Μινκ και κορωνοϊός- Τι έχει συμβεί και πόσο πρέπει να ανησυχούμε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μινκ και κορωνοϊός- Τι έχει συμβεί και πόσο πρέπει να ανησυχούμε

👉Η είδηση ότι ο κορωνοϊός πέρασε από τον άνθρωπο στα μινκ, μεταλλάχθηκε και επέστρεψε... στον άνθρωπο έχει προκαλέσει ανησυχία τα τελευταία 24ωρα. Για αυτό τον λόγο, ο Guardian επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα. Επίσημα, 24 άνθρωποι έχουν μολυνθεί σε φάρμες έως τώρα, κατά κύριο λόγο στη βόρεια Δανία. 

Όμως, ο υπουργός Υγείας της Δανίας παραδέχθηκε ότι έως και τα μισά από τα 738 κρούσματα κορωνοϊού σε ανθρώπους στην περιοχή μπορεί να σχετίζονται με τα μινκ. Αυτό σημαίνει ότι ο μεταλλαγμένος ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά πόσο ανησυχητικό είναι αυτό; 

Είναι φυσιολογικό να μεταλλάσσονται έτσι οι ιοί; 

Οι ιοί συνεχώς μεταλλάσσονται καθώς αναπαράγονται και κυκλοφορούν στον πληθυσμό, αλλά οι περισσότερες μεταλλάξεις είναι ακίνδυνες. Μόνο μερικές θα αλλάξουν την ικανότητα του ιού να μολύνει τους ανθρώπους ή να προκαλέσει σοβαρότερη ασθένεια.

«Ο Sars-CoV-2 δεν μεταλλάσσεται τόσο γρήγορα όσο άλλοι σχετικοί ιοί, αλλά επειδή κυκλοφορεί στον ανθρώπινο πληθυσμό για κάποιο καιρό, έχουν εμφανιστεί αρκετές μεταλλάξεις», δήλωσε ο καθηγητής Ντέιβιντ Ρόμπερτσον, ιολόγος στο Κέντρο Έρευνας ιών του πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Αυτές οι μεταλλάξεις δεν φαίνεται να έχουν κάνει τον νέο κορωνοϊό πιο επικίνδυνο μέχρι στιγμής. Αλλά αν ένας ιός περνά σε ένα διαφορετικό είδος, αυξάνεται η πίεση να προσαρμοστεί σε αυτό. Οπότε, η μετάδοσή του στα μινκ και από αυτά στον άνθρωπο έχει προκαλέσει κάποια λογική ανησυχία, ιδιαίτερα καθώς κάποιες από τις μεταλλάξεις συνδέονται με την πιθανή ικανότητα να εισβάλει στο ανοσοποιητικό.

Τι γνωρίζουμε για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Επτά μεταλλάξεις έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα. Η μία, που έχει ονομαστεί Y453F, ταυτοποιήθηκε σε έξαρση του κορωνοϊού σε μία φάρμα με μινκ στην Ολλανδία τον Απρίλιο. Και αυτή μεταδόθηκε στον άνθρωπο, αλλά δεν φαίνεται να έχει εξαπλωθεί. «Νομίζω το θέμα αφορά περισσότερο την επίγνωση ότι ο ιός μπορεί να περάσει σε πληθυσμούς ζώων και από εκεί πίσω στον άνθρωπο», δήλωσε ο Τζούλιαν Χίσκοξ, επικεφαλής για τις λοιμώξεις και την παγκόσμια υγεία στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. 

«Όσο μεγαλύτερη είναι η γενετική ποικιλία στον ιό, τόσο περισσότερο εξελικτικό περιθώριο έχει. Ένας από τους λόγους για να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα κρούσματα όσο λιγότερα γίνεται- σε ανθρώπους και ζώα- είναι για να μειωθεί η γενετική ποικιλία του ιού», εξήγησε. Πρέπει να ανησυχούμε; Υπάρχουν αναφορές ότι σωματίδια του ιού με μία από αυτές τις μεταλλάξεις εξουδετερώνονται λιγότερο αποτελεσματικά από τα αντισώματα ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Αυτό θεωρητικά μπορεί να καταστήσει λιγότερο αποτελεσματικό ένα εμβόλιο, ιδιαίτερα επειδή πολλά από αυτά που αναπτύσσονται τώρα στοχεύουν στην πρωτεΐνη στην επιφάνεια του ιού.

«Η πραγματική επιπλοκή των αλλαγών στην πρωτεΐνη επιφάνειας δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και για αυτό είναι ασαφής», δήλωσε ο καθηγητής Τζέιμς Γουντ, επικεφαλής κτηνιατρικής στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. «Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν η αλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία των εμβολίων ή της ανοσίας», συμπλήρωσε. Επίσης είναι σχετικά εύκολο να γίνουν μικρές διορθώσεις στα εμβόλια. 

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο με το εμβόλιο για τη γρίπη. Οπότε, αν και δεν είναι απαραίτητο να τρομοκρατηθεί κάποιος από αυτή τη μετάλλαξη, οι επιστήμονες πρέπει να την παρακολουθήσουν στενά. Ο κορωνοϊός έχει ξεκάθαρα την ικανότητα να περνά από τον άνθρωπο στα ζώα και ξανά πίσω στον άνθρωπο και φαίνεται να είναι αρκετά καλός σε αυτό.

Πρέπει να σφαγιαστούν τα μινκ;

Αυτό είναι πιθανότατα ένα σοφό προληπτικό μέτρο. «Αυτό μπορεί από μόνο του να μην κάνει το στέλεχος να εξαφανιστεί, αλλά μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω ανάπτυξη μεταλλαγμένων στελεχών σε αυτά τα είδη», εξήγησε ο Γουντ. Το διάβασα στο www.lifo.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,426,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1944,ΑΠΟΨΕΙΣ,42,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,107,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,692,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,127,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,753,ΒΙΝΤΕΟ,187,ΒΟΛΟΣ,56,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1814,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,150,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,840,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,25,ΕΡΕΥΝΕΣ,45,ΖΩΗ,142,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,37,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,39,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,369,Κόσμος,9495,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,46,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,358,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1516,Πολιτική,6798,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5929,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,73,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1099,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2582,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,34,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,88,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,614,Eco-News,2751,GP - info,5,voice healing therapy,36,
ltr
item
Ploumistos.com: Μινκ και κορωνοϊός- Τι έχει συμβεί και πόσο πρέπει να ανησυχούμε
Μινκ και κορωνοϊός- Τι έχει συμβεί και πόσο πρέπει να ανησυχούμε
Μινκ και κορωνοϊός- Τι έχει συμβεί και πόσο πρέπει να ανησυχούμε
https://www.lifo.gr/icache/870/597/1/1678096_mink_covid_1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_56.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/11/blog-post_56.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content