Κίνα-Ρωσία: Όλες οι συμφωνίες που υπέγραψαν Β.Πούτιν και Σι Ζινπίνγκ στην Μόσχα με τις οποίες αλλάζουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Κίνα-Ρωσία: Όλες οι συμφωνίες που υπέγραψαν Β.Πούτιν και Σι Ζινπίνγκ στην Μόσχα με τις οποίες αλλάζουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων

👉Το σύνολο των συμφωνιών που υπέγραψαν Κίνα και Ρωσία κατά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Ζινπίνγκ στην Μόσχα επί της ουσίας ήταν η έναρξη δημιουργίας ενός ενιαίου ρωσοκινεζικού «μπλοκ» το οποίο έχει ως σκοπό την αντιμετώπιση της απειλής των ΗΠΑ και της Δύσης συνολικά.

Το περιεχόμενο των συμφωνιών καθιστά σαφές ότι αποσκοπεί στην από κοινού στρατιωτική ισχυροποίηση των δύο υπερδυνάμεων σε βαθμό που να μην μπορούν να απειληθούν από τις δυτικές χώρες και στην οικονομική ανεξαρτητοποίηση ώστε να μην επηρεάζονται από το δολάριο, από το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα και εν τέλει από αμερικανικές κυρώσεις οι οποίες έχουν αποτελέσματα λόγω της χρήσης του δολαρίου.
Σάλο άλλωστε έχει προκαλέσει η στιχομυθία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ο οποίος απευθυνόμενος σε έναν χαμογελαστό Βλαντιμίρ Πούτιν είπε «η αλλαγή έρχεται» σε ένα δυσοίωνο μήνυμα αποχωρισμού καθώς αναχωρούσε από τη Μόσχα εχθές το βράδυ μετά από συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του.

«Έρχεται μια αλλαγή που δεν έχει συμβεί εδώ και 100 χρόνια. Και οδηγούμε αυτήν την αλλαγή μαζί», είπε ο Σι στον Πούτιν μέσω του διερμηνέα του – λόγια που σίγουρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στη Δύση, όπως αναφέρουν τα δυτικά ΜΜΕ.«Σε παρακαλώ, πρόσεχε, αγαπητέ φίλε», πρόσθεσε, πιάνοντας θερμά το χέρι του ηγέτη του Κρεμλίνου πριν τον χαιρετήσει ο Ρώσος οικοδεσπότης, ο οποίος ευχήθηκε στον Σι ένα «ασφαλές ταξίδι».

Όμως ποιες είναι αναλυτικά οι συμφωνίες που υπέγραψαν Κίνα και Ρωσία και θα αλλάξουν συνολικά την παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση;

Οικονομία και εμπόριο

Ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Κίνας και Ρωσίας έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ πέρυσι. Αυξήθηκε κατά 30% σε μεγάλο βαθμό χάρη στις προσπάθειες της Δύσης να επιβάλει εμπάργκο και κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το διμερές εμπόριο Ρωσίας-Κίνας θα ξεπεράσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, με τα δύο τρίτα αυτού του ποσού να εκφράζονται σε γιουάν και ρούβλια καθώς και οι δύο χώρες απομακρύνονται από την δέσμευση του δολαρίου.

Ο Πούτιν και ο Σι μίλησαν για την άνθηση του εμπορίου, την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις διασυνοριακές υποδομές, την επέκταση της γεωργικής συνεργασίας για την διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και για τις δύο χώρες και την βελτίωση της συνεργασίας στην ανταλλαγή ενέργειας, ορυκτών, μετάλλων και χημικών προϊόντων.

Η Κίνα και η Ρωσία δεσμεύτηκαν να επεκτείνουν την συνεργασία τους στην τεχνολογία, τον τομέα των πληροφοριών και την τεχνητή νοημοσύνη.

«Συνδυάζοντας το πλούσιο επιστημονικό μας δυναμικό και τις παραγωγικές μας ικανότητες, η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να γίνουν παγκόσμιοι ηγέτες στην τεχνολογία πληροφοριών, την ασφάλεια δικτύων και την τεχνητή νοημοσύνη», είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Νέα στρατιωτική συνεργασία

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας διαφέρει από τις στρατιωτικές και πολιτικές συμμαχίες που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. «Υπερβαίνουν αυτή την μορφή διακρατικής συνεργασίας και δεν έχουν συγκρουσιακό χαρακτήρα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Μόσχα και Πεκίνο συμφώνησαν να «διεξάγουν τακτικά κοινές ασκήσεις και αεροπορικές περιπολίες», να αναπτύξουν στρατιωτικές ανταλλαγές και συνεργασία χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους διμερείς μηχανισμούς για να αυξήσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών τους.

“Η ενίσχυση των σχέσεων με την Ρωσία είναι μια στρατηγική επιλογή που έχει κάνει η Κίνα με βάση τα δικά της θεμελιώδη συμφέροντα και τις επικρατούσες τάσεις στον κόσμο”, είπε ο Σι Τζινπίνγκ. Σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο, οι δύο χώρες “μοιράζονται την δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός πολυπολικού κόσμου .»

Συμφωνίες που υπογράφηκαν
Στο τριήμερο της επίσκεψης του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, υπογράφηκαν συνολικά 14 δηλώσεις, πρωτόκολλα, μνημόνια και συμφωνίες.

Σε δύο κοινές δηλώσεις, η Ρωσία και η Κίνα δεσμεύτηκαν να «εμβαθύνουν την συνεργασία συνολικής εταιρικής σχέσης και στρατηγικής συννενόησης καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή» και να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη βασικών τομέων οικονομικής συνεργασίας έως το 2030

α υπουργεία επιστημών των δύο χωρών υπέγραψαν πρωτόκολλο για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της «βασικής επιστημονικής έρευνας».

Οι υπηρεσίες πρωτοκόλλου καθιέρωσαν έναν μηχανισμό για τακτικές προεδρικές συνεδριάσεις στο μέλλον.

Οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας συμφώνησαν να συνεργαστούν για την παραγωγή κοινών τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η ρωσική τηλεοπτική και ραδιοφωνική εταιρεία VGTRK και η China Media Group υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.

Τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων TASS και Xinhua συμφώνησαν επίσης να ανταλλάξουν πληροφορίες.

Έξι πρόσθετα μνημόνια κατανόησης αφορούν το εμπόριο, την δασοκομία, την γεωργία, την προστασία των καταναλωτών και τις υποδομές στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Η Rosatom και ο Κινεζικός Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας συμφώνησαν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μακροπρόθεσμης συνεργασίας στον τομέα των ταχέων αντιδραστήρων νετρονίων.
Β.Πούτιν:

Ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας έφτασε σε ρεκόρ το 2022 και θα ξεπεράσει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Η Κίνα έχει γίνει ο κορυφαίος εταίρος της Ρωσίας στην οικονομική ανάπτυξη της Άπω Ανατολής.

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει την μετάβαση στο κινεζικό γιουάν στο εμπόριο με τις χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις κινεζικές επιχειρήσεις για την αντικατάσταση επιχειρήσεων που έχουν εγκαταλείψει την Ρωσία.
Xi Jinping:

Η πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας θα ενισχυθεί προς όφελος των λαών.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καταδεικνύουν υγιή ανάπτυξη.

Ο Σι Τζινπίνγκ είναι έτοιμος, μαζί με τον Πούτιν, να χαράξουν ένα σχέδιο για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και να ενισχύσουν τον συντονισμό τους.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2213,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1080,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,262,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1247,ΒΙΝΤΕΟ,816,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,329,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1552,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6355,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,83,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3470,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,902,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Κίνα-Ρωσία: Όλες οι συμφωνίες που υπέγραψαν Β.Πούτιν και Σι Ζινπίνγκ στην Μόσχα με τις οποίες αλλάζουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων
Κίνα-Ρωσία: Όλες οι συμφωνίες που υπέγραψαν Β.Πούτιν και Σι Ζινπίνγκ στην Μόσχα με τις οποίες αλλάζουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων
Κίνα-Ρωσία: Όλες οι συμφωνίες που υπέγραψαν Β.Πούτιν και Σι Ζινπίνγκ στην Μόσχα με τις οποίες αλλάζουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων
https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2023/03/xi-putin-1024x632.jpg
https://i.ytimg.com/vi/A2HcpvBanUk/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_85.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/03/blog-post_85.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content