Έχετε αναρωτηθεί γιατί επιλέγετε ορισμένα είδη μουσικής;

Έχετε αναρωτηθεί γιατί επιλέγετε ορισμένα είδη μουσικής;

👉Η μουσική που χρησιμοποιείται για τη μελέτη και η μουσική που χρησιμοποιείται για ύπνο μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά όσον αφορά κομμάτια, είδη και χαρακτηριστικά ήχου. Γιατί;

Ποιο είδος μουσικής χρησιμοποιείτε όταν μελετάτε; Τι είδους μουσική θα χρησιμοποιούσατε για να αποκοιμηθείτε το βράδυ; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί επιλέγετε ορισμένα είδη μουσικής; Αποδεικνύεται ότι η μουσική που χρησιμοποιείται και για τις δύο αυτές καταστάσεις είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοια. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Aarhus, η οποία ανέλυσε δεδομένα από την υπηρεσία streaming Spotify, η μουσική που ακούνε οι άνθρωποι ενώ μελετούν και κοιμούνται μοιράζονται περισσότερες ομοιότητες από ό,τι με τη μουσική γενικά.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τόσο ποιοτική όσο και ποσοτική ανάλυση για να συγκρίνουν τα δύο είδη μουσικής με βάση κομμάτια, είδη και χαρακτηριστικά ήχου. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν παρόμοια είδη μουσικής για να συνοδεύσουν αυτές τις εργασίες. «Η μελέτη μας δείχνει ότι η μουσική που χρησιμοποιείται για τη μελέτη και η μουσική που χρησιμοποιείται για ύπνο μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά όσον αφορά κομμάτια, είδη και χαρακτηριστικά ήχου. Αυτή η ομοιότητα υπογραμμίζει τη δυνατότητα της μουσικής να δημιουργεί μια ευχάριστη αλλά όχι πολύ ενοχλητική ατμόσφαιρα, επιτρέποντας στα άτομα να επικεντρωθούν στη μελέτη και χαλάρωση για ύπνο», λέει η Rebecca Jane Scarratt, Ph.D.

Χαλαρωτικές επιδράσεις στον εγκέφαλο

Οι ερευνητές ανέλυσαν πολλές λίστες αναπαραγωγής που φαινομενικά χρησιμοποιούνται για μελέτη ή για χαλάρωση πριν τον ύπνο και διαπίστωσαν ότι αυτά τα δύο είδη μουσικής μοιράζονταν παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως αργό ρυθμό και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Μεταξύ των πιο κοινών ειδών που βρέθηκαν και στα δύο σύνολα δεδομένων ήταν:
  • η ποπ,
  • η lo-fi,
  • η κλασική,
  • και η ambient μουσική.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ομοιότητες θα μπορούσαν να αποδοθούν στις ηρεμιστικές και χαλαρωτικές επιδράσεις τους στον εγκέφαλο. Ο αργός ρυθμός και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της μουσικής συμβάλλουν στη μείωση του καρδιακού παλμού και στη μείωση του άγχους, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για μελέτη όσο και για ύπνο. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης στατιστικές μεθόδους για να συγκρίνουν τα χαρακτηριστικά ήχου μεταξύ διαφορετικών συνόλων δεδομένων και να καθορίσουν εάν υπήρχαν σημαντικές διαφορές.

Διαπίστωσαν ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ του ύπνου και των γενικών συνόλων δεδομένων στα “Loudness”, “Energy” και “Valence” που αναφέρεται στον συναισθηματικό τόνο ή τη διάθεση ενός μουσικού κομματιού. Το ίδιο συνέβη μεταξύ της μελέτης και των γενικών συνόλων δεδομένων, αλλά δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ των συνόλων δεδομένων της μελέτης και του ύπνου. Σύμφωνα με τον Scarratt, τα ευρήματα είναι η αρχή μιας νέας ερευνητικής τάσης που συγκρίνει τη μουσική που χρησιμοποιείται για διαφορετικές δραστηριότητες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση του πώς η μουσική επηρεάζει τις γνωστικές και συναισθηματικές μας καταστάσεις.

Τα ευρήματα ρίχνουν φως στη διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο η μουσική θεωρείται ότι χρησιμοποιείται στη θεωρία και του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται πραγματικά στην πράξη. «Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα για την πλήρη κατανόηση της σχέσης μεταξύ μουσικής και γνωστικών διαδικασιών, η μελέτη μας παρέχει ένα σημείο εκκίνησης για τη διερεύνηση του αντίκτυπου της μουσικής στις γνωστικές και συναισθηματικές μας καταστάσεις και πώς μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά μας», λέει ο Scarratt. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Scientific Reports.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έχετε αναρωτηθεί γιατί επιλέγετε ορισμένα είδη μουσικής;
Έχετε αναρωτηθεί γιατί επιλέγετε ορισμένα είδη μουσικής;
Έχετε αναρωτηθεί γιατί επιλέγετε ορισμένα είδη μουσικής;
https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_webp,q_glossy,ret_img,w_768/https://www.healthweb.gr/wp-content/uploads/2023/04/mousiki-ipnos-768x537.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_74.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_74.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content