Τα γεωπολιτικά «τρίγωνα» - Παιχνίδι σε πολλά ταμπλό και με πολλούς παίχτες, η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Τα γεωπολιτικά «τρίγωνα» - Παιχνίδι σε πολλά ταμπλό και με πολλούς παίχτες, η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

👉Παιχνίδι σε πολλά ταμπλό και με πολλούς παίχτες είναι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, που προκαλείται με τις εν πολλοίς αλλοπρόσαλλες τουρκικές κινήσεις. 

Άρθρο του Αγγελου Κωβαίου

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα και καθώς η επαγρύπνηση όλων πρέπει να παραμείνει υψηλή, αποκαλύπτεται ότι ο Ερντογάν εν τέλει δύσκολα μπορεί να επιβεβαιώσει την φήμη του απρόβλεπτου. Μέχρι στιγμής – και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η δύσκολη περίοδος έχει παρέλθει – προαναγγέλλει διάφορα εξωφρενικά, κάνει ένα βήμα, δεν τραβάει το σχοινί παρά μόνο στα λόγια, υποχωρεί και προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Είναι φανερό ότι αυτό επιδιώκει να είναι μία διαπραγμάτευση με τους δικούς του όρους.

Σε αυτές τις συνθήκες, φανερώνονται κάποιες… τριγωνικές ισορροπίες μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων, οι οποίες πιθανώς και να αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας παράμετροι για τις εξελίξεις.

Ο Ερντογάν εντάσσει όλα αυτά τα επεισοδιακά που κάνει στο Αιγαίο στον εθνικιστικό μεγαλοϊδεατισμό του. Κάποιοι τον ερμηνεύουν ως επικίνδυνο, άλλοι προσπαθούν να τον διαφοροποιήσουν από το κεμαλικό κατεστημένο, το οποίο ωστόσο ως προς τις επιδιώξεις του δεν διέφερε και πολύ.

Η ουσία μάλλον δεν βρίσκεται εκεί. Βρίσκεται πιθανώς στον πραγματικό καμβά του παιχνιδιού και στην ισχύ των βασικών παιχτών.

Ως προς το αν τα κοιτάσματα για τα οποία υποτίθεται ότι γίνεται η φασαρία είναι υπαρκτά και η αξιοποίησή τους συμφέρουσα και ρεαλιστική, η αμφιβολία είναι μεγάλη.

Ως προς το αν το παιχνίδι έχει να κάνει με την ανακατανομή ισχύος και επιρροής στην περιοχή, οι πιθανότητες είναι περισσότερες. 

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ισχυρότεροι στρατιωτικοί παράγοντες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι το Ισραήλ, η Αίγυπτος και – δεδομένης της παρουσίας της και των συμφερόντων της, κατά μείζονα λόγο η Γαλλία. Κανείς τους δεν είναι σε καλές σχέσεις με την Τουρκία του Ερντογάν. Και όλοι είναι συνομιλητές της Αθήνας.

Σε αυτό το σκηνικό, σε μία άλλη άκρη του τριγώνου βρίσκεται η Γερμανία. Μπορεί πλέον να δηλώνει παρούσα και με στρατιωτικά μέσα, έχοντας μία φρεγάτα στα ανοιχτά της Λιβύης, όμως υπολείπεται κατά πολύ της Γαλλίας. Την ίδια στιγμή, η Γερμανία για πολλούς και διάφορους λόγους συνομιλεί με τον Ερντογάν. Είτε λόγω εμπορικών σχέσεων και συμφερόντων, είτε λόγω του ρόλου και της επιρροής των εκατομμυρίων Γερμανών ψηφοφόρων τουρκικής καταγωγής.

Από αυτήν την οπτική γωνία οφείλει να δει κανείς και πώς έχει αντιδράσει η Γαλλία σε ό,τι αφορά την παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη και να αξιολογήσει την επίσκεψη του προέδρου Μακρόν στον Λίβανο, αμέσως μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυττού και την δρομολόγηση της κυβερνητικής αλλαγής στην πολύπαθη χώρα.

Το παιχνίδι στην περιοχή είναι προφανώς περισσότερο γεωπολιτικής φύσεως και λιγότερο ενεργειακής. Και ο συσχετισμός των δυνάμεων δεν ευνοεί τον Ερντογάν, οποίος δύσκολα θα προχωρήσει σε πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ είναι έτοιμος να δει τις τράπεζές του να καταρρέουν και πλησιάζει στο κατώφλι του ΔΝΤ.

Το αν θα επιδιώξει το «ατύχημα» είναι ίσως το κρισιμότερο στοιχείο της περιόδου και υπό αυτήν την έννοια, πιθανώς αυτό να ήταν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του μηνύματος του Πρωθυπουργού την Τετάρτη το απόγευμα.

Και αυτό επειδή έως τώρα τα «ατυχήματα» στο Αιγαίο δυσχέραναν την ελληνική θέση…

Το διάβασα στο tovima.gr
ON LINE ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ


Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι διαισθητικός και ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Πνευματικής Αφύπνισης του Νου - Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας (Spiritual Energy Healingman) δηλαδή Σύμβουλος ζωής.

Έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία Αυτοβελτίωσης & Αυτοθεραπείας με τίτλο "Voice Healing", ενώ λειτουργεί και ως Σύμβουλος ευεξίας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θεραπευτικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης & Ίασης, συμβουλευτικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί του για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε!

Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΕκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,460,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1997,ΑΠΟΨΕΙΣ,73,Άρθρα,818,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,114,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,731,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,143,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,771,ΒΙΝΤΕΟ,200,ΒΟΛΟΣ,79,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1834,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,179,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1439,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,29,ΕΡΕΥΝΕΣ,52,ΖΩΗ,178,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,45,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,52,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,550,Κόσμος,9747,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,456,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1567,Πολιτική,6872,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6053,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,76,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1157,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2899,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,48,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,97,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,651,Eco-News,2804,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Τα γεωπολιτικά «τρίγωνα» - Παιχνίδι σε πολλά ταμπλό και με πολλούς παίχτες, η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο
Τα γεωπολιτικά «τρίγωνα» - Παιχνίδι σε πολλά ταμπλό και με πολλούς παίχτες, η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο
Τα γεωπολιτικά «τρίγωνα» - Παιχνίδι σε πολλά ταμπλό και με πολλούς παίχτες, η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο
https://www.thepressroom.gr/sites/default/files/styles/article/public/2019-10/ploia.jpg?itok=PjFaOFYo
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_334.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/08/blog-post_334.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content