Νεότερο στέλεχος του κορωνοϊού που «επικρατεί» φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό

Νεότερο στέλεχος του κορωνοϊού που «επικρατεί» φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό

⍆Επιστήμονες στις ΗΠΑ αναγνώρισαν ένα σχετικά νεότερο στέλεχος του κορωνοϊού... που τείνει να επικρατήσει των υπολοίπων παγκοσμίως και φαίνεται πιο μεταδοτικό από τα στελέχη που διαδίδονταν στην αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Εργαστηρίου στο Λος Άλαμος. 

 Το επίμαχο στέλεχος του ιού (μετάλλαξη D614G) εμφανίστηκε στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο, από όπου και μεταφέρθηκε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, και σταδιακά έγινε το κυρίαρχο στέλεχος στα μέσα Μαρτίου. Οι ερευνητές προειδοποιούν πως ο η συγκεκριμένη μετάλλαξη του ιού φαίνεται να μεταδίδεται ταχύτερα και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους ακόμα και σε μία δεύτερη μόλυνση. 

 Ωστόσο η μελέτη του Λος Άλαμος δεν καταδεικνύει σε καμία περίπτωση πως η νεότερη αυτή «έκδοση» του ιού είναι πιο επικίνδυνη ή πιο θανατηφόρα από την αρχική. Οι άνθρωποι που μολύνονται από την μετάλλαξη αυτή φαίνεται να έχουν μεγαλύτερα ιικά φορτία, αλλά οι επιστημονικοί συνεργάτες από το πανεπιστήμιο του Sheffield βρήκαν πως στο τοπικό δείγμα των 447 ασθενών, τα ποσοστά νοσηλείας ήταν περίπου ίδια ανεξαρτήτως του στελέχους που είχε μολύνει τους ασθενείς. 

Η αναφορά των 33 σελίδων αναρτήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο BioRxiv, μια ιστοσελίδα που οι ερευνητές χρησιμοποιούν για να κοινοποιούν τις μελέτες τους πριν τον ανεξάρτητο έλεγχό από τρίτους. Η μετάλλαξη που αναγνωρίστηκε, αφορά στις «ακίδες» των ιών Sars-Cov-2, που επιτρέπουν τη διείσδυση στα κύτταρα του αναπνευστικού συστήματος. 

 Όπου εμφανιζόταν το νέο στέλεχος, γρήγορα μόλυνε πολύ περισσότερους ανθρώπους σε σύγκριση με τα στελέχη του ιού που είχαν εντοπιστεί στην Γουχάν και, μέσα σε διάστημα εβδομάδων, επικράτησε σε κάποια κράτη, σύμφωνα με την έκθεση. «Το ζήτημα μας απασχολεί, καθώς παρατηρούμε ότι η μεταλλαγμένη μορφή του ιού αναδύεται ραγδαία και μέσα στον Μάρτιο έγινε η κυρίαρχη μορφή στην πανδημία», σχολιάζει η επικεφαλής Μπέτε Κόρμπερ, βιολόγος που εξειδικεύεται στις υπολογιστικές μεθόδους στο Λος Άλαμος. 

«Όταν οι ιοί με αυτή την μετάλλαξη εισάγονται σε έναν πληθυσμό, πολύ γρήγορα κυριαρχούν στην τοπική επιδημία και επομένως είναι πιο μεταδοτικοί». Η Ιταλία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που κατέγραψαν το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Στις ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον ήταν ανάμεσα στις πρώτες πολιτείες που χτυπήθηκαν από το αρχικό στέλεχος του ιού στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά ως τις 15 Μαρτίου το μεταλλαγμένο στέλεχος είχε κυριαρχήσει και εκεί. Αν η πανδημία δεν υποχωρήσει καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία στο βόρειο ημισφαίριο, ο ιός θα μπορούσε να υποστεί περαιτέρω μεταλλάξεις ενώ ετοιμάζονται οι πρώτες πειραματικές θεραπείες. 

Αν δεν συνυπολογιστεί και αυτός ο κίνδυνος τώρα, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων που σχεδιάζονται μπορεί να είναι περιορισμένη καθώς κάποιες χημικές ενώσεις των προτεινόμενων σκευασμάτων, υποτίθεται πως θα επιδρούν σε αυτές τις ακίδες και θα διακόπτουν την δράση τους. Αν σχεδιαστούν με βάση την «αρχική εκδοχή» μπορεί να μην είναι εξίσου αποτελεσματικές στο νέο στέλεχος, προειδοποιούν οι συγγραφείς της μελέτης. Από το ξέσπασμα της πανδημίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο νέος κορωνοϊός έχει επιβεβαιωμένα μολύνει πάνω από 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους με τους επιδημιολόγους να εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος - ίσως και δεκάδες φορές μεγαλύτερος. 

Μέσα σε περίπου πέντε μήνες η νόσος Covid-19 έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 254.000 ανθρώπους. Η αναφορά βασίζεται σε υπολογιστική ανάλυση περίπου 6.000 ακολουθιών του κορωνοϊού από όλον τον κόσμο, που συνέλεξε ο οργανισμός Global Initiative for Sharing All Influenza Data («Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το μοίρασμα όλων δεδομένων γρίπης) στη Γερμανία. Η ομάδα του Λος Άλαμος συνεργάστηκε με επιστήμονες από τα πανεπιστήμια Duke University και the University of Sheffield στη Βρετανία, και αναγνώρισε 14 μεταλλάξεις. 

Οι συγγραφείς της έρευνας εστίασαν στην μετάλλαξη D614G που είναι υπεύθυνη για μία αλλαγή στις ακίδες των ιών. Όπως σημειώνουν οι Los Angeles Times, η έρευνα βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην γενετική ακολουθία προηγούμενων στελεχών του Sars-Cov-2 και μπορεί να μην έχει την ίδια ισχύ για νέο στέλεχος. Όμως η Κόρμπερ υπογραμμίζει πως «δεν έχουμε το περιθώριο να το αγνοήσουμε καθώς εμβόλια και αντισώματα περνούν από κλινικές δοκιμές». 

Ωστόσο φαίνεται να διατηρεί την αισιοδοξία της γράφοντας στο Facebook: «Σας παρακαλώ να πάρετε κουράγιο από το γεγονός πως η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ασχολείται με αυτό και συνεργαζόμαστε με τρόπους που δεν έχω ξαναδεί στα τριάντα χρόνια ως επιστήμονας»

Το διάβασα στο www.lifo.gr
Εκπαίδευση για την αφύπνιση του πνεύματος και καθοδήγηση της προσωπικής ενέργειας
Κάνε την εγγραφή σου στο ploumistos.com $desc=και θα λαμβάνεις όλα τα νέα άρθρα μου στο mail σου

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης, ενώ παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος).


Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, με την δημιουργία προσωπικών ηχητικών αρχείων που σου αλλάζουν την ζωή, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας με την μέθοδο της νοερής απεικόνισης θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για συνεδρίες με Skype ή Messenger ή Viber ΕΔΩ
Για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου PLOUMISTOS VIDEO ΕΔΩ
Για ηχοθεραπευτικές συνεδρίες ΕΔΩ
Διαβάστε τις νέες προβλέψεις μου ΕΔΩ
Για συνεδρία πρόβλεψης πληροφορίες ΕΔΩ

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,356,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1720,ΑΠΟΨΕΙΣ,10,Άρθρα,805,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,31,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,569,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,26,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,620,ΒΙΝΤΕΟ,142,ΒΟΛΟΣ,14,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1778,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,30,Ειδηση-ολόγιο,9247,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,37,ΕΛΛΑΔΑ,221,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,59,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,9,ΕΡΕΥΝΕΣ,22,ΖΩΗ,38,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,2,Θεσσαλία,1313,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,70,Κόσμος,9093,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,12,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,29,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1475,Πολιτική,6753,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5705,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,67,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,49,Στηρίζω,340,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,976,Τοπικά,11654,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2280,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,21,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,19,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,445,Eco-News,2645,GP - info,5,voice healing therapy,12,
ltr
item
Ploumistos.com: Νεότερο στέλεχος του κορωνοϊού που «επικρατεί» φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό
Νεότερο στέλεχος του κορωνοϊού που «επικρατεί» φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό
Νεότερο στέλεχος του κορωνοϊού που «επικρατεί» φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό
https://1.bp.blogspot.com/proxy/o57-J_gePQoWzdZF1SrfzClBKkVJPLZtwGJsP9EuIb978p-mFhP_0_iipEZhlpvuAlW8CwYcmlPmuGzNDtCROkQsTYWvjdUSy1-Pg_8
https://1.bp.blogspot.com/proxy/o57-J_gePQoWzdZF1SrfzClBKkVJPLZtwGJsP9EuIb978p-mFhP_0_iipEZhlpvuAlW8CwYcmlPmuGzNDtCROkQsTYWvjdUSy1-Pg_8=s72-c
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_31.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2020/05/blog-post_31.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content