Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

👉Τα ακραία κύματα καύσωνα προβλέπεται να μειώσουν όχι μόνο τις αποδόσεις των καλλιεργειών και... τη θρεπτική τους αξία, αλλά να πολλαπλασιάσουν τα είδη των εντόμων που εξαπλώνουν τις διάφορες ασθένειες και, ακόμη χειρότερο, να αποδυναμώσουν την αντίσταση του οργανισμού στη γρίπη.

Καθώς τα αέρια θερμοκηπίου συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα, οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν, σημειώνοντας σε πολλές περιπτώσεις βαθμούς ρεκόρ, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο και άλλα αέρια συνεχίζουν να θερμαίνουν τον πλανήτη. Τα ασυνήθιστα κύματα θερμότητας που διαρκούν δύο ή περισσότερες ημέρες πιθανόν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση όλο και πιο συχνά στο μέλλον. Πολλοί από εμάς, μπορεί να θεωρούμε ότι η ζέστη είναι περισσότερο ενόχληση παρά απειλή, αλλά οι κλιματικές αλλαγές, η υπερβολική θερμότητα και η ανθρώπινη υγεία είναι αλληλένδετες. Με αυτούς τους ρυθμούς, μετά από 20 χρόνια ίσως να είναι ένα πιο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο έχουν διαπιστώσει ότι τα κύματα καύσωνα μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους στη γρίπη.

Μια μελέτη σε ποντίκια έδειξε ότι η ανοσολογική απόκριση τους στον ιό της γρίπης αποδυναμώθηκε από την έκθεσή τους σε υπερβολική θερμότητα. Ενώ είναι γνωστό ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα συμβάλουν στην υποβάθμιση της διατροφής στις περιοχές όπου οι αποδόσεις των καλλιεργειών θα υποφέρουν, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ειδικοί έχουν διερευνήσει πώς τα κύματα θερμότητας μπορούν να επηρεάσουν την ανοσία στη γρίπη.

Η γρίπη είναι ασθένεια του χειμώνα.

Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κανείς άλλος δεν έχει μελετήσει το πώς οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν τη γρίπη », εξήγησε ο καθηγητής Takeshi Ichinohe. Για τη μελέτη, οι ερευνητές εξέθεσαν υγιή, νεαρά ενήλικα θηλυκά ποντίκια είτε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου), σε θερμοκρασίες δωματίου (22 βαθμούς) ή σε θερμοκρασίες κύματος καύσωνα (37 βαθμούς). Η μελέτη αποκάλυψε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικών στα ζεστά δωμάτια δεν ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά όταν μολύνθηκαν από τη γρίπη. Η θερμότητα αναστέλλει ένα κρίσιμο βήμα που κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν αναγνωρίζει τον ιό της γρίπης και ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη απόκριση.

Πέρα από αυτό το αποτέλεσμα, ωστόσο, οι εκτεθειμένοι σε θερμότητα ποντικοί δεν παρουσίασαν άλλες σημαντικές αλλαγές στο ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Έδειξαν φυσιολογικές αντιδράσεις στα εμβόλια γρίπης και τα βακτηρίδια του εντέρου τους παρέμειναν φυσιολογικά, παρά τη θερμότητα. “Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται στον ιό της γρίπης ίσως επειδή η θερμότητα αλλάζει την έκφραση γονιδίων; Ή ίσως επειδή τα ποντίκια δεν έχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά; Πρέπει να κάνουμε περισσότερα πειράματα για να κατανοήσουμε αυτές τις λεπτομέρειες “, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης και ο διδακτορική φοιτήτρια Miyu Moriyama. Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να βοηθήσουν να εξηγηθεί γιατί τα άτομα συχνά αρρωσταίνουν ενώ αναρρώνουν από μια διαφορετική ασθένεια.

Οι άνθρωποι συχνά χάνουν την όρεξή τους όταν αισθάνονται άρρωστοι.

Αν κάποιος σταματήσει να τρώει αρκετά σε σημείο που θα αναπτύξει ένα θρεπτικό έλλειμμα, αυτό μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα και να αυξήσει την πιθανότητα να αρρωστήσει και πάλι », δήλωσε ο καθηγητής Ichinohe. “Ίσως τα εμβόλια και τα συμπληρώματα διατροφής θα μπορούσαν να δοθούν ταυτόχρονα σε κοινότητες περιοχών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ασφάλεια. Η κλινική διαχείριση των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, του Zika και του Ebola, μπορεί να απαιτεί συμπληρώματα διατροφής επιπλέον των τυπικών αντιιικών θεραπειών. “, δήλωσε. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Proceeding of the National Academy of Sciences.


Το διάβασα στο www.greekaffair.news
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Voice Healing Therapy

Voice Healing Therapy
πατήστε την εικόνα για λεπτομέρειες

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H επαναστατική μέθοδος με on line ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Αυτοσυγκέντρωσης, Αυτοθεραπείας και Ομιλίες Αυτογνωσίας & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ένας προικισμένος διαισθητικά άνθρωπος, που ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης - Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας - υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,417,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1870,ΑΠΟΨΕΙΣ,35,Άρθρα,814,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,103,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,682,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,116,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,735,ΒΙΝΤΕΟ,179,ΒΟΛΟΣ,40,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1808,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,140,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,109,ΕΛΛΑΔΑ,665,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,61,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,23,ΕΡΕΥΝΕΣ,36,ΖΩΗ,128,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,27,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,37,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,293,Κόσμος,9434,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,16,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,41,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,280,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1509,Πολιτική,6780,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5891,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,72,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,57,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1071,Τοπικά,11679,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2527,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,31,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,83,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,593,Eco-News,2735,GP - info,5,voice healing therapy,29,
ltr
item
Ploumistos.com: Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
https://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/3353754.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_55.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/09/blog-post_55.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content