Αποκατέστησαν την κινητικότητα και την αίσθηση της αφής σε αρουραίους από ανθρώπινα δερματικά κύτταρα

Αποκατέστησαν την κινητικότητα και την αίσθηση της αφής σε αρουραίους από ανθρώπινα δερματικά κύτταρα

⍆Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας κατάφεραν να...
αποκαταστήσουν την κινητικότητα και την αίσθηση της αφής σε αρουραίους που πάσχουν από εγκεφαλικό επεισόδιο, επαναπρογραμματίζοντας ανθρώπινα δερματικά κύτταρα για να γίνουν νευρικά κύτταρα, τα οποία στη συνέχεια μεταμοσχεύτηκαν στον εγκέφαλο των αρουραίων. Η μελέτη έχει πλέον δημοσιευτεί στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).

"Έξι μήνες μετά τη μεταμόσχευση, μπορούσαμε να δούμε πώς τα νέα κύτταρα είχαν αποκαταστήσει τη ζημία που είχε προκαλέσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στους εγκεφάλους των αρουραίων", λέει η καθηγήτρια Zaal Kokaia, η οποία μαζί με την ανώτερη καθηγήτρια Olle Lindvall και την ερευνητή Sara Palma-Tortosa στο τμήμα Νευρολογίας βρίσκεται πίσω από τη μελέτη.

Αρκετές προηγούμενες μελέτες από την ομάδα του Lund και άλλοι έχουν δείξει ότι είναι δυνατή η μεταμόσχευση νευρικών κυττάρων που προέρχονται από ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα ή από επαναπρογραμματισμένα κύτταρα σε εγκεφάλους αρουραίων που έχουν προσβληθεί από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, δεν ήταν γνωστό εάν τα μεταμοσχευμένα κύτταρα μπορούν να σχηματίσουν σωστά συνδέσεις στον εγκέφαλο αρουραίου με τρόπο που αποκαθιστά την κανονική κίνηση και αίσθημα.

«Έχουμε χρησιμοποιήσει τεχνικές παρακολούθησης, ηλεκτρονική μικροσκοπία και άλλες μεθόδους, όπως το φως για να απενεργοποιήσουμε τη δραστηριότητα στα μεταμοσχευμένα κύτταρα, ως τρόπο για να δείξουμε ότι πραγματικά έχουν συνδεθεί σωστά στα κατεστραμμένα νευρικά κυκλώματα. Μπορούμε να δούμε ότι οι ίνες από τα μεταμοσχευμένα κύτταρα έχουν αναπτυχθεί στην άλλη πλευρά του εγκεφάλου, την πλευρά όπου δεν μεταμοσχεύσαμε κανένα κύτταρο και δημιουργήσαμε συνδέσεις.Καμία προηγούμενη μελέτη δεν το έδειξε αυτό ", λέει η Zaal Kokaia, η οποία, παρόλο που αυτή και ο συνάδελφός της Olle Lindvall έχουν μελετήσει τον εγκέφαλο για αρκετές δεκαετίες, εκπλήσσεται από τα αποτελέσματα. 


«Είναι αξιοσημείωτο να διαπιστώνουμε ότι είναι πραγματικά δυνατό να επιδιορθωθεί ένας εγκεφαλικός που έχει υποστεί ζημιά από εγκεφαλικό επεισόδιο και να αναδημιουργηθούν νευρικές συνδέσεις που έχουν χαθεί. Η μελέτη ελπίζει ότι στο μέλλον θα μπορούσε να είναι δυνατή η αντικατάσταση νεκρών νευρικών κυττάρων με νέα υγιή νευρικά κύτταρα σε ασθενείς με εγκεφαλικό, παρόλο που πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο πριν το επιτύχουμε αυτό », λέει η Olle Lindvall.

Οι ερευνητές έχουν χρησιμοποιήσει ανθρώπινα δερματικά κύτταρα που έχουν επαναπρογραμματιστεί στο εργαστήριο για να γίνουν νευρικά κύτταρα. Στη συνέχεια μεταμοσχεύτηκαν στον εγκεφαλικό φλοιό των αρουραίων, στο τμήμα του εγκεφάλου που συχνά έχει υποστεί βλάβη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τώρα οι ερευνητές θα πραγματοποιήσουν περαιτέρω μελέτες. "Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το πώς τα μεταμοσχευμένα κύτταρα επηρεάζουν το αντίθετο ημισφαίριο του εγκεφάλου. Θέλουμε επίσης να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μια μεταμόσχευση επηρεάζει τις πνευματικές λειτουργίες όπως η μνήμη. Επιπλέον, θα μελετήσουμε πιθανές παρενέργειες.
Η ασφάλεια φυσικά,είναι, εξαιρετικά σημαντική για τη μεταμόσχευση κυττάρων εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κλινικά στο μέλλον ", λέει ο Zaal Kokaia.

Το διάβασα στο www.sciencedaily.com
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,357,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1721,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,32,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,571,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,621,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,34,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,38,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,42,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9095,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,33,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5707,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2284,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,21,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,450,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Αποκατέστησαν την κινητικότητα και την αίσθηση της αφής σε αρουραίους από ανθρώπινα δερματικά κύτταρα
Αποκατέστησαν την κινητικότητα και την αίσθηση της αφής σε αρουραίους από ανθρώπινα δερματικά κύτταρα
Αποκατέστησαν την κινητικότητα και την αίσθηση της αφής σε αρουραίους από ανθρώπινα δερματικά κύτταρα
https://www.genengnews.com/wp-content/uploads/2018/10/stroke3233778_19202232211320.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_775.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_775.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content