Η επιστήμη εξηγεί γιατί η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας είναι κακή συμβουλή

Η επιστήμη εξηγεί γιατί η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας είναι κακή συμβουλή

👉Φανταστείτε τη ζώνη άνεσής σας ως ένα μπαλόνι που ακουμπά απαλά στην παλάμη του χεριού σας. Κάθε ανάσα που παίρνετε αντιπροσωπεύει ένα βήμα έξω από αυτό το καταφύγιο, πιέζοντας σταδιακά τα όριά του. Αλλά προσέξτε, γιατί υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο τέντωμα και το σκάσιμο. ΠΑΤΑΓΟΣ! Μπορείτε να τεντώσετε υπερβολικά το χαρούμενο μπαλόνι, προκαλώντας ολική κατάρρευση.

Η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας μπορεί να έχει περιορισμένα πλεονεκτήματα. Αλλά σε έναν κόσμο που ενθαρρύνει συνεχώς την υπέρβαση των ορίων, είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι υπάρχει μια λεπτή τέχνη στην ανάπτυξη. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον προσανατολισμένο στην ανάπτυξη, καλλιεργώντας το μπαλόνι σας με πρόθεση και φροντίδα.

Εκεί γίνεται η σταδιακή διαστολή χωρίς την πίεση του υπερβολικού φουσκώματος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ευδοκιμήσετε στο οικείο, αγκαλιάζοντας τη δύναμη της αργής, σταθερής και σκόπιμης ανάπτυξης.

Αυτό το άρθρο θα μοιραστεί την επιστήμη που αποδεικνύει ότι το να τεντώσετε τα όριά σας –ή, όπως σας είπαν, να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας– είναι τρομερή συμβουλή.
 
Όταν η είσοδος στη ζώνη άνεσής σας είναι απαραίτητη

Μπορεί να υπάρξουν απροσδόκητες περιπτώσεις που δεν έχετε άλλη επιλογή από το να μπείτε στη ζώνη άνεσής σας. Αυτά είναι ως απάντηση σε μια εξωτερική δύναμη. Ενώ μπορεί να αποδώσετε καλά εκείνη τη στιγμή, δεν αναπτύσσετε απαραίτητα ή βελτιώνετε τη ζωή σας. Αυτές οι στιγμές στερούνται την πρόθεση που χρειάζεται για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Μια τέτοια περίπτωση είναι όταν αντιμετωπίζετε μια επείγουσα ιατρική κατάσταση που αφορά ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. Φανταστείτε τη σκηνή: το μέλος της οικογένειάς σας καταρρέει ξαφνικά. Κοιτάς τριγύρω και συνειδητοποιείς ότι είναι στο χέρι σου να αναλάβεις άμεση δράση. Η καρδιά σας χτυπά και η αδρεναλίνη εκτοξεύεται. Κάθε ίνα της ύπαρξής σας ουρλιάζει για να ξεφύγετε από την κατάσταση. Αλλά βαθιά μέσα σου, ξέρεις ότι η ευημερία τους είναι πρωταρχικής σημασίας και η παρέμβασή σου μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, μαζεύετε το θάρρος να μπείτε στη ζώνη άνεσής σας, να εκτελέσετε ΚΑΡΠΑ ή να καλέσετε για βοήθεια παραμένοντας δίπλα τους μέχρι να φτάσει η επαγγελματική βοήθεια. Αυτή η γρήγορη απόκριση είναι απόδειξη της αγάπης και της αφοσίωσής σας και αποτελεί παράδειγμα για το πώς μπορούμε να υπερβούμε τους φόβους και τους περιορισμούς μας όταν το απαιτεί η κατάσταση. Πρέπει να βρίσκεστε στη ζώνη άνεσής σας για γρήγορη σκέψη για να προσφέρετε βοήθεια.

Ας προχωρήσουμε και ας εξετάσουμε την επιστήμη του γιατί η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας δεν είναι συνήθως χρήσιμη.

Η επιστήμη αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται πάντα να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

Το να ζεις και να μεγαλώνεις με πρόθεση σημαίνει διαρκή ανάπτυξη. Το να χτίζετε σκόπιμα μια ζωή που αγαπάτε, περιτριγυρισμένοι από ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, σας υποστηρίζει σε όλους τους τομείς της ζωής. Ας δούμε τις συμπεριφορές που αγνοούν την άνεσή σας και πώς σας κρατούν πίσω και σας μειώνουν από το να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή.

1 – Η υπερβολική εργασία σκοτώνει την παραγωγικότητα και την ευτυχία σας

Το να πιέζεις τον εαυτό σου στην υπερκόπωση στο όνομα της παραγωγικότητας δημιουργεί το αντίθετο αποτέλεσμα.

Σε ένα άρθρο του BBC Worklife με τίτλο «Πώς η υπερβολική εργασία μας σκοτώνει κυριολεκτικά», ο συγγραφέας συζητά τις επιζήμιες συνέπειες της υπερβολικής εργασίας στην ψυχική και σωματική υγεία και παραγωγικότητά μας. Το άρθρο τονίζει ότι το να πιέζει τον εαυτό του να εργαστεί υπερβολικά μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, αυξημένα επίπεδα άγχους και μυριάδες προβλήματα υγείας, προκαλώντας τελικά μείωση της συνολικής παραγωγικότητας. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η υπερβολική εργασία έχει σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων.

Ο συγγραφέας τονίζει τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, των διαλειμμάτων και του καθορισμού ορίων για τη διατήρηση ενός υγιούς και βιώσιμου τρόπου ζωής. Εξισορροπώντας την επαγγελματική και την προσωπική ζωή, τα άτομα μπορούν να επιτύχουν καλύτερη παραγωγικότητα χωρίς να διακυβεύεται η ευημερία τους.

Ενώ μπορεί να μην μπορείτε να εγκαταλείψετε τη δουλειά σας, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να σταματήσετε την υπερβολική εργασία . Θα μπορούσατε να προγραμματίσετε καλύτερα τον χρόνο σας; Μπορείτε να παραλείψετε τη διαδρομή και να εργαστείτε από το σπίτι μια μέρα –ή ακόμα καλύτερα– δύο ημέρες την εβδομάδα για να ανακτήσετε λίγο χρόνο; Θα μπορούσατε να μιλήσετε με τον εργοδότη σας για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα; Μικρές αλλαγές για τη μείωση αυτών των απαιτήσεων μπορεί να συμβάλουν στην πρόοδο.

2 – Το να αγνοείς πάντα την άνεσή σου χωρίς να βάζεις όρια προκαλεί εξάντληση

Στο άρθρο «Η ευεξία του ψυχοθεραπευτή ως ηθική επιταγή» των Barnett, Johnston και Hillard, οι συγγραφείς τονίζουν τη σημασία της αυτοφροντίδας και της διατήρησης της προσωπικής ευημερίας, ιδιαίτερα για τους ψυχοθεραπευτές.

Υποστηρίζουν ότι η σταθερή προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων έναντι της αυτοφροντίδας μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται στους πελάτες. Υπογραμμίζοντας την ηθική υποχρέωση των ψυχοθεραπευτών να διατηρούν την ευεξία τους, οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι η ενασχόληση με πρακτικές αυτοφροντίδας ωφελεί τους επαγγελματίες και τα άτομα που εξυπηρετούν.

Η έρευνα προτείνει ότι η προτεραιότητα της προσωπικής ευημερίας και η δημιουργία μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι απαραίτητη για την πρόληψη της εξουθένωσης, διασφαλίζοντας ότι οι ψυχοθεραπευτές μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν πρακτική, ηθική φροντίδα στους πελάτες τους.

Τώρα, εφαρμόστε αυτή τη συμβουλή στη ζωή σας. Δεν μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή σας μέχρι να θέσετε όρια με τους αγαπημένους σας και να ηρεμήσετε την ψυχή σας με αυτοφροντίδα. Περιποιηθείτε λοιπόν τον εαυτό σας! Αφιερώστε μόλις δέκα λεπτά κάθε μέρα για αυτοφροντίδα. Αυτό μπορεί να μοιάζει με ένα μακρύ ντους, μερικές στιγμές διαλογισμού ή με την ανάγνωση μιας ανάρτησης από το αγαπημένο σας blog θετικότητας.

3 – Το να πιέζεις τον εαυτό σου χρησιμοποιώντας αρνητικές δηλώσεις εμποδίζει την ανάπτυξη

Συχνά λέμε στον εαυτό μας ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι αληθινό και απαραίτητο. Συχνά όμως το πλαισιώνουμε με τιμωρητική γλώσσα. Το κουβαλάμε από την παιδική ηλικία.

Σκεφτείτε την προειδοποίηση ενός γονέα ότι θα καθίσετε στο τραπέζι μέχρι να φάτε όλο τον αρακά σας (τιμωρία). Η γλώσσα έπρεπε να ήταν να φας τον αρακά γιατί σου δίνουν την ενέργεια να παίξεις έξω με φίλους (ανταμείβοντας). Βλέπεις τη διαφορά? Πολλοί από εμάς μεταφέρουμε αυτή την αρνητική γλώσσα στην ενήλικη ζωή. Βάζουμε όρια στον εγκέφαλό μας που δεν πρέπει να υπάρχουν.

Πολλαπλές μελέτες εξηγούν πώς η αυτοομιλία είναι ένας εσωτερικός διάλογος. Επηρεάζει τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά και τη γενική ευημερία μας. Η αρνητική αυτο-ομιλία μπορεί να εμποδίσει τα θετικά αποτελέσματα ενισχύοντας την αυτο-αμφιβολία, τις περιοριστικές πεποιθήσεις και μια απαισιόδοξη νοοτροπία.

Αυτή η αρνητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άγχος, μειωμένα κίνητρα και χαμηλότερη αυτοεκτίμηση, εμποδίζοντας τελικά τα άτομα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Ένα άρθρο στο Health Direct (ιστότοπος του Υπουργείου Υγείας και Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αυστραλίας) προτείνει ότι η καλλιέργεια θετικής αυτοομιλίας είναι απαραίτητη για την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την προώθηση της ανθεκτικότητας και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας. Τα άτομα μπορούν να επαναδιατυπώσουν τον εσωτερικό τους διάλογο αναγνωρίζοντας και αμφισβητώντας τις αρνητικές σκέψεις για να καλλιεργήσουν μια πιο αισιόδοξη και ενδυναμωτική νοοτροπία. Έτσι, μπορεί να συμβάλει σε καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή τους.

4 – Πρέπει να αντιμετωπίσετε κάθε φόβο για να ευδοκιμήσετε στη ζωή

Στο άρθρο «Amygdala Activity, Fear and Anxiety: Modulation by Stress», που δημοσιεύτηκε στο Biological Psychiatry , οι συγγραφείς εμβαθύνουν στην απόκριση του σώματος στο στρες και στο ρόλο του στην προστασία των ατόμων από πιθανή βλάβη. Η μελέτη επικεντρώνεται στην αμυγδαλή. Αυτή η περιοχή στον εγκέφαλο παίζει καθοριστικό ρόλο στην επεξεργασία του φόβου και του άγχους. Μετριάζει το άγχος σας. Οι συγγραφείς εξηγούν ότι η απόκριση του σώματος στο στρες, η οποία περιλαμβάνει την ενεργοποίηση της αμυγδαλής, είναι ένας φυσικός και προσαρμοστικός μηχανισμός που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τα άτομα να αναγνωρίζουν, να αξιολογούν και να ανταποκρίνονται σε πιθανές απειλές.

Αν και υπάρχουν κάποιοι μικροί φόβοι που πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε, δεν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε κάθε φόβο για να ευδοκιμήσουμε στη ζωή. Ενώ η υπέρβαση συγκεκριμένων φόβων μπορεί να ωφελήσει την προσωπική ανάπτυξη, η φυσική αντίδραση του σώματος στο στρες χρησιμεύει ως προστατευτικό μέτρο. Μας βοηθά να περιηγηθούμε στο περιβάλλον μας και να αποφύγουμε περιττούς κινδύνους.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτής της απόκρισης και κατανοώντας τον ρόλο της στη διατήρηση της ασφάλειας, τα άτομα μπορούν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της αντιμετώπισης των φόβων τους όταν χρειάζεται και του σεβασμού της εγγενούς τους ανάγκης για αυτοσυντήρηση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις της ζωής χωρίς τη συνεχή πίεση να αντιμετωπίσουν κάθε φόβο που συναντούν.

Τελικές σκέψεις σχετικά με το πώς η επιστήμη αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να ξεφεύγετε πάντα από τη ζώνη άνεσής σας

Ενώ το να πιέζουμε τα όριά μας και να βγούμε έξω από τα όρια της ζώνης άνεσής μας μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική ανάπτυξη και αυτοανακάλυψη, δεν είναι πάντα απαραίτητο ή ωφέλιμο.

Ας αναθεωρήσουμε λοιπόν. Η επιστημονική έρευνα καταδεικνύει τη σημασία της ισορροπίας στη ζωή, όπως η διατήρηση της προσωπικής ευημερίας με την εξάσκηση της αυτοφροντίδας, τη διαχείριση της αντίδρασης του σώματος στο στρες, τον καθορισμό ορίων και την ενθάρρυνση της θετικής αυτοομιλίας. Αντίθετα, το να δουλεύουμε πολύ, να δίνουμε συνεχώς προτεραιότητες στους άλλους ή να αντιμετωπίζουμε ανελέητα τους φόβους μας μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, μειωμένη παραγωγικότητα και δυσμενή αποτελέσματα για την υγεία.

Τώρα επιστρέφουμε στην προηγούμενη μεταφορά με το μπαλόνι. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η τέχνη της προσωπικής ανάπτυξης έγκειται στο να γνωρίζουμε πότε να τεντώνουμε τα όριά μας και πότε να σταματήσουμε να τα διογκώνουμε.

Ακριβώς όπως ένα μπαλόνι μπορεί να σκάσει όταν γεμίσει υπερβολικά, το να ωθήσουμε τον εαυτό μας πέρα ​​από τα όριά μας χωρίς αναστολή μπορεί να βλάψει την ψυχική και συναισθηματική μας ευεξία. Αντίθετα, η φροντίδα του μπαλονιού μας με προσοχή, πρόθεση και ισορροπία επιτρέπει τη σταδιακή, βιώσιμη ανάπτυξη και μια πιο υγιή, πιο ευτυχισμένη ζωή.

Μπορούμε να διατηρήσουμε την ευημερία μας και να απολαύσουμε το ταξίδι κατανοώντας και σεβόμενοι τα όριά μας. Μπορούμε να ζήσουμε το παρόν, απολαμβάνοντας τη στιγμή που περπατάμε με ένα φωτεινό και χαρούμενο μπαλόνι για να το μεταφέρουμε και να το απολαμβάνουμε.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε την αξία της παραμονής στη ζώνη άνεσής μας κατά καιρούς, επιτρέποντας τη σκόπιμη και σταδιακή ανάπτυξη χωρίς την πίεση της συνεχούς επέκτασης. 

Της Kristen Butler
Το διάβασα στο powerofpositivity.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Η επιστήμη εξηγεί γιατί η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας είναι κακή συμβουλή
Η επιστήμη εξηγεί γιατί η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας είναι κακή συμβουλή
Η επιστήμη εξηγεί γιατί η έξοδος από τη ζώνη άνεσής σας είναι κακή συμβουλή
https://cdn.powerofpositivity.com/wp-content/uploads/2023/04/why-stepping-outside-of-your-comfort-zone-is-bad-advice.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_63.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/04/blog-post_63.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content