ΕΡΧΕΤΑΙ το ψηφιακό Ευρώ! Ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΡΧΕΤΑΙ το ψηφιακό Ευρώ! Ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία

👉Στην Ιταλία ξεκίνησαν... Λέτε σε λίγο να πληρώνουμε κάποιον με μετρητά σε ευρώ και να παίρνουμε ψηφιακά ρέστα;;;

Μην σας κάνει εντύπωση!!!
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκπονεί τεχνική μελέτη σε σχέση με την έκδοση του ψηφιακού ευρώ.

Μάλιστα η ΕΚΤ ζητά γνώμες στο θέματα δημοσιεύοντας στο Twitter:

Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες «νοῖ» του εγχειρήματος στόχος της εισαγωγής του ψηφιακού ευρώ είναι:
  • η ευκολότερη χρηματοδότηση επιχειρήσεων αλλά και τραπεζών κατά την διάρκεια κρίσεων
  • η μείωση του κόστους των συναλλαγών
  • η ταχύτητα
  • η διαθεσιμότητα μέσου πληρωμών σε φυσικές καταστροφές, πολέμους, πανδημίες
  • η ευκολία
  • η πρόληψη οικονομικών εγκλημάτων.Όπως ισχυρίζονται, με βάση πάντα την μελέτη, το ψηφιακό ευρώ δεν θα υποκαταστήσει το φυσικό ευρώ και τα μετρητά. Δεν θα είναι ένα παράλληλο νόμισμα σε κυκλοφορία, ενώ έχει μεν την ίδια ισοτιμία, ωστόσο δύναται να έχει διαφορετικό επιτόκιο, με στόχο να αποθαρρυνθούν, όπως διατείνονται, κερδοσκοπικά παιχνίδια, τεράστιες αναλήψεις μετρητών από τις τράπεζες κτλ.
Εκτός του επιτοκίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι σε θέσει να παίρνει αποφάσεις σε σχέση με την ποσότητα του ψηφιακού ευρώ. Τουτέστιεν θα ορίζει την νομισματική του κυκλοφορία. Θα αποφασίζει πόσα ψηφιακά ευρώ θα κυκλοφορούν. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί πως κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ελέγξουν για… κακούς σκοπούς την κυκλοφορία του χρήματος, όπως συμβαίνει και με τα μετρητά.

Αναφορικά με την έκδοση του ψηφιακού ευρώ, η τεχνική μελέτη της ΕΚΤ είναι της άποψης πως πρέπει να γίνεται από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες. Αυτό γιατί οι πολίτες μιας χώρας είναι ευκολότερο να εμπιστευτούν τις δικές τους εθνικές τράπεζες από ότι μια ξένη. Ουσιαστικά όμως οι εθνικές τράπεζες θα είναι παρακλάδια της Κεντρικής, η οποία θα ορίζει την κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ.

Και τώρα το σημαντικότερο!!! ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ!!! Εξαιτίας της ψηφιακής φύσης του ψηφιακού ευρώ, ο εκδότης του νομίσματος (π.χ. ΕΚΤ, η εθνική κεντρική τράπεζα ή αργότερα μία νέα παγκόσμια τράπεζα) θα μπορεί να γνωρίζει ποιος κατέχει, πόσα και ποια ψηφιακά ευρώ. Επιπλέον η Κεντρική Αρχή θα παρακολουθεί την πορεία των συναλλαγών, κάτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να συμβεί με το ευρώ σε μετρητά. Τα πάντα θα παρακολουθούνται και αν κάποιος δεν είναι «καλό παιδί», θα του αφαιρούνται ψηφιακά ευρώ ως πρόστιμο, αντί να του κοπεί ένα.

Για να μην υπάρχει όμως αυτός ο φόβος, οι ιθύνοντες αναφέρουν πως γίνεται εισήγηση, με σκοπό οι συναλλαγές σε ψηφιακό ευρώ, από την πρώτη κίνηση μέχρι την τελευταία, να γίνονται ανώνυμα! Σας έπεισαν;;; Θα διατηρηθεί η ανωνυμία. Δεν θα ανιχνεύει κανείς τα ψηφιακά μας ίχνη;;;

ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Προς το δημόσιο συμφέρον και κατόπιν δικαστικής εντολής σε περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων, θα μπορεί να εντοπίζεται η ταυτότητα του κατόχου του ψηφιακού ευρώ. Άρα η εξουσία μπορεί να παρακολουθεί ποιος πήρε τι και γιατί!

Έρχεται λοιπόν το ψηφιακό ευρώ, το οποίο αργότερα, ενδεχομένως, συνενωθεί με άλλα ψηφιακά νομίσματα σε ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα. Οι ψηφιακές συναλλαγές έχουν, ούτως ή άλλως, αυξηθεί μέσω κινητών τηλεφώνων, tablet και υπολογιστών. Σύντομα ίσως γίνονται μέσω ψηφιακών ταυτοτήτων-πορτοφολιών ή εμφυτευμάτων. Η τεχνολογία «καλπάζει« στις μέρες μας. Η κίνηηση της ΕΚΤ στοχεύει σε μία “αχρήματη” οικονομία και χρήση ψηφιακών νομισμάτων.

Πάντα υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος της χρήσης μη ρυθμιζόμενων και ελεγχόμενων από κεντρικές τράπεζες ψηφιακών νομισμάτων, όπως του bitcoin, που παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις και μπορεί να οδηγήσουν σε απώλειες περιουσίας και σε οικονομική και χρηματοπιστωτική αστάθεια. Ως εκ τούτου, στόχος των Κεντρικών Αρχών είναι να θέσουν σε έλεγχο όλα τα ψηφιακά νομίσματα και να υπάρχει μόνο ένα, με το οποίο θα γίνονται οι όποιες συναλλαγές.

Για να επιταχυνθούν μάλιστα τα πράγματα, η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι, εάν δεν αποφασιστεί η κυκλοφορία του ψηφιακού ευρώ, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να κινηθούν οι καταναλωτές και οι επενδυτές σε μη ρυθμιζόμενα και ελεγχόμενα από κεντρικές τράπεζες νομίσματα.

Σκέφτονται βέβαια πως αν αποφασιστεί η πλήρης αντικατάσταση του φυσικού ευρώ με ψηφιακό, υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού κοινωνικών ομάδων, όπως μεγαλύτερης ηλικίας, αλλοδαποί κ.ά., που δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα ή δεν έχουν καν τραπεζικό λογαριασμό. Η «λύση» είναι να εφοδιαστούν οι πάντες με ψηφιακή ταυτότητα.

Τέλος, η ΕΚΤ υπόσχεται άμεσες πληρωμές, σε πραγματικό χρόνο με μικρό ή σε κάποιες περιπτώσεις με μηδενικό κόστος. Αυτό, όπως διατείνονται, θα διασφαλίζεται μέσω της άμεσης πρόσβασης του καταναλωτή στο πανευρωπαϊκό διατραπεζικό σύστημα ή το πολύ με την μεσολάβηση ενός παρόχου.

Να ετοιμαζόμαστε λοιπόν! Το ψηφιακό ευρώ πλησιάζει… Ήδη μάλιστα στην Ιταλία, o Ιταλικός Σύνδεσμος Τραπεζών έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα, ένα ερευνητικό πρόγραμμα ψηφιακού ευρώ. Τα πάντα επί θύραις!


To διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,448,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1979,ΑΠΟΨΕΙΣ,64,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,713,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,138,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,763,ΒΙΝΤΕΟ,193,ΒΟΛΟΣ,71,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1825,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,172,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,113,ΕΛΛΑΔΑ,1265,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,159,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,45,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,494,Κόσμος,9655,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,436,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1549,Πολιτική,6845,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5999,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1139,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2783,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,93,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,639,Eco-News,2791,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: ΕΡΧΕΤΑΙ το ψηφιακό Ευρώ! Ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία
ΕΡΧΕΤΑΙ το ψηφιακό Ευρώ! Ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία
ΕΡΧΕΤΑΙ το ψηφιακό Ευρώ! Ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία
https://www.el.gr/wp-content/uploads/2021/01/digital-1024x576.jpg
https://i.ytimg.com/vi/nQhl5LrLwyk/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_53.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/01/blog-post_53.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content