================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Νικήστε τη μοναξιά με την πρακτική ενσυνειδητότητας

⍆Συχνά ακούτε για νέους τύπους γυμναστικής και καινούργιες διατροφές που υπόσχονται... ότι θα ζήσετε περισσότερο. 

Παρόλα αυτά, η μακροζωία βασίζεται σε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Η μοναξιά και η απομόνωση, για παράδειγμα, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο για κατάθλιψη, ακόμη και για πρόωρο θάνατο.

Τα καλά νέα είναι ότι μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PNAS μπορεί να έχει βρει το «κλειδί» για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος.

Η μελέτη Carnegie Mellon διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ακολουθούσαν ένα πρόγραμμα ενσυνειδητότητας από το κινητό τους αισθάνονταν λιγότερο μοναχικοί και ήταν στην πραγματικότητα πιο κοινωνικοί.

Παρακολουθώντας μία εκπαίδευση διάρκειας δύο εβδομάδων μέσω smartphone, οι συμμετέχοντες εστίασαν σε ένα από τα εξής τρία θέματα: Επίγνωση του εαυτού, αντιμετώπιση προβλημάτων ή ενσυνειδητότητα. Από τις τρεις ομάδες, εκείνοι που επέλεξαν την πρακτική ενσυνειδητότητας βελτίωσαν την ποιότητα ζωής τους, ενώ οι άλλες δύο ομάδες δεν διαπίστωσαν καμία αλλαγή.

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα που βελτιώθηκε δεν αισθάνθηκαν μόνο καλύτερα, αλλά είχαν κατά μέσο όρο δύο επιπλέον κοινωνικές αλληλεπιδράσεις την ημέρα μετά την εκπαίδευσή τους και μείωσαν τη μοναξιά κατά 22%. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η επικοινωνία είναι μία βασική ανθρώπινη ανάγκη και όταν δεν υπάρχει, μπορεί να σημειωθούν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Το κύριο ζήτημα που ήθελαν να τονίσουν οι ερευνητές ήταν το πώς μπορεί να είναι επωφελής μια πρακτική ενσυνειδητότητας. Αλλά τι ακριβώς είναι η ενσυνειδητότητα; Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό, όσο το να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να κάνετε ασκήσεις αφύπνισης και πνευματικότητας. 

Οι περισσότεροι που βιώνουν μοναξιά πλέον απευθύνονται σε δασκάλους αφύπνισης και καθοδηγητές ζωής. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

Αν λοιπόν, διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε πιο μοναχικοί τον τελευταίο καιρό, δοκιμάστε μία πρακτική ενσυνειδητότητας που μπορεί να σας ανακουφίσει, βελτιώνοντας παράλληλα την υγεία σας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523

Νικήστε τη μοναξιά με την πρακτική ενσυνειδητότητας Reviewed by PLOUMISTOS on 12:34 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2020 - 2021
Powered By PLOUMISTOS , Designed by Global Attract
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.