Πόσο πιθανό είναι η άρση των μέτρων να οδηγήσει σε νέο lockdown;

Πόσο πιθανό είναι η άρση των μέτρων να οδηγήσει σε νέο lockdown;

⍆Αγωνία για την επόμενη μέρα μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων... που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα υπάρχει στην κυβέρνηση αλλά και στους επιστήμονες που παρακολουθούν λεπτομερώς την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Μπορεί από αύριο Δευτέρα να αρχίζει να «ξεκλειδώνει» η χώρα με το σταδιακό άνοιγμα κάποιων καταστημάτων, ωστόσο η οικονομία θα αρχίζει να δουλεύει ακόμη περισσότερα μετά από μία εβδομάδα, οπότε και θα ανοίξουν σχεδόν όλα τα καταστήματα ενώ στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές της Γ΄ λυκείου.

Μέσα στις επόμενες 15 με 20 ημέρες θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το κατά πόσο θα έχει επηρεάσει στη διασπορά του ιού η άρση των περιορισμών και η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.

Οι επιστήμονες αλλά και η κυβέρνηση εξήγησαν τις τελευταίες ημέρες πως έφτασε η ώρα για να βγούμε από τα σπίτια μας, τηρώντας όμως όλους τους κανόνες ασφαλείας ώστε να μην διακινδυνέψουμε πισωγυρίσματα με τον ιό.

Αυτό προϋποθέτει στη νέα πραγματικότητα τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και την τήρηση αποστάσεων.

Επαγρύπνηση

Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να διαγιγνώσκονται έγκαιρα οι νέες περιπτώσεις της νόσου με τον αυξημένο εργαστηριακό έλεγχο και την άμεση παρέμβαση με την ιχνηλάτηση των επαφών από τα νέα περιστατικά, επεσήμανε χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας δίνοντας το στίγμα για την επόμενη μέρα.

«Ακόμη δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις θα συνεχίσουμε να επιτηρούμε καθημερινά την εικόνα της νόσου και αν χρειαστεί να παρεμβαίνουμε, θα παρεμβαίνουμε για να ελεγχθεί η επιδημία» πριν αυτή λάβει διαστάσεις, τόνισε ο Σ. Τσιόδρας.


Είναι πιθανό ένα νέο lockdown;

Ερωτηθείς για το τι θα καθορίσει ένα νέο lockdown, είπε ότι αυτό θα είναι ο ενεργός παραγωγικός αριθμός R0 «που αυτή τη στιγμή είναι πολύ κάτω από 1», όπως εξήγησε και προσέθεσε ότι θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι δείκτες στην πορεία για την εκτίμηση της επιδημίας, οι οποίοι σχετίζονται με τις αντοχές του συστήματος Υγείας.

Πάντως, μία αναζοπύρωση της πανδημίας είναι κάτι που θεωρείται πιθανό από την επιστημονική κοινότητα, αν και ο χρόνος ενός νέου κύματος προσδιορίζεται από τους περισσότερους το Φθινόπωρο.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας υπογράμμισε ότι είναι πιθανή η επανάκαμψη της πανδημίας. 

«Παρακολουθούμε την επιδημία κάθε μέρα και αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά θα επαναλάβουμε τα μέτρα.» είπε ο καθηγητής χτυπώντας έτσι «καμπανάκι» για αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων από τους πολίτες.

Η παρακολούθηση της πανδημίας και τα στοχευμένα μέτρα
Μπορεί η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, αρχής γενομένης από αύριο να είναι μακρά και να διαρκέσει τουλάχιστο έως και τις αρχές Ιουνίου, ωστόσο τόσο η κυβέρνηση όσο και η ειδική ομάδα των επιστημόνων που έχει επωμισθεί την παρακολούθηση της πανδημίας, βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε όταν χρειάζεται να λαμβάνονται ταχύτατα αποφάσεις για επαναφορά κάποιων μέτρων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, απαιτείται να περάσει ένα διάστημα δύο με τριών εβδομάδων προκειμένου να φανεί εάν έχει περιοριστεί περαιτέρω η διασπορά του ιού ή αν η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα λειτούργησε υπέρ μίας πιθανής νέας διασποράς του ιού.

Αυτό αναμένεται να φανεί έως τις 24 Μαϊου, εκτιμούν οι επιστήμονες και θα συνεκτιμηθούν διάφοροι παράγοντες όπως ο δείκτης Ro . Αν ανέβει πάνω από το 1, τότε θα σημαίνει ότι υπάρχει και πάλι πρόβλημα με το μεταδοτικότητα του ιού και θα χτυπήσει «καμπανάκι» για επαναφορά κάποιων μέτρων.

Διαρκής η επιδημιολογική επιτήρηση

Η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί καθώς και το Παρατηρητήριο για την εξέλιξη της πανδημίας θα παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις με τα κρούσματα, τη μεταδοτικότητα αλλά και τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Η προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

Τόσο κυβέρνηση όσο και οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να κάνουν συστάσεις και ελέγχους σε ευπαθείς ομάδες, όπως Ρομά, πρόσφυγες αλλά και σε ηλικιωμένους που μένουν σε γηροκομεία, ώστε να αποφευχθούν νέες εστίες του ιού που μπορεί να αποβούν μοιραίες για κάποιους συνανθρώπους μας.

Το διάβασα στο www.tanea.gr


Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,569,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,19,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Πόσο πιθανό είναι η άρση των μέτρων να οδηγήσει σε νέο lockdown;
Πόσο πιθανό είναι η άρση των μέτρων να οδηγήσει σε νέο lockdown;
Πόσο πιθανό είναι η άρση των μέτρων να οδηγήσει σε νέο lockdown;
https://www.tanea.gr/wp-content/uploads/2020/05/ImgSrc-14.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/lockdown.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/lockdown.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content