Νέα έρευνα - Συσχετίζονται τα περισσότερα χρήματα με μεγαλύτερη ευτυχία;

Νέα έρευνα - Συσχετίζονται τα περισσότερα χρήματα με μεγαλύτερη ευτυχία;

👉Είναι πιο ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που κερδίζουν περισσότερα χρήματα στην καθημερινή ζωή; Αν και φαίνεται σαν μια απλή ερώτηση, η έρευνα είχε προηγουμένως επιστρέψει αντιφατικά ευρήματα, αφήνοντας αβεβαιότητα σχετικά με την απάντησή της.

Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια

Συμφιλιώνοντας προηγουμένως αντιφατικά αποτελέσματα, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, υπάρχει μια σταθερή σχέση μεταξύ υψηλότερης ευτυχίας και περισσότερων χρημάτων. Η εξαίρεση είναι άτομα που είναι οικονομικά ευκατάστατα αλλά δυστυχισμένα. για αυτούς, τα περισσότερα χρήματα δεν βοηθούν.

Η θεμελιώδης εργασία που δημοσιεύτηκε το 2010 από τον Daniel Kahneman και τον Angus Deaton του Πανεπιστημίου του Πρίνστον είχε διαπιστώσει ότι η καθημερινή ευτυχία αυξανόταν καθώς το ετήσιο εισόδημα αυξανόταν, αλλά πάνω από τα 75.000 δολάρια ισοπέδωσε και η ευτυχία υψώθηκε. Αντίθετα, μια εργασία που δημοσιεύτηκε το 2021 από τον Matthew Killingsworth του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι η ευτυχία αυξανόταν σταθερά με εισόδημα πολύ πάνω από 75.000 δολάρια, χωρίς στοιχεία για οροπέδιο.

Για να συμφιλιωθούν οι διαφορές, οι δυο τους ζευγαρώθηκαν σε αυτό που είναι γνωστό ως αντίπαλη συνεργασία, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Penn Integrates Knowledge Barbara Mellers ως διαιτητή. Σε μια νέα εργασία του Proceedings of the National Academy of Sciences , η τριάδα δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, τα μεγαλύτερα εισοδήματα συνδέονται με διαρκώς αυξανόμενα επίπεδα ευτυχίας. Μεγεθύνετε, ωστόσο, και η σχέση γίνεται πιο περίπλοκη, αποκαλύπτοντας ότι μέσα σε αυτή τη συνολική τάση, μια δυστυχισμένη ομάδα σε κάθε εισοδηματική ομάδα παρουσιάζει απότομη αύξηση της ευτυχίας έως και $100.000 ετησίως και στη συνέχεια οροπέδια.

«Με απλούστερους όρους, αυτό υποδηλώνει ότι για τους περισσότερους ανθρώπους τα μεγαλύτερα εισοδήματα συνδέονται με μεγαλύτερη ευτυχία», λέει ο Killingsworth, ανώτερος συνεργάτης στο Penn's Wharton School και κύριος συγγραφέας της εργασίας. "Η εξαίρεση είναι οι άνθρωποι που είναι οικονομικά ευκατάστατοι αλλά δυστυχισμένοι. Για παράδειγμα, εάν είστε πλούσιοι και άθλιοι, τα περισσότερα χρήματα δεν θα βοηθήσουν. Για όλους τους άλλους, τα περισσότερα χρήματα συνδέθηκαν με την υψηλότερη ευτυχία σε κάπως διαφορετικούς βαθμούς."

Ο Μέλερς εμβαθύνει σε αυτήν την τελευταία ιδέα, σημειώνοντας ότι η συναισθηματική ευημερία και το εισόδημα δεν συνδέονται με μία μόνο σχέση. «Η λειτουργία διαφέρει για άτομα με διαφορετικά επίπεδα συναισθηματικής ευεξίας», λέει. Συγκεκριμένα, για την λιγότερο ευτυχισμένη ομάδα, η ευτυχία αυξάνεται με το εισόδημα μέχρι τα $100.000, στη συνέχεια δεν παρουσιάζει περαιτέρω αύξηση καθώς το εισόδημα αυξάνεται. Για εκείνους που βρίσκονται στο μεσαίο εύρος συναισθηματικής ευεξίας, η ευτυχία αυξάνεται γραμμικά με το εισόδημα και για την πιο ευτυχισμένη ομάδα ο συσχετισμός στην πραγματικότητα επιταχύνεται πάνω από 100.000 $.

Ενώνοντας τις δυνάμεις Οι ερευνητές ξεκίνησαν αυτή τη συνδυασμένη προσπάθεια αναγνωρίζοντας ότι η προηγούμενη εργασία τους είχε βγάλει διαφορετικά συμπεράσματα. Η μελέτη του 2010 του Kahneman έδειξε ένα μοτίβο ισοπέδωσης, ενώ η μελέτη του 2021 του Killingsworth δεν το έκανε. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, μια αντίπαλη συνεργασία αυτού του τύπου -- μια ιδέα που δημιουργήθηκε από τον Kahneman -- στοχεύει στην επίλυση επιστημονικών διαφορών ή διαφωνιών φέρνοντας σε επαφή τα διαφορετικά μέρη, μαζί με έναν τρίτο μεσολαβητή.

Οι Killingsworth, Kahneman και Mellers εστίασαν σε μια νέα υπόθεση ότι υπάρχει και μια ευτυχισμένη πλειοψηφία και μια δυστυχισμένη μειοψηφία. Για τους πρώτους, υπέθεσαν, η ευτυχία συνεχίζει να αυξάνεται καθώς έρχονται περισσότερα χρήματα. Η ευτυχία του τελευταίου βελτιώνεται καθώς το εισόδημα αυξάνεται, αλλά μόνο μέχρι ένα ορισμένο εισοδηματικό όριο, μετά το οποίο δεν προχωρά περαιτέρω.

Για να ελέγξουν αυτή τη νέα υπόθεση, αναζήτησαν το ισοπεδωτικό μοτίβο σε δεδομένα από τη μελέτη του Killingworth, τα οποία είχε συλλέξει μέσω μιας εφαρμογής που δημιούργησε με την ονομασία Track Your Happiness. Αρκετές φορές την ημέρα, η εφαρμογή κάνει ping στους συμμετέχοντες σε τυχαίες στιγμές, θέτοντας ποικίλες ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του πώς αισθάνονται σε μια κλίμακα από "πολύ καλό" έως "πολύ κακό". Λαμβάνοντας έναν μέσο όρο της ευτυχίας και του εισοδήματος του ατόμου, ο Killingsworth εξάγει συμπεράσματα σχετικά με το πώς συνδέονται οι δύο μεταβλητές.

Μια σημαντική ανακάλυψη στη νέα συνεργασία ήρθε νωρίς όταν οι ερευνητές συνειδητοποίησαν ότι τα δεδομένα του 2010, τα οποία είχαν αποκαλύψει το οροπέδιο της ευτυχίας, στην πραγματικότητα μετρούσαν τη δυστυχία ειδικότερα και όχι την ευτυχία γενικά. «Είναι πιο εύκολο να το καταλάβεις με ένα παράδειγμα», λέει ο Killingsworth. Φανταστείτε ένα γνωστικό τεστ για την άνοια που οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι περνούν εύκολα. Ενώ ένα τέτοιο τεστ θα μπορούσε να ανιχνεύσει την παρουσία και τη σοβαρότητα της γνωστικής δυσλειτουργίας, δεν θα αποκάλυπτε πολλά για τη γενική νοημοσύνη, καθώς οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι θα λάμβαναν την ίδια τέλεια βαθμολογία.

"Με τον ίδιο τρόπο, τα δεδομένα του 2010 που δείχνουν ένα οροπέδιο στην ευτυχία είχαν ως επί το πλείστον τέλειες βαθμολογίες, επομένως μας λένε για την τάση στο δυστυχισμένο τέλος της κατανομής της ευτυχίας, παρά για την τάση της ευτυχίας γενικά. Μόλις το αναγνωρίσετε, δύο φαινομενικά αντιφατικά ευρήματα δεν είναι απαραίτητα ασύμβατα», λέει ο Killingsworth. "Και αυτό που βρήκαμε επιβεβαίωσε αυτή την πιθανότητα με έναν απίστευτα όμορφο τρόπο. Όταν εξετάσαμε την τάση της ευτυχίας για τους δυστυχισμένους ανθρώπους στα δεδομένα του 2021, βρήκαμε ακριβώς το ίδιο μοτίβο με το 2010. Η ευτυχία αυξάνεται σχετικά απότομα με το εισόδημα και στη συνέχεια οροπέδια."

«Τα δύο ευρήματα που φάνηκαν εντελώς αντιφατικά προκύπτουν στην πραγματικότητα από δεδομένα που είναι εκπληκτικά συνεπή», λέει.

Συνέπειες αυτής της εργασίας Η εξαγωγή αυτών των συμπερασμάτων θα ήταν προκλητική αν οι δύο ερευνητικές ομάδες δεν συνέρρεαν, λέει ο Mellers, ο οποίος προτείνει ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τις αντίπαλες συνεργασίες για την επίλυση επιστημονικών συγκρούσεων.

«Αυτό το είδος συνεργασίας απαιτεί πολύ μεγαλύτερη αυτοπειθαρχία και ακρίβεια στη σκέψη από την τυπική διαδικασία», λέει. "Η συνεργασία με έναν αντίπαλο -- ή ακόμα και έναν μη αντίπαλο -- δεν είναι εύκολη, αλλά και τα δύο μέρη είναι πιθανότερο να αναγνωρίσουν τα όρια των διεκδικήσεών τους." Πράγματι, αυτό συνέβη, οδηγώντας σε μια καλύτερη κατανόηση της σχέσης μεταξύ χρημάτων και ευτυχίας.

Και αυτά τα ευρήματα έχουν επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο, σύμφωνα με τον Killingsworth. Πρώτον, θα μπορούσαν να ενημερώσουν σχετικά με τους φορολογικούς συντελεστές ή τον τρόπο αποζημίωσης των εργαζομένων. Και, φυσικά, έχουν σημασία για τα άτομα καθώς κάνουν επιλογές σταδιοδρομίας ή σταθμίζουν ένα μεγαλύτερο εισόδημα έναντι άλλων προτεραιοτήτων στη ζωή, λέει ο Killingsworth.

Ωστόσο, προσθέτει ότι για τη συναισθηματική ευημερία τα χρήματα δεν είναι το τέλος. "Τα χρήματα είναι μόνο ένας από τους πολλούς καθοριστικούς παράγοντες της ευτυχίας. Τα χρήματα δεν είναι το μυστικό της ευτυχίας, αλλά πιθανότατα μπορούν να βοηθήσουν λίγο", λέει.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Νέα έρευνα - Συσχετίζονται τα περισσότερα χρήματα με μεγαλύτερη ευτυχία;
Νέα έρευνα - Συσχετίζονται τα περισσότερα χρήματα με μεγαλύτερη ευτυχία;
Νέα έρευνα - Συσχετίζονται τα περισσότερα χρήματα με μεγαλύτερη ευτυχία;
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2018/05/sxetizontai-xrimata-eutuxia1.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_96.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_96.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content