Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο σωματικός ρυθμός επηρεάζει τη συμπεριφορά

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο σωματικός ρυθμός επηρεάζει τη συμπεριφορά

👉Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και ότι ορισμένοι έχουν ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι ερευνητές του Leiden, Arko Ghosh και Enea Ceolini, ανέλυσαν τα δεδομένα χρήσης εκατοντάδων κινητών τηλεφώνων και ανακάλυψαν ότι το σώμα έχει ρυθμούς που κυμαίνονται μεταξύ 7 και 52 ημερών. Αυτοί οι κύκλοι επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε. «Αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι απλώς ζουν τη ζωή τους, αποφασίζοντας για τη συμπεριφορά τους για τον εαυτό τους, και ότι δεν υπάρχει γενική δομή, το κάνουν λάθος», λέει ο ερευνητής Arko Ghosh.

Μαζί με τον συνάδελφό του Enea Ceolini, πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με επαναλαμβανόμενα μοτίβα στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Η έρευνά τους οδήγησε στο απροσδόκητο αποτέλεσμα ότι απολύτως όλοι έχουν αυτούς τους ρυθμούς. Η ιδέα ενός ρυθμού στον οποίο αντιδρά το σώμα σας δεν είναι καινούργια. Οι γυναίκες έχουν τον έμμηνο κύκλο, για παράδειγμα, και μερικοί άνθρωποι πιστεύουν επίσης ότι ο σεληνιακός κύκλος επηρεάζει το πώς συμπεριφερόμαστε.

Υπάρχει πολλή επιστημονική συζήτηση για τον σεληνιακό κύκλο, αλλά είναι γνωστό ότι ψυχολογικές και νευρολογικές καταστάσεις όπως η διπολική κατάσταση και η επιληψία ακολουθούν έναν κύκλο αρκετών ημερών. Ένα μοτίβο μπορεί να παρατηρηθεί, για παράδειγμα, σε επιληπτικές κρίσεις που συμβαίνουν κάθε τόσες μέρες.

Διακρίσεις των γυναικών

Ο Ghosh και ο Ceolini έχουν δείξει ότι τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα δεν εμφανίζονται μόνο σε αυτού του είδους τις ψυχολογικές και νευρολογικές καταστάσεις, αλλά ότι ο καθένας έχει κύκλους που διαρκούν αρκετές ημέρες. Ο Ghosh λέει, “Αυτοί οι κύκλοι επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας. Το πώς επηρεάζουν αυτή τη συμπεριφορά και ποια συμπεριφορά σχετίζεται με τις συγκεκριμένες στιγμές του κύκλου είναι κάτι που δεν έχουμε μελετήσει ακόμη.”

“Αλλά στις αναλύσεις μας για τα δεδομένα των κινητών τηλεφώνων των υποκειμένων μας, κάναμε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη. Διαπιστώσαμε ότι οι κύκλοι πολλών ημερών είναι πολύ συνηθισμένοι: σε ηλικιωμένους και νέους, και σε γυναίκες και άνδρες. Αυτό το τελευταίο σημείο είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο».

“Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν διακρίσεις στην εργασία επειδή συχνά πιστεύεται ότι η απόδοσή τους υποφέρει ως αποτέλεσμα του εμμηνορροϊκού τους κύκλου. Η έρευνά μας δείχνει ότι οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες με κύκλο. Οι άντρες έχουν επίσης κύκλο 25 έως 30 ημέρες, κάτι που επηρεάζει και τη συμπεριφορά τους”. Τα αποτελέσματα μπορεί επίσης να έχουν αντίκτυπο στην έρευνα για ψυχολογικές και νευρολογικές καταστάσεις. Λέει ο Ghosh, “Οι κύκλοι που βλέπουμε εδώ προκαλούνται από την ασθένεια ή είναι “κανονικοί” κύκλοι που γίνονται πιο εμφανείς ως αποτέλεσμα της ασθένειας;”

Παρακολούθηση σε κινητά τηλέφωνα

Περίπου 400 άτομα, ηλικίας 16 έως 80 ετών, ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση για συμμετοχή στη μελέτη. Προϋπόθεση συμμετοχής; Ένα τηλέφωνο Android. Σε αυτό εγκαταστάθηκε μια εφαρμογή που επέτρεπε στους ερευνητές να παρακολουθούν και να αναλύουν δεδομένα χρήσης. Ο Ghosh λέει, “Κοιτάξαμε μόνο τις στιγμές που οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν ενεργά τα τηλέφωνά τους και πληκτρολογούσαν. Δεν μπορούσαμε να δούμε τι έκαναν με τα τηλέφωνά τους και δεν χρειαζόταν να το δούμε αυτό. Δεν ρωτήσαμε πράγματα όπως ποια ήταν η διάθεσή τους εκείνη τη στιγμή. Δεν μας ενδιέφερε αυτό”.

Η χρήση smartphone μπορεί να χωριστεί σε διαφορετικά είδη συμπεριφοράς. Εξετάζοντας αυτή τη συμπεριφορά με βάση τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι άγγιξαν την οθόνη και το χρόνο μεταξύ των αγγίγματος, διακρίναμε 2.500 διαφορετικούς τύπους χρήσης smartphone. Μερικοί μανιερισμοί είχαν ένα μοτίβο που επαναλαμβανόταν κάθε 25 ημέρες, όπως όταν υπήρχε μια μεγάλη παύση μεταξύ των αγγιγμάτων. Άλλοι είχαν ένα μοτίβο που επαναλαμβανόταν κάθε 19 ημέρες, όπως όταν υπήρχε μια μικρή παύση μεταξύ των αγγιγμάτων.

Πρόβλεψη συμπεριφοράς

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκύπτουν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αλλά η περίπλοκη ανταλλαγή μεταξύ του περιβάλλοντος μας και των δικών μας γνωστικών δεξιοτήτων μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Ο Ghosh τονίζει ότι δύο άνθρωποι μπορεί να έχουν τον ίδιο κύκλο, αλλά ότι μπορεί να ανταποκρίνονται εντελώς διαφορετικά σε αυτόν. Περαιτέρω έρευνα μπορεί να μας φέρει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Ghosh λέει, “Μπορεί τότε να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά με βάση τον κύκλο ενός ατόμου. Αυτό θα μπορούσε με τη σειρά του να οδηγήσει σε έναν εντελώς νέο ορισμό του τι είναι φυσιολογική συμπεριφορά και τι είναι συμπεριφορά που σχετίζεται με μια νευρολογική ή ψυχολογική κατάσταση.”
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,609,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2216,ΑΠΟΨΕΙΣ,125,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,236,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1150,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,300,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1380,ΒΙΝΤΕΟ,973,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1871,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,338,Ειδηση-ολόγιο,9241,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8164,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2230,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,99,ΖΩΗ,250,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,164,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,145,ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ,32,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1679,Κόσμος,10389,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,65,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,947,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6381,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,100,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,94,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1359,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3505,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,136,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,960,Eco-News,3019,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο σωματικός ρυθμός επηρεάζει τη συμπεριφορά
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο σωματικός ρυθμός επηρεάζει τη συμπεριφορά
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο σωματικός ρυθμός επηρεάζει τη συμπεριφορά
https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_504,h_336/https://www.healthweb.gr/wp-content/uploads/2023/04/simperifora.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_97.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_97.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content