Στ. Πλουμιστός: 9 τρόποι για να σταματήσετε να παίρνετε την απόρριψη προσωπικά

Στ. Πλουμιστός: 9 τρόποι για να σταματήσετε να παίρνετε την απόρριψη προσωπικά

👉Η απόρριψη αφήνει μια ξινή γεύση στο στόμα κανενός. Θα σου συμβεί όμως κάποια στιγμή στη ζωή σου. Είτε πρόκειται για φίλους, είτε για συνεργάτες, είτε για μέλη της οικογένειας, κάποια στιγμή θα ωθηθείτε στο πλάι. Αυτό συμβαίνει ακόμα και στις καριέρες. Θα απορριφθείτε αριστερά, δεξιά και στο κέντρο όταν αρχίσετε να φτιάχνετε όνομα.

Το να παίρνεις την απόρριψη προσωπικά μπορεί να είναι μια συνηθισμένη και φυσική απάντηση, καθώς μπορεί να προσβάλει άμεσα την αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμηση κάποιου. Μπορεί να είναι δύσκολο να διαχωριστεί κανείς από την απόρριψη, οδηγώντας σε συναισθήματα πληγής, θυμού και απογοήτευσης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η απόρριψη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής και δεν είναι πάντα αντανάκλαση των ικανοτήτων ή του χαρακτήρα κάποιου. Συχνά είναι θέμα χρόνου ή συγκυρίας.

Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να πάρουν τα πράγματα προσωπικά τείνουν να τα εξατομικεύουν. Τα κάνουν όλα για αυτούς. Νομίζουν ότι η απόρριψη οφείλεται στο ότι δεν είναι αρκετά καλοί, αρκετά έξυπνοι, αρκετά ελκυστικοί κ.λπ. Μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοεκτίμησή τους, οδηγώντας σε αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Η διαχείριση αυτών των συναισθημάτων και των σκέψεων είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε να γίνουν συντριπτικά.


9 τρόποι για να σταματήσετε να παίρνετε την απόρριψη προσωπικά

1. Κατανοήστε ότι η απόρριψη είναι φυσιολογική

Η απόρριψη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής, επειδή είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα της προσπάθειας για κάτι νέο ή διαφορετικό. Είναι ένας κίνδυνος που έρχεται με το να βάζεις τον εαυτό σου εκεί έξω, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό περιβάλλον. Η απόρριψη μπορεί να συμβεί με πολλές άλλες μορφές, όπως απόρριψη για δουλειά, ραντεβού ή μη αποδοχή σε σχολείο ή πρόγραμμα.

Είναι επίσης αναμενόμενο γιατί είναι μια κοινή εμπειρία με την οποία μπορούν να συσχετιστούν πολλοί άνθρωποι και είναι μια υπενθύμιση ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Η απόρριψη μπορεί επίσης να είναι μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης, βοηθώντας τα άτομα να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν.

Όταν δοκιμάζουμε νέα πράγματα ή βάζουμε τον εαυτό μας σε νέες καταστάσεις, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μας απορρίψουν ή να μην τα καταφέρουμε. Η απόρριψη είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης και μάθησης. Μας επιτρέπει να δούμε πού μπορεί να έχουμε χάσει και θα μας επιτρέψει να βελτιωθούμε και να προσπαθήσουμε ξανά. Μας διδάσκει επίσης να είμαστε ανθεκτικοί και να μην τα παρατάμε ακόμα και όταν αντιμετωπίζουμε την απογοήτευση.

2. Η απόρριψη δεν αντικατοπτρίζει ποιος είσαι

Η απόρριψη δεν πρέπει να θεωρείται ως αντανάκλαση της αξίας ή της αξίας κάποιου. Είναι απαραίτητο να διαχωρίσουμε την απόρριψη μιας ιδέας, μιας πρότασης ή μιας κατάστασης από την ταυτότητα και την αυτοεκτίμησή του. Η απόρριψη είναι μέρος της διαδικασίας και δεν καθορίζει ποιος είσαι.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι η απόρριψη είναι απλώς ανατροφοδότηση. Επειδή δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. σημαίνει απλώς ότι αυτό που προσπαθούσαμε να πετύχουμε δεν ήταν το κατάλληλο για εμάς εκείνη τη στιγμή. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απόρριψη δεν είναι προσωπική και δεν αντανακλά τις ικανότητες, την ευφυΐα ή τον χαρακτήρα κάποιου.

Μπορεί να προκύψει από παράγοντες εκτός του ελέγχου κάποιου, όπως ο χρόνος, οι περιστάσεις ή η γνώμη κάποιου άλλου. Είναι απαραίτητο να εστιάσετε σε πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε, όπως οι πράξεις και οι συμπεριφορές σας, και να εργαστείτε για τη βελτίωση του εαυτού σας και των δεξιοτήτων σας. Η απόρριψη είναι ένα φυσικό μέρος της ζωής και είναι απαραίτητο να μην την αφήσετε να σας αποθαρρύνει από το να προσπαθήσετε ξανά ή να επιδιώξετε τους στόχους σας.

3. Σταματήστε να μένετε στο να νιώθετε απόρριψη

Το να μένει κανείς στην απόρριψη μπορεί να είναι επιζήμιο για την ψυχική και συναισθηματική ευημερία κάποιου. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στο να προχωρήσετε μπροστά και να μάθετε από την εμπειρία. Το να αισθάνεστε αναστατωμένοι, θυμωμένοι ή λυπημένοι μετά από μια απόρριψη είναι τυπικό.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε και να αποδέχεστε τα συναισθήματά σας απόρριψης. Το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να νιώσει τα συναισθήματα της απόρριψης, όπως η λύπη, ο θυμός ή η απογοήτευση, είναι ένα υγιές και τακτικό μέρος της διαδικασίας θεραπείας.

Είναι σημαντικό να επιτρέψετε στον εαυτό σας να νιώσει αυτά τα συναισθήματα και να αφιερώσετε χρόνο για να τα επεξεργαστείτε. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να μην μένετε σε αυτά τα συναισθήματα για πολύ καιρό και να επικεντρωθείτε στο να προχωρήσετε μπροστά.

4. Η απόρριψη είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη

Η απόρριψη μπορεί να θεωρηθεί ως ευκαιρία για ανάπτυξη . Μπορεί να είναι εύκολο να εστιάσετε στο αρνητικό όταν απορρίπτεται, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απόρριψη μπορεί επίσης να είναι μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης. Η απόρριψη μπορεί να προσφέρει πολύτιμη ανατροφοδότηση και διορατικότητα σε τομείς όπου μπορεί να χρειαστεί να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε την προσέγγισή μας.

Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε ανθεκτικότητα και παχύτερο δέρμα, κάτι που μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση μελλοντικών απορρίψεων και αναποδιών. Η απόρριψη μπορεί επίσης να μας ωθήσει να σκεφτούμε έξω από το πλαίσιο και να αναπτύξουμε νέες και δημιουργικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες και ανάπτυξη. Αντί να στέκεστε στην απόρριψη, είναι σημαντικό να εστιάσετε σε αυτά που μπορούν να διδαχθούν από την εμπειρία και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βελτίωση.

5. Ασκηθείτε στην αυτοσυμπόνια

Η εξάσκηση της αυτοσυμπόνιας μετά την απόρριψη μπορεί να είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας θεραπείας. Η αυτοσυμπόνια περιλαμβάνει να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου με την ίδια ευγένεια, ανησυχία και κατανόηση που θα προσέφερες σε έναν καλό φίλο. Το να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου είναι μια ουσιαστική πτυχή της αυτοσυμπόνιας.

Αντί να επικρίνετε ή να επικρίνετε τον εαυτό σας, προσπαθήστε να μιλήσετε στον εαυτό σας με υποστηρικτικό και κατανοητό τρόπο. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η απόρριψη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής και ότι δεν σας καθορίζει ως άτομο. Κάνε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις καλά. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας προσφέρουν χαρά, όπως άσκηση, διάβασμα ή να περνάτε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα.

Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεσή σας και να μειώσουν το στρες και το άγχος. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η θεραπεία απαιτεί χρόνο και ότι είναι εντάξει να μην είστε εντάξει, δώστε στον εαυτό σας χρόνο να επεξεργαστεί την απόρριψη και να φροντίσει τον εαυτό σας.

6. Κατανοήστε την οπτική του άλλου

Η κατανόηση της προοπτικής του ατόμου που σας απέρριψε μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προχωρήσετε. Μπορεί να είναι εύκολο να πάρετε την απόρριψη προσωπικά, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απόρριψη δεν είναι πάντα αντανάκλαση της αξίας σας.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να προσπαθήσετε να κατανοήσετε τους λόγους για τους οποίους το άτομο σας απέρριψε. Μερικές φορές η απόρριψη δεν είναι προσωπική ή απλώς θέμα περιστάσεων ή χρόνου. Για παράδειγμα, ένας υποψήφιος για εργασία μπορεί να έχει απορριφθεί επειδή η εταιρεία αναζητούσε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων που ο αιτών δεν κατείχε και όχι επειδή ο αιτών δεν είχε τα προσόντα για τη θέση εργασίας.

7. Αφιερώστε χρόνο για προβληματισμό

Αφιερώνοντας χρόνο για να αναλογιστείτε τις περιστάσεις σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί συνέβη και τι μπορεί να γίνει διαφορετικά. Μπορεί επίσης να προσφέρει την ευκαιρία να μάθεις από την εμπειρία και να εξελιχθείς ως άτομο. Ο προβληματισμός σχετικά με την απόρριψη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των συναισθημάτων αυτο-αμφιβολίας και ανεπάρκειας.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσετε για την απόρριψη με έναν έμπιστο φίλο, μέλος της οικογένειας, θεραπευτή ή σύμβουλο. Μπορούν να δώσουν μια διαφορετική οπτική γωνία και να σας βοηθήσουν να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας. Το γράψιμο για την εμπειρία μπορεί επίσης να είναι θεραπευτικό.

8. Αναζητήστε υποστήριξη

Η συζήτηση σε άτομα σχετικά με την απόρριψη μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να επεξεργαστείτε την εμπειρία και να αποκτήσετε μια διαφορετική οπτική. Μπορεί επίσης να προσφέρει μια αίσθηση υποστήριξης και κατανόησης. Μπορείτε να μιλήσετε με φίλους, μέλη της οικογένειας ή έναν θεραπευτή ή σύμβουλο για την εμπειρία σας απόρριψης. Μπορούν να προσφέρουν μια διαφορετική προοπτική και να παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη. Η συζήτηση για την απόρριψη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των συναισθημάτων της απομόνωσης και της μοναξιάς.

Ας υποθέσουμε ότι δεν αισθάνεστε άνετα να μιλήσετε για την απόρριψη με άτομα που γνωρίζετε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε επίσης να βρείτε ομάδες υποστήριξης ή διαδικτυακά φόρουμ για να μιλήσετε με άλλους που έχουν περάσει παρόμοιες εμπειρίες. Το να μιλάτε για αυτό με άλλους μπορεί να σας βοηθήσει να το βάλετε σε προοπτική και να το κάνει να αισθάνεται λιγότερο συντριπτικό.

9. Θα υπάρξουν άλλες ευκαιρίες στο μέλλον

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η απόρριψη δεν είναι το τέλος του δρόμου και ότι θα υπάρξουν άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. Η απόρριψη δεν πρέπει να λαμβάνεται προσωπικά, καθώς συχνά έχει να κάνει περισσότερο με την κατάσταση ή το άτομο που κάνει την απόρριψη παρά με εσάς.

Ένας τρόπος για να δούμε την απόρριψη είναι ως σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο. Μπορεί να είναι μια μαθησιακή εμπειρία που μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε και να βελτιωθείτε. Κάθε απόρριψη είναι μια ευκαιρία να μάθεις και να γίνεις καλύτερος, πιο ανθεκτικός άνθρωπος.


Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η απόρριψη μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί. Μερικές φορές όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Είναι σημαντικό να μην αφήνετε την απόρριψη να σας κρατά πίσω ή να σας αποθαρρύνει από το να κυνηγήσετε τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας. Συνεχίστε να προχωράτε μπροστά και μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας.


Για να σταματήσετε να παίρνετε την απόρριψη προσωπικά

Το να μην παίρνετε προσωπικά την απόρριψη είναι απαραίτητο για τη διατήρηση μιας υγιούς νοοτροπίας και αυτοεκτίμησης. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απόρριψη δεν είναι αντανάκλαση της αξίας σας και ότι είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις την απόρριψη, τουλάχιστον όχι αν θέλεις να μπορέσεις να φύγεις από το σπίτι. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να το χειριστείτε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά.

Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε την απόρριψη είναι να την επαναπροσδιορίσετε ως ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη αντί για αποτυχία. Σκεφτείτε γιατί συνέβη η απόρριψη και τι μπορεί να γίνει διαφορετικά. Είναι επίσης σημαντικό να περιβάλλετε τον εαυτό σας με υποστηρικτικά άτομα που καταλαβαίνουν και μπορούν να προσφέρουν μια διαφορετική οπτική για την απόρριψη. Η συζήτηση με φίλους, οικογένεια ή έναν θεραπευτή ή σύμβουλο μπορεί να βοηθήσει στην επεξεργασία της εμπειρίας και στη μείωση των συναισθημάτων απομόνωσης και μοναξιάς.

Μια άλλη κρίσιμη πτυχή του να μην παίρνετε τα πράγματα προσωπικά είναι να κρατάτε τα πράγματα σε προοπτική και να θυμάστε ότι η απόρριψη δεν είναι το τέλος του κόσμου. Συνεχίστε να προχωράτε μπροστά και μην εγκαταλείπετε τους στόχους και τα όνειρά σας. Τελικά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απόρριψη μπορεί να είναι μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης και να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε και να γίνετε πιο δυνατοί και πιο ανθεκτικοί.

Στ. Πλουμιστός
Σύμβουλος αφύπνισης του Νου
Αυτοβελτίωσης & Αυτογνωσίας
(Life Helth Care)
Εναλλακτικές Θεραπείες
www.voicehealing.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1540,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: 9 τρόποι για να σταματήσετε να παίρνετε την απόρριψη προσωπικά
Στ. Πλουμιστός: 9 τρόποι για να σταματήσετε να παίρνετε την απόρριψη προσωπικά
Στ. Πλουμιστός: 9 τρόποι για να σταματήσετε να παίρνετε την απόρριψη προσωπικά
https://i1.prth.gr/images/1168x656/files/2017/10/16/fdgdgd.jpg
https://i.ytimg.com/vi/BJtODetIZQI/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2023/02/9_25.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2023/02/9_25.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content