Σταύρος Πλουμιστός: Κατανόηση της ευαισθησίας - Οι λόγοι που πληγώνονται οι ευαίσθητοι άνθρωποι

Σταύρος Πλουμιστός: Κατανόηση της ευαισθησίας - Οι λόγοι που πληγώνονται οι ευαίσθητοι άνθρωποι

👉Σε έναν κόσμο που συχνά γιορτάζει τη σκληρότητα και την ανθεκτικότητα, τα ευαίσθητα άτομα μπορεί μερικές φορές να αισθάνονται εκτός τόπου. Είναι εκείνοι που αισθάνονται βαθιά, συμπάσχουν εύκολα και συντονίζονται με τις λεπτότητες του περιβάλλοντός τους. Αν και η ευαισθησία μπορεί να είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό, έρχεται επίσης με τις δικές της προκλήσεις. Η κατανόηση του γιατί οι ευαίσθητοι άνθρωποι πληγώνονται είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και τη δημιουργία ενός πιο υποστηρικτικού περιβάλλοντος για να ευδοκιμήσουν.


Τι είναι η ευαισθησία;

Πριν εμβαθύνουμε στους λόγους για τους οποίους οι ευαίσθητοι άνθρωποι πληγώνονται, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι συνεπάγεται η ευαισθησία. Η ευαισθησία αναφέρεται σε αυξημένη επίγνωση των συναισθημάτων, τόσο των δικών του όσο και των άλλων. Τα ευαίσθητα άτομα τείνουν να είναι πιο αντιδραστικά σε ερεθίσματα στο περιβάλλον τους, είτε είναι συναισθηματικά, κοινωνικά ή σωματικά.

Αυτή η αυξημένη ευαισθησία εκδηλώνεται συχνά με διάφορους τρόπους:
  • Συναισθηματική Ένταση: Οι ευαίσθητοι άνθρωποι συχνά βιώνουν συναισθήματα πιο έντονα από τους άλλους. Μπορεί να αισθάνονται χαρά, λύπη, θυμό ή άγχος με μεγαλύτερο βάθος και μέγεθος.
  • Ενσυναίσθηση: Τα ευαίσθητα άτομα έχουν μεγάλη ενσυναίσθηση και μπορούν εύκολα να καταλάβουν τα συναισθήματα των άλλων. Μπορεί να απορροφούν τα συναισθήματα των γύρω τους, οδηγώντας τους εαυτούς τους σε μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση αλλά και πιθανή υπερένταση.
  • Επίγνωση των λεπτοτήτων: Τα ευαίσθητα άτομα είναι ικανά να παρατηρούν λεπτές ενδείξεις στο περιβάλλον τους, όπως αλλαγές στη γλώσσα του σώματος, τον τόνο της φωνής ή τα επίπεδα ενέργειας. Αυτή η οξεία επίγνωση μπορεί να είναι και ευλογία και κατάρα, καθώς τους επιτρέπει να περιηγούνται στις κοινωνικές καταστάσεις με ευγένεια αλλά και να τους εκθέτει σε πιθανά έντονα ερεθίσματα.
Λόγοι που πληγώνονται οι ευαίσθητοι άνθρωποι
  1. Υπερδιέγερση: Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα ευαίσθητα άτομα πληγώνονται είναι η υπερδιέγερση. Σε έναν κόσμο γεμάτο θόρυβο και συνεχή διέγερση, τα ευαίσθητα άτομα μπορούν γρήγορα να κατακλυστούν. Αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή ταλαιπωρία στους άλλους, όπως ένας γεμάτος κόσμος χώρος ή δυνατοί θόρυβοι, μπορεί να αισθάνονται αφόρητα λόγο της αυξημένης ευαισθησίας. Αυτή η υπερδιέγερση μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους, στρες και εξάντλησης, με αποτέλεσμα τελικά να έχουν συναισθηματική δυσφορία.
  2. Υπερφόρτωση με ενσυναίσθηση: Τα ευαίσθητα άτομα διαθέτουν υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης, που τους επιτρέπει να κατανοούν και να συνδέονται με τους άλλους σε βαθύ επίπεδο. Ωστόσο, αυτή η ενσυναίσθηση μπορεί επίσης να γίνει δίκοπο μαχαίρι, οδηγώντας τους σε υπερφόρτωση με ενσυναίσθηση. Η συνεχής απορρόφηση των συναισθημάτων των άλλων μπορεί να είναι εξουθενωτική και συναισθηματικά επιβαρυντική, ειδικά σε καταστάσεις όπου υπάρχει πολλή αρνητικότητα ή αγωνία. Τα ευαίσθητα άτομα μπορεί να βρεθούν να αναλαμβάνουν το συναισθηματικό βάρος των άλλων, οδηγώντας τον εαυτό τους σε συναισθήματα θλίψης, ανικανότητας και απόγνωσης.
  3. Ευαισθησία απόρριψης: Τα ευαίσθητα άτομα είναι συχνά πιο συντονισμένα με τις κοινωνικές ενδείξεις και τις αλληλεπιδράσεις, καθιστώντας τα πιο ευαίσθητα στην ευαισθησία απόρριψης. Μπορεί να ερμηνεύουν δευτερεύουσες κοινωνικές ενδείξεις, όπως μια μικρή αλλαγή στον τόνο ή τη γλώσσα του σώματος, ως σημάδια απόρριψης ή αποδοκιμασίας. Αυτή η υπερευαισθησία στην απόρριψη μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ανασφάλειας, αυτο-αμφιβολίας και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Για τα ευαίσθητα άτομα μπορεί να είναι δύσκολο να περιηγηθούν σε κοινωνικές καταστάσεις, φοβούμενοι την απόρριψη ή την κριτική από άλλους.
  4. Υψηλή συναισθηματική αντιδραστικότητα: Τα ευαίσθητα άτομα βιώνουν συναισθήματα με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα από άλλα. Ενώ αυτό το συναισθηματικό βάθος μπορεί να είναι πηγή πλούτου και δημιουργικότητας, σημαίνει επίσης ότι είναι πιο επιρρεπείς σε συναισθηματικές διακυμάνσεις. Μικρές αποτυχίες ή απογοητεύσεις μπορεί να είναι καταστροφικές για κάποιον με υψηλή συναισθηματική αντιδραστικότητα, οδηγώντας σε συναισθήματα θλίψης, απογοήτευσης ή απόγνωσης. Τα ευαίσθητα άτομα μπορεί να δυσκολεύονται να ρυθμίσουν τα συναισθήματά τους, οδηγώντας σε συχνές εναλλαγές της διάθεσης και αυξημένη συναισθηματική δυσφορία.
  5. Τελειομανία: Τα ευαίσθητα άτομα συχνά τηρούν υψηλά πρότυπα και έχουν έντονη επιθυμία να διαπρέψουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Ενώ αυτή η ορμή για αριστεία μπορεί να είναι κίνητρο, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τελειομανία. Τα ευαίσθητα άτομα μπορεί να θέτουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό τους και να γίνουν υπερβολικά επικριτικά όταν δεν πληρούν αυτά τα πρότυπα. Αυτή η συνεχής προσπάθεια για τελειότητα μπορεί να είναι εξουθενωτική και αποθαρρυντική, οδηγώντας σε αισθήματα ανεπάρκειας και αυτοαμφισβήτησης.
  6. Βαθιά συναισθηματική επένδυση: Τα ευαίσθητα άτομα επενδύουν βαθιά στις σχέσεις και τις εμπειρίες τους, δημιουργώντας ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με ανθρώπους, μέρη και αναμνήσεις. Ενώ αυτή η συναισθηματική επένδυση μπορεί να ενισχύσει βαθιές συνδέσεις και ουσιαστικές εμπειρίες, σημαίνει επίσης ότι τα ευαίσθητα άτομα είναι πιο ευάλωτα στον συναισθηματικό πόνο και τον πόνο της καρδιάς. Η απώλεια, η προδοσία ή η απογοήτευση μπορεί να αισθάνονται καταστροφικές για κάποιον που έχει επενδύσει τόσο πολύ από τον εαυτό του συναισθηματικά, οδηγώντας σε συναισθήματα θλίψης, θλίψης και μοναξιάς.
Προτάσεις αντιμετώπισης για ευαίσθητα άτομα

Ενώ η ευαισθησία μπορεί να παρουσιάσει το δικό της σύνολο προκλήσεων, σας δίνω τις προτάσεις μου, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ευαίσθητα άτομα για να περιηγηθούν στο περιβάλλον τους πιο αποτελεσματικά:
  1. Αυτοφροντίδα: Δώστε προτεραιότητα σε δραστηριότητες αυτοεξυπηρέτησης που βοηθούν στη ρύθμιση των συναισθημάτων και στη μείωση του στρες, όπως ο καθοδηγούμενος διαλογισμός voice healing (εδώ), οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή το να περνάτε χρόνο στη φύση.
  2. Θέτοντας όρια: Μάθετε να βάζετε όρια και να δίνετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και ευημερία. Είναι εντάξει να λέτε όχι σε δραστηριότητες ή καταστάσεις που αισθάνεσται υπερβολικές ή κουραστικές.
  3. Αναζήτηση υποστήριξης: Απευθυνθείτε σε φίλους, οικογένεια  ή σύμβουλο ή εναλλακτικό θεραπευτή για υποστήριξη και καθοδήγηση. Η συζήτηση με κάποιον που καταλαβαίνει και επικυρώνει τις εμπειρίες σας μπορεί να είναι απίστευτα θεραπευτική.
  4. Συναισθηματική ρύθμιση: Εξασκηθείτε σε τεχνικές συναισθηματικής ρύθμισης, όπως  ο καθοδηγούμενος διαλογισμός voice healing (εδώ), η προσοχή, το ημερολόγιο ή η ενασχόληση με δημιουργικές διεξόδους όπως η τέχνη ή η μουσική.
  5. Καλλιέργεια αυτοσυμπόνιας: Να είστε ευγενικοί και ευγενικοί με τον εαυτό σας, ειδικά σε περιόδους συναισθηματικής δυσφορίας. Εξασκηθείτε στη συμπόνια για τον εαυτό σας και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι δεν πειράζει να νιώθετε ευάλωτοι και ατελείς.
  6. Εύρεση κοινοτήτων με ομοϊδεάτες: Αναζητήστε κοινότητες ή ομάδες όπου νιώθετε ότι σας καταλαβαίνουν και σας αποδέχονται για αυτό που είστε. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που εκτιμούν την ευαισθησία σας.
Η άποψή μου με την εμπειρία μου 

Τα ευαίσθητα άτομα διαθέτουν ένα μοναδικό χάρισμα για να βιώνουν τον κόσμο με βάθος και πλούτο, αλλά αυτή η αυξημένη ευαισθησία συνοδεύεται επίσης από τις δικές της προκλήσεις. Από την υπερδιέγερση έως την ευαισθησία στην απόρριψη, τα ευαίσθητα άτομα μπορεί να βρεθούν να είναι πιο ευάλωτα στον συναισθηματικό πόνο και την αγωνία, επειδή όπως τονίζω στο δημόσιο λόγο μου, είναι ενεργειακά. Κατανοώντας τους λόγους για τους οποίους τα ευαίσθητα άτομα πληγώνονται και εφαρμόζοντας προτάσεις αντιμετώπισης για αυτές τις προκλήσεις, τα άτομα μπορούν να μάθουν να ενστερνίζονται την ευαισθησία τους ως δύναμη και όχι ως αδυναμία. Με ενσυναίσθηση, υποστήριξη και συμπόνια για τον εαυτό τους, τα ευαίσθητα άτομα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε έναν κόσμο που γιορτάζει τη μοναδική προοπτική και το συναισθηματικό τους βάθος. Μην φοβάστε και αφεθείτε...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης-Αυτογνωσίας
(Life Health Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την θεραπευτική μέθοδο μου δείτε εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,595,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2215,ΑΠΟΨΕΙΣ,124,Άρθρα,836,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,227,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1109,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,281,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1305,ΒΙΝΤΕΟ,887,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,335,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2230,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,248,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,135,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1601,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6359,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,86,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1352,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3483,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,931,Eco-News,3017,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Κατανόηση της ευαισθησίας - Οι λόγοι που πληγώνονται οι ευαίσθητοι άνθρωποι
Σταύρος Πλουμιστός: Κατανόηση της ευαισθησίας - Οι λόγοι που πληγώνονται οι ευαίσθητοι άνθρωποι
Σταύρος Πλουμιστός: Κατανόηση της ευαισθησίας - Οι λόγοι που πληγώνονται οι ευαίσθητοι άνθρωποι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4KaT-7A3ZWlJXOnpYiEA8UTc-FueCfGbk633YYNbY_4yytS94jquOGpB8H1s47t21hI3BsZ1Pi6JTb5qPu6O8DOQhcVe-w4qoZiJeGXlAEb57UX-O_XNdtNXgoLa7vWJkCh2KKdDn5__i2RNo1c6x65IqYIQa0_7OFCnpee5tZB_FTvfpINsLdLlhGdEE/w400-h286/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82%20-%20%CE%9F%CE%B9%20%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CE%BF%CE%B9%20%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%B9%20%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4KaT-7A3ZWlJXOnpYiEA8UTc-FueCfGbk633YYNbY_4yytS94jquOGpB8H1s47t21hI3BsZ1Pi6JTb5qPu6O8DOQhcVe-w4qoZiJeGXlAEb57UX-O_XNdtNXgoLa7vWJkCh2KKdDn5__i2RNo1c6x65IqYIQa0_7OFCnpee5tZB_FTvfpINsLdLlhGdEE/s72-w400-c-h286/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82%20%CE%A0%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%82%20%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82%20-%20%CE%9F%CE%B9%20%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9%20%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9%20%CE%BF%CE%B9%20%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%B9%20%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%B9.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_6.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2024/04/blog-post_6.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content