Σταύρος Πλουμιστός: Η τέχνη του να μην λες τίποτα - Πώς να εξασκηθείς στη σιωπηλή παρατήρηση;

Σταύρος Πλουμιστός: Η τέχνη του να μην λες τίποτα - Πώς να εξασκηθείς στη σιωπηλή παρατήρηση;

👉Η τέχνη του να μην λες τίποτα και απλώς να παρατηρείς είναι μια λεπτή και πολύτιμη πρακτική που μπορεί να αποκαλύψει μεγάλη σοφία και βαθιά κατανόηση του κόσμου γύρω μας. Επομένως, το να παραμένουμε σιωπηλοί και να παρατηρούμε μας βοηθάει πολύ να διατηρήσουμε την εσωτερική μας γαλήνη. 

Το να γνωρίζουμε πότε να μιλάμε και πότε να σιωπάμε είναι τέχνη γιατί μας επιτρέπει να διατηρούμε την ενέργειά μας για αυτό που πραγματικά έχει σημασία.Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αριθμός των ανεξέλεγκτων, επιθετικών και προκατειλημμένων απόψεων για τα πιο διαφορετικά γεγονότα αυξάνεται. Τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και στα ΜΜΕ γενικότερα και σε κύκλους συνομιλιών. Ακούμε πραγματικούς παραλογισμούς, μηνύματα μίσους και αμετροέπειας, γεμάτα οπισθοδρόμηση και βία, συχνά με αποκαλυπτικό τρόπο.

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να παρέμβουν στις ζωές άλλων έχει αυξηθεί.

Ανησυχούν για ό,τι δεν τους αφορά και εμπλέκονται σε αυστηρά προσωπικά θέματα, άβολα με αυτά που δεν θα έπρεπε καν να σκέφτονται. Πόσοι "επιθεωρητές της ζωής" των άλλων αφθονούν στις τέσσερις γωνιές της χώρας μας; Πόσοι σπασμένοι άνθρωποι μιλούν για σπασμένες ζωές; Πόση υποκρισία υπάρχει σε αυτόν τον μεγάλο κόσμο τελικα;

Γι' αυτό γίνεται ολοένα και πιο αναγκαίο να σιωπούμε απέναντι σε καταστάσεις που δεν μας αφορούν, απέναντι σε αυτούς που ξεστομίζουν βαρβαρότητες και επιτίθενται στους άλλους με μίσος, χωρίς κίνητρο και λόγο.

Η τέχνη του να μην λες τίποτα, απλώς να παρατηρείς: 6 πτυχές αυτής της προσέγγισης


1. Ενσυνειδητότητα
Η εξάσκηση στην τέχνη του να μην λες τίποτα είναι συχνά η εξάσκηση της επίγνωσης . Παρατηρώντας κανείς προσεκτικά χωρίς να παρεμβαίνει, μπορεί πραγματικά να βυθιστεί στην παρούσα στιγμή. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε τα πράγματα όπως είναι, χωρίς κρίση ή απόσπαση της προσοχής.

2. Ενεργητική ακρόαση
Παραμένοντας σιωπηλοί και παρατηρώντας, μπορούμε να ακούμε τους άλλους καλύτερα. Η ενεργητική ακρόαση περιλαμβάνει όχι μόνο την ακρόαση των λόγων του άλλου, αλλά και την αντίληψη των υποκείμενων συναισθημάτων και προθέσεων. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις και τη διαπροσωπική επικοινωνία.

3. Αποστασιοποιημένη παρατήρηση

Η παρατήρηση χωρίς ομιλία σας επιτρέπει να απομακρυνθείτε από καταστάσεις. Αυτή η συναισθηματική απόσταση μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις υποκείμενες δυναμικές και να αποφύγετε παρορμητικές αντιδράσεις.

4. Σιωπηλή μάθηση
Παρατηρώντας απλά, μπορούμε να μάθουμε πολλά. Αυτή η προσέγγιση σας επιτρέπει να απορροφάτε πληροφορίες και εμπειρίες χωρίς να επηρεάζεστε από τις δικές σας προκαταλήψεις ή λεκτικούς περισπασμούς.

5. Αυτοέλεγχος
Το να μην λες τίποτα συχνά απαιτεί έναν ορισμένο βαθμό αυτοελέγχου. Αυτό περιλαμβάνει την αντίσταση στην παρόρμηση να αντιδράσετε αμέσως, να κρίνετε ή να εκφράσετε τη γνώμη σας, ενθαρρύνοντας έτσι βαθύτερο και μετρημένο προβληματισμό.

6. Στοχασμός
Η σιωπηλή παρατήρηση μπορεί επίσης να είναι μια μορφή περισυλλογής, ένας τρόπος για να συνδεθούμε πιο βαθιά με τη φύση, τα έργα τέχνης ή τις στιγμές της καθημερινής ζωής. Αυτή η πρακτική μπορεί να φέρει ένα αίσθημα γαλήνης και ικανοποίησης. 

Επομένως, είναι συχνά καλύτερο να παρατηρείτε, να είστε ήσυχοι και να δίνετε προσοχή. Ως απλός θεατής, ενώ ο άλλος μιλάει ή βυθίζεται στο δικό του λάκκο του κακού. Η σιωπή δεν είναι ούτε επιβλαβής ούτε βίαιη και δεν θα αμαυρώσει την εικόνα μας. Ακόμα κι αν μερικές φορές είναι απαραίτητο να διεκδικήσουμε τον εαυτό μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας χωρίς επιφύλαξη, έτσι ώστε τα όριά μας να μας προστατεύουν. Η πρακτική της σιωπής θα μας σώσει από περιττές διαφωνίες, εξαντλητικές συζητήσεις, περιττά θέματα και ενοχλητικούς ανθρώπους. Το να γνωρίζουμε πότε να μιλάμε και πότε να σιωπάμε είναι τέχνη, γιατί έτσι διατηρούμε τη δύναμή μας για να αντιμετωπίσουμε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Η ζωή μας φέρνει αντιμέτωπους με μια ποικιλία ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα δοκιμάσουν την υπομονή και την εσωτερική μας ισορροπία. Στο χέρι μας είναι να ασκήσουμε διάκριση για να μην βυθιζόμαστε στη λάσπη των άλλων, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητά μας.

Για να το κάνουμε αυτό, το να είμαστε σιωπηλοί και να παρατηρούμε θα μας βοηθήσει πολύ να παραμείνουμε σε ειρήνη με τον εαυτό μας , να αναζητήσουμε υγιή περιβάλλοντα και ανθρώπους που νοιάζονται, χωρίς να θυσιάσουμε την ευτυχία μας εξαιτίας της άχρηστης λεκτικότητας εκείνων που ανακατεύονται σε ό,τι δεν τους αφορά.

Η τέχνη του να μην λες τίποτα: Πώς να εξασκηθείς στη σιωπηλή παρατήρηση;
  1. Επιλέξτε χρόνο και τόπο = Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να παρατηρήσετε χωρίς να σας ενοχλούν, όπως ένα πάρκο, μια καφετέρια ή ακόμα και έναν πολυσύχναστο δρόμο.
  2. Χαλαρώστε και αναπνεύστε = Αφιερώστε μερικές στιγμές για να χαλαρώσετε και να αναπνεύσετε βαθιά. Αυτό βοηθά στο κέντρο και την προετοιμασία για παρατήρηση.
  3. Να είσαι παρών = Εστιάστε την προσοχή σας στην παρούσα στιγμή. Σημειώστε λεπτομέρειες, ήχους, κινήσεις και αισθήσεις.
  4. Να αναστείλεις την κρίση σου = Παρατηρήστε χωρίς να προσπαθήσετε να αξιολογήσετε ή να ερμηνεύσετε αμέσως αυτό που βλέπετε. Αφήστε τις εντυπώσεις να έρθουν φυσικά.
  5. Σκεφτείτε μετά = Αφού παρατηρήσετε, αφιερώστε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε τι είδατε και τι σημαίνει για εσάς.
Με την τέχνη του να μην λέει τίποτα και να παρατηρεί, είναι μια από τους πυλώνες της πνευματικής αφύπνισης την οποία διδάσκω και μπορεί κανείς να αναπτύξει μια βαθύτερη κατανόηση του κόσμου και του εαυτού του, προωθώντας έτσι μια πιο συνειδητή και ισορροπημένη ζωή.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1563,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Η τέχνη του να μην λες τίποτα - Πώς να εξασκηθείς στη σιωπηλή παρατήρηση;
Σταύρος Πλουμιστός: Η τέχνη του να μην λες τίποτα - Πώς να εξασκηθείς στη σιωπηλή παρατήρηση;
Σταύρος Πλουμιστός: Η τέχνη του να μην λες τίποτα - Πώς να εξασκηθείς στη σιωπηλή παρατήρηση;
https://images.unsplash.com/photo-1483706600674-e0c87d3fe85b?crop=entropy&cs=tinysrgb&fit=max&fm=jpg&ixid=MnwzMDAzMzh8MHwxfHNlYXJjaHwxfHxzaWxlbnR8ZW58MHx8fHwxNjc4NDY4OTE3&ixlib=rb-4.0.3&q=80&w=1080
https://i.ytimg.com/vi/kX-atEWXQl4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/07/blog-post_11.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/07/blog-post_11.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content