν ότι η ρεφλεξολογία είναι αποτελεσματική στη μείωση του πόνου και στη θεραπεία ψυχολογικών συμπτωμάτων όπως το άγχος και την κατάθλιψη, καθώς και στην αύξηση της χαλάρωσης και του ύπνου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ένιωθαν 40% λιγότερο πόνο και ήταν σε θέση να υπομείνουν 45% περισσότερο πόνο όταν χρησιμοποιούσαν τη ρεφλεξολογία ως μέθοδο ανακούφισης του πόνου. Μια άλλη μελέτη ασθενών με καρκίνο του μαστού σε 13 κοινοτικές ιατρικές ογκολογικές κλινικές έδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν ρεφλεξολογία βελτίωσαν την ποιότητα ζωής και τη σωματική τους λειτουργία.

Συμβουλή: Εδώ, όπως και με το μασάζ: αν σας αρέσουν διάφοροι χειρισμοί με το σώμα σας, τότε πρέπει να το δοκιμάσετε και αν σας αρέσει, κάντε το τακτικά. Η σωστή ροή ενέργειας είναι το κλειδί για μια υγιή και δυνατή ενέργεια (διαβάστε, "όνειρο που έγινε πραγματικότητα", επίτευξη στόχων και πλήθη θαυμαστών :)). Πιστεύεται ότι η γνώση των «σωστών» σημείων στο ανδρικό σώμα εν ριπή οφθαλμού μετέτρεψε τις παλλακίδες του Κινέζου αυτοκράτορα σε αυτοκράτειρες και αργότερα σε βασίλισσα μητέρα :).

Θεραπεία μασάζ.

Πιέζοντας, τρίβοντας και ενεργώντας στους μύες και τους μαλακούς ιστούς, οι θεραπευτές μασάζ χαλαρώνουν την ένταση των μυών, αυξάνοντας την κυκλοφορία και ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών υποστηρίζει τα θεραπευτικά οφέλη της θεραπείας μασάζ. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα πολλαπλά μασάζ διάρκειας 60 λεπτών την εβδομάδα είναι πιο αποτελεσματικά για άτομα με χρόνιο πόνο στον αυχένα παρά για μικρότερες συνεδρίες. Μια άλλη μελέτη συνέκρινε τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του δομικού μασάζ, του χαλαρωτικού μασάζ και της συμβατικής φροντίδας (π.χ. φαρμακευτική αγωγή, πάγος και θερμότητα) σε άτομα που πάσχουν από χρόνιο πόνο στη μέση. Αποτελέσματα? Σε αντίθεση με τη συμβατική θεραπεία, και τα δύο μασάζ βελτίωσαν σημαντικά την κατάσταση και τα συμπτώματά τους μετά από 10 εβδομάδες, με τους ασθενείς να είναι πιο δραστήριοι, να περνούν λιγότερες μέρες στο κρεβάτι και να χρησιμοποιούν λιγότερα αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Συμβουλή: Δεν αρέσουν σε όλους τα μασάζ και όταν τα αγγίζουν, οπότε αυτή η μέθοδος, αν και είναι η ίδια η τελειότητα και θεωρείται πολύ σημαντική πρακτική για τις γυναίκες, που είναι επιθυμητό να γίνεται μία φορά την εβδομάδα, δεν είναι κατάλληλη για όλους. Και δώστε προσοχή στον κύριο, είτε είστε άνετοι στο γραφείο του είτε στα χέρια του. Ωστόσο, το μασάζ κατά μία έννοια είναι μια ενεργειακή πρακτική!

Υδροθεραπεία.


Είναι η εξωτερική ή εσωτερική χρήση νερού σε οποιαδήποτε μορφή (π.χ. πάγος, ατμός ή νερό) σε διάφορες θερμοκρασίες, πιέσεις και διάρκειες για τη θεραπεία διαφορετικών μερών του σώματος. Η υδροθεραπεία είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους θεραπείας. Υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία ότι η υδροθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την υγεία με διάφορους τρόπους. Διάφορες θεραπείες υδροθεραπείας μπορούν να βοηθήσουν την αγγειακή και αναπνευστική αποτελεσματικότητα, να βελτιώσουν τη μυϊκή δυσκαμψία και τον πόνο, ακόμη και να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Βόρειος Αμερικανός Εφημερίδα του Ιατρικός Επιστήμες.

Γκασέρ. Αλλά κάποιοι είναι εκνευριστικοί για κάποιο λόγο :). Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν, σας συμβουλεύω να ενισχύσετε το αποτέλεσμα με έναν ελαφρύ διαλογισμό του Gratitude to Water (βλ.)!

Κρανιοϊερή (κρανιοϊερή) θεραπεία.

Οι γιατροί της κρανιοϊερής θεραπείας πιστεύουν ότι μικροχειρισμοί με το κρανίο και το ιερό οστό αυξάνουν την κυκλοφορία του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, βελτιώνοντας τη λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά του (ακόμα και ένα περιοδικό Συμπληρωματικός Θεραπείες 
 σε Φάρμακοδημοσίευσαν μια ανασκόπηση της διαθέσιμης έρευνας και «δεν βρήκαν επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν οποιοδήποτε θεραπευτικό αποτέλεσμα της Κρανιοϊερής Θεραπείας»), οι υποστηρικτές της θεραπείας τη θεωρούν βαθιά χαλαρωτική και χρήσιμο συμπλήρωμα σε άλλες θεραπείες για πόνο, τραυματισμό, χρόνια κόπωση και άλλες.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πού να το δοκιμάσω, αλλά από τις ταοϊστικές πρακτικές ξέρω ότι το άνοιγμα του ιερού οστού είναι πρωταρχικής σημασίας για τη γυναικεία (καθώς και για την ανδρική) δύναμη μας. Αν το βρείτε, φροντίστε να το δοκιμάσετε. Όλοι οι σφιγκτήρες που οδηγούν σε προβλήματα με τις αρθρώσεις, με το σεξουαλικό τσάκρα, ακόμα και με αδύναμο ανοσοποιητικό, μπορούμε να θεραπεύσουμε με τη βοήθεια του ανοίγματος του ιερού οστού!

Εξισορρόπηση τσάκρα.


Το Chakra Balancing εστιάζει στα 7 κύρια ενεργειακά κέντρα ή τσάκρα για να θεραπεύσει τόσο σε φυσικό όσο και σε μη φυσικό επίπεδο. «Η αρχαία βεδική (παλαιότερη γνωστή σανσκριτική λογοτεχνία) μας λέει ότι έχουμε μια ζωτική ενέργεια που ονομάζεται πράνα που κινείται μέσω ενεργειακών καναλιών στη μέση γραμμή του σώματος, με κάθε τσάκρα ή ενεργειακό κέντρο, καθορίζοντας μια βασική ανθρώπινη ανάγκη», λέει η Candice. Covington , Πιστοποιημένος Αρωματοθεραπευτής, Θεραπευτής Μασάζ και Συνεργάτης στο Chopra Center στο Carlsbad της Καλιφόρνια. «Όταν το κέντρο είναι ανοιχτό, η ενέργεια που ρέει επιτρέπει την κάλυψη των αναγκών. όταν μπλοκάρεται, η ενέργεια μένει στάσιμη και οι προθέσεις είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθούν». Έτσι, εάν, για παράδειγμα, το τσάκρα της καρδιάς σας είναι φραγμένο, μπορεί να αισθάνεστε ντροπαλοί ή μόνοι. «Η απεμπλοκή του ενεργειακού καναλιού μπορεί να είναι μια χρήσιμη αρχή για την επανεξέταση των καταπιεσμένων συναισθημάτων για να βρούμε τρόπους εξόδου από παλιά πρότυπα και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια», λέει ο Covington.

Συμβουλή: Αυτή η τεχνική συνιστάται για όσους αισθάνονται τις ενέργειες ή ασχολούνται με διάφορες πρακτικές. Συχνά, αν κάποιος κάνει εξισορρόπηση τσάκρα, αλλά δεν αισθάνεται τίποτα, τότε δεν αντιλαμβάνεται το αποτέλεσμα! Αν και η πρακτική είναι σούπερ, και μετά γίνεται πολύ εύκολη στο σώμα, και στο κεφάλι - βασιλεύει η πλήρης διαύγεια! Απαντούνται σημαντικές ερωτήσεις.

Ρέικι.

Μια ιαπωνική μέθοδος που βασίζεται στην αρχή ότι ο ασκούμενος μπορεί να κατευθύνει την ενέργεια μέσα στον πελάτη με ένα απαλό άγγιγμα για να ενεργοποιήσει τις έμφυτες, φυσικές θεραπευτικές διαδικασίες του ασθενούς, το Ρέικι χρησιμοποιείται συχνά για μείωση του στρες και χαλάρωση. «Βασίζεται στην ιδέα ότι μια αόρατη, καθολική ενέργεια ζωτικής δύναμης ρέει μέσα μας», λέει η Andrea Hokanson, αδειούχος θεραπευτής μασάζ και δάσκαλος του Ρέικι στο Taunton της Μασαχουσέτης. «Στη γιόγκα το λέμε πράνα. οι Ιάπωνες το λένε κι. Εάν αυτή η ενέργεια είναι χαμηλή, είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουμε και να αγχωθούμε, και αν είναι υψηλή, θα είμαστε ευτυχισμένοι και υγιείς». Έτσι, ο ασκούμενος του Ρέικι κατευθύνει την ενέργεια μέσα στον πελάτη του για να ενισχύσει ή να εξισορροπήσει αυτή τη δύναμη της ζωής. Αποτέλεσμα? Χαλάρωση, περισσότερη ενέργεια και βελτιωμένη γενική υγεία. Στην πραγματικότητα, πολλά νοσοκομεία αρχίζουν να ενσωματώνουν το Ρέικι και παρόμοιες θεραπείες (όπως το "επούλευμα") στη θεραπεία για να βοηθήσουν τους ασθενείς να ηρεμήσουν και να τους προετοιμάσουν για χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία.

Συμβουλή: Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι η ίδια ιστορία με την εξισορρόπηση των τσάκρα: νιώθεις τις ενέργειες, βρες έναν κύριο και δοκίμασέ το. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Το άγχος μειώνεται, εμφανίζεται γείωση, επισκέπτονται ιδέες και αρχίζεις να βλέπεις τον κόσμο πολύ θετικά.

Μηδενική εξισορρόπηση.

Αναπτύχθηκε από έναν οστεοπαθητικό που έγινε βελονιστής, αυτή η μέθοδος λειτουργεί στη σχέση μεταξύ του ανθρώπινου ενεργειακού συστήματος και της φυσικής δομής. Οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν την πίεση των δακτύλων και την ήπια έλξη σε περιοχές έντασης στα οστά, τις αρθρώσεις και τους μαλακούς ιστούς - σημεία που στοχεύονται απαλά ανάλογα με το πού έχει κολλήσει η ενέργειά σας. Αυτή η θεραπεία λέγεται ότι βοηθά στην απομάκρυνση των εμποδίων στη ροή ενέργειας του σώματος, ενισχύει τη ζωτικότητα και βελτιώνει τη στάση του σώματος.

Βιοανάδραση (BFB).

Φανταστείτε ότι ο γιατρός σας συνδέει αρκετούς ανώδυνους ηλεκτρικούς αισθητήρες σε διάφορα σημεία του σώματός σας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε σχόλια σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του υπολογιστή σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αυτήν την ανατροφοδότηση, ο γιατρός θα σας βοηθήσει να κάνετε ανεπαίσθητες αλλαγές, όπως επιβράδυνση της αναπνοής σας ή οπτικοποίηση της χαλάρωσης των μυών του εντέρου, για να αποκαλύψετε φυσιολογικές αλλαγές που μπορείτε να δείτε σε μια οθόνη, οι οποίες τελικά θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αυτές τις τεχνικές στο Σπίτι. Αυτή η βιοανάδραση βοηθά στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, όπως η ακράτεια ούρων, ο χρόνιος πόνος, το άγχος, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και πολλά άλλα.

Συμβουλή: Υπάρχουν πολλοί τσαρλατάνοι εδώ, πηγαίνετε μόνο σε όσους είναι επαληθευμένοι και μόνο θετικές κριτικές!

Εικαστική θεραπεία και μουσικοθεραπεία.


Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η τέχνη και η μουσική μπορούν να λύσουν ένα ευρύ φάσμα σωματικών και συναισθηματικών προβλημάτων. Ανασκόπηση 12 μελετών που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Ψυχοπαθής— Ογκολογία, έχει δείξει ότι οι καρκινοπαθείς που εκφράζονται μέσω της τέχνης αντιμετωπίζουν καλά τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη θεραπεία. Η μουσικοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση και τα συμπτώματα σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με νόσο του Πάρκινσον.

Συμβουλή: Η ηχοθεραπεία είναι γνωστή από την εποχή της Αιγύπτου και σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του σώματος και την επούλωση. Ο ήχος είναι δονήσεις, και δεδομένου ότι όλα έχουν τις δικές τους συχνότητες και δονήσεις, τότε η αποκατάσταση του σώματος ή ενός άρρωστου οργάνου με τη βοήθεια του ήχου είναι μια πολύ πραγματική κατάσταση. Ειδικά αν ο ακουστικός πόρος σας είναι ανεπτυγμένος! Θυμηθείτε, είναι πιο εύκολο για κάποιους ανθρώπους να αντιληφθούν τον κόσμο μέσω των συναισθημάτων, των αισθήσεων και των μυρωδιών, για άλλους μέσω των εικόνων, των χρωμάτων και της φωτεινότητας, ενώ άλλοι μαθαίνουν και προσαρμόζονται μέσω των ήχων;

Αρωματοθεραπεία.

Τα αιθέρια έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη βελτίωση της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής ευεξίας. Αν και δεν είναι απολύτως σαφές στους ειδικούς πώς λειτουργεί η αρωματοθεραπεία, πολλοί πιστεύουν ότι η όσφρησή μας επικοινωνεί με μέρη του εγκεφάλου που αποθηκεύουν συναισθήματα και αναμνήσεις που επηρεάζουν την υγεία. «Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η λεβάντα διεγείρει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων παρόμοια με το πώς λειτουργούν ορισμένα ηρεμιστικά», λέει ο Covington. Ο αρωματοθεραπευτής σας θα εφαρμόσει αιθέρια έλαια σε συγκεκριμένες περιοχές ή θα σας ζητήσει να τα αναπνεύσετε μέσα από ένα κομμάτι ύφασμα, μια μηχανή ατμού, έναν ατμοποιητή ή έναν διαχύτη. Η αρωματοθεραπεία βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο, την κατάθλιψη κ.λπ.

Συμβουλή: Σκεφτείτε το κύριο κανάλι σας (ακουστικό, οπτικό, κιναισθητικό, που περιγράφεται παραπάνω). Εάν είστε κιναισθητικοί και αγαπάτε τις μυρωδιές, τις μυρωδιές, τις αισθήσεις, τότε αυτός είναι ο τύπος θεραπείας σας. Αν και ακόμα η αρωματοθεραπεία είναι πιο ευέλικτη. Ωστόσο, η επίδραση είναι στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου, επομένως θα βοηθήσει όλους. Το ερώτημα είναι, σας αρέσει; :)

Όλη Ομορφιά και Λάμψη!


Από την αρχαιότητα, οι επιστήμονες και οι στοχαστές έχουν μαντέψει για τη βαθιά σύνδεση μεταξύ της φυσικής κατάστασης του σώματός μας και της κατάστασης της ψυχής μας. Πίσω στον 5ο αιώνα π.Χ. μι. Ο Σωκράτης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σωματική ασθένεια, διαχωρισμένη από την ψυχική. Ο Πλάτων παραπονέθηκε: «Ένα μεγάλο λάθος γίνεται όπου σωματικές και ψυχικές ασθένειες αντιμετωπίζονται από διαφορετικούς γιατρούς. Άλλωστε το σώμα είναι αχώριστο από την ψυχή.

Ένας από τους ιδρυτές της κλινικής σχολής της ρωσικής ιατρικής, ο Matvey Mudrov, επεσήμανε ξεκάθαρα ότι «...μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν από σωματικά αίτια, άλλοι από ψυχικές διαταραχές». Ως έμπειρος ιατρός σημείωσε τον σημαντικότερο ρόλο του ψυχικού παράγοντα στη θεραπεία των ασθενών. Τον 19ο αιώνα, οι κλασικοί της ρωσικής ιατρικής αναγνώρισαν ομόφωνα την επίδραση της ψυχικής ζωής ενός ατόμου, του τρόπου σκέψης και της συναισθηματικής του σφαίρας στην εμφάνιση ασθενειών και τοπικών πόνων στην πλάτη, τον αυχένα, τη μέση κ.λπ.

Είναι ήδη γενικά αναγνωρισμένο ότι ένα άτομο είναι ένα σύστημα με πολύπλοκες εξαρτήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας που απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία. Αν παλαιότερα η επιστήμη προσπαθούσε να διαχωρίσει το «πνευματικό» και το «σωματικό» για την ευκολία της μελέτης, τώρα υπάρχει μια σαφής τάση προς την ενοποίηση και ένα πιο ολιστικό όραμα. Γι' αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο το πρόσφατα παρατηρούμενο κύμα ενδιαφέροντος για ένα φαινόμενο όπως η ψυχοσωματική (από την ελληνική ψυχή - ψυχή και το ελληνικό σώμα - σώμα) - μια κατεύθυνση στην ιατρική (ψυχοσωματική ιατρική) και την ψυχολογία που μελετά την επίδραση ψυχολογικών παραγόντων. σχετικά με την εμφάνιση και την πορεία σωματικών (σωματικών) παθήσεων. Και η λίστα με τις ασθένειες που ταξινομούνται ως «ψυχοσωματικές» μεγαλώνει κάθε χρόνο!

Τόσο στην ιατρική όσο και στην ψυχολογία σήμερα υπάρχουν ήδη πολλές μέθοδοι και τεχνικές για την εργασία με ένα άτομο ως ένα ενιαίο διασυνδεδεμένο σύστημα σώματος-ψυχής. Μία από αυτές τις μεθόδους είναι η ολιστική θεραπεία. Αυτό αντικατοπτρίζεται άμεσα στο όνομα αυτής της τεχνικής: το "holistic" προέρχεται από το αγγλικό σύνολο - ολόκληρο, ολιστικό.

Αναρωτιέμαι ποια είναι η σχέση του σώματος με την ψυχή; Είναι αμφίδρομη - ο πόνος, οι σωματικές παθήσεις, οι τραυματισμοί, φυσικά, αφήνουν το σημάδι τους στην κατάσταση του νου. Αυτοί μπορεί απλώς να είναι φόβοι επανάληψης των αιτιών σωματικής ταλαιπωρίας, καθώς, για παράδειγμα, εάν ένα άτομο έχει υποστεί τροχαίο ατύχημα, τότε στο μέλλον μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο με συνεχή αγωνία. Από την άλλη, τα ψυχολογικά προβλήματα που έχουμε, τα συμπλέγματα, οι εμπειρίες και τα στρες αφήνουν αποτύπωμα στο σώμα μας. Ακόμη και οι γνωστές δημοφιλείς εκφράσεις "σκυμμένοι κάτω από το βάρος των προβλημάτων", "πονοκέφαλος από την εμπειρία" το μαρτυρούν αυτό, αλλά αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, στην πραγματικότητα, το σώμα αντικατοπτρίζει όχι μόνο τη στιγμιαία κατάστασή μας: σκέψη, συναισθηματική αντίδραση, αλλά αποθηκεύει και ολόκληρη την εμπειρία μας.

Οι συναισθηματικά σημαντικές εμπειρίες που βιώνει ένα άτομο «μεγαλώνουν» στη μνήμη του σώματος και στερεώνονται σε αυτήν. Έτσι, το σώμα, αποτυπώνοντας μάσκες και ρόλους που επιλέγονται ως τρόποι προστασίας από δύσκολες εμπειρίες, αποκτά ένα «μυϊκό κέλυφος», κόμπους και ζώνες χρόνιου στρες και σφιγκτήρες (τα λεγόμενα μπλοκ). Μπλοκάρουν τη ζωτική ενέργεια, τα συναισθήματα, τις δυνάμεις, τις ικανότητες. περιορίζουν την κινητικότητα και τους πόρους της ζωτικότητας του σώματος. μείωση της ποιότητας ζωής και της χρησιμότητας της ίδιας της προσωπικότητας· οδηγούν σε ασθένειες και γήρανση.

Τι είναι ένα μπλοκ; Αυτή είναι μια ζώνη έντασης στο σώμα, χρόνια ένταση στους μύες που ένα άτομο δεν γνωρίζει. Τέτοιοι μύες δεν χαλαρώνουν ακόμη και στον ύπνο και συχνά ένα άτομο δεν είναι σε θέση να τους χαλαρώσει με όλη την επιθυμία. Εάν ένα άτομο έχει πολλούς σφιγκτήρες μυών, μιλούν για την παρουσία ενός ολόκληρου μυϊκού κελύφους και οι εκφράσεις "εύκαμπτος χαρακτήρας" ή "άκαμπτο άτομο" αντιστοιχούν στην πραγματική κατάσταση - την ευελιξία ή το σφίξιμο του σώματός του.

Από τη σκοπιά της ψυχολογίας
ένα μπλοκ είναι μια σταθερή τάση του σώματος, πίσω από την οποία υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα ενός ατόμου.

Όσον αφορά τη λειτουργική ανατομία
Το μπλοκ είναι μια κατάσταση ιστού που χαρακτηρίζεται από τη βράχυνση, την αύξηση της πυκνότητας και την ακαμψία του.

Από βιοενέργειας
ένα μπλοκ είναι η ενθυλάκωση ενός συγκεκριμένου μέρους της ενέργειας σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος.

Η ολιστική θεραπεία βοηθά στη μελέτη και την εξάλειψη των αιτιών τέτοιων μπλοκ και συμβάλλει στην εναρμόνιση ενός ατόμου, τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο. Σε μια συνεδρία ολιστικής θεραπείας, δεν υπάρχει «βία» και εξαναγκασμός (απαντάτε σε ερωτήσεις μόνο αν θέλετε!), Ο θεραπευτής προσπαθεί να δημιουργήσει μια άνετη και ασφαλή ατμόσφαιρα. Η εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που λαμβάνονται τηρείται ανεπιφύλακτα. Η ολιστική τεχνική παλμικού μασάζ που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας (η οποία γίνεται στον καναπέ και με άνετα ρούχα) είναι ευχάριστη και ανώδυνη στις αισθήσεις της. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι συνήθως από 45 λεπτά έως 1 ώρα, η συνιστώμενη συχνότητα των διαδικασιών είναι 1-2 φορές την εβδομάδα.

Η μέθοδος είναι αποτελεσματική στην επίλυση μιας ολόκληρης σειράς προβλημάτων, τόσο διαφόρων προβλημάτων σωματικής υγείας όσο και ψυχολογικών:ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος ·
  • ασθένειες του νευρικού συστήματος?
  • ασθένειες των οργάνων της ΩΡΛ.
  • ασθένειες των οργάνων της όρασης.
  • καταθλιπτικές και ασθενικές καταστάσεις, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
  • πονοκεφάλους ποικίλης προέλευσης.
  • αυτόνομες διαταραχές (συχνά αποκαλούμενες "φυτοαγγειακή δυστονία").
  • φόβοι, κατάθλιψη, νευρώσεις και νευρωτικές καταστάσεις.
  • στρεσογόνες συνθήκες και ένταση.
  • τις λεγόμενες «κρίσεις ηλικίας»·
  • κρίσεις σχέσεων και πολλά άλλα.
Αντενδείξεις:μετά από έμφραγμα, καταστάσεις μετά από εγκεφαλικό (τουλάχιστον 3 μήνες), θρόμβωση και κιρσοί με τροφικές διαταραχές, λοιμώδεις νόσοι στην οξεία φάση, ψυχικές ασθένειες (ψυχωτικό μητρώο). Είναι καλύτερα να μην παρακολουθείτε συνεδρίες ολιστικής θεραπείας αμέσως μετά τη διαδικασία θεραπείας βδέλλας - η αιμορραγία μπορεί να αυξηθεί.


Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες του Ολιστικού κέντρου Life Helth Care στο 6945723523 

To LifeHelthCare by Voice healing είναι πιο σύγχρονη μέθοδος ηχητικών συνεδρίων που αλλάζει τις αρνητικές δονήσεις του ατόμου άμεσα. voicehealing.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1067,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1229,ΒΙΝΤΕΟ,796,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1526,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6344,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Ολιστική προσέγγιση της υγείας: Η ασθένεια είναι συνέπεια της απώλειας της εσωτερικής αρμονίας και της πνευματικής ισορροπίας
Ολιστική προσέγγιση της υγείας: Η ασθένεια είναι συνέπεια της απώλειας της εσωτερικής αρμονίας και της πνευματικής ισορροπίας
Ολιστική προσέγγιση της υγείας: Η ασθένεια είναι συνέπεια της απώλειας της εσωτερικής αρμονίας και της πνευματικής ισορροπίας
https://livedoor.blogimg.jp/karapaia_zaeega/imgs/5/b/5b0cc0d4.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKlBcpy7qEryNjoKQZMNstQVsJf1xX9G7AzL43FbrxAiEC8EAjR2pK-rXx1qnredRls8voynU0xIkDQDMS-_ehcuOudXI9MHZ6H_mtL6cbQj0tjvBHEY5RRTFHcrqkJPwEeN5OMxrw7p8iaqDyLIrUQA8yE1V6vuS-suSYcZkt9IuY1YA4Y1CHjMgN0Q/s72-w400-c-h258/lifehealthcare%20-%20%CE%A5%CE%A0%CE%97%CE%A1%CE%95%CE%A3%CE%99%CE%95%CE%A3%20%CE%95%CE%9D%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D%20%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A9%CE%9D%201.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_78.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/09/blog-post_78.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content