Σταύρος Πλουμιστός: Ενεργειακό λεξιλόγιο - Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Σταύρος Πλουμιστός: Ενεργειακό λεξιλόγιο - Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

👉Ο τρόπος που μιλάμε έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ικανότητά μας να είμαστε ευτυχισμένοι και πετυχημένοι, όμως λίγοι από εμάς επιλέγουν συνειδητά τις λέξεις που χρησιμοποιούν. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αρνητικών λέξεων όπως το «όχι» μπορεί να αλλάξει την απελευθέρωση των ορμονών και νευροδιαβιβαστών και να βλάψει βασικές δομές που ρυθμίζουν τη μνήμη και τα συναισθήματα μας. Η αλλαγή του τρόπου που μιλάμε στον εαυτό μας και στους άλλους μέσω της καλύτερης επιλογής λέξεων μπορεί να επηρεάσει την αισιοδοξία μας και να βελτιώσει την προθυμία των άλλων να ακούσουν αυτά που λέμε.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις για να βελτιώσετε τη ζωή σας.

«Οι λέξεις που λέμε γίνονται το σπίτι που ζούμε.» 
–Χαφέζ

«Η πιο ισχυρή λέξη στο λεξιλόγιό μας το … ακόμα”

Συχνά κάνουμε δηλώσεις του τύπου «δεν έχω μάθει Γαλλικά» «ή «δεν ξέρω πώς να χάσω βάρος«, αλλά με την προσθήκη μιας μικρής λέξης στο τέλος της κάθε πρότασης αλλάζετε το συναίσθημα από κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε, σε κάτι που φιλοδοξείτε να κάνετε. Ο εγκέφαλός σας αναγνωρίζει τη λεπτή διαφορά ανάμεσα σε μια ανέλπιστη δήλωση και σε μια δήλωση που δείχνει ότι μπορεί μελλοντικά να συμβεί. Κάθε φορά που ξεκινάτε κάτι νέο, να θυμάστε αυτή τη βοηθητική συμπληρωματική λέξη για να κάνετε τις προτάσεις σας πιο ισχυρές και ελπιδοφόρες. Για παράδειγμα, «δεν έχω τρέξει σε μαραθώνιο ακόμα.» Η πρόταση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο μελλοντικά αντί για να το αποκλείσει ολοκληρωτικά.

Βγάλτε τη φράση «δεν έχω χρόνο» από τη ζωή σας.

Η φράση «δεν έχω χρόνο» έχει σίγουρα γίνει μια κοινή φράση αυτής της γενιάς. Φιλοδοξούμε να είμαστε απασχολημένοι σαν να αποδεικνύει ότι κάνουμε σημαντικά πράγματα και δε χαραμίζουμε τις ζωές μας. Η φράση «δεν έχω χρόνο» σημαίνει είμαι πολυάσχολος ή προσπαθώ να ολοκληρώσω όλα όσα πρέπει να γίνουν. Προτείνεται η αντικατάσταση της λέξης απασχολημένος με τις λέξεις παραγωγικός ή πλήρης και η αντικατάσταση της φράσης «δεν έχω χρόνο» με τη φράση «η μέρα μου είναι γεμάτη» . Αυτή η μικρή αλλαγή δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου του αποτελέσματος. Αποβάλλοντας την ταραχή και ηρεμώντας ψυχικά γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί και ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε παράλληλες εργασίες.

Όχι άλλα “Πρέπει”

Η λέξη “πρέπει” δεν υποδηλώνει μια θετική δράση. Δηλώνει περισσότερο μια υποχρέση και μια εξήγηση του γιατί κάνετε κάτι. Αν θέλετε να πετύχετε κάτι χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις σας, η ώθηση πρέπει να έρθει από μέσα σας. Αντικαθιστώντας τα πρέπει με ουδέτερες ή θετικές λέξεις, μετατρέπεται την πρότασή σας σε μια δήλωση πρόθεσης. Για παράδειγμα, μην λέτε ότι «πρέπει να πάω για φαγητό με τους συναδέλφους«, αλλά «θα πάω για φαγητό με τους συναδέλφους«. Αναλογιστείτε από που πηγάζουν αυτά τα “πρέπει”, αυτό θα ήταν μια καλή εξάσκηση. Μπορεί να είναι οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι, ο πολιτισμός ή η θρησκεία, που μας έχουν κάνει να νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. Αν αυτό “πρέπει” δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που πραγματικά θέλουμε, λοιπόν, είναι πραγματικά κάτι θέλουμε να κάνουμε;

Όχι άλλα “θα προσπαθήσω”

Ο Yoda είχε δίκιο όταν είπε «Κάντο ή μην το κάνεις. Δεν υπάρχει θα προσπαθήσω.” Το “θα προσπαθήσω” συνήθως σημαίνει ότι δεν θα κάνετε κάτι ή δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την επιτυχία του αποτελέσματος. Βγάλτε το “θα προσπαθήσω” από το λεξιλόγιό σας για να υιοθετήσετε μια πιο θετική και ισχυρή νοοτροπία. Εάν σκοπεύετε να κάνετε κάτι, κάντε το. Λέγοντας την αλήθεια στον εαυτό σας, έρχεστε σε καλύτερη επαφή με τον πραγματικό εαυτό σας και αρχίζετε να αναγνωρίζετε με μεγαλύτερη σαφήνεια τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας.

Ξεκινήστε να Μιλάτε Θετικά

Όταν αναφέρεστε σε κάτι που επιθυμείτε αντί για να αναφέρεστε σε κάτι που θέλετε να αποφύγετε, η φωνή σας αποκτά μεγαλύτερη δύναμη. Επιλέξτε να μιλήσετε για αυτά που θέλετε και όχι για αυτά που δεν θέλετε. Για παράδειγμα αντί να πείτε «θα σταματήσω να ασχολούμαι με άτομα που δεν το αξίζουν» πείτε “ θα βρω ανθρώπους που θα βγάζουν τον καλύτερο εαυτό μου«.

Δεν είναι Μόνο αυτό που Λέτε, είναι και ο Τρόπος που το Λέτε.

Έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με το πώς η στάση και η γλώσσα του σώματος επηρεάζουν την ικανότητά σας να ακουστείτε με επιτυχία. Εδώ είναι μερικές γρήγορες συμβουλές για το πώς να μιλήσετε τη στιγμή που έχετε κάνει τις επιλογές σας λέξη:
  • Κρατήστε οπτική επαφή με τον συνομιλητή σας.
  • Να έχετε τους ώμους πίσω.
  • Τα χέρια στους γοφούς ή δίπλα στους γοφούς.
  • Τα πόδια να έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Αν κάθεστε, καθίστε μπροστά και χωρίς να σταυρώνετε τα χέρια και τα πόδια σας.
  • Χρησιμοποιήστε επαρκή ένταση στη φωνή σας, ώστε να δείξετε σιγουριά, χωρίς όμως να μιλάτε δυνατά.
Αφιερώνοντας κάποιον χρόνο για να κάνετε μικροαλλαγές στον τρόπο που μιλάτε, μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία στην εργασία, στο σπίτι, και στις προσωπικές σας σχέσεις. Επιλέξτε θετικές λέξεις και κάντε τη ζωή σας πιο όμορφη!

Το διάβασα στο hippieteepee.grΟι θετικές λέξεις βοηθούν τη βιολογική μας ανάπτυξη!

Οι θετικές λέξεις αρχίζουν με το γράμμα «α» (αγάπη). Ο άνθρωπος, όπως και κάθε άλλο ον στον κόσμο, είναι προορισμένος να συνθέτει αρμονία. Ένας τρόπος να το κάνει αυτό είναι μέσω της ομιλίας του. Οι λέξεις που εκφέρει με τον λόγο του μπορούν να καθορίσουν την βιολογική του ανάπτυξη.

Σε όλους μας συμβαίνει να βγάζουμε ένα παράπονο όταν θέλουμε να εκτονώσουμε μια κατάσταση που μας πιέζει, σε όλους μας έχει τύχει να έχουμε παρεκτραπεί μετά από δυσκολίες και να έχουμε πει σκληρά λόγια, τα οποία αργότερα μπορεί να τα σκεφτόμαστε και να γελάμε. Αλλά όταν θέλουμε να ελκύσουμε όμορφα πράγματα γύρω μας και να βρούμε την αρμονία μέσα μας, επιλέγουμε να εκφραζόμαστε με θετικές λέξεις και φωτεινές σκέψεις που μας δημιουργούν μια αίσθηση φροντίδας. Η αυτοεπιβεβαίωση και η αναγνώριση της αξίας μας από εμάς τους ίδιους είναι δύο από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αλλάξουμε τις σκέψεις και τα βιώματά μας.

Μια πρόσφατη έρευνα στον τομέα της νευροεπιστήμης αποκάλυψε πως επιλέγοντας λέξεις και σκέψεις προσεκτικά και επικεντρώνοντας την προσοχή μας σε αυτές για 10-20 λεπτά κάθε μέρα, μπορούμε να αλλάξουμε την λειτουργία σε βασικά κέντρα του εγκεφάλου μας σε ποσοστό 25%. Για παράδειγμα, απλά εστιάζοντας σε μια θετική λέξη, όπως είναι η λέξη «ειρήνη», θα αρχίσετε να αισθάνεστε γαλήνια και το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου σας θα αρχίσει να ηρεμεί.

Στην πρωτοποριακό βιβλίο τους “Words can change your brain”, οι νευροεπιστήμονες Andrew Newberg και Mark Robert Waldman εξηγούν ότι με τη διέγερση του βρεγματικού και μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου από μια θετική λέξη ή σκέψη που βάζετε στο μυαλό, ένα μήνυμα μεταδίδεται από το θάλαμο σε άλλα μέρη του εγκεφάλου, εμποδίζοντας αποτελεσματικά την ικανότητα του μεταιχμιακού συστήματος να παράγει νευροχημικά σήματα που προκαλούν άγχος, ευερεθιστότητα, θυμό ή κατάθλιψη.

Έτσι δημιουργείται ένα σύστημα αυτοπροστασίας στο μυαλό μας. Ο μετωπιαίος λοβός περιλαμβάνει συγκεκριμένα κέντρα ομιλίας, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με το κινητικό φλοιό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις και τις δράσεις μας και, ως εκ τούτου, επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας. Όταν αυτά τα κέντρα ομιλίας διεγείρονται από ειρηνικά συναισθήματά, είναι πιο πιθανό να ενεργούμε με πιο νηφάλιο τρόπο, ο οποίος με τη σειρά του μας φέρνει πιο ήρεμες σκέψεις προωθώντας, έτσι τη δημιουργία νέων νευρικών κυκλωμάτων, που ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου.

Οι θετικές λέξεις μπορούν ακόμα και να αλλάξουν την έκφραση των γονιδίων στον εγκέφαλο και σε όλο το σώμα, ενεργοποιώντας τα ή αποσιωπώντας άλλα, αλλάζοντας έτσι την διαδικασία της βιολογικής ανάπτυξης.

Μετά από μόλις λίγες εβδομάδες συνεχούς πρακτικής, ο εγκέφαλος θα αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο. Όπως μια νεότερη μελέτη διαπίστωσε, ακόμα και η παρατήρηση μιας λίστα με θετικές λέξεις ή φράσεις για λίγα δευτερόλεπτα, βελτίωσε τη διάθεση ατόμων που έπασχαν από άγχος ή κατάθλιψη.

Δοκιμάστε την μέθοδο αυτή καθημερινά για ένα μήνα. Καταγράψτε μια λίστα με λέξεις που έχουν ένα θετικό νόημα για σας, διαλογιστείτε και στοχαστείτε πάνω σε αυτές για 10 λεπτά πριν πάτε για ύπνο και σημειώστε σε ένα ημερολόγιο την αλλαγή στη διάθεση σας.Το μυαλό μας, έχει ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία στην αρνητική επικοινωνία, ιδιαίτερα όταν ακούει τη λέξη «όχι», έτσι αν κοιτάξτε μια λίστα με αρνητικές λέξεις, θα αισθανθείτε αμέσως άσχημα. Τη στιγμή που η αμυγδαλή αλληλεπιδρά με μια αρνητική λέξη ή φράση, ορμόνες που οδηγούν στο άγχος και νευροδιαβιβαστές απελευθερώνονται, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία ολόκληρου του σώματος και στις διανοητικές διαδικασίες.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μετατρέψετε αρνητικές ή φοβισμένοι σκέψεις σε θετικά συναισθήματα είναι να υιοθετήσει μια αισιόδοξη και χαλαρή προσέγγιση στα προβλήματα που σας απασχολούν και στους στόχους που έχετε θέσει .

Μιας και η συμπεριφορά μας είναι ένα συνονθύλευμα από λέξεις, σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα, η συνειδητή επεξεργασία και καθοδήγηση αυτών των ερεθισμάτων δημιουργεί νέα νευρωνικά κυκλώματα στον εγκέφαλο, που μπορούν εύκολα να μεταβιβάσουν το αναθεωρημένο μήνυμα στις άλλες περιοχές του εγκεφάλου. Με άλλα λόγια, αλλάζοντας τις λέξεις σας, αλλάζετε τον κόσμο στον οποίο ζείτε.

Από το share24.gr 
με αποσπάσματα από το βιβλίο «Change Your Words, Change Your World» του Andrea Gardner

Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Η γλώσσα είναι ένα ισχυρό εργαλείο που διαμορφώνει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας. Οι λέξεις που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο αντανακλούν τη νοοτροπία μας αλλά έχουν επίσης τη δυνατότητα να επηρεάσουν τις εμπειρίες και τις αλληλεπιδράσεις μας με τον κόσμο. Στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μια πτυχή που συχνά περνά απαρατήρητη είναι η επίδραση της θετικής γλώσσας στην ευημερία μας. 

Η επιρροή των λέξεων στις σκέψεις και τα συναισθήματα

Οι λέξεις δεν είναι απλώς αυθαίρετα σύμβολα. μεταφέρουν νόημα και προκαλούν συναισθήματα. Όταν χρησιμοποιούμε με συνέπεια αρνητικές λέξεις για να περιγράψουμε τις εμπειρίες μας ή να εκφράσουμε τον εαυτό μας, διαμορφώνουμε ακούσια τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας με απαισιόδοξο τρόπο. Αντίθετα, η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να δημιουργήσει μια αλλαγή προοπτικής, οδηγώντας σε μια πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα νοοτροπία.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε τη διαφορά ανάμεσα στο να πείτε «πρέπει να πάω στη δουλειά» και «θα πάω στη δουλειά». Το πρώτο συνεπάγεται μια αίσθηση υποχρέωσης και μπορεί να προκαλέσει αισθήματα δυσαρέσκειας, ενώ το δεύτερο μεταφέρει ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία να ασχοληθεί κανείς με ουσιαστική εργασία. Κάνοντας μια απλή αλλαγή στη γλώσσα, μπορούμε να αλλάξουμε την αντίληψή μας για τις καθημερινές εργασίες και να καλλιεργήσουμε μια πιο θετική άποψη για τη ζωή.

Η δύναμη των επιβεβαιώσεων

Οι επιβεβαιώσεις είναι ένα ισχυρό εργαλείο στη σφαίρα της θετικής γλώσσας. Αυτές είναι θετικές δηλώσεις που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για τον εαυτό μας. Όταν επαναλαμβάνονται με συνέπεια, οι επιβεβαιώσεις μπορούν να επανασυνδέσουν το υποσυνείδητό μας, επηρεάζοντας τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος διαρκώς επιβεβαιώνει: «Είμαι σίγουρος και ικανός», είναι πιθανό να εσωτερικεύσει αυτή την πεποίθηση και να δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη σε διάφορες πτυχές της ζωής του. Οι επιβεβαιώσεις βοηθούν να σπάσει ο κύκλος της αρνητικής αυτοομιλίας και να καλλιεργήσει μια νοοτροπία που ευνοεί την προσωπική ανάπτυξη και επιτυχία.


Θετική Επικοινωνία στις Σχέσεις

Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των υγιών σχέσεων και οι λέξεις που επιλέγουμε παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Η θετική γλώσσα μπορεί να ενισχύσει την επικοινωνία ενισχύοντας την κατανόηση, την ενσυναίσθηση και τη σύνδεση.

Όταν προκύπτουν συγκρούσεις, η χρήση θετικής και εποικοδομητικής γλώσσας μπορεί να είναι μεταμορφωτική. Αντί να καταφεύγετε σε κατηγορίες ή κριτική, η έκφραση συναισθημάτων χρησιμοποιώντας δηλώσεις «εγώ» και η εστίαση σε λύσεις μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο συνεργατικό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Για παράδειγμα, λέγοντας "Νιώθω πληγωμένος όταν με διακόπτεις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών; μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να επικοινωνήσουμε πιο αποτελεσματικά;" είναι πιο εποικοδομητικό από το να λες «Πάντα με διακόπτεις· ποτέ δεν ακούς».

Επιπλέον, η έκφραση ευγνωμοσύνης και εκτίμησης μέσω θετικής γλώσσας ενισχύει τις σχέσεις. Απλές φράσεις όπως "Εκτιμώ την υποστήριξή σας" ή "Σας ευχαριστώ που είστε εκεί για μένα" μπορούν να συμβάλουν σε μια θετική ατμόσφαιρα και να εμβαθύνουν τους συναισθηματικούς δεσμούς.

Ενίσχυση της Αυτοπεποίθησης και της Αυτοεκτίμησης

Ο τρόπος που μιλάμε στον εαυτό μας, που συχνά αναφέρεται ως αυτοομιλία, έχει βαθιά επίδραση στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας. Η επιλογή θετικών λέξεων όταν μιλάμε στον εαυτό μας μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την καλλιέργεια μιας υγιούς εικόνας για τον εαυτό μας.

Για παράδειγμα, αντί να λέμε "δεν μπορώ να το κάνω αυτό", επαναδιατυπώνοντάς το ως "Θα κάνω το καλύτερο δυνατό και θα μάθω από την εμπειρία" μετατοπίζει την εστίαση από τους περιορισμούς στις δυνατότητες. Η θετική αυτοομιλία ενθαρρύνει την ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις και ενισχύει μια νοοτροπία ανάπτυξης, όπου οι αποτυχίες θεωρούνται ευκαιρίες για μάθηση και βελτίωση.

Μείωση του άγχους και προώθηση της ευεξίας

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε δεν επηρεάζουν μόνο την ψυχική και συναισθηματική μας ευεξία αλλά επηρεάζουν και τη σωματική μας υγεία. Το χρόνιο στρες έχει συνδεθεί με διάφορα ζητήματα υγείας και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και επικοινωνούμε για το άγχος μπορεί να επηρεάσει τις επιπτώσεις του στο σώμα μας.

Η θετική γλώσσα μπορεί να βοηθήσει στην αναπροσαρμογή των στρεσογόνων παραγόντων με έναν πιο διαχειρίσιμο τρόπο. Αντί να πει κανείς «Είμαι κυριευμένος από άγχος», μπορεί κανείς να επιλέξει να πει «Αντιμετωπίζω προκλήσεις, αλλά μπορώ να τις χειριστώ ένα βήμα τη φορά». Ανανεώνοντας την αφήγηση, τα άτομα μπορούν να μειώσουν την αντιληπτή σοβαρότητα των στρεσογόνων παραγόντων και να μετριάσουν τον αντίκτυπό τους στη συνολική ευημερία.

Επιπλέον, η θετική γλώσσα συνδέεται με αυξημένα επίπεδα αισιοδοξίας και ανθεκτικότητας, συμβάλλοντας σε καλύτερα αποτελέσματα ψυχικής υγείας. Η επιλογή λέξεων που μεταφέρουν ελπίδα και θετικότητα μπορεί να δημιουργήσει έναν πιο αναζωογονητικό εσωτερικό διάλογο, προάγοντας τη συναισθηματική ευεξία και την αίσθηση εσωτερικής γαλήνης.

Στην έρευνα μου τόσα χρόνια κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι λέξεις που επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε έχουν βαθιά επίδραση στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας. Αυτη η διαδικασία διαμόρφωσε την μεθοδολογία μου στην συμβουλευτική και αποτέκλεσε την αφορμή να δημιουργήσω την μέθοδο επαναπρογραμματισμού του εγκεφάλου το Voice Healing. 

Η επιλογή λοιπόν του ενεργειακού λεξιλογίου και της θετικής γλώσσας δεν αφορά μόνο την παρουσίαση μιας θετικής όψης της ζωής, αλλά είναι μια συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας μιας νοοτροπίας που προάγει την προσωπική ανάπτυξη, την ανθεκτικότητα και την ευημερία. Από το να επηρεάσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας μέχρι τη διαμόρφωση των σχέσεών μας και την αυτοαντίληψη, η θετική γλώσσα είναι ένα μεγάλο νοητικό εργαλείο που πραγματοποιεί τις επιθυμίες μας. Ξεκινήστε να μιλάτε ενεργειακά.... ζητήστε την βοήθεια μου.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες

Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια τηλε-συνεδρία για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Για τις ομιλίες, σεμινάρια και ενημέρωση των συνεδριών εδώ https://www.ploumistos.com/p/online.html
Για την εναλλακτική θεραπευτική μεθοδολογία μου εδώ https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,588,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,223,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1093,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,266,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1259,ΒΙΝΤΕΟ,839,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,331,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,243,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1562,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,84,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3473,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,917,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Σταύρος Πλουμιστός: Ενεργειακό λεξιλόγιο - Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας
Σταύρος Πλουμιστός: Ενεργειακό λεξιλόγιο - Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας
Σταύρος Πλουμιστός: Ενεργειακό λεξιλόγιο - Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας
https://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2016/12/0005903090511.jpg
https://i.ytimg.com/vi/X8hfKy3vDBs/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_29.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_29.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content