Κοροναϊός : Τρόμος από την έξαρση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Σε μίνι lockdown 16 περιοχές

Κοροναϊός : Τρόμος από την έξαρση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Σε μίνι lockdown 16 περιοχές

👉Σε εγρήγορση βρίσκονται κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές, με τα κρούσματα κοροναϊού να ξεπερνούν σταθερά τα 200 ημερησίως.

Την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 209 εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Παράλληλα, σημειώθηκαν τρεις ακόμη θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 238.

Από τα εγχώρια τα περισσότερα, 76 εντοπίστηκαν στην περιφέρεια Αττικής και τα 49 στη Θεσσαλονίκη. Έντεκα καταγράφηκαν στην Πέλλα, 5 στην Καρδίτσα και άλλα 5 στην Πιερία, 6 στη Λέσβο και 4 στη Χαλκιδική.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα μεγάλα αστικά κέντρα, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να καταγράφουν 125 νέα κρούσματα στο σύνολο.

Νέα κρούσματα στην «Εστία Παπαγεωργίου»

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές και ο εντοπισμός τεσσάρων νέων κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Θετικοί στον κοροναϊό βρέθηκαν, μετά από δεύτερο έλεγχο με μοριακό τεστ, άλλοι τέσσερις από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται.

Οι ηλικιωμένοι είχαν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο γιατί είχαν παρουσιάσει πυρετό (δέκατα) και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήπια συμπτώματα. Πριν λίγες ημέρες στη συγκεκριμένη εστία φροντίδας ηλικιωμένων είχαν διαγνωστεί θετικοί 15 ηλικιωμένοι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης και επτά εργαζόμενοι που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, όλοι με ήπια συμπτώματα.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη , μετά από εκείνον που βρίσκεται στο Ασβεστοχώρι, όπου σημειώθηκαν κρούσματα Covid-19. Υπενθυμίζεται ότι στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι είχαν εντοπιστεί αρχικά 36 κρούσματα(33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, τρεις εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους, που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης, έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19.

Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κοροναϊού στην «Εστία Παπαγεωργίου» παρήγγειλε χτες ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Άγγελος Βάσσιος ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

«Τοπικά lockdown»

Σε ισχύ είναι από σήμερα το πρωί έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας λόγω υψηλού ιικού φορτίου στις συγκεκριμένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι μέτρα βρίσκονται επίσης σε εφαρμογή στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Αττικής, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κέρκυρας καθώς και στους Δήμους Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Οι τρεις νέες περιοχές τέθηκαν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης και από το Σάββατο και για τις επόμενες δέκα μέρες θα ισχύουν τα εξής:
  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Βατόπουλος: Η χρήση μάσκας δε δημιουργεί πρόβλημα στο αναπνευστικό

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος για τη χρήση μάσκας τόσο στα σχολεία όσο και γενικότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, οι μάσκες αποτελούν σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια να σταματήσει η μετάδοση ενός νοσήματος που μεταδίδεται με σταγονίδια και δεν επηρεάζει πολύ την καθημερινότητά μας.

Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι η χρήση μάσκας δε δημιουργεί πρόβλημα στο αναπνευστικό.

Όλα τα παιδιά άνω των τριών ετών μπορούν να τη χρησιμοποιούν και η σωστή χρήση της θα μπει στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Υποστήριξε ακόμα, ότι θα βγουν προδιαγραφές για το πώς πρέπει να είναι μια μάσκα.

Αναφορικά με το εμβόλιο, υποστήριξε πως πολλές επιστημονικές ομάδες προχωρούν προς τη δημιουργία εμβολίου και πως αυτό θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2021.
Καμπανάκι των ειδικών για τη διασπορά

«Καμπανάκι» για τη διασπορά κρούουν από την πλευρά τους και οι επιστήμονες.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, είπε πως «ο κοροναϊός επιμένει. Έχουμε διασπορά στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Έχουμε ευρεία διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Μας ανησυχούν και τα κρούσματα στα γηροκομεία». Ακόμα, εξήγησε πως «υπάρχει το κακό σενάριο ότι θα έρθει δεύτερο κύμα που θα είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο, όπως έγινε με την ισπανική γρίπη. Η ισπανική γρίπη σκότωσε στο δεύτερο κύμα, ελπίζω να μην έχουμε δεύτερο κύμα ή να είναι διαχειρίσιμο. Δεν ξέρουμε. Η επιδημιολογική εικόνα αυτής της πανδημίας είναι εντελώς άγνωστη, ήδη μας έδειξε τη δύναμη της χτύπησε όχι μόνο στην Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι υπάρχει μεγάλη επιδημιολογική αβεβαιότητα σε σχέση με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία. Γι’ αυτό και επανέλαβε ότι τα μοναδικά «όπλα» για να νικηθεί ο κοροναϊός είναι αποστάσεις, απολυμάνσεις χεριών, μάσκες και αποφυγή συγχρωτισμού.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενέβης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξήγησε πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πια τόσο μεγάλος που ούτε οι νέοι πλέον προστατεύονται. Αναφορικά με τον θάνατο 52χρονου ασθενή με κοροναϊό χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο καθηγητής, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, δήλωσε πως «αυτό είναι δυστυχώς κάτι που περιμένουμε, είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα».

Ακόμα, όπως εξήγησε ο κ. Δερμιτζάκης, όταν έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα θα δούμε και τις σπάνιες περιπτώσεις, άνθρωποι που ενδεχομένως έχουν κάποια σπάνια ευαισθησία, την οποία δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και αυτή δεν εμπίπτει στον ορισμό του υποκείμενου νοσήματος, να έχουν μια πολύ άσχημη εξέλιξη όσον αφορά την νόσο. «Είναι τραγικό αλλά με δεδομένους τους αριθμούς είναι μάλλον αναμενόμενο» κατέληξε υπογραμμίζοντας πως όταν έχουμε τόσα πολλά κρούσματα ούτε οι νέοι προστατεύονται.

Σε απόλυτο πλαίσιο τα πράγματα είναι σοβαρά, τόνισε ο καθηγητής, αναφέροντας εκ νέου την εκτίμηση του για ύπαρξη 10.000-15.000 πραγματικών ενεργών κρουσμάτων. Ενώ ευθέως ξεκαθάρισε πως με πάνω από 200 κρούσματα καθημερινά η κατάσταση με δεν είναι «βιώσιμη».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Κοροναϊός : Τρόμος από την έξαρση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Σε μίνι lockdown 16 περιοχές
Κοροναϊός : Τρόμος από την έξαρση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Σε μίνι lockdown 16 περιοχές
Κοροναϊός : Τρόμος από την έξαρση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Σε μίνι lockdown 16 περιοχές
https://economico.gr/wp-content/uploads/2020/03/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CF%8C%CF%82-4.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/lockdown-16.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/lockdown-16.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content