Ο Δρόμος του Ζεν

Ο Δρόμος του Ζεν

⍆Πολλά έχουν γραφτεί για το Ζεν, αλλά υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που είναι...
ιδιαίτερα σημαντικά.

Αυτές οι ιδέες και πρακτικές απορρέουν από τις διδασκαλίες του Βούδα, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν από ανθρώπους κάθε θρησκευτικής πίστης.

Χαμογελάστε, αναπνεύστε, και προχωράτε αργά. Τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν σαν σύννεφα σε έναν θυελλώδη ουρανό. Η συνειδητή αναπνοή είναι η άγκυρα μου.
– Thich Nhat Hanh

Το πρώτο στοιχείο είναι η αφύπνιση της σοφίας, αυτό που ο Βούδας ονόμαζε σωστή άποψη. Έρχεται να δει την ακαταστασία και την άδεια φύση του “εαυτού” σε ό, τι υπάρχει. Βλέποντας μέσα από τις αυταπάτες της διαχωριστικής σκέψης, σε μια πιο ολιστική κατανόηση του πώς κάθε άτομο, ποτάμι, πλανήτης, γαλαξίας και ζωντανοί οργανισμοί που ζουν στο Σύμπαν αναδύονται μαζί και ρέουν ως ένα αλληλοεξαρτώμενο συνεχώς μεταβαλλόμενο σύνολο.

Ο Thich Nhat Hanh το περιγράφει ως “συνύπαρξη”. Ο Αϊνστάιν, ο Λάο Τσε, ο Άλαν Γουάτς και ο Γουόλτ Γουίτμαν μίλησαν γι’ αυτό, ο Βαν Γκογκ εξέφρασε αυτή τη ροή ενότητας στους πίνακές του. Είναι η σοφία της μεγάλης τέχνης, της ποίησης, του μυστικισμού, της σύγχρονης φυσικής, των συστημάτων σκέψης και της οικολογίας, τόσο όσο και του Ζεν.

Μαθαίνοντας να εμπιστευόμαστε τον διαισθητικό νου μας

Ο δεύτερος είναι η ηθική συμπεριφορά και η συμπόνια, εκτιμώντας την αγάπη και τη ζωή περισσότερο από υλικά πράγματα, δύναμη ή πλούτο. Να υποστήριζουμε τους άλλους, επιδιώκοντας να μειώσουμε τη βία και την ταλαιπωρία, καλλιεργώντας μεγαλύτερη ευγένεια και ισότητα στην κοινωνία. Η ιεράρχηση της ειρήνης, της αγάπης και της συμπόνιας βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που πολλές σοφές προσωπικότητες έχουν μοιραστεί με τον κόσμο με το πέρας της ιστορίας.

Αυτός είναι ο Δρόμος του Ιησού, του Γκάντι, των Beatles και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, όσο και του Βούδα. Μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η αγάπη, τα αμέτρητα προβλήματα της ανθρωπότητας δε μπορούν να λυθούν. Δίδαξαν ότι για να μεταμορφώσουμε πραγματικά τον κόσμο μας, όλες οι σημαντικές αποφάσεις – σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας –πρέπει να καθοδηγούνται από τη σοφία της καρδιάς μας.

Η ζωή μπορεί να βρεθεί μόνο στην παρούσα στιγμή. Το παρελθόν έχει φύγει, το μέλλον δεν είναι ακόμα εδώ, και αν δεν επιστρέψουμε στον εαυτό μας στην παρούσα στιγμή, δεν μπορούμε να είμαστε σε επαφή με τη ζωή.
– Thich Nhat Hanh

Τέλος, το Ζεν διδάσκει την επίγνωση της παρούσας στιγμής, παρατηρώντας τι συμβαίνει χωρίς προσκόλληση ή αποστροφή. Γνωρίζοντας τι κάνετε εδώ, τώρα, όπου κι αν βρίσκεστε. Η πρακτική του καθιστικού διαλογισμού έχει σκοπό να βοηθήσει με προσπάθειες να συγκεντρώσουμε και να ηρεμήσου το μυαλό, αλλά είναι η στιγμή-σε-στιγμή επίγνωση σε όλες τις καταστάσεις που ο Βούδας τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση.

Μέσα από την πρακτική της επίγνωσης κερδίζουμε βαθύτερη γνώση για το πώς δουλεύει ο νους μας, καταλαβαίνουμε και απελευθερώνουμε τα εγωκεντρικά πρότυπα σκέψης, επιθυμίας και φόβου που δημιουργούν ταλαιπωρία στη ζωή μας. Με την πάροδο του χρόνου μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τη δημιουργική νοημοσύνη της πνευματικής συνειδητοποίησης, τον διαισθητικό «Νου Σοφίας» που υπάρχει μέσα στον καθένα μας.

Προτεραιότητα στη σοφία, τη συμπόνια και την επίγνωση
Ο διαλογισμός και η επίγνωση αποτελούν τον πυρήνα της πρακτικής του Ζεν, αλλά είναι επίσης ένα ουσιαστικό μέρος πολλών άλλων συστημάτων. Το Tai Chi, η γιόγκα, η ζωγραφική, η προσευχή, το μαγείρεμα, το να παίζουμε πιάνο, και πολλές άλλες μορφές άσκησης μπορούν να μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε το μυαλό μας και να συνδεθούμε με την παρούσα στιγμή, όταν το κάνουμε με προσοχή.

Κάθε ανάσα που παίρνουμε, κάθε βήμα που κάνουμε, μπορεί να γεμίσει με ειρήνη, χαρά και γαλήνη. 
– Thich Nhat Hanh

Αυτά τα τρία βασικά στοιχεία που διδάσκονται στο Ζεν – σοφία, συμπόνια και επίγνωση – συνδέονται μεταξύ τους και αλληλοεξαρτώνται. Όταν επιτυγχάνουμε με επιτυχία και τα τρία, το καθένα χρησιμεύει για την ενίσχυση της ανάπτυξης των άλλων. Με την πάροδο του χρόνου (και με την πρακτική) γινόμαστε πιο συμπονετικοί, σοφοί, προσεκτικοί, αγαπητοί, χαρούμενοι και ειρηνικοί.

Του Christopher Chase

Voice Healing Therapy -
Ενημερωθείτε για το πως μπορεί να δημιουργηθούν προσωπικά ηχοθεραπευτικά αρχεία που μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας - Δείτε τις πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Σταύρος Πλουμιστός είναι ο ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000 και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης (Life Coach) και παράλληλα είναι Spiritual Energy Healing-man (Εκπαιδευτής αφύπνισης του πνεύματος και καθοδηγητής της προσωπικής ενέργειας).

Έχει δημιουργήσει έπειτα έρευνα και κλινικές δοκιμές, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing Therapy" για την Αυτοβελτίωση, την Αφύπνιση και την προπονητική του Νου - της σκέψης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως προσωπικός προπονητής υγείας για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεμάτων υγείας (personal health coach for those living with diseases).

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας, επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ
Για το κανάλι μου στο youtube ΕΔΩ
Ενημερωθείτε για την ηχοθεραπευτική μέθοδο μου ΕΔΩ
Για πληροφορίες : www.globalattract.gr

Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Δρόμος του Ζεν
Ο Δρόμος του Ζεν
Ο Δρόμος του Ζεν
https://2.bp.blogspot.com/-Ju2RrIITWtg/UhyAGnGwwbI/AAAAAAAAAh8/S3V851Xst-c/s1600/zen1.png
https://2.bp.blogspot.com/-Ju2RrIITWtg/UhyAGnGwwbI/AAAAAAAAAh8/S3V851Xst-c/s72-c/zen1.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_554.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2018/07/blog-post_554.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content