Ενεργειακό λεξιλόγιο: Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

Ενεργειακό λεξιλόγιο: Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

👉Ο τρόπος που μιλάμε έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ικανότητά μας να είμαστε ευτυχισμένοι και πετυχημένοι, όμως λίγοι από εμάς επιλέγουν συνειδητά τις λέξεις που χρησιμοποιούν. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αρνητικών λέξεων όπως το «όχι» μπορεί να αλλάξει την απελευθέρωση των ορμονών και νευροδιαβιβαστών και να βλάψει βασικές δομές που ρυθμίζουν τη μνήμη και τα συναισθήματα μας. Η αλλαγή του τρόπου που μιλάμε στον εαυτό μας και στους άλλους μέσω της καλύτερης επιλογής λέξεων μπορεί να επηρεάσει την αισιοδοξία μας και να βελτιώσει την προθυμία των άλλων να ακούσουν αυτά που λέμε.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις για να βελτιώσετε τη ζωή σας.

«Οι λέξεις που λέμε γίνονται το σπίτι που ζούμε.» 
–Χαφέζ

«Η πιο ισχυρή λέξη στο λεξιλόγιό μας το … ακόμα”

Συχνά κάνουμε δηλώσεις του τύπου «δεν έχω μάθει Γαλλικά» «ή «δεν ξέρω πώς να χάσω βάρος«, αλλά με την προσθήκη μιας μικρής λέξης στο τέλος της κάθε πρότασης αλλάζετε το συναίσθημα από κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε, σε κάτι που φιλοδοξείτε να κάνετε. Ο εγκέφαλός σας αναγνωρίζει τη λεπτή διαφορά ανάμεσα σε μια ανέλπιστη δήλωση και σε μια δήλωση που δείχνει ότι μπορεί μελλοντικά να συμβεί. Κάθε φορά που ξεκινάτε κάτι νέο, να θυμάστε αυτή τη βοηθητική συμπληρωματική λέξη για να κάνετε τις προτάσεις σας πιο ισχυρές και ελπιδοφόρες. Για παράδειγμα, «δεν έχω τρέξει σε μαραθώνιο ακόμα.» Η πρόταση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο μελλοντικά αντί για να το αποκλείσει ολοκληρωτικά.

Βγάλτε τη φράση «δεν έχω χρόνο» από τη ζωή σας.

Η φράση «δεν έχω χρόνο» έχει σίγουρα γίνει μια κοινή φράση αυτής της γενιάς. Φιλοδοξούμε να είμαστε απασχολημένοι σαν να αποδεικνύει ότι κάνουμε σημαντικά πράγματα και δε χαραμίζουμε τις ζωές μας. Η φράση «δεν έχω χρόνο» σημαίνει είμαι πολυάσχολος ή προσπαθώ να ολοκληρώσω όλα όσα πρέπει να γίνουν. Προτείνεται η αντικατάσταση της λέξης απασχολημένος με τις λέξεις παραγωγικός ή πλήρης και η αντικατάσταση της φράσης «δεν έχω χρόνο» με τη φράση «η μέρα μου είναι γεμάτη» . Αυτή η μικρή αλλαγή δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ελέγχου του αποτελέσματος. Αποβάλλοντας την ταραχή και ηρεμώντας ψυχικά γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί και ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε παράλληλες εργασίες.

Όχι άλλα “Πρέπει”

Η λέξη “πρέπει” δεν υποδηλώνει μια θετική δράση. Δηλώνει περισσότερο μια υποχρέση και μια εξήγηση του γιατί κάνετε κάτι. Αν θέλετε να πετύχετε κάτι χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις σας, η ώθηση πρέπει να έρθει από μέσα σας. Αντικαθιστώντας τα πρέπει με ουδέτερες ή θετικές λέξεις, μετατρέπεται την πρότασή σας σε μια δήλωση πρόθεσης. Για παράδειγμα, μην λέτε ότι «πρέπει να πάω για φαγητό με τους συναδέλφους«, αλλά «θα πάω για φαγητό με τους συναδέλφους«. Αναλογιστείτε από που πηγάζουν αυτά τα “πρέπει”, αυτό θα ήταν μια καλή εξάσκηση. Μπορεί να είναι οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι, ο πολιτισμός ή η θρησκεία, που μας έχουν κάνει να νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. Αν αυτό “πρέπει” δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που πραγματικά θέλουμε, λοιπόν, είναι πραγματικά κάτι θέλουμε να κάνουμε;

Όχι άλλα “θα προσπαθήσω”

Ο Yoda είχε δίκιο όταν είπε «Κάντο ή μην το κάνεις. Δεν υπάρχει θα προσπαθήσω.” Το “θα προσπαθήσω” συνήθως σημαίνει ότι δεν θα κάνετε κάτι ή δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την επιτυχία του αποτελέσματος. Βγάλτε το “θα προσπαθήσω” από το λεξιλόγιό σας για να υιοθετήσετε μια πιο θετική και ισχυρή νοοτροπία. Εάν σκοπεύετε να κάνετε κάτι, κάντε το. Λέγοντας την αλήθεια στον εαυτό σας, έρχεστε σε καλύτερη επαφή με τον πραγματικό εαυτό σας και αρχίζετε να αναγνωρίζετε με μεγαλύτερη σαφήνεια τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας.

Ξεκινήστε να Μιλάτε Θετικά

Όταν αναφέρεστε σε κάτι που επιθυμείτε αντί για να αναφέρεστε σε κάτι που θέλετε να αποφύγετε, η φωνή σας αποκτά μεγαλύτερη δύναμη. Επιλέξτε να μιλήσετε για αυτά που θέλετε και όχι για αυτά που δεν θέλετε. Για παράδειγμα αντί να πείτε «θα σταματήσω να ασχολούμαι με άτομα που δεν το αξίζουν» πείτε “ θα βρω ανθρώπους που θα βγάζουν τον καλύτερο εαυτό μου«.

Δεν είναι Μόνο αυτό που Λέτε, είναι και ο Τρόπος που το Λέτε.

Έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με το πώς η στάση και η γλώσσα του σώματος επηρεάζουν την ικανότητά σας να ακουστείτε με επιτυχία. Εδώ είναι μερικές γρήγορες συμβουλές για το πώς να μιλήσετε τη στιγμή που έχετε κάνει τις επιλογές σας λέξη:Κρατήστε οπτική επαφή με τον συνομιλητή σας.
  • Να έχετε τους ώμους πίσω.
  • Τα χέρια στους γοφούς ή δίπλα στους γοφούς.
  • Τα πόδια να έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Αν κάθεστε, καθίστε μπροστά και χωρίς να σταυρώνετε τα χέρια και τα πόδια σας.
  • Χρησιμοποιήστε επαρκή ένταση στη φωνή σας, ώστε να δείξετε σιγουριά, χωρίς όμως να μιλάτε δυνατά.
Αφιερώνοντας κάποιον χρόνο για να κάνετε μικροαλλαγές στον τρόπο που μιλάτε, μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία στην εργασία, στο σπίτι, και στις προσωπικές σας σχέσεις. Επιλέξτε θετικές λέξεις και κάντε τη ζωή σας πιο όμορφη!

Το διάβασα στο hippieteepee.grΟι θετικές λέξεις βοηθούν τη βιολογική μας ανάπτυξη!

Οι θετικές λέξεις αρχίζουν με το γράμμα «α» (αγάπη). Ο άνθρωπος, όπως και κάθε άλλο ον στον κόσμο, είναι προορισμένος να συνθέτει αρμονία. Ένας τρόπος να το κάνει αυτό είναι μέσω της ομιλίας του. Οι λέξεις που εκφέρει με τον λόγο του μπορούν να καθορίσουν την βιολογική του ανάπτυξη.

Σε όλους μας συμβαίνει να βγάζουμε ένα παράπονο όταν θέλουμε να εκτονώσουμε μια κατάσταση που μας πιέζει, σε όλους μας έχει τύχει να έχουμε παρεκτραπεί μετά από δυσκολίες και να έχουμε πει σκληρά λόγια, τα οποία αργότερα μπορεί να τα σκεφτόμαστε και να γελάμε. Αλλά όταν θέλουμε να ελκύσουμε όμορφα πράγματα γύρω μας και να βρούμε την αρμονία μέσα μας, επιλέγουμε να εκφραζόμαστε με θετικές λέξεις και φωτεινές σκέψεις που μας δημιουργούν μια αίσθηση φροντίδας. Η αυτοεπιβεβαίωση και η αναγνώριση της αξίας μας από εμάς τους ίδιους είναι δύο από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αλλάξουμε τις σκέψεις και τα βιώματά μας.

Μια πρόσφατη έρευνα στον τομέα της νευροεπιστήμης αποκάλυψε πως επιλέγοντας λέξεις και σκέψεις προσεκτικά και επικεντρώνοντας την προσοχή μας σε αυτές για 10-20 λεπτά κάθε μέρα, μπορούμε να αλλάξουμε την λειτουργία σε βασικά κέντρα του εγκεφάλου μας σε ποσοστό 25%. Για παράδειγμα, απλά εστιάζοντας σε μια θετική λέξη, όπως είναι η λέξη «ειρήνη», θα αρχίσετε να αισθάνεστε γαλήνια και το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου σας θα αρχίσει να ηρεμεί.

Στην πρωτοποριακό βιβλίο τους “Words can change your brain”, οι νευροεπιστήμονες Andrew Newberg και Mark Robert Waldman εξηγούν ότι με τη διέγερση του βρεγματικού και μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου από μια θετική λέξη ή σκέψη που βάζετε στο μυαλό, ένα μήνυμα μεταδίδεται από το θάλαμο σε άλλα μέρη του εγκεφάλου, εμποδίζοντας αποτελεσματικά την ικανότητα του μεταιχμιακού συστήματος να παράγει νευροχημικά σήματα που προκαλούν άγχος, ευερεθιστότητα, θυμό ή κατάθλιψη.

Έτσι δημιουργείται ένα σύστημα αυτοπροστασίας στο μυαλό μας. Ο μετωπιαίος λοβός περιλαμβάνει συγκεκριμένα κέντρα ομιλίας, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με το κινητικό φλοιό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις και τις δράσεις μας και, ως εκ τούτου, επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας. Όταν αυτά τα κέντρα ομιλίας διεγείρονται από ειρηνικά συναισθήματά, είναι πιο πιθανό να ενεργούμε με πιο νηφάλιο τρόπο, ο οποίος με τη σειρά του μας φέρνει πιο ήρεμες σκέψεις προωθώντας, έτσι τη δημιουργία νέων νευρικών κυκλωμάτων, που ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου.

Οι θετικές λέξεις μπορούν ακόμα και να αλλάξουν την έκφραση των γονιδίων στον εγκέφαλο και σε όλο το σώμα, ενεργοποιώντας τα ή αποσιωπώντας άλλα, αλλάζοντας έτσι την διαδικασία της βιολογικής ανάπτυξης.

Μετά από μόλις λίγες εβδομάδες συνεχούς πρακτικής, ο εγκέφαλος θα αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο. Όπως μια νεότερη μελέτη διαπίστωσε, ακόμα και η παρατήρηση μιας λίστα με θετικές λέξεις ή φράσεις για λίγα δευτερόλεπτα, βελτίωσε τη διάθεση ατόμων που έπασχαν από άγχος ή κατάθλιψη.

Δοκιμάστε την μέθοδο αυτή καθημερινά για ένα μήνα. Καταγράψτε μια λίστα με λέξεις που έχουν ένα θετικό νόημα για σας, διαλογιστείτε και στοχαστείτε πάνω σε αυτές για 10 λεπτά πριν πάτε για ύπνο και σημειώστε σε ένα ημερολόγιο την αλλαγή στη διάθεση σας.Το μυαλό μας, έχει ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία στην αρνητική επικοινωνία, ιδιαίτερα όταν ακούει τη λέξη «όχι», έτσι αν κοιτάξτε μια λίστα με αρνητικές λέξεις, θα αισθανθείτε αμέσως άσχημα. Τη στιγμή που η αμυγδαλή αλληλεπιδρά με μια αρνητική λέξη ή φράση, ορμόνες που οδηγούν στο άγχος και νευροδιαβιβαστές απελευθερώνονται, παρεμβαίνοντας στη λειτουργία ολόκληρου του σώματος και στις διανοητικές διαδικασίες.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μετατρέψετε αρνητικές ή φοβισμένοι σκέψεις σε θετικά συναισθήματα είναι να υιοθετήσει μια αισιόδοξη και χαλαρή προσέγγιση στα προβλήματα που σας απασχολούν και στους στόχους που έχετε θέσει .

Μιας και η συμπεριφορά μας είναι ένα συνονθύλευμα από λέξεις, σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα, η συνειδητή επεξεργασία και καθοδήγηση αυτών των ερεθισμάτων δημιουργεί νέα νευρωνικά κυκλώματα στον εγκέφαλο, που μπορούν εύκολα να μεταβιβάσουν το αναθεωρημένο μήνυμα στις άλλες περιοχές του εγκεφάλου. Με άλλα λόγια, αλλάζοντας τις λέξεις σας, αλλάζετε τον κόσμο στον οποίο ζείτε.

Από το share24.gr 
με αποσπάσματα από το βιβλίο «Change Your Words, Change Your World» του Andrea Gardner
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,538,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2149,ΑΠΟΨΕΙΣ,115,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,193,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,941,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,218,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1015,ΒΙΝΤΕΟ,577,ΒΟΛΟΣ,103,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1865,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,282,Ειδηση-ολόγιο,9243,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2058,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,88,ΖΩΗ,239,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,125,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,114,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1259,Κόσμος,10286,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,61,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,833,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1709,Πολιτική,6957,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6283,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,73,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1311,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3384,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,96,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,126,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,811,Eco-News,2962,GP - info,5,voice healing therapy,91,
ltr
item
Ploumistos.com: Ενεργειακό λεξιλόγιο: Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας
Ενεργειακό λεξιλόγιο: Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας
Ενεργειακό λεξιλόγιο: Πως η επιλογή θετικών λέξεων μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας
https://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2016/12/0005903090511.jpg
https://i.ytimg.com/vi/X8hfKy3vDBs/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_29.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/05/blog-post_29.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content