Η τεχνητή νοημοσύνη έδωσε καλύτερες συμβουλές σε ασθενείς απ' ό,τι οι γιατροί!

Η τεχνητή νοημοσύνη έδωσε καλύτερες συμβουλές σε ασθενείς απ' ό,τι οι γιατροί!

👉Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει ακόμη την επαφή με τον γιατρό, αλλά ίσως δεν απέχουμε πολύ μακριά από αυτό το σημείο.

Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό JAMA Internal Medicine δείχνει ότι ότι οι γιατροί που συνεργάζονται με τεχνολογίες, όπως το ChatGPT, μπορούν να φέρουν επανάσταση στην Ιατρική.

Η μελέτη με επικεφαλής το Ινστιτούτο Qualcomm του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο συνέκρινε γραπτές απαντήσεις από γιατρούς και απαντήσεις από το ChatGPT σε πραγματικές ερωτήσεις υγείας που τέθηκαν στο φόρουμ AskDocs της ιστοσελίδας Reddit. Μια ομάδα πιστοποιημένων επαγγελματιών υγείας προτίμησε τις απαντήσεις του ChatGPT στο 79% των περιπτώσεων αξιολογώντας τις με βάση την ποιότητα των πληροφοριών και την ενσυναίσθηση.

Οι απαντήσεις καλής ή πολύ καλής ποιότητας ήταν 3,6 φορές υψηλότερες για το ChatGPT από ό,τι για τους γιατρούς και οι απαντήσεις με ενσυναίσθηση ήταν 9,8 φορές υψηλότερες για το ChatGPT από ό,τι για τους γιατρούς.

«Οι ευκαιρίες για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης με την τεχνητή νοημοσύνη είναι τεράστιες», δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας, Τζον Άγιερς, αναπληρωτής επικεφαλής Καινοτομίας στο Τμήμα Μολυσματικών Ασθενειών και Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας της Σχολής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Ο ίδιος προσθέτει ότι «η περίθαλψη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης είναι το μέλλον της Ιατρικής».

«Αν και η μελέτη έφερε το ChatGPT αντιμέτωπο με τους γιατρούς, η τελική λύση δεν είναι να πετάξουμε τον γιατρό έξω», λέει χαρακτηριστικά ο Άνταμ Πόλιακ, επίκουρος καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Κολέγιο του Μπριν Μαρ στην Πενσυλβάνια και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. «Αντίθετα, ένας γιατρός που αξιοποιεί το ChatGPT είναι η απάντηση για καλύτερη φροντίδα με ενσυναίσθηση».

Ο Έρικ Λέας, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Επιστήμης της Ανθρώπινης Μακροζωίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, περιγράφει ότι «η πανδημία Covid-19 επιτάχυνε την υιοθέτηση της εικονικής υγειονομικής περίθαλψης. Ενώ αυτό διευκόλυνε την πρόσβαση στην περίθαλψη για τους ασθενείς, οι γιατροί επιβαρύνονται από έναν καταιγισμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων ασθενών που ζητούν ιατρικές συμβουλές, τα οποία έχουν συμβάλει σε επίπεδα ρεκόρ ιατρικής εξουθένωσης».

«Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να εκπαιδεύσουμε τους γιατρούς στην επικοινωνία με επίκεντρο τον ασθενή, να εξαλείψουμε τις ανισότητες στην υγεία που υφίστανται οι μειονοτικοί πληθυσμοί, οι οποίοι συχνά αναζητούν υγειονομική περίθαλψη μέσω μηνυμάτων, να δημιουργήσουμε νέα συστήματα ιατρικής ασφάλειας και να βοηθήσουμε τους γιατρούς παρέχοντας ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη περίθαλψη», συμπληρώνει ο Μαρκ Ντρέντζε, αναπληρωτής καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,601,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2215,ΑΠΟΨΕΙΣ,124,Άρθρα,836,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,229,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1121,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,285,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1328,ΒΙΝΤΕΟ,912,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1871,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,338,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2230,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,248,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,161,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,139,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1630,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6366,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,92,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1355,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3496,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,134,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,942,Eco-News,3018,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η τεχνητή νοημοσύνη έδωσε καλύτερες συμβουλές σε ασθενείς απ' ό,τι οι γιατροί!
Η τεχνητή νοημοσύνη έδωσε καλύτερες συμβουλές σε ασθενείς απ' ό,τι οι γιατροί!
Η τεχνητή νοημοσύνη έδωσε καλύτερες συμβουλές σε ασθενείς απ' ό,τι οι γιατροί!
https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2023-04-20/chat.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_65.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_65.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content