================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ξεκίνησαν τα πειράματα για το «ελιξήριο της νιότης»

⍆Το 2024, η NASA σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες, θα στείλει άντρες και γυναίκες στη Σελήνη,... φιλοδοξώντας να εγκαινιάσει την πρώτη διαστημική αποικία. Με το βλέμμα στραμμένο στον Άρη, όπου το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας μικρής «πόλης», στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ξεκίνησε το μεγάλο πείραμα για το «ελιξήριο της νιότης», το εμβόλιο που θα επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης στους αστροναύτες, η οποία αυξάνεται στο Διάστημα. Ένα εμβόλιο που θα έχει ευεργετικές συνέπειες και στους... γήινους, τους κατοίκους του πλανήτη, καθώς θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τη βάση της «ασθένειας» που προκαλεί γήρανση στον άνθρωπο.

Το 6μελές πλήρωμα της Αποστολής 59 βρίσκεται ήδη στον Διαστημικό Σταθμό, μαζί με εκατοντάδες ποντίκια, πάνω στα οποία θα γίνουν πειράματα, με δεδομένο ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των τρωκτικών μοιάζει πολύ με του ανθρώπου.

Η NASA σκοπεύει να στείλει άνδρες και γυναίκες στη Σελήνη το 2024 και τα πειράματα στον σταθμό θα βοηθήσουν το διαστημικό ιατρικό τιμ να κρατήσουν τους αστροναύτες υγιείς. Η έρευνα θα παράσχει επίσης κρίσιμες πληροφορίες για τους μηχανικούς που σχεδιάζουν μελλοντικά διαστημικά οχήματα και ενδιαιτήματα για αποστολές εξερεύνησης.

Οι αστροναύτες της NASA Christina Koch και Nick Hague διερεύνησαν επίσης μια ποικιλία διαστημικών βιολογικών φαινομένων. Ο Koch ολοκλήρωσε σήμερα μια μελέτη για τους παθογόνους οργανισμούς, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί αυξάνει η μολυσματικότητά τους στο Διάστημα. Η Hague μελετά μικρές καλλιέργειες φυτών.

Ο David Saint-Jacques του Καναδικού Οργανισμού Διαστήματος κατέγραψε βίντεο που καταδεικνύει τον Δεύτερο και Τρίτο Νόμο του Νεύτωνα. Το βίντεο θα βοηθήσει τους νέους μαθητές να καταλάβουν πώς η δύναμη και η επιτάχυνση επηρεάζουν τις αεροπορικές και διαστημικές αποστολές. Μεταβίβασε επίσης δεδομένα που συλλέχθηκαν από μικροσκοπικούς εσωτερικούς δορυφόρους που διερευνούν την τεχνολογία καθαρισμού διαστημικών απορριμμάτων.

Ο κυβερνήτης Oleg Kononenko και ο μηχανικός πτήσεων Alexey Ovchinin ετοιμάζονται για μία «βόλτα» στο Διάστημα που προγραμματίζεται για τις 29 Μαΐου. Οι κοσμοναύτες θα επιθεωρήσουν τα εξαρτήματα και θα ελέγξουν για τυχόν διαρροές. Το δίδυμο θα αποσπάσουν τα πειράματα, τις επιφάνειες των σταθμών δειγματοληψίας και το παρωχημένο υλικό κατά τη διάρκεια της εξάωρης εκδρομής τους.
Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ξεκίνησαν τα πειράματα για το «ελιξήριο της νιότης» Reviewed by PLOUMISTOS on 7:47 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.