_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Στ. Πλουμιστός: Να γιατί το γέλιο ανοίγει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού μας

⍆Ήρθε ο καιρός να πάρουμε την υγεία μας στα χέρια μας και να ξυπνήσουμε τον εσωτερικό γιατρό,... που όλοι έχουμε μέσα μας, και είναι η ίδια μας η φύση.

Μπορεί η φράση "Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο" να ακούγετε ως ένα κλισέ, η επιστήμη μας παρέχει μελέτες που την υποστηρίζουν. Όχι μόνο το γέλιο ενισχύει τη διάθεσή μας, αλλά και ενισχύει την υγεία μας ανακουφίζοντας τον πόνο.

Υπάρχουν ακόμη και διάφοροι τύποι γέλιου που συσχετίζονται με διαφορετικές κοινωνικές και συναισθηματικές καταστάσεις. Ορισμένα από αυτά είναι συνωμοτικά γέλια, ειρωνικα, ή και νευρικά γέλια. Αλλά αυτό που είναι το πιο ευεργετικό για μας είναι το γέλιο που πηγάζει από την καρδιά και την ψυχή. Αυτός είναι ο τύπος του γέλιου που σηματοδοτεί τον εορτασμό της ζωής.

Οι 6 επιδράσεις που έχει το γέλιο στη φυσική και συναισθηματική υγεία:

1. Το γέλιο είναι θεραπευτικό.
Μελέτες έδειξαν ότι ένα χαρούμενο γέλιο έχει θεραπευτικές επιδράσεις στη σωματική υγεία και τη συναισθηματική ευεξία. Προωθεί μια «συναισθηματική αμοιβαιότητα» όπου πιστεύουμε ότι δημιουργούμε έναν ισχυρό δεσμό με τους άλλους.

2. Η θεραπεία με το γέλιο δημιουργεί μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.
Ο διάσημος συγγραφέας Norman Cousins ​​απέδωσε την ευτυχία, την επιτυχία του και τη διάρκεια της ζωής του στη θεραπεία γέλιου. Με διαγνωσμένο ένα σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη τη δεκαετία του 1960, ο Cousins ​​πίστευε ότι το άγχος συνέβαλε στην ασθένειά του. Για να αλλάξει αυτή την κατάσταση, χρησιμοποίησε θετικά συναισθήματα με έναν εστιασμένο τρόπο. Αυτό περιελάμβανε την παρακολούθηση κωμωδιών στην τηλεόραση και την προσπάθεια να γελάσει τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα. Ο Cousins τελικά ​​κατάφερε να επιτύχει την αποθεραπεία του χωρίς πόνο.

Το γέλιο είναι σαν ένα φάρμακο που μπορεί να παράγει ένα φυσικό καταπραϋντικό πόνου. Μια ευρωπαϊκή μελέτη που διαπίστωσε ότι το γέλιο πυροδότησε μια απελευθέρωση οπιοειδών στα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Επιπλέον, τα κατώτατα όρια των πόνων των ατόμων αυξήθηκαν σημαντικά μετά από ένα καλό γέλιο παρακολουθώντας κωμωδίες σύμφωνα με τους ερευνητές.

3. Γιόγκα γέλιου μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας.
Μια μελέτη των παιδιατρικών ασθενών διαπίστωσε ότι το γέλιο μειώνει την ορμόνη του στρες στο σώμα. Η ύπαρξη υψηλού επιπέδου κορτιζόλης είναι πιθανό να οδηγήσει σε ασθένειες όπως το άγχος και η κατάθλιψη. Όχι μόνο αυτό... καθώς το γέλιο διεγείρει επίσης την παραγωγή ντοπαμίνης, σεροτονίνης και ενδορφίνης, οι οποίες είναι οι ορμόνες που σχετίζονται με τη μείωση του πόνου και την τόνωση της ευτυχέστερης διάθεσης.

4. Το γέλιο βελτιώνει τα συμπτώματα.
Μια ώρα θεραπείας γέλιου ανά εβδομάδα συνοδευόμενη από ασκήσεις αναπνοής, τέντωμα και διαλογιστική ηρεμία βελτίωσε τα συμπτώματα των ασθενών με αιμοκάθαρση σύμφωνα με μία μελέτη. Η γιόγκα γέλιου βοήθησε επίσης στην ανύψωση της διάθεσης των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον.

Από την άλλη πλευρά, ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι εκείνοι που ποτέ ή σχεδόν ποτέ δεν γελούν είχαν 60% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και 21% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

5. Το γέλιο ρυθμίζει τακτικά τη μνήμη.
Μαζί με την καλύτερη μνήμη, το γέλιο συχνά αυξάνει επίσης τη μάθηση και τη διάθεση, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο κατάθλιψης.

6. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο χωρίς παρενέργειες.
Σε αντίθεση με ένα συμβατικό φάρμακο, το γέλιο σας κάνει να αισθάνεστε καλά χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο πιθανές παρενέργειες. Πάνω απ 'όλα, είναι 100% φυσικό. Ακόμα και ο συμβατικός ιατρικός κόσμος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο προσβάσιμο από όλους όσους θέλουν να θεραπεύσουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η γελωτοθεραπεία σήμερα

Η γελωτοθεραπεία αποτελεί το πλέον ευχάριστο τμήμα της ολιστικής ιατρικής. Λέγοντας γελωτοθεραπεία, εννοούμε τη συνειδητή προσπάθεια να ενταχθεί το γέλιο στην καθημερινότητά μας και στις καταστάσεις που την διέπουν. Στο πλαίσιο αυτό, η λειτουργία της γελωτοθεραπείας είναι διττή:

•Πρώτον, λειτουργεί ενισχυτικά, σε ότι αφορά τον ανθρώπινο οργανισμό. Το γέλιο είναι ένας βασικός δείκτης ζωτικότητας. Αυτό, για την αφάρμακη ιατρική, σημαίνει ότι το γέλιο μας κρατάει κάποια από τα κλειδιά που ανοίγουν τις αυτοθεραπευτικές αποθήκες του οργανισμού μας, ούτως ώστε να υπάρχει επάρκεια δυνάμεων, για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές του.

•Δεύτερον, λειτουργεί θεραπευτικά. Έρευνες των τελευταίων ετών (επι)βεβαιώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Όλα τα συστήματα και λειτουργίες του οργανισμού επηρεάζονται θετικά και ευεργετούνται από τις δονήσεις του γέλιου.

Οι γιατροί, επειδή ακόμη δεν μπορούν να γράφουν συνταγή ενός φαρμάκου για γέλιο, θα ήταν καλό να εξηγούν στους ασθενείς τους πόσο σημαντικό είναι να επιδιώκουν να κάνουν δραστηριότητες που να τους προσφέρουν άφθονο γέλιο.

και να θυμάστε..
Το να γελάσει κανείς 100 φορές ισούται με 15 λεπτά άσκησης. Για κάθε λεπτό καίμε 1 θερμίδα, ενώ γυμνάζονται έντονα οι κοιλιακοί μύες!!

Στ. Πλουμιστός Διευθ. Συμβουλευτικού Κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ -
Σύμβουλος ζωής & Προσωπικής Καθοδήγησης -
Διαισθητικός & Ενεργειακός Θεραπευτής 


Πραγματοποιεί 
  • Προσωπικές Διαισθητικές συνεδρίες δείτε ΕΔΩ 
  • Θεραπευτικές & ενεργειακές συνεδρίες νέας εγγραφής προσωπικών πεποιθήσεων δείτε ΕΔΩ
  • Συνεδρίες Διαχείρισης της ζωής & Προσωπικής Καθοδήγησης δείτε ΕΔΩ
  • Σεμινάρια Αυτογνωσίας & Αυτοβελτίωσης δείτε ΕΔΩ
  • Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς δείτε ΕΔΩ
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523 
Στ. Πλουμιστός: Να γιατί το γέλιο ανοίγει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού μας Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:49 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.