Σταύρος Πλουμιστός: Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι κάνουμε για αυτούς μέχρι να σταματήσουμε να το κάνουμε

Σταύρος Πλουμιστός: Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι κάνουμε για αυτούς μέχρι να σταματήσουμε να το κάνουμε

👉Τα άτομα που λόγω παραμέλησης χάνουν πολύτιμες σχέσεις συχνά νιώθουν βαθύ αποπροσανατολισμό. Σαν να είχε καταρρεύσει ξαφνικά η δομή στήριξης τους. Μόνο τότε αρχίζουν να συνειδητοποιούν την αξία αυτού που είχαν πάντα στα χέρια τους.

Όλοι επωφελούμαστε από διάφορες υποστηρίξεις στη ζωή μας. Όπως οι άνθρωποι που κάνουν το ταξίδι μας πιο εύκολο, που αφοσιώνονται σε εμάς ακόμα και χωρίς να το γνωρίζουμε ή που εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή για να μας οδηγήσουν έξω από το σκοτάδι.


Κάποια στιγμή στην ύπαρξή μας, όλοι ήμασταν άγγελοι σε κάποιον.

Και το αίσθημα να βοηθάμε τους άλλους μπορεί να μας δώσει βαθιά ευτυχία, μια αίσθηση ολοκλήρωσης και νόημα. Ωστόσο, όταν οι προσπάθειές μας δεν αναγνωρίζονται, όταν δεν λαμβάνουμε τον σεβασμό που μας αξίζει σε αντάλλαγμα ή όταν η υποστήριξή μας θεωρείται δεδομένη, αρχίζουμε να νιώθουμε συναισθηματική κόπωση.

Συμβαίνει συχνά οι άνθρωποι, παγιδευμένοι στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, να παραμελούν να αναγνωρίσουν την αξία των καλών πραγμάτων γύρω τους. Μπορεί να θεωρούν την υποστήριξη των αγαπημένων τους ως οφειλόμενη, υποχρέωση. Χωρίς να εκτιμούν πραγματικά τις καλές σχέσεις που διατηρούν.

Αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς συνδέεται στενά με την ικανότητά μας να προσαρμοστούμε.

Που μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε γρήγορα σε ανθρώπους, καταστάσεις και περιβάλλοντα στη ζωή. Αυτή η ικανότητα είναι κρίσιμη γιατί μας βοηθά να αποφύγουμε την περιττή ταλαιπωρία. Ωστόσο, εάν δεν αντιμετωπιστεί με σύνεση, μπορεί να βλάψει τις σχέσεις μας.

Πράγματι, οι σύνδεσμοί μας απαιτούν καθημερινή συντήρηση. Αν υποθέσουμε ότι είναι πάντα καλά και δεν τους δίνουμε την προσοχή που χρειάζονται. Μπορούν να μαραθούν, όπως ένα φυτό που στερείται φροντίδας.

Ένα άτομο που χάνει πολύτιμες σχέσεις λόγω παραμέλησης συχνά βρίσκεται αποπροσανατολισμένο, σαν να έχει χάσει ξαφνικά ολόκληρο το δίκτυο υποστήριξής του.

Μόνο τότε συνειδητοποιεί ότι παραμελεί τη σχέση της με κάποιον αγαπημένο της. Έχασε μια πολύτιμη πηγή υποστήριξης. Μόνο τότε άρχισε να εκτιμά αυτό που είχε πάντα κοντά της. Δυστυχώς, πολύ συχνά είναι πολύ αργά για να διορθωθούν τα πράγματα.
Η παροχή πολλής υποστήριξης και η λήψη λίγης μπορεί να είναι εξαντλητική.

Όταν βοηθάμε κάποιον, το κίνητρό μας πρέπει να είναι ο αλτρουισμός, η ειλικρινής επιθυμία για την ευτυχία του, παρά το προσωπικό κέρδος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπάρχει κάποια μορφή αμοιβαιότητας για να ανθίσει η σχέση.

Μερικές φορές το άτομο που βοηθάμε δεν είναι σε θέση να επιστρέψει το ίδιο επίπεδο υποστήριξης. Για παράδειγμα αν περνάει μια δύσκολη περίοδο . Ωστόσο, σε μια ισορροπημένη σχέση, είναι σημαντικό οι προσπάθειες να μοιράζονται.

Ο στόχος δεν είναι να αναζητήσετε χάρες σε αντάλλαγμα, αλλά μάλλον να καλλιεργήσετε μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση που βασίζεται στην ευγνωμοσύνη και την αμοιβαία αναγνώριση.

Ακολουθούν τρεις λόγοι για τους οποίους μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τη σημασία αυτού που κάνουμε για αυτούς μέχρι να σταματήσουμε να το κάνουμε:

1. Θεωρείται δεδομένο

Όταν κάνουμε κάτι τακτικά ή φυσικά για κάποιον. Είναι εύκολο για αυτό το άτομο να μην συνειδητοποιήσει την προσπάθεια που καταβάλαμε σε αυτό. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να γίνουν αόρατες στην καθημερινή ρουτίνα. Και μπορεί να φαίνεται φυσικό για το άλλο άτομο να περιμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί χωρίς να σκέφτεται την αξία που φέρνει στη σχέση.

Για παράδειγμα, αν κάνουμε πάντα το καθάρισμα χωρίς να μας ζητηθεί. Ο συνεργάτης μας μπορεί να μην συνειδητοποιήσει την προσπάθεια που απαιτείται έως ότου δεν κάνουμε πλέον αυτή τη δουλειά για οποιονδήποτε λόγο.

2. Έλλειψη προοπτικής

Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως τη σημασία των πράξεών μας μέχρι να βιώσουν τις συνέπειες της απουσίας τους. Μπορεί να υποτιμούν πόσο συμβάλλουν οι πράξεις μας στην άνεση ή την ευτυχία τους μέχρι να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της ζωής χωρίς αυτές.

Για παράδειγμα, ένας γονέας που μαγειρεύει τακτικά για τα παιδιά του μπορεί να μην συνειδητοποιεί πόσο απλοποιεί την καθημερινότητά του. Μέχρι που πρέπει να τα βγάλουν πέρα ​​για να ετοιμάσουν γεύματα μετά την αποχώρηση του γονιού.

3. Έλλειψη συνειδητής ευγνωμοσύνης

Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι δεν είναι ευγνώμονες για τις πράξεις μας μέχρι να βρεθούν αντιμέτωποι με την προοπτική να τις χάσουν. Μπορεί απλώς να μην σκέφτονται την αξία αυτού που κάνουμε για αυτούς. Ή μπορεί να υποθέσουν ότι οι ενέργειές μας είναι δεδομένες χωρίς να αναγνωρίζουν ενεργά την εκτίμησή τους.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη επίγνωσης ή σιωπηρές προσδοκίες στη σχέση. Για παράδειγμα, ένας συνάδελφος που λαμβάνει τακτικά την υποστήριξή μας στην εργασία μπορεί να μην εκφράσει ευγνωμοσύνη όσο είναι παρούσα η υποστήριξή μας. Μπορεί όμως να συνειδητοποιήσει τη σημασία του όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μόνος του.

Όλα έχουν τα όριά τους, ακόμα και η βοήθεια που προσφέρουμε.

Αν και οι αλτρουιστικές ενέργειες είναι απαραίτητες και ωφέλιμες. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα σημείο όπου η υπέρβαση του λογικού μπορεί να μας προκαλέσει συναισθηματική βλάβη. Ειδικά όταν δεν υπάρχει αναγνώριση σε αντάλλαγμα.

Η ενσυναίσθηση είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα που δείχνει τα όρια στη ζωή. Αν και αξιέπαινη ιδιότητα, η υπερβολική ενσυναίσθηση μπορεί να μας κυριεύσει. Μας εμποδίζει να λάβουμε υπόψη τα δικά μας συναισθήματα και ανάγκες.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Northwestern εξέτασε τις επιπτώσεις της ενσυναίσθησης στους γονείς 247 εφήβων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμπεριφορές με ενσυναίσθηση βελτίωσαν τις σχέσεις και την οικογενειακή ευτυχία. Αλλά αυτή η υπερβολική συμμετοχή στα προβλήματα των παιδιών οδήγησε σε αυξημένο άγχος για τους γονείς.

Αυτό υπογραμμίζει ότι όταν επενδυόμαστε πολύ βαθιά στους αγώνες των άλλων. Ιδιαίτερα όταν υπερβαίνουν την ικανότητά μας να τα επιλύσουμε, το ψυχολογικό και σωματικό μας φορτίο γίνεται πιο βαρύ, καθιστώντας μας πιο ευάλωτους.


Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση;

1. Αναπτύξτε μια πιο ισορροπημένη ενσυναίσθηση που δεν μας δένει προσωπικά με τα προβλήματα των άλλων. Που όμως μας ενθαρρύνει να συνεισφέρουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Όσο κι αν προσπαθούμε να βοηθήσουμε, η τελική απόφαση δεν είναι πάντα δική μας. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να περιορίζουμε τη συναισθηματική μας εμπλοκή.

2. Εξισορροπήστε τις πράξεις βοήθειας διασφαλίζοντας ότι η υποστήριξή μας στοχεύει στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη του άλλου ατόμου. Αντί να δημιουργήσουμε μια σχέση εξάρτησης. Είναι απαραίτητο να ενεργούμε με διάκριση και προσοχή.

3. Μην μας ξεχνάτε. Πρέπει πρώτα να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Στη συνέχεια, αφοσιωθούμε στο να βοηθήσουμε κάποιον άλλο. Μόνο με το να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας μπορούμε να προσφέρουμε υγιή και αποτελεσματική υποστήριξη στους άλλους.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
Συγγραφέας της "Βίβλου της Θετικής Σκέψης"

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Για την αγορά του βιβλίου "Η Βίβλος της Θετικής Σκέψης" εδώ www.vivlosthetikiskepsi.gr
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,595,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2215,ΑΠΟΨΕΙΣ,124,Άρθρα,836,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,227,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1110,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,282,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1309,ΒΙΝΤΕΟ,893,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,335,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2230,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,248,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,160,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,135,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1605,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6359,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,89,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1352,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3487,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,933,Eco-News,3017,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι κάνουμε για αυτούς μέχρι να σταματήσουμε να το κάνουμε
Σταύρος Πλουμιστός: Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι κάνουμε για αυτούς μέχρι να σταματήσουμε να το κάνουμε
Σταύρος Πλουμιστός: Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι κάνουμε για αυτούς μέχρι να σταματήσουμε να το κάνουμε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDcHmVHuohLtMRf2TZlw4SyMRs8q7Kj-p7mF-WcaBI2LQYoGbYQ9dt1YH_vvrsnJNSqfueLTvS4Djv7XDluJ8tKHQBUCeHs1dSTYzaGvuV6QnabcN_01GREVfsnhpD6VrhGmpE0_-sKNoW1KTCe2XYEjesKRwA_8d-E5a7PlQ4xKmwa46gcASJgGCVSvZB/w400-h355/936ab440-9048-4f49-82ae-b673a29c887f.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDcHmVHuohLtMRf2TZlw4SyMRs8q7Kj-p7mF-WcaBI2LQYoGbYQ9dt1YH_vvrsnJNSqfueLTvS4Djv7XDluJ8tKHQBUCeHs1dSTYzaGvuV6QnabcN_01GREVfsnhpD6VrhGmpE0_-sKNoW1KTCe2XYEjesKRwA_8d-E5a7PlQ4xKmwa46gcASJgGCVSvZB/s72-w400-c-h355/936ab440-9048-4f49-82ae-b673a29c887f.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/06/blog-post_19.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/06/blog-post_19.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content