Ένστικτο: Άκουσε το για 3 λόγους

Ένστικτο: Άκουσε το για 3 λόγους


⍆Αυτή η εσωτερική μας φωνή αποτελεί το συνδετικό κρίκο...
ανάμεσα στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας.

«Πριν δυο χρόνια, ετοιμαζόμουν να κάνω το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου: να παντρευτώ το λάθος άντρα. Είχαμε κλείσει τη δεξίωση, είχαμε δώσει τα προσκλητήρια και είχα διαλέξει νυφικό – όλα ήταν έτοιμα, εκτός από εμένα. Γιατί χωρίς ποτέ να καταλάβω πώς και γιατί, ξαφνικά άρχισα να μην αισθάνομαι καλά με την απόφασή μου. Ώσπου μια μέρα, σύντομα, συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να παντρευτώ αυτόν τον άντρα. Όσο και αν προσπαθούσα να το εκλογικεύσω, ήταν αδύνατο. Δεν είχαμε προβλήματα, τσακωνόμασταν σπάνια, είχαμε τα ίδια όνειρα για το μέλλον… Κι όμως, κάτι μέσα μου μου έλεγε να κάνω πίσω. Ήταν πολύ δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά τώρα πια ξέρω ότι τότε πήρα την πιο σωστή απόφασή μου: άκουσα τη διαίσθησή μου».

Αυτή είναι η εμπειρία της ψυχολόγου, συγγραφέα και Susanna Halonen, η οποία είναι γνωστή στο Λονδίνο και ως «The Happyologist». Ευτυχώς είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν βρεθεί στη θέση της, αφού τις περισσότερες φορές το ένστικτό μας μας οδηγεί στο σωστό σύντροφο, αλλά όλες έχουμε νιώσει κάποιες στιγμές ότι ενώ η λογική μας μας λέει να κινηθούμε προς μια κατεύθυνση, κάτι άλλο, μια εσωτερική φωνή, μας πιάνει από το χέρι και μας γυρίζει 180 μοίρες.

Όσοι εμπιστεύονται τη διαίσθησή τους είναι κατηγορηματικοί: δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις τη διαίσθησή σου και να κάνεις λάθος.

 Η Halonen εξηγεί ότι «οι ψυχολόγοι πιστεύουν ακράδαντα ότι το ασυνείδητό μας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε κάθε μας απόφαση. Ακόμα κι όταν προσπαθούμε να αποφασίσουμε με μοναδικό γνώμονα τη λογική, ακόμα και τότε, το υποσυνείδητό μας τροφοδοτεί το νου μας με πληροφορίες, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε».

Τι ξέρουν, άραγε το ασυνείδητο και το υποσυνείδητο κομμάτι του νου μας, που δεν μπορεί να καταλάβει η λογική και γιατί έχουν συνήθως δίκιο; Με άλλα λόγια, γιατί πρέπει να ακούμε το ένστικτο μας; Σύμφωνα με την Halonen, για 3 λόγους:

1. Η απάντηση σε κάθε μας ερώτηση είναι ήδη μέσα μας

«Το ένστικτο μας», λέει η ψυχολόγος, «διαμορφώνεται από τις εμπειρίες μας και όλες τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει μέσα από αυτές. Όσο περισσότερη εμπειρία έχουμε στον τομέα που καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση, τόσο πιο ακριβής είναι η λύση που μας δίνει η διαίσθησή μας. Αν και η γνώμη των άλλων μπορεί να μας φανεί χρήσιμη, θυμήσου ότι αυτό δεν σημαίνει πως εκείνοι έχουν την καλύτερη λύση για εσένα. Λάμβανε υπόψη σου τις συμβουλές τους αν έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Στο τέλος, όμως, ξέρεις ότι η καρδιά σου γνωρίζει καλύτερα τι είναι καλό για εσένα. Ειδικά όσον αφορά αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την ίδια την καρδιά μας, όπως οι σχέσεις μας, ο καλύτερος κριτής είναι μέσα μας».

2. Η διαίσθησή μας είναι κωδικοποιημένη στο μυαλό μας σαν «ένα δίκτυο γεγονότων και συναισθημάτων»

«Αυτή η εσωτερική μας φωνή αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας – συνδέει το πώς αυτά τα τρία στοιχεία έχουν επεξεργαστεί όλο μας το παρελθόν. Αυτό το δίκτυο γεγονότων και συναισθημάτων μάς κάνει να νιώθουμε ενθουσιασμένοι μπροστά σε μια σωστή απόφαση και διστακτικοί μπροστά σε μια λάθος επιλογή». Η συγγραφέας Carlin Flora εξηγεί αυτό το φαινόμενο ως εξής: «η διαίσθηση ουσιαστικά χρησιμοποιεί τις συντομεύσεις του εγκεφάλου μας: ο εγκέφαλός μας λαμβάνει τα στοιχεία κάθε κατάστασης, κάνει μια γρήγορη αναζήτηση στα αρχεία του και βρίσκει την καλύτερη αναλογία μέσα από τις μνήμες και τις γνώσεις μας. Με αυτό τον τρόπο κρίνουμε κάθε περίπτωση και κάνουμε τις επιλογές μας». Μπορεί να μην μπορούμε να εξηγήσουμε με τη λογική γιατί μια επιλογή είναι καλύτερη από μια άλλη, αλλά η διαίσθησή μας ξέρει και, μάλιστα, αντλώντας τα στοιχεία της όχι από κάποια μεταφυσική πηγή, αλλά από τα δεδομένα που έχουμε ήδη μέσα μας!

3. Η διαίσθησή μας μας συνδέει με κάθε κύτταρο του σώματός μας

Κάποιες φορές, όταν βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική απόφαση και μας «μιλάει» η διαίσθησή μας, μπορεί να νιώσουμε έναν κόμπο στο στομάχι ή την καρδιά μας να χτυπάει σαν τρελή από ενθουσιασμό. «Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα όταν νιώθουμε πραγματικά τα κύτταρα ολόκληρου του οργανισμού μας», εξηγεί η Halonen. «Το υποσυνείδητο στέλνει μηνύματα στα κύτταρα του σώματός μας. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση από το να ακούμε ολόκληρο το είναι μας, αντί μόνο για τις σκέψεις της λογικής μας;».

«Το κλειδί για να εκμεταλλευτούμε το ιερό αυτό δώρο που είναι η διαίσθησή μας είναι να μάθουμε να την ακούμε», καταλήγει η ειδικός. «Όσο περισσότερο την ακούμε, τόσο πιο ισχυρή και ακριβής γίνεται».

Πηγή: tapintoyourinnerpower

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ 

Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων με προβληματισμούς στην καθημερινότητα τους ή που πάσχουν από ασθένειες, λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ένστικτο: Άκουσε το για 3 λόγους
Ένστικτο: Άκουσε το για 3 λόγους
Ένστικτο: Άκουσε το για 3 λόγους
https://i1.wp.com/happy-ology.com/wp-content/uploads/2019/07/adult-art-artsy-278312.jpg?fit=1200%2C480&ssl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/02/3_14.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/02/3_14.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content