Ψυχική υγεία και φαγητό: Τι είναι η συναισθηματική πείνα και πώς θα τη διαχειριστείς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ψυχική υγεία και φαγητό: Τι είναι η συναισθηματική πείνα και πώς θα τη διαχειριστείς

👉Πόσο συνδέεται η ψυχική υγεία με το φαγητό; Η απάντηση είναι εύκολη αν σκεφτείς πως, σύμφωνα με... έρευνες, το 90% της απώλειας του βάρους και η ετοιμότητά μας προς την αλλαγή οφείλεται σε ψυχολογικούς παράγοντες. 
Αυτό σημαίνει ότι συναισθηματικοί παράγοντες, καθώς και οι αρνητικές σκέψεις για το σώμα μας επηρεάζουν σημαντικά, ώστε να πάρουμε αυτή την απόφαση και να κάνουμε το πρώτο βήμα δείχνοντας την αγάπη προς το σώμα μας με τη σωστή διατροφή.

Η συναισθηματική πείνα

Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας συνδέεται με την αυτοαγάπη, την αυτοφροντίδα και την αυτογνωσία. Η αλλαγή προς μια πιο υγιή εικόνα σώματος ξεκινάει όταν παρατηρούμε που εστιάζει αρνητικά το μυαλό μας σχετικά με την εικόνα που έχουμε για εμάς. Η συναισθηματική πείνα εμφανίζεται όταν μη μπορώντας να διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας και μη υιοθετώντας σωστές στρατηγικές αντιμετώπισης, καταφεύγουμε στο φαγητό. Έτσι, όταν είμαστε αγχωμένοι, εκτονωνόμαστε μέσω του φαγητού ή όταν δεν αποδεχόμαστε τα συναισθήματα μας και τα καταπιέζουμε, καταλήγουμε καταναλώνοντας υπερβολική ποσότητα φαγητού. Επίσης, όταν νιώθουμε μοναξιά, χρησιμοποιείται το φαγητό ως διέξοδος και ως μέσο παρηγοριάς.

Η συναισθηματική πείνα, επίσης γίνεται αντιληπτή όταν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να θέσουμε όρια και χάνεται η αίσθηση του ελέγχου με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο το άτομο να ενταχθεί σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Για αυτό το λόγο, πολλές φορές η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη, καθώς οι λόγοι είναι ψυχολογικοί.

Η συναισθηματική πείνα, λοιπόν συμβαίνει ξαφνικά, γίνεται αντιληπτή ως επείγουσα και υπάρχει η επιθυμία για ένα συγκεκριμένο φαγητό και η κατάσταση αυτή συνοδεύεται από ένα έντονο συναίσθημα, που δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τη δεδομένη στιγμή.

Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τη συναισθηματική πείνα

Έτσι, είναι σημαντικό όταν αντιλαμβανόμαστε την συναισθηματική πείνα να δίνουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας να ηρεμήσει και να διερωτόμαστε αν πραγματικά πεινάμε. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πεινάμε πραγματικά, αλλά μας καθοδηγούν τα συναισθήματα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τι αισθανόμαστε και να ηρεμήσουμε τον εαυτό μας με κάποιο άλλο τρόπο, όπως να καταγράψουμε τις σκέψεις μας, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να τηλεφωνήσουμε σε έναν φίλο ή να εξασκήσουμε τις βαθιές αναπνοές χαλαρώνοντας τον εαυτό μας.

Η συναισθηματική πείνα δεν αφορά μόνο τη θέληση, την αδυναμία ή την έλλειψη ελέγχου. Το βασικό κομμάτι είναι να αντιληφθούμε το λόγο που συμβαίνει η συναισθηματική πείνα και τι θα μπορούσαμε να καταλάβουμε μέσω αυτής της συμπεριφοράς για τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας, καθώς και το χάος, την ντροπή, την ενοχή και τα θέματα ελέγχου που αισθανόμαστε. Η συναισθηματική πείνα μπορεί να σημαίνει εθισμό σε τρόφιμα, άγνωστες διατροφικές ανάγκες, έλλειψη ευχαρίστησης σε κάποιο τομέα της ζωής μας, ανάγκη για ανθρώπινη σύνδεση, μια κραυγή προσοχής για το σώμα, συναισθηματικές ανάγκες που δεν γεμίζουν.

Αγάπη μόνο!


Ο μόνος τρόπος είναι να μάθουμε το «γιατί» πίσω από αυτά τα συναισθήματα και στη συνέχεια να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανάγκη με τρόπο που δεν περιλαμβάνει το φαγητό.
Η βάση όλων είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε, καθώς οι αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μας οδηγούν σε πόνο που μπορεί να εκφραστεί μέσω της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο αυτοτιμωρίας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σώμα μας ακολουθεί ότι σκέφτεται το μυαλό μας για τον εαυτό μας. Θυμήσου, λοιπόν να δείχνεις την αγάπη προς τον εαυτό σου και ότι η ευτυχία εξαρτιέται από την ποιότητα των σκέψεων.Το διάβασα στο www.shape.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1869,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,39,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,664,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,292,Κόσμος,9433,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2526,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Ψυχική υγεία και φαγητό: Τι είναι η συναισθηματική πείνα και πώς θα τη διαχειριστείς
Ψυχική υγεία και φαγητό: Τι είναι η συναισθηματική πείνα και πώς θα τη διαχειριστείς
Ψυχική υγεία και φαγητό: Τι είναι η συναισθηματική πείνα και πώς θα τη διαχειριστείς
https://boro.gr/wp-content/uploads/2018/03/giati-trome-polu-otan-exoume-kaki-psuxologia.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_90.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_90.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content