Στ. Πλουμιστός: Πως το γέλιο ανοίγει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού μας

Στ. Πλουμιστός: Πως το γέλιο ανοίγει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού μας

⍆Ήρθε ο καιρός να πάρουμε την υγεία μας στα χέρια μας και να ξυπνήσουμε τον εσωτερικό γιατρό,...
που όλοι έχουμε μέσα μας, και είναι η ίδια μας η φύση.

Μπορεί η φράση "Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο" να ακούγετε ως ένα κλισέ, η επιστήμη μας παρέχει μελέτες που την υποστηρίζουν. Όχι μόνο το γέλιο ενισχύει τη διάθεσή μας, αλλά και ενισχύει την υγεία μας ανακουφίζοντας τον πόνο.

Υπάρχουν ακόμη και διάφοροι τύποι γέλιου που συσχετίζονται με διαφορετικές κοινωνικές και συναισθηματικές καταστάσεις. Ορισμένα από αυτά είναι συνωμοτικά γέλια, ειρωνικα, ή και νευρικά γέλια. Αλλά αυτό που είναι το πιο ευεργετικό για μας είναι το γέλιο που πηγάζει από την καρδιά και την ψυχή. Αυτός είναι ο τύπος του γέλιου που σηματοδοτεί τον εορτασμό της ζωής.

Οι 6 επιδράσεις που έχει το γέλιο στη φυσική και συναισθηματική υγεία:

1. Το γέλιο είναι θεραπευτικό.
Μελέτες έδειξαν ότι ένα χαρούμενο γέλιο έχει θεραπευτικές επιδράσεις στη σωματική υγεία και τη συναισθηματική ευεξία. Προωθεί μια «συναισθηματική αμοιβαιότητα» όπου πιστεύουμε ότι δημιουργούμε έναν ισχυρό δεσμό με τους άλλους.

2. Η θεραπεία με το γέλιο δημιουργεί μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.
Ο διάσημος συγγραφέας Norman Cousins ​​απέδωσε την ευτυχία, την επιτυχία του και τη διάρκεια της ζωής του στη θεραπεία γέλιου. Με διαγνωσμένο ένα σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη τη δεκαετία του 1960, ο Cousins ​​πίστευε ότι το άγχος συνέβαλε στην ασθένειά του. Για να αλλάξει αυτή την κατάσταση, χρησιμοποίησε θετικά συναισθήματα με έναν εστιασμένο τρόπο. Αυτό περιελάμβανε την παρακολούθηση κωμωδιών στην τηλεόραση και την προσπάθεια να γελάσει τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα. Ο Cousins τελικά ​​κατάφερε να επιτύχει την αποθεραπεία του χωρίς πόνο.

Το γέλιο είναι σαν ένα φάρμακο που μπορεί να παράγει ένα φυσικό καταπραϋντικό πόνου. Μια ευρωπαϊκή μελέτη που διαπίστωσε ότι το γέλιο πυροδότησε μια απελευθέρωση οπιοειδών στα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Επιπλέον, τα κατώτατα όρια των πόνων των ατόμων αυξήθηκαν σημαντικά μετά από ένα καλό γέλιο παρακολουθώντας κωμωδίες σύμφωνα με τους ερευνητές.

3. Γιόγκα γέλιου μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας.
Μια μελέτη των παιδιατρικών ασθενών διαπίστωσε ότι το γέλιο μειώνει την ορμόνη του στρες στο σώμα. Η ύπαρξη υψηλού επιπέδου κορτιζόλης είναι πιθανό να οδηγήσει σε ασθένειες όπως το άγχος και η κατάθλιψη. Όχι μόνο αυτό... καθώς το γέλιο διεγείρει επίσης την παραγωγή ντοπαμίνης, σεροτονίνης και ενδορφίνης, οι οποίες είναι οι ορμόνες που σχετίζονται με τη μείωση του πόνου και την τόνωση της ευτυχέστερης διάθεσης.

4. Το γέλιο βελτιώνει τα συμπτώματα.
Μια ώρα θεραπείας γέλιου ανά εβδομάδα συνοδευόμενη από ασκήσεις αναπνοής, τέντωμα και διαλογιστική ηρεμία βελτίωσε τα συμπτώματα των ασθενών με αιμοκάθαρση σύμφωνα με μία μελέτη. Η γιόγκα γέλιου βοήθησε επίσης στην ανύψωση της διάθεσης των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον.

Από την άλλη πλευρά, ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι εκείνοι που ποτέ ή σχεδόν ποτέ δεν γελούν είχαν 60% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου και 21% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

5. Το γέλιο ρυθμίζει τακτικά τη μνήμη.
Μαζί με την καλύτερη μνήμη, το γέλιο συχνά αυξάνει επίσης τη μάθηση και τη διάθεση, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο κατάθλιψης.

6. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο χωρίς παρενέργειες.
Σε αντίθεση με ένα συμβατικό φάρμακο, το γέλιο σας κάνει να αισθάνεστε καλά χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο πιθανές παρενέργειες. Πάνω απ 'όλα, είναι 100% φυσικό. Ακόμα και ο συμβατικός ιατρικός κόσμος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο προσβάσιμο από όλους όσους θέλουν να θεραπεύσουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η γελωτοθεραπεία σήμερα

Η γελωτοθεραπεία αποτελεί το πλέον ευχάριστο τμήμα της ολιστικής ιατρικής. Λέγοντας γελωτοθεραπεία, εννοούμε τη συνειδητή προσπάθεια να ενταχθεί το γέλιο στην καθημερινότητά μας και στις καταστάσεις που την διέπουν. Στο πλαίσιο αυτό, η λειτουργία της γελωτοθεραπείας είναι διττή:

•Πρώτον, λειτουργεί ενισχυτικά, σε ότι αφορά τον ανθρώπινο οργανισμό. Το γέλιο είναι ένας βασικός δείκτης ζωτικότητας. Αυτό, για την αφάρμακη ιατρική, σημαίνει ότι το γέλιο μας κρατάει κάποια από τα κλειδιά που ανοίγουν τις αυτοθεραπευτικές αποθήκες του οργανισμού μας, ούτως ώστε να υπάρχει επάρκεια δυνάμεων, για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές του.

•Δεύτερον, λειτουργεί θεραπευτικά. Έρευνες των τελευταίων ετών (επι)βεβαιώνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες του γέλιου. Όλα τα συστήματα και λειτουργίες του οργανισμού επηρεάζονται θετικά και ευεργετούνται από τις δονήσεις του γέλιου.

Οι γιατροί, επειδή ακόμη δεν μπορούν να γράφουν συνταγή ενός φαρμάκου για γέλιο, θα ήταν καλό να εξηγούν στους ασθενείς τους πόσο σημαντικό είναι να επιδιώκουν να κάνουν δραστηριότητες που να τους προσφέρουν άφθονο γέλιο.

και να θυμάστε..
Το να γελάσει κανείς 100 φορές ισούται με 15 λεπτά άσκησης. Για κάθε λεπτό καίμε 1 θερμίδα, ενώ γυμνάζονται έντονα οι κοιλιακοί μύες!!

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ

Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: Πως το γέλιο ανοίγει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού μας
Στ. Πλουμιστός: Πως το γέλιο ανοίγει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού μας
Στ. Πλουμιστός: Πως το γέλιο ανοίγει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού μας
https://innerself.com/content/images/2017/540/happy_or_sad-5-28.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/03/blog-post_59.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/03/blog-post_59.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content