Σταύρος Πλουμιστός: Όταν η ζωή σε κάνει να πληρώσεις για όλο το κακό που έχεις κάνει στους άλλους - 3 λόγοι

👉Το κακό που έχουμε κάνει στους άλλους. Όταν η ζωή μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε

👉Το κακό που έχουμε κάνει στους άλλους. Όταν η ζωή μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των πράξεών μας. Πρέπει να αντέξουμε το βάρος όσων έχουμε επιφέρει στους γύρω μας. Είναι προφανές ότι το κόστος του εγωισμού και του κακού είναι εξαιρετικά υψηλό.

Αν και ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του μονοπάτι και τη δική του μοίρα. Βλέπουμε ότι πολλοί προτιμούν να ξοδεύουν το χρόνο και την ενέργειά τους αναζητώντας τρόπους να βλάψουν τους γύρω τους, παρά να επιδιώκουν τη δική τους ολοκλήρωση και την αληθινή ευτυχία.

Είναι πιθανό να έχετε συναντήσει άτομα όπως αυτό στο παρελθόν, καθώς αυτές οι συμπεριφορές γίνονται όλο και πιο συχνές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συχνά τοξικοί, χειριστικοί και εγωιστές. Είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους στόχους τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι περιπλέκουν τη ζωή τους πληγώνοντας τους άλλους. Δεν ξέρουν τι είναι η αληθινή φιλία και δεν ξέρουν τη δύναμη να μεταμορφώνουν το κακό σε καλό.


Συχνά, αυτοί οι άνθρωποι είχαν έντονες αρνητικές εμπειρίες στο παρελθόν και δεν κατάφεραν να απελευθερωθούν από αυτές. Ως αποτέλεσμα, αναζητούν εκδίκηση προκαλώντας κακό στους γύρω τους, ακόμα κι αν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά τους βάσανα.
Όταν η ζωή φαίνεται να μας κάνει να πληρώνουμε ακριβά για το κακό που έχουμε κάνει στους άλλους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να εμφανιστεί αυτή η αντίληψη.

Το κακό που έχουμε κάνει σε άλλους: εδώ είναι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί αυτή η δυναμική

1. Νόμοι της αιτίας και του αποτελέσματος (Κάρμα)

Η έννοια του κάρμα, που υπάρχει σε αρκετές φιλοσοφικές και θρησκευτικές παραδόσεις, υποδηλώνει ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες. Σύμφωνα με αυτή την προοπτική, οι αρνητικές ενέργειες που διαπράττουμε προς τους άλλους μπορούν, αργά ή γρήγορα, να στραφούν εναντίον μας. Ετσι δουλευει:
  • Μηχανισμός ανάδρασης: Οι κακές ή άδικες ενέργειες μπορούν να δημιουργήσουν ένα είδος «καρμικού χρέους» που πρέπει να διευθετηθεί. Αυτό σημαίνει ότι το κακό που έχουμε προκαλέσει σε άλλους μπορεί τελικά να μας επιστρέψει με τη μια ή την άλλη μορφή, συχνά με ενισχυμένο τρόπο.
  • Ηθική και Δικαιοσύνη: Οι παραδόσεις που πιστεύουν στο κάρμα πιστεύουν ότι πρέπει να διατηρηθεί η ηθική ισορροπία. Αν κάποιος ενεργεί άσχημα, μπορεί να συμβούν αρνητικά γεγονότα ως μια μορφή ηθικής επανεξισορρόπησης.
2. Κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις
Οι ενέργειές μας προς τους άλλους επηρεάζουν όχι μόνο τις διαπροσωπικές σχέσεις. Αλλά και την ψυχολογική και κοινωνική μας ευεξία. Δείτε πώς αυτό μπορεί να εκδηλωθεί:
  • Κατεστραμμένες σχέσεις: Η διάπραξη πράξεων βλάβης σε άλλους μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις, καταρρεύσεις σχέσεων και κοινωνική απομόνωση. Το λάθος που έχει κάνει κάποιος μπορεί να οδηγήσει σε άμεσες κοινωνικές συνέπειες, όπως η απώλεια της εμπιστοσύνης και της φιλίας των άλλων.
  • Ψυχολογικός αντίκτυπος: Το να βλάψετε τους άλλους μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ενοχής ή δυσφορίας. Αυτή η ενοχή μπορεί να εκδηλωθεί ως άγχος ή αισθήματα λύπης, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν την ευτυχία και την ποιότητα της ζωής μας.
3. Ο ρόλος των αξιών και της ηθικής στην προσωπική ζωή
Το πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους είναι συχνά αντανάκλαση των δικών μας αξιών και ακεραιότητας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μπορούν να ερμηνευθούν ως μαθήματα ζωής ή ευκαιρίες να αναλογιστούμε τις δικές μας πράξεις:
  • Προσωπικός προβληματισμός: Οι δυσκολίες που βιώνουμε μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταλύτης για την ενδοσκόπηση και την επίγνωση των πράξεών μας. Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει να αναγνωρίσουμε το λάθος που έχουμε κάνει και να επιδιώξουμε να διορθώσουμε τα λάθη.
  • Προσωπική ανάπτυξη: Μερικές φορές, οι δοκιμασίες που περνάμε μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ξεκινήσουμε μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και ηθικής ανάπτυξης. Μας προσφέρουν την ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Μερικές φορές οι άνθρωποι πληγώνουν τους άλλους επειδή δεν γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους και δεν έχουν επίγνωση του αντίκτυπου των συμπεριφορών τους.

Άλλοι το κάνουν εσκεμμένα, αλλά ανεξάρτητα από τη δικαιολόγησή τους, δεν μπορούν ποτέ να ξεφύγουν από τις συνέπειες των πράξεών τους και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των συμπεριφορών τους που προκάλεσαν θλίψη στους άλλους.

Ανεξάρτητα από την ταυτότητα ή την προσωπική μας ιστορία, το να πληγώνουμε τους άλλους δεν είναι ποτέ λύση στις δικές μας δυσκολίες. Μπορούμε πάντα να επιλέξουμε να μετατρέψουμε τις αρνητικές μας εμπειρίες σε ευκαιρίες για μάθηση και για να βρούμε μια πραγματικά υγιή πορεία προς τα εμπρός.

Το κακό είναι πάντα επιλογή και οι συνέπειές του σπάνια είναι ευχάριστες. Είναι καλύτερο να στοχεύουμε σε μια συνειδητή, υπεύθυνη και με σεβασμό ζωή, τόσο προς τον εαυτό μας όσο και προς τους άλλους.

Η ζωή απαιτεί υψηλό τίμημα για κάθε αρνητική ενέργεια που διαπράττουμε. Ο καλύτερος δρόμος είναι να καλλιεργήσουμε το καλό στον εαυτό μας, να προχωρήσουμε με γαλήνη και χωρίς φόβο, βρίσκοντας πολλούς λόγους να είμαστε ευγνώμονες.

Να ξέρεις για το κακό που έχουμε κάνει στους άλλους
Αυτοί οι τρεις λόγοι για τον αντίκτυπο του να βλάψουμε τους άλλους - κάρμα, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις και ο ρόλος των αξιών και της ηθικής στην προσωπική ζωή - προσφέρουν πληροφορίες για το γιατί και πώς φαίνεται η ζωή μερικές φορές μας κάνουν να πληρώνουμε ακριβά για το κακό που έχουμε κάνει στους άλλους . Κάθε μια από αυτές τις εξηγήσεις υπογραμμίζει μια διαφορετική διάσταση δικαιοσύνης και αντίκτυπου στη ζωή μας.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε αυτές τις έννοιες σε μεγαλύτερο βάθος, ακολουθούν μερικές προτάσεις ανάγνωσης:
  • Κάρμα : «Το Ντάρμα των Βουδιστών» του Pierre-Yves Lador
  • Social Repercussions : «Community Life» του Emmanuel Levinas
  • «Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης» του Σταύρου Πλουμιστού
  • Αξίες και Ηθική : «Ηθική Φιλοσοφία» του Ζαν Πωλ Σαρτρ
Αυτά τα κείμενα μπορούν να σας προσφέρουν ένα ευρύτερο πλαίσιο για την κατανόηση αυτών των φαινομένων στο πλαίσιο της καθημερινής ζωής και των ανθρώπινων σχέσεων.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου

Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,595,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2215,ΑΠΟΨΕΙΣ,124,Άρθρα,836,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,227,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1110,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,282,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1309,ΒΙΝΤΕΟ,893,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,335,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2230,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,248,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,160,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,135,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1605,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6359,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,89,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1352,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3487,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,933,Eco-News,3017,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Όταν η ζωή σε κάνει να πληρώσεις για όλο το κακό που έχεις κάνει στους άλλους - 3 λόγοι
Σταύρος Πλουμιστός: Όταν η ζωή σε κάνει να πληρώσεις για όλο το κακό που έχεις κάνει στους άλλους - 3 λόγοι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJq1OG_NUIY3c1673JVi_F2SEu38WCbHoOqLJ5o_iMnTzO5simWBbc8d3gjjNRR9rUzTxlWiy5pPLRPKGK73yCpM81NFTRbeuhkB30JUmNbl-VKDzQsi0tPP11EMIleryAIX_bBaFHqCUGycfHGHGSsaB63D_IOBJfHEdzF0YDS8tNdFq1srvLwULLwvMX/w400-h354/29b5b793-0a1f-4de7-ab6d-a62e02440653.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJq1OG_NUIY3c1673JVi_F2SEu38WCbHoOqLJ5o_iMnTzO5simWBbc8d3gjjNRR9rUzTxlWiy5pPLRPKGK73yCpM81NFTRbeuhkB30JUmNbl-VKDzQsi0tPP11EMIleryAIX_bBaFHqCUGycfHGHGSsaB63D_IOBJfHEdzF0YDS8tNdFq1srvLwULLwvMX/s72-w400-c-h354/29b5b793-0a1f-4de7-ab6d-a62e02440653.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/07/3.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/07/3.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content