«Η νόσος Χ είναι σαν τον σεισμό – Πρέπει να ”οχυρωθούμε” για να είμαστε έτοιμοι» - Ιος "ζόμπι"

«Η νόσος Χ είναι σαν τον σεισμό – Πρέπει να ”οχυρωθούμε” για να είμαστε έτοιμοι» - Ιος "ζόμπι"

👉Ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και παθολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε σήμερα ότι «οι πανδημίες έρχονται ξανά και ξανά, είναι ένα φυσικό φαινόμενο που ζει ο πλανήτης συνέχεια και για το λόγο αυτό τα συστήματα υγείας πρέπει να είναι έτοιμα».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «κρούει» το καμπανάκι του κινδύνου, ώστε να «οχυρωθούμε» και να είμαστε έτοιμοι. «Πρόκειται για μια άσκηση επί χάρου έτσι ώστε αν έρθει η πανδημία να είμαστε έτοιμοι».

Ο καθηγητής παρομοίασε τη νόσο Χ με τους σεισμούς σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα γίνει «ωστόσο τα κτίρια τα χτίζουμε με βάση αντισεισμικού κανόνες. «Έτσι πρέπει να ετοιμάσουμε και το σύστημα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα, αν υπάρχουν πληροφορίες για την προέλευση της φονικής νόσου, ο κ. Μαγιορκίνης, σημείωσε ότι παραμένει άγνωστο ωστόσο το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια «ζωονόσο που βρίσκεται στα ζώα εκατομμύρια χρόνια, προσαρμόζεται καλύτερα και μεταδίδεται στον άνθρωπο».

Τι είναι η νόσος Χ για την οποία μιλάνε με ανησυχία οι ειδικοί;

Ο όρος "νόσος Χ" χρησιμοποιείται πολύ αυτές τις ημέρες για να περιγράψει μία ασθένεια που... δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, η νόσος Χ συζητιέται σήμερα καθώς είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στη Γενεύη η 66η Παγκόσμια Σύνοδος του ΠΟΥ. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η "νόσος Χ αντιπροσωπεύει τη γνώση ότι μία σοβαρή διεθνής επιδημία θα μπορούσε να προκληθεί από ένα παθογόνο που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ότι μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους".

Ο όρος αυτός "γεννήθηκε" το 2018 και έχει μια σημαντική χρησιμότητα για την επιστημονική κοινότητα: Να υπάρχει προετοιμασία για σενάρια αντίδρασης και οργάνωσης απέναντι σε μία υποθετική πανδημία. Σε αυτή την υποθετική νόσο εντάσσονται χαρακτηριστικά που να δοκιμάζουν την αντοχή των συστημάτων Υγείας, της επιστημονικής έρευνας για την φαρμακευτική αντιμετώπιση και την παραγωγή εμβολίων, καθώς και σειρά άλλων παραμέτρων μίας υγειονομικής κρίσης.

Ποια θα μπορούσε να είναι η πηγή της Νόσου Χ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ορισμένοι ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας πιστεύουν ότι η επόμενη ασθένεια Χ θα είναι ζωονοσογόνος, δηλαδή θα προέρχεται από άγρια ή οικόσιτα ζώα και στη συνέχεια θα μεταδοθεί στους ανθρώπους. Μέχρι στιγμής, τα θανατηφόρα ξεσπάσματα του Έμπολα, του HIV/AIDS και του COVID-19 είχαν επίσης ζωονοσογόνο χαρακτήρα. Ορισμένοι πιστεύουν επίσης ότι η βιοτρομοκρατία θα μπορούσε να είναι η αιτία της επόμενης πανδημίας.

"Η πιθανότητα ενός κατασκευασμένου παθογόνου για πανδημία δεν μπορεί επίσης να αγνοηθεί", δήλωσαν οι συγγραφείς ενός άρθρου του 2021 στο περιοδικό Infection Control & Hospital Epidemiology. "Η απελευθέρωση τέτοιων παθογόνων, είτε μέσω εργαστηριακών ατυχημάτων είτε ως πράξη βιοτρομοκρατίας, θα μπορούσε να οδηγήσει και σε μια καταστροφική ασθένεια Χ και έχει επισημανθεί ως παγκόσμιος καταστροφικός κίνδυνος", προσθέτουν οι συγγραφείς.

Μια άλλη πιθανή πηγή θα μπορούσαν να είναι οι ιοί "ζόμπι" που έχουν κλειδωθεί σε μόνιμους παγετώνες ή άλλα παγωμένα τοπία για αιώνες, αλλά απελευθερώνονται από την αύξηση της θερμοκρασίας του κλίματος, αναφέρει ακόμη η έκθεση.

"Ο ιός θα μπορούσε να είναι 50% ως 70% θανατηφόρος"


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "Σήμερα" η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μετέφερε την πληροφορία, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ θα πρόκειται για έναν ιό ο οποίος θα είναι κατά 70% θανατηφόρος. Όπως διαβάζουμε στο TheToc.gr, η κυρία Παγώνη είπε χαρακτηριστικά ότι "συγκριτικά ο κορoνοϊός θα θεωρείται μια ήπια νόσος", προσθέτοντας πως ο ΠΟΥ είχε ενημερώσει τις χώρες από το 2018 για τον ερχομό του covid. Όπως εκτίμησε η κα Παγώνη, "πιθανότατα θα είναι κάποιος ιός από ζώα, άγρια ή οικόσιτα, που θα μεταδοθεί στον άνθρωπο". Κατά την ίδια θα μπορούσε να είναι "50% ως 70% θανατηφόρος".
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1082,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,819,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,904,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: «Η νόσος Χ είναι σαν τον σεισμό – Πρέπει να ”οχυρωθούμε” για να είμαστε έτοιμοι» - Ιος "ζόμπι"
«Η νόσος Χ είναι σαν τον σεισμό – Πρέπει να ”οχυρωθούμε” για να είμαστε έτοιμοι» - Ιος "ζόμπι"
«Η νόσος Χ είναι σαν τον σεισμό – Πρέπει να ”οχυρωθούμε” για να είμαστε έτοιμοι» - Ιος "ζόμπι"
https://www.shape.gr/Content/ImagesDatabase/p/750x422/crop/both/53/531d70100a8f4c55a548806057387f11.jpg?quality=81&404=default&v=4
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_83.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/06/blog-post_83.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content