Ενεργειακός στρουθοκαμηλισμός: Η άρνηση συμβουλευτικής βοήθειας για την ψυχική σου υγεία

Ενεργειακός στρουθοκαμηλισμός: Η άρνηση συμβουλευτικής βοήθειας για την ψυχική σου υγεία

👉Στην καθημερινή ζωή, ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με εσωτερικές συγκρούσεις και επώδυνες εμπειρίες. Σύμφωνα με την ψυχαναλυτική θεώρηση, όλοι οι άνθρωποι αναπτύσσουμε μηχανισμούς ή τεχνικές, σε συνειδητό ή ασυνείδητο επίπεδο, προκειμένου να προστατευτούμε από συναισθήματα άγχους ή ενοχής που εμφανίζονται όταν αισθανόμαστε απειλή ή όταν οι επιθυμίες μας δε μπορούν να ικανοποιηθούν λόγω εσωτερικευμένων απαγορεύσεων. Ο ρόλος αυτών των μηχανισμών είναι άλλοτε προσαρμοστικός και άλλοτε δυσπροσαρμοστικός για το άτομο.

Η άρνηση είναι ο μηχανισμός άμυνας του εγώ που συντελείται ασυνείδητα, όταν το άτομο διατηρεί εκτός της επίγνωσής του σκέψεις, συναισθήματα, ανάγκες, επιθυμίες ή γεγονότα που δε θα ήταν ικανό να διαχειρισθεί.

Η άρνηση συμβουλευτικής βοήθειας

Η άρνηση συμβουλευτικής βοήθειας είναι ένα φαινόμενο όπου άτομα που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ή καταστάσεις ψυχικής υγείας δεν αναζητούν επαγγελματική βοήθεια ή αρνούνται ότι έχουν πρόβλημα. Αυτή η απροθυμία να αναζητήσετε βοήθεια ή η άρνηση της ανάγκης για βοήθεια είναι ένα κοινό ζήτημα που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που έχουν άρνηση ψυχικής βοήθειας συχνά δεν κατανοούν ή δεν αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης ψυχικής υγείας τους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε στίγμα ή έλλειψη γνώσης σχετικά με διαταραχές ψυχικής υγείας. Είναι επίσης πιθανό τα άτομα που βρίσκονται σε άρνηση να φοβούνται ότι θα στιγματιστούν ή θα κριθούν από άλλους εάν ζητήσουν βοήθεια.

Επιπλέον, η άρνηση συμβουλευτικής βοήθειας μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Χωρίς θεραπεία, οι συνθήκες ψυχικής υγείας μπορεί να επιδεινωθούν, οδηγώντας σε μείωση της ποιότητας ζωής και αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας. Η άρνηση της ψυχικής βοήθειας μπορεί επίσης να επηρεάσει τις προσωπικές σχέσεις και την εργασιακή απόδοση, προκαλώντας πίεση σε αυτούς τους τομείς της ζωής.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να αρνούνται την ανάγκη για ψυχική βοήθεια. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν ότι η συμπεριφορά ή τα συναισθήματά τους δεν είναι φυσιολογικά, ενώ άλλοι μπορεί να ντρέπονται ή να ντρέπονται να αναζητήσουν βοήθεια. Μερικοί μπορεί επίσης να πιστεύουν ότι η κατάστασή τους δεν είναι αρκετά σοβαρή ώστε να δικαιολογεί επαγγελματική βοήθεια ή μπορεί να φοβούνται το κόστος που σχετίζεται με τη θεραπεία.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αναζήτηση βοήθειας για παθήσεις ψυχικής υγείας δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Χρειάζεται δύναμη και θάρρος για να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει πρόβλημα και να αναζητήσεις τη βοήθεια που χρειάζεται για να το αντιμετωπίσεις. Η αναζήτηση βοήθειας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα ζωής και να βελτιώσει τις σχέσεις με τους άλλους.

Η άρνηση συμβουλευτικής βοήθειας είναι ένα συχνό ζήτημα που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα σημάδια των καταστάσεων ψυχικής υγείας και να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια εάν είναι απαραίτητο. 

Παρόλο που η άρνηση είναι μία ενστικτώδης και ασυνείδητη αντίδραση, είναι σκόπιμο να αναφερθεί πως όταν παρεμποδίζει σημαντικά τη λειτουργικότητα και προκαλεί ψυχοσυναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα, θα ήταν χρήσιμο να αναζητήσουμε βοήθεια καθώς η επίγνωση της πραγματικότητας είναι θεμελιώδης για την ψυχική και σωματική μας υγεία.

Οι άνθρωποι που χρειάζονται ψυχική βοήθεια  

Η ψυχική υγεία είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής ευημερίας, και όπως και η σωματική υγεία, είναι απαραίτητο να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά άτομα που χρειάζονται ψυχική βοήθεια αλλά δεν τη λαμβάνουν. Αυτά τα άτομα μπορεί να πάσχουν από μια σειρά παθήσεων ψυχικής υγείας που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και τη συνολική τους λειτουργία.

Μια ομάδα ανθρώπων που μπορεί να χρειάζονται ψυχική βοήθεια είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν συμπτώματα κατάθλιψης. Η κατάθλιψη είναι μια κοινή πάθηση ψυχικής υγείας που μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα θλίψης, απελπισίας και απώλειας ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε απολάμβαναν. Τα άτομα με κατάθλιψη μπορεί να παλεύουν με τις καθημερινές δραστηριότητες, να έχουν δυσκολία στον ύπνο ή στο φαγητό και να βιώνουν σκέψεις αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας. Η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας, όπως θεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να είναι απίστευτα ευεργετική για όσους αντιμετωπίζουν κατάθλιψη.

Μια άλλη ομάδα ανθρώπων που μπορεί να χρειάζονται ψυχική βοήθεια είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν το άγχος. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα φόβου ή ανησυχίας, μερικές φορές σε σημείο που παρεμποδίζει την καθημερινή λειτουργία. Τα άτομα με άγχος μπορεί να έχουν κρίσεις πανικού, εμμονικές σκέψεις ή φόβο για κοινωνικές καταστάσεις. Οι επιλογές θεραπείας για το άγχος μπορεί να περιλαμβάνουν θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή ή συνδυασμό των δύο.

Όσοι έχουν βιώσει τραύμα μπορεί επίσης να ωφεληθούν από ψυχική βοήθεια. Το τραύμα μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και τα άτομα που έχουν υποστεί τραύμα μπορεί να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα της διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD). Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αναδρομές στο παρελθόν, εφιάλτες και αποφυγή ερεθισμάτων. Η θεραπεία μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους αντιμετωπίζουν τραύματα, καθώς μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν δεξιότητες αντιμετώπισης.

Τα άτομα που παλεύουν με τον εθισμό μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη θεραπεία ψυχικής υγείας. Ο εθισμός είναι μια πολύπλοκη ασθένεια που μπορεί να έχει στοιχεία τόσο σωματικής όσο και ψυχικής υγείας. Τα άτομα με εθισμό μπορεί να χρειάζονται συνδυασμό θεραπείας, φαρμακευτικής αγωγής και υποστήριξης από την κοινότητά τους για να διαχειριστούν την κατάστασή τους και να διατηρήσουν την ανάρρωση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αναζήτηση ψυχικής βοήθειας δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται μεγάλη δύναμη και θάρρος για να αναγνωρίσεις την ανάγκη για βοήθεια και να την αναζητήσεις. Η θεραπεία ψυχικής υγείας μπορεί να αλλάξει τη ζωή για όσους αγωνίζονται, παρέχοντας ένα μονοπάτι προς τη θεραπεία, την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ευημερίας.


Αποχωριστείτε τον ενεργειακό στρουθοκαμηλισμό

Για να αποχωριστείτε τον ενεργειακό στρουθοκαμηλισμό θα πρέπει να νιώσετε την δημιουργική ενέργεια που υπάρχει μέσα μας και είναι η ικανότητά μας να βρίσκουμε νόημα και ομορφιά στο καλό και το κακό μέσα στη ζωή μας. Είναι η συνολική δημιουργική μας δύναμη η οποία μας καθιστά ικανούς να σκεφτόμαστε, να εμπνεόμαστε, να επικοινωνήσουμε και φυσικά και να δημιουργήσουμε.. Όταν η ενέργεια αυτή μπλοκάρεται, είτε λόγω του φόβου είτε λόγω μιας οδυνηρής εμπειρίας είτε ακόμα και της πλύσης εγκεφάλου που δεχόμαστε νυχθημερόν από την εγχώρια και παγκόσμια ειδησεογραφία, τότε συσσωρεύεται μέσα μας και εάν δεν βρει σύντομα τρόπο έκφρασης μπορεί να μετατραπεί σε μια αυτοκαταστροφική δύναμη.

Όταν αισθανόμαστε αποκομμένοι από τη δημιουργική ενέργεια στη ζωή μας, εμφανίζεται η σκοτεινή της πλευρά – Ενεργειακός στρουθοκαμηλισμός και αυτό μπορεί να καταστρέψει την ικανότητά μας να ζούμε το παρόν. Η σκοτεινή πλευρά της δημιουργικότητας οδηγεί τους ανθρώπους στο κουτσομπολιό, στα ψέματα, στην αδράνεια, στην παραίτηση, στη χαμηλή αυτοεκτίμηση, σε συνεχείς αποτυχημένες σχέσεις και αίσθημα ματαιότητας. Μήπως κάποια από αυτά σας αντιπροσωπεύουν;

Τα καλά νέα είναι τα εξής: δεν έχει σημασία σε ποιο σημείο βρίσκεστε στο ταξίδι της ζωής σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δημιουργική σας ενέργεια. Σας παραθέτουμε κάποια εύκολα βήματα για να ακολουθήσετε τη ροή κάθε πτυχής του όμορφου δημιουργικού σας εαυτού.

1. Κρατήστε όλες τις αισθήσεις σας σε εγρήγορση


Αφιερώστε λίγα λεπτά και παρατηρήστε τα πράγματα γύρω σας. Παρατηρήστε το χρώμα των τοίχων, τις εικόνες με τις οποίες περιβάλλεται ο εαυτός σας, τον ήχο του πληκτρολογίου την ώρα που εργάζεστε. Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις σας θα δώσετε προσοχή στη ζωή σας και θα συνειδητοποιήσετε ότι η δημιουργικότητα αποτελεί μια απέραντη πηγή.

2. Κινηθείτε

Δεν έχει σημασία τι θα κάνετε, η κίνηση του σώματός σας διώχνει οτιδήποτε σας κρατά κολλημένο. Το περπάτημα, η γιόγκα, η κίνηση ενώ μαγειρεύετε…όλα αυτά είναι τρόποι που επιτρέπουν τη δημιουργική ενέργεια να ρέει.

3. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα

Ένα πρόγραμμα θα μπορούσε να αποτελείται από κάτι απλό όσο η καταγραφή της ημέρας σας σε ένα ημερολόγιο. Ή μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά από προγράμματα – όπως ο διαλογισμός, το ημερολόγιο και η προσευχή – τα οποία θα σας κρατούν συγκεντρωμένους καθημερινά. Το καλό με αυτά είναι ότι μπορείτε να τα υιοθετήσετε για να βρείτε έναν σκοπό στην καθημερινή σας ζωή.

4. Μάθετε να συγχωρείτε

Όταν είστε μνησίκακοι ή έχετε αρνητικά συναισθήματα απέναντι σε κάποιον, τραυματίζετε τον εσωτερικό σας κόσμο. Αν επανεξετάζετε τα δυσάρεστα πράγματα που σας έχουν συμβεί, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι. Είστε όμως δυνατοί και μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας συγχωρώντας το παρελθόν. Να θυμάστε ότι η συγχώρεση δεν αλλάζει το παρελθόν αλλά αλλάζει το μέλλον.

5. Τραφείτε σωστά

Αν τρώτε καθαρές, υγιεινές πρωτεΐνες, λαχανικά και δημητριακά θα είναι ευκολότερο για το σώμα σας να τα αφομοιώσει σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Η σωστή διατροφή επιτρέπει στον εγκέφαλό σας να είναι προετοιμασμένος για κάθε δημιουργική εργασία. Δοκιμάστε να φάτε τροφές ελάχιστα επεξεργασμένες, κατά προτίμηση που έχετε παρασκευάσει οι ίδιοι, και να υιοθετήσετε τις έμφυτες διατροφικές συνήθειες.

6. Δείξτε ευγνωμοσύνη

Έχετε υπόψη εκείνο το συναίσθημα της σύνδεσης που νιώθετε όταν πχ γράφετε μια ευχαριστήρια κάρτα σε κάποιον που αγαπάτε; Αυτό το συναίσθημα είναι γεμάτο ουσία, αγάπη και σκοπό γιατί ασχολείστε με τις θετικές πτυχές της ζωής σας. Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη στη ζωή σας θα συνδεθείτε με κάτι πολύ σημαντικό που αφορά τη δημιουργικότητα: τον εαυτό σας.

7. Βρείτε κάτι που να σας εμπνέει

Υπάρχει μια δύναμη που προκαλεί έμπνευση και η οποία εμφανίζεται μόνο όταν την αναζητάτε. Βρείτε τα βιβλία, τους χώρους και τους ανθρώπους που σας εμπνέουν να ανοίγετε τους ορίζοντές σας και να ενισχύουν τη δημιουργική σας ενέργεια τώρα και πάντοτε.

Σταύρος Πλουμιστός
Όταν εργαζόμαστε μαζί για ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε,
σας βοηθάω να συντομεύσετε τον κύκλο ανάπτυξης και επούλωσης,
ώστε να αισθάνεστε ανακούφιση πολύ πιο γρήγορα.
Μπορούμε να αλλάξουμε μαζί τον τρόπο που νιώθετε για οτιδήποτε,
βοηθώντας σας να βρείτε πραγματική ψυχική,
συναισθηματική και πνευματική ανακούφιση.
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ενεργειακός στρουθοκαμηλισμός: Η άρνηση συμβουλευτικής βοήθειας για την ψυχική σου υγεία
Ενεργειακός στρουθοκαμηλισμός: Η άρνηση συμβουλευτικής βοήθειας για την ψυχική σου υγεία
Ενεργειακός στρουθοκαμηλισμός: Η άρνηση συμβουλευτικής βοήθειας για την ψυχική σου υγεία
https://www.psychology.gr/images/stories/photo_articles3/arnisi-01.jpg
https://i.ytimg.com/vi/delAMODwhCA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_92.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_92.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content