Νέα μέθοδος δίνει ελπίδες για τη θεραπεία της Νόσου Πάρκινσον

Νέα μέθοδος δίνει ελπίδες για τη θεραπεία της Νόσου Πάρκινσον

👉Η Νόσος του Πάρκινσον ή τρομώδης παράλυση, πήρε το όνομά της από τον Άγγλο γιατρό James Parkinson που περιέγραψε για πρώτη φορά τη νόσο, το 1817. Πρόκειται για μια εκφυλιστική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Τα κινητικά προβλήματα που εμφανίζονται κατά τη νόσο Πάρκινσον οφείλονται στο θάνατο των ντοπαμινεργικών κυττάρων της μέλαινας ουσίας (το στρώμα εκείνο φαιάς ουσίας που διαχωρίζει την καλύπτρα του μεσεγκεφάλου από το εγκεφαλικό στέλεχος).

Στα πρώτα στάδια της νόσου, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι κινητικά, ενώ αργότερα εμφανίζονται και ψυχιατρικά προβλήματα, με την κατάθλιψη να κυριαρχεί και την άνοια να ακολουθεί. Η νόσος Πάρκινσον εμφανίζεται συνήθως στην τρίτη ηλικία ενώ υπολογίζεται ότι, περίπου το 1% του γενικού πληθυσμού άνω των 65 ετών πάσχει από αυτήν.

Οι σύγχρονες θεραπείες είναι αποτελεσματικές κυρίως, στον περιορισμό των πρώιμων κινητικών συμπτωμάτων της νόσου ή στην αντιμετώπιση των ψυχιατρικών συμπτωμάτων. Πρόσφατα, όμως, μια νέα μέθοδος που άρχισε να δοκιμάζεται σε πειραματόζωα στις ΗΠΑ, δίνει ελπίδες για την αναστροφή και την εξαφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Η πρωτοποριακή μέθοδος στηρίζεται στη μετατροπή των μη νευρωνικών εγκεφαλικών κυττάρων σε νέους λειτουργικούς νευρώνες, που αντικαθιστούν τους κατεστραμμένους από την εκφύλιση νευρώνες.

Ερευνητές από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με επικεφαλής τον καθηγητή Χιαν Ντογκ Φου δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο περιοδικό Nature, που έδειξε ότι τόσο σε ανθρώπινα όσο και σε κύτταρα ποντικιών, στο εργαστήριο, τα συμπτώματα της νόσου μπορούν να αναστραφούν και να εξαφανιστούν.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν τα βοηθητικά νευρογλοιακά εγκεφαλικά κύτταρα, τα λεγόμενα αστροκύτταρα, σε λειτουργικούς ντοπαμινεργικούς νευρώνες, μπλοκάροντας την πρωτεΐνη PTΒP1, την οποία παράγουν τα αστροκύτταρα και είναι αυτή που τα εμποδίζει να γίνουν νευρώνες.

Με αυτό τον τρόπο, τα αστροκύτταρα μετατρέπονται σε νευρώνες που παράγουν ντοπαμίνη, τα επίπεδα της ντοπαμίνης επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα και η κινητικότητα αποκαθίσταται. Τουλάχιστον αυτό έγινε στα ποντίκια, όπου ο αριθμός των νευρώνων στον εγκέφαλό τους αυξήθηκε κατά 30%, η κινητικότητά τους επανήλθε σε φυσιολογικό επίπεδο, τρεις μήνες μετά την εφάπαξ θεραπεία που έλαβαν, και μέχρι το θάνατό τους, δεν παρουσίασαν ξανά, συμπτώματα της νόσου.

Η νέα μέθοδος, γεννά πολλές ελπίδες, όχι μόνο για τη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον αλλά και γενικά, των νευροεκφυλιστικών παθήσεων, όπως είναι η νόσος Αλτσχάιμερ, νόσος Χάντιγκτον, τα εγκεφαλικά κ.λ.π.

Σε δηλώσεις του, ο Δρ Φου είπε ότι: «ασφαλώς τα ποντίκια δεν είναι άνθρωποι και το ζωικό μοντέλο που χρησιμοποιήσαμε, δεν περιλάμβανε όλα τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της νόσου Πάρκινσον. Όμως η μελέτη μας έδειξε ότι, μια θεραπεία είναι εφικτή».
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,355,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1717,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,567,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,25,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,618,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,29,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,32,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,36,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,67,Κόσμος,9091,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,11,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5703,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2277,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,18,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,444,Eco-News,2644,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Νέα μέθοδος δίνει ελπίδες για τη θεραπεία της Νόσου Πάρκινσον
Νέα μέθοδος δίνει ελπίδες για τη θεραπεία της Νόσου Πάρκινσον
Νέα μέθοδος δίνει ελπίδες για τη θεραπεία της Νόσου Πάρκινσον
https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2016/04/05/25021925_hand-parkinsons-disease.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_488.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_488.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content