Σταύρος Πλουμιστός: Τι συμβαίνει σε εμάς όταν ακούμε συνεχώς ανθρώπους που παραπονιούνται;

Σταύρος Πλουμιστός: Τι συμβαίνει σε εμάς όταν ακούμε συνεχώς ανθρώπους που παραπονιούνται;

👉Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που μόνο παραπονιούνται μπορούν να στραγγίσουν την ενέργειά μας. Οι προκλήσεις είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής, επηρεάζουν τόσο τους κοντινούς μας ανθρώπους όσο και αυτούς που θεωρούμε τυχερούς. Είμαστε συχνά οι έμπιστοι των φίλων και των αγαπημένων μας όταν εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Αν και αυτό είναι φυσικό και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το να ζούμε συνεχώς περικυκλωμένοι από παράπονα μπορεί να μας φθείρει.

Το να εκφράζουμε ανησυχία για τους άλλους είναι σημάδι συμπόνιας και καλοσύνης, αποκαλύπτοντας τη δέσμευσή μας στην ευτυχία τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραμελούμε τη δική μας ευημερία. Το να ζούμε συνεχώς περικυκλωμένοι από αρνητικότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική και συναισθηματική μας υγεία.Ο καθορισμός ορίων μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία. Συχνά φοβόμαστε ότι οι κοντινοί μας άνθρωποι μας βλέπουν ως εγωιστές ή αναίσθητους. Ωστόσο, για να αποφευχθεί η σύγκρουση, είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε τοξικές σχέσεις , να αναγνωρίσουμε τον αντίκτυπό τους στη ζωή μας και να τις διαχειριστούμε προσεκτικά.

Γιατί είναι απαραίτητο να αποφεύγουμε τα παράπονα

Τα άτομα που διαμαρτύρονται συνεχώς τείνουν να υιοθετούν μια νοοτροπία θύματος, χωρίς να αναλαμβάνουν δράση για να αλλάξουν την κατάστασή τους.

Συχνά, μας αγγίζουν οι δυσκολίες των άλλων και αναζητούμε ενεργά τρόπους για να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν τις δοκιμασίες τους.

Ωστόσο, με τον καιρό συνειδητοποιούμε ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν έγκειται στις εξωτερικές συνθήκες. Αλλά μάλλον στη συμπεριφορά του ίδιου του ατόμου και στον τρόπο αντίληψης της ζωής.

Τι συμβαίνει σε εμάς όταν ακούμε συνεχώς τα παράπονα κάποιου ή ανθρώπους που απλώς παραπονιούνται;

Το να ακούτε συνεχώς τα παράπονα κάποιου μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική εξάρτηση στους ακροατές. Συχνά δημιουργεί αισθήματα οίκτου προς το άτομο που παραπονιέται και το κάνει να εσωτερικεύει τα προβλήματά του.

Αυτό όχι μόνο μπορεί να αποστραγγίσει σημαντικά συναισθηματικά τους ακροατές, αλλά και να αλλάξει τη δική τους στάση. Μπορεί να αρχίσουν να συνδέουν τη δική τους ευτυχία και ευημερία με την ευημερία των διαρκώς παραπονουμένων φίλων τους.

Οι άνθρωποι που παραπονιούνται τακτικά μπορεί να κάνουν τους κοντινούς τους ανθρώπους να αισθάνονται απογοήτευση, ενοχή και θλίψη. Και προκαλούν ορμονικές αλλαγές στον εγκέφαλο που έχουν βλαβερές συνέπειες όπως συναισθηματική ανισορροπία, δυσκολία επίλυσης των δικών του προβλημάτων, μειωμένη συγκέντρωση και αρνητικές σκέψεις.

Για να αποφύγετε τους «παραπονούμενους», πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα άτομα δυσκολεύονται να χειριστούν τις προκλήσεις της ζωής και συχνά κολλάνε σε έναν κύκλο απογοήτευσης και ενοχής. Ξοδεύουν την ενέργειά τους παραπονιώντας αντί να αναζητούν λύσεις. Αν και είναι αξιέπαινο να προσπαθείς να τους βοηθήσεις, είναι σημαντικό να διατηρήσεις τη δική σου ποιότητα ζωής.

Εάν διαπιστώσετε ότι οι προσπάθειές σας να τους υποστηρίξετε είναι αναποτελεσματικές, είναι καλύτερο να κάνετε ένα βήμα πίσω και να επικεντρωθείτε στη δική σας ανάπτυξη.

Ακολουθούν τέσσερις συμπεριφορές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποστασιοποιηθείτε από άτομα που μόνο παραπονιούνται:

1. Διατηρήστε μια υγιή απόσταση


Όταν αναγνωρίσετε ότι αυτά τα άτομα επιδιώκουν να χειραγωγήσουν τη νοοτροπία των θυμάτων τους, επιλέξτε συναισθηματική απόσταση, ώστε να μην παρασυρθείτε στην τοξικότητά τους. Αρνούμενοι να ακούσετε τα αδιάκοπα παράπονά τους, τους δείχνετε ότι δεν αποδέχεστε τις αρνητικές τους ενέργειες.

2. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με τα δικά σας όρια


Μερικές φορές ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι είναι μέσω ειλικρινούς συζήτησης. Εάν έχετε φτάσει στα όριά σας, εκφράστε τη θέση σας ανοιχτά τονίζοντας ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη ζωή τους και την τρέχουσα κατάστασή τους. Αποφύγετε να απορροφήσετε τα προσωπικά τους προβλήματα. ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη ζωή του.

3. Μην δείχνεις «αδυναμία»

Θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε ένα χειριστικό άτομο. Σε τέτοιες καταστάσεις, διατηρήστε μια σοβαρή και αποφασιστική στάση.

Αν και μπορεί να νιώθετε ενσυναίσθηση για το άτομο, φροντίστε να διατηρήσετε τον έλεγχο και να του υπενθυμίσετε την ευθύνη του για τη ζωή του.

4. Καθιερώστε ξεκάθαρα όρια

Ο προσωπικός σας χώρος είναι πολύτιμος και έχετε το δικαίωμα να ορίσετε πόσο είστε διατεθειμένοι να ανεχτείτε τα παράπονα αυτού του ατόμου. Θέστε όρια και μην αφήσετε τη συμπόνια σας να κυριαρχήσει.

Εάν είναι απαραίτητο, τερματίστε την κατάσταση. Εξάλλου, η ευθύνη για την προστασία της συναισθηματικής και ψυχικής σας υγείας ανήκει αποκλειστικά σε εσάς.

Αν έχετε ανθρώπους στη ζωή σας που παραπονιούνται συνεχώς. Μην αφήσετε την αρνητικότητά τους να σας επηρεάσει. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και φροντίστε την ευεξία σας!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Τι συμβαίνει σε εμάς όταν ακούμε συνεχώς ανθρώπους που παραπονιούνται;
Σταύρος Πλουμιστός: Τι συμβαίνει σε εμάς όταν ακούμε συνεχώς ανθρώπους που παραπονιούνται;
Σταύρος Πλουμιστός: Τι συμβαίνει σε εμάς όταν ακούμε συνεχώς ανθρώπους που παραπονιούνται;
https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/0yLX9MCKJZ0PpKaORkTMog--/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTY0MDtoPTQyNw--/https://s.yimg.com/os/creatr-images/2020-06/9d1de3c0-b077-11ea-be7f-9427c2ab6a01
https://i.ytimg.com/vi/jMa3JqvF24A/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/07/blog-post_9.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/07/blog-post_9.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content