Στ. Πλουμιστός: 12 λόγοι για τους οποίους η προσκόλληση είναι η ρίζα του πόνου

👉Είμαστε δεμένοι με την ταυτότητά μας, τους αγαπημένους μας, τις ανησυχίες μας,  τις ελπίδες μας.

👉Είμαστε δεμένοι με την ταυτότητά μας, τους αγαπημένους μας, τις ανησυχίες μας, τις ελπίδες μας. Όλοι νοιαζόμαστε για το τι συμβαίνει στη ζωή. Αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να νοιάζεσαι για το τι συμβαίνει στη ζωή και στο να είσαι προσκολλημένος σε αυτό.

Στην πραγματικότητα, όσο πιο προσκολλημένοι είμαστε με τα αποτελέσματα στη ζωή, τόσο χειρότερη γίνεται η ζωή μας.

Να τι εννοώ με αυτό; Η προσκόλληση δεν είναι υγιής…
Η προσκόλληση δεν είναι το ίδιο με την αλληλεξάρτηση ή την εκτίμηση. Η σχέση και η αλληλεξάρτηση είναι υγιείς. Στην πραγματικότητα είναι αναπόφευκτο και όλη η ζωή εξαρτάται από τη σχέση και την αλληλεπίδραση μεταξύ όντων και διαδικασιών.

Ο Γερμανός φιλόσοφος και συγγραφέας του 18ου αιώνα, Γιόχαν Γκαίτε, έχει μια φράση που μου αρέσει σχετικά με την αλληλεξάρτηση.

Όπως είπε ο Γκαίτε : «Στη φύση δεν βλέπουμε ποτέ τίποτα απομονωμένο, αλλά οτιδήποτε σχετίζεται με κάτι άλλο που βρίσκεται μπροστά της, δίπλα της, κάτω και πάνω της».

Έχει τόσο δίκιο!

Αλλά η προσκόλληση είναι διαφορετική.

Η προσκόλληση είναι εξάρτηση.
Και όταν εξαρτάστε από ένα άτομο, ένα μέρος ή ένα αποτέλεσμα για να σας ικανοποιήσει και να σας εκπληρώσει, παραχωρείτε τον έλεγχο της ζωής και του μέλλοντός σας.

Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.

Ακολουθούν 12 λόγοι για τους οποίους η προσκόλληση προκαλεί τόσο μεγάλη ζημιά και πώς να μετατρέψετε την προσκόλληση σε ενεργή δέσμευση.

Πριν μπούμε στα προβλήματα με την προσκόλληση, ας δούμε τι είναι.

1) Υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη προσκόλλησης.

Εδώ είναι οι τρεις κύριοι τύποι προσάρτησης:
  • Προσκόλληση σε ένα άτομο, μέρος, εμπειρία ή κατάσταση που βιώνετε αυτήν τη στιγμή. Αυτό εξαρτάται από την τρέχουσα πραγματικότητά σας για να συνεχίσετε για πάντα για να παραμείνετε ικανοποιημένοι.
  • Προσκόλληση σε ένα μελλοντικό άτομο, μέρος, εμπειρία ή συνθήκη που πιστεύετε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί για να εκπληρωθείτε ή να πάρετε αυτό που αξίζετε.
  • Προσκόλληση σε ένα παρελθόν πρόσωπο, μέρος, εμπειρία ή κατάσταση που πιστεύετε ότι δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ ή πρέπει να συμβεί ξανά προκειμένου να εκπληρωθείτε ή να βρείτε αυτό που αναζητάτε και αξίζει στη ζωή.
Αυτοί οι τρεις τύποι προσκόλλησης προκαλούν ταλαιπωρία με τους δικούς τους καταστροφικούς τρόπους, και να γιατί:

2) Η προσκόλληση σε αποδυναμώνει
Το πρώτο πράγμα με την προσκόλληση είναι ότι σε αποδυναμώνει.

Αν τρέξω σε έναν μαραθώνιο με στόχο να κερδίσω, αυτό είναι ένα πράγμα: μπορεί να είναι κίνητρο, έμπνευση και να με ωθήσει περισσότερο. Θέλω πολύ να κερδίσω, αλλά ακόμα κι αν χάσω, θα σκεφτώ ξανά αυτό το γεγονός ως μια εποχή πρόκλησης, βελτίωσης και προόδου.

Ήθελα πολύ να κερδίσω αλλά δεν το έκανα. Μην ανησυχείς, όμως, θα συνεχίσω την προπόνηση και ίσως την επόμενη φορά! Ξέρω ότι μου αρέσει το τρέξιμο και είμαι υπέροχος σε αυτό, σε κάθε περίπτωση.

Αλλά αν τρέξω σε αυτόν τον μαραθώνιο με το να κερδίζω είναι διαφορετικό. Θα αρχίσω να νιώθω απόγνωση μόλις παρατηρήσω ότι κουράζομαι ή δεν κερδίζω. Αν χάσω άσχημα, ή ακόμα και έρθω δεύτερος, μπορεί να ορκιστώ να μην τρέξω ξανά σε άλλο μαραθώνιο.

Εξάλλου, έπρεπε να κερδίσω και δεν το κέρδισα. Η ζωή δεν μου έδωσε αυτό που θέλω, γιατί να πρέπει να ανέχομαι να απογοητεύομαι τόσο συχνά και να μην παίρνω αυτό που αξίζω;

Με την ίδια λογική, ίσως η ζωή να μην μου έδωσε αυτό που νιώθω ότι αξίζω ή χρειάζομαι στο παρελθόν ή δεν δουλεύω τώρα στο παρόν και αυτό μειώνει τη δύναμη της θέλησης και την ορμή μου επίσης, αποδυναμώνοντάς με.

Η προσκόλληση σε κάνει αδύναμο.

3) Η προσκόλληση σας παραπλανά
Αν νιώθεις έντονα για κάτι, τότε αξίζεις να πάει όπως θέλεις ή μπορείς να κάνεις κάποιο είδος διαμαρτυρίας αν δεν το κάνεις.

Η πραγματική ζωή δεν λειτουργεί έτσι. Συχνά δεν έχουμε όλα όσα πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε στη ζωή, ή ακόμα και πολλά από αυτά που θέλουμε.

Και όμως, σημαντικές αποφάσεις και ενέργειες που αλλάζουν τη ζωή εξακολουθούν να είναι δυνατές ακόμα και σε ατελείς και απογοητευτικές καταστάσεις.

Η προσκόλληση μας παραπλανά κάνοντας μας να πιστεύουμε ότι είμαστε ισχυροί και ικανοί μόνο όταν αρχίσουμε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Αλλά πολλά από τα καλύτερα επιτεύγματα και εμπειρίες μας προέρχονται από απογοήτευση και ατέλειες και αποσπώντας τον εαυτό μας από την προσδοκία για το αποτέλεσμα.

Ο Lachlan Brown μιλά για αυτό στο νέο του βιβλίο Hidden Secrets of Buddhism και εξηγεί, η προσκόλληση μας εξαπατά κάνοντάς μας να εξαρτόμαστε από εξωτερικά πράγματα για να μας φέρει την εκπλήρωση. Στη συνέχεια καθόμαστε περιμένοντας να αλλάξει η ζωή και υποσχόμενοι στους εαυτούς μας ότι θα δοκιμάσουμε κάτι νέο μόλις εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις.
  • Θα ασχοληθώ πιο σοβαρά με τη φυσική μου κατάσταση μόλις αποκτήσω κοπέλα…
  • Θα ασχοληθώ πιο σοβαρά με τη σχέση μου με την κοπέλα μου όταν έχω καλύτερη δουλειά…
Τότε αυτές οι προϋποθέσεις δεν φαίνεται να συμβαίνουν ποτέ!

Η προσκόλληση στο να περιμένουμε να αλλάξει ο κόσμος μας οδηγεί στο να σπαταλάμε τις ζωές μας και να γίνουμε πιο απογοητευμένοι και πιο παθητικοί.

Ο ίδιος ο Lachlan πάλεψε με αυτές τις απογοητεύσεις και μιλάει για το πώς ξεπέρασε την παγίδα της εξωτερικής προσκόλλησης ενώ εξακολουθούσε να επιδιώκει τους στόχους του.

4) Η προσκόλληση δημιουργεί ψευδείς προσδοκίες
Η προσκόλληση σε μελλοντικά αποτελέσματα δημιουργεί τόσες πολλές ψευδείς προσδοκίες που τις περισσότερες φορές δεν πραγματοποιούνται. Και ακόμη και όταν το κάνουν, τείνουμε να τα αντικαθιστούμε γρήγορα με νέα συνημμένα.

«Εντάξει, τώρα έχω την πιο εκπληκτική καριέρα, φίλους και φίλη. Τι γίνεται όμως να ζεις σε ένα μέρος που έχει καλύτερο καιρό; Αυτός ο καιρός είναι πολύ χάλια και είναι ο λόγος που νιώθω τόσο πεσμένος τον τελευταίο καιρό».

Αν και είναι πιθανό να έχετε εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, αυτό ακούγεται επίσης πολύ σαν εθισμός στην προσκόλληση. Οι προσδοκίες σας για το τι θα έπρεπε να συμβεί στο μέλλον ή τι θα έπρεπε να συμβεί τώρα ή θα έπρεπε να είχε συμβεί στο παρελθόν σας κρατούν πίσω.

Περιορίζετε τον εαυτό σας και δένετε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας με το να μην προσεγγίζετε την παρούσα πραγματικότητα όπως υπάρχει μπροστά σας.

Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο περισσότερο προετοιμάζεστε για απογοήτευση και απογοήτευση. Όσο περισσότερο περιμένετε τόσο υποφέρεις.

5) Η προσκόλληση βασίζεται στην άρνηση
Εδώ είναι το θέμα: Εάν η προσκόλληση δούλευε, θα ήμουν για αυτό. Αλλά δεν το κάνει. Και κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν άσκοπα, μερικές φορές για χρόνια και χρόνια.

Η προσκόλληση μετατρέπει τις συνηθισμένες απογοητεύσεις και προβλήματα της ζωής σε ανυπέρβλητα βουνά, γιατί απλά δεν λειτουργεί.

Στην πραγματικότητα, ο λόγος που προειδοποιηθήκαμε για τα βάσανα δεν ήταν κάποιος εσωτερικός υπερπνευματικός λόγος.

Είναι πολύ απλό: Προειδοποιηθήκαμε για την προσκόλληση και για το πώς αυτή προκάλεσε πόνο, επειδή βασίζεται στην άρνηση. Και όταν αρνούμαστε την πραγματικότητα, εξακολουθεί να μας χτυπάει σκληρά.

Όπως γράφει ο Barrie Davenport: ότι «η ρίζα του πόνου είναι η προσκόλληση», επειδή η μόνη σταθερά στο σύμπαν είναι η αλλαγή.

«Και η αλλαγή συχνά συνεπάγεται απώλεια». 
Απλό, αλλά πολύ αληθινό.

6) Η προσκόλληση είναι αντιεπιστημονική
Η προσκόλληση είναι επίσης αντιεπιστημονική. Και όπως κι αν αισθάνεστε για την επιστήμη, η αγνόηση της επιστήμης μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά.

Για παράδειγμα, αν αγνοήσετε τους νόμους της θερμοδυναμικής και αγγίξετε μια καυτή σόμπα, θα καείτε είτε το πιστεύετε είτε όχι. 

Τα κύτταρα του δέρματός μας ανανεώνονται πλήρως κάθε επτά χρόνια και αυτό που είμαστε αλλάζει συνεχώς. Οι ίδιες οι νευρικές μας διεργασίες προσαρμόζονται και αλλάζουν, γεγονός που δείχνει πόσο μπορείτε να βοηθήσετε στην ανασύνδεση των νευρώνων σας εάν αφήσετε την προσκόλληση.

Για κάποιους, το λογικό γεγονός ότι ακόμη και εμείς οι ίδιοι μετατοπιζόμαστε σωματικά και ψυχικά μπορεί να είναι τρομακτικό. Αλλά μπορεί επίσης να είναι αναζωογονητικό καθώς αφήνετε πίσω σας την προσκόλληση σε μια στατική ιδέα του εαυτού σας ή την προσκόλληση σε προηγούμενες, παρούσες ή μελλοντικές συνθήκες ζωής για να σας φέρει ολοκλήρωση ή νόημα στη ζωή.

7) Η προσκόλληση θέτει τα πάντα υπό όρους
Όλα αλλάζουν, ακόμα και αν δεν  αλλάζουν. Αλλά όταν το αρνείσαι αυτό ή προσπαθείς να το αγνοήσεις και παραμένεις αποφασισμένος να είσαι προσκολλημένος σε αυτό που έπρεπε να συμβεί ή να συμβεί στη συνέχεια, βάζεις μια σειρά από προϋποθέσεις για την ευτυχία σου.

Το ίδιο ισχύει και για άλλους τομείς, όπως η αγάπη.

Εάν η αγάπη σας βασίζεται στην προσκόλληση , τότε γίνεται πολύ υπό όρους. Αγαπάτε αυτό το άτομο επειδή είναι πάντα εκεί, ή ξέρουν πάντα το σωστό να πουν ή είναι υπομονετικοί μαζί σας όταν περνάτε πράγματα.

Λοιπόν, αν σταματήσουν να είναι έτσι, δεν θα τους αγαπάς πια; Ή θα εύχεστε να μπορούσατε να επιστρέψετε όπως ήταν πριν, τουλάχιστον…

Έχετε προσκολληθεί σε μια εκδοχή ή έναν τρόπο του ποιος είναι κάποιος άλλος και μετά αρχίζετε να υποφέρετε πάρα πολύ όταν η πραγματικότητα ή η αντίληψή σας γι' αυτό αλλάζει.

Είναι μια συνταγή για μιζέρια, χωρισμούς και ρομαντική απογοήτευση.

Η προσκόλληση θέτει τα πάντα υπό όρους, ακόμα και στην αγάπη. Και δεν είναι καλή ψυχική κατάσταση για να είσαι.

8) Η προσκόλληση δεν είναι ικανοποιητική
Η προσκόλληση όχι μόνο δεν λειτουργεί, αλλά είναι πολύ δυσάρεστη.

Όταν είσαι προσκολλημένος σε κάτι, είσαι στο έλεός του, είτε αυτό το «πράγμα» είναι άτομο, μέρος, εμπειρία ή κατάσταση ζωής. 

Ίσως σε κολλάει η ιδέα να είσαι νέος και να δείχνεις νέος, για παράδειγμα. Είναι κατανοητό. Αλλά όσο περισσότερο κολλάτε σε αυτό, τόσο περισσότερος χρόνος θα προχωρά αναπόφευκτα, αφήνοντάς σας απογοητευμένους και ανικανοποίητους.

Οι φυσιολογικοί πόνοι και ίσως η θλίψη της γήρανσης θα αντικατασταθούν από αληθινά βάσανα, καθώς ο χρόνος σε γερνά παρά τη θέλησή σου .

Αυτό είναι το θέμα της επισύναψης: Όπως είπα, βασίζεται στην άρνηση.

Όλα όσα υπάρχουν αλλάζουν, συμπεριλαμβανομένου και εσάς. Δεν μπορούμε να προσκολληθούμε σε τίποτα από αυτά, εκτός κι αν θέλουμε να υποφέρουμε ακόμη περισσότερο και να απογοητευτούμε ακόμη περισσότερο με περιττούς τρόπους.

9) Το συνημμένο γράφει επιταγές που δεν μπορεί να εξαργυρώσει
Πολλοί πνευματικοί γκουρού και δάσκαλοι αυτοβοήθειας μας λένε ότι αν απλώς «οραματιστούμε» ένα καλύτερο μέλλον και «ανεβάσουμε τις δονήσεις μας», τότε η ζωή των ονείρων μας θα έρθει σε εμάς.

Το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερο ονειρεύεστε ένα ιδανικό μέλλον και αποκτάτε όλα όσα θέλετε, τόσο περισσότερο καταλήγετε να ζείτε στη γη των ονειροπολήσεων αντί στην πραγματικότητα. Το χειρότερο είναι ότι καταλήγετε επίσης να στηρίζετε τη ζωή σας στην ιδέα ότι θα εκπληρωθείτε «μόλις» πετύχετε ABC ή αποκτήσετε XYZ ή συναντήσετε την κυρία σωστή και ούτω καθεξής.

Ξέχνα το.

Αν θέλετε να σταματήσετε να υποφέρετε τόσο πολύ και να βρείτε εποικοδομητικούς τρόπους για να κυνηγήσετε την πνευματικότητα που δεν θα σας αφήσουν κενά και στεγανά, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανατρέψετε το σενάριο.

Η πραγματική πνευματικότητα δεν είναι να είσαι αγνός, άγιος και να ζεις σε μια κατάσταση ευδαιμονίας: είναι να προσεγγίζεις τη ζωή με ρεαλιστικούς και πρακτικούς όρους, όπως διδάσκω εδώ και χρόνια (δείτε ΕΔΩ)

Εάν διαπιστώνετε ότι είναι δύσκολο να μην κολλήσετε και δεν βλέπετε μια πραγματική εναλλακτική, σας συνιστώ πραγματικά να ελέγξετε τι έχω πει.


10) Η προσκόλληση στρεβλώνει τη λήψη αποφάσεων
Η λήψη αποφάσεων είναι δύσκολη ακόμη και για το πιο καθαρό μυαλό.

Πώς υποτίθεται ότι ξέρετε τι να κάνετε και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεών σας;

Το περισσότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά και να ευθυγραμμίσετε τις αποφάσεις σας με τον σκοπό της ζωής σας .

Όταν είστε προσκολλημένοι στο παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον, καταλήγετε να παίρνετε αποφάσεις που εξαρτώνται από εξωτερικά πράγματα εκτός ελέγχου σας.

Μετακομίζεις κάπου επειδή το αγόρι σου μένει εκεί και είσαι κολλημένος στο να μείνεις μαζί, παρόλο που μισείς πού μένει και νιώθεις μοναξιά κάθε φορά που πηγαίνεις εκεί…

Αποφασίζετε να απορρίψετε μια δουλειά που σας αγχώνει πολύ επειδή είστε κολλημένοι με αγανάκτηση για μια προηγούμενη δουλειά που σας καταπονούσε και φοβάστε ότι αυτή η δουλειά θα κάνει το ίδιο.

Αποφασίζετε να χωρίσετε με κάποιον επειδή είστε συνδεδεμένοι με την ιδέα ενός ιδανικού συντρόφου που πάντα ονειρευόσασταν και απλά δεν το μετράει.

Το αποτέλεσμα; Η προσκόλληση έχει παραμορφώσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ίσως να μετακομίσετε εκεί που μένει ο φίλος σας, να αρνηθείτε τη δουλειά και να χωρίσετε με το κορίτσι είναι όλες οι σωστές αποφάσεις. Αλλά το θέμα είναι ότι η προσκόλλησή σας σε καθεμία από αυτές τις αποφάσεις παραμόρφωσε αισθητά την ικανότητά σας να εξετάζετε σωστά άλλους παράγοντες πλήρως που θα μπορούσαν να οδήγησαν σε μια διαφορετική απόφαση.

Αυτό μας φέρνει στο επόμενο σημείο…

11) Η προσκόλληση σας παγιδεύει σε τοξικές σχέσεις
Ο πόνος είναι μέρος της ζωής και μέρος της ανάπτυξης. Αλλά η ταλαιπωρία συμβαίνει συχνά στο μυαλό και στα συναισθήματα στα οποία εστιάζουμε ή ενισχύουμε.

Η προσκόλληση οδηγεί πολύ συχνά στο να πιέζουμε τον εαυτό μας να παραμείνουμε σε τοξικές σχέσεις που αναδεικνύουν το χειρότερο μέσα μας ή μας κάνουν αποδυναμωμένους και δυστυχισμένους.

Η προσκόλληση μπορεί να είναι προς το ίδιο το άλλο άτομο: Νιώθουμε εξαρτημένοι από αυτά, ανίκανοι να ζήσουμε χωρίς αυτά, σωματικά μόνοι χωρίς αυτά, βαριόμαστε όταν δεν είναι κοντά τους και ούτω καθεξής…

Ή μπορεί να είναι στην κατάσταση: Νιώθουμε τρομοκρατημένοι να είμαστε μόνοι, να ξεκινήσουμε ξανά ή να αποτύχουμε στο ιδανικό που έχουμε να είμαστε σε μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση.


Η προσκόλληση μάς κάνει να παραμένουμε, μερικές φορές πολύ πέρα ​​από το σημείο της εφικτότητας, θυσιάζοντας τη σωματική και ψυχική μας ευεξία για να συνεχίσουμε έναν τοξικό κύκλο γεμάτο ταλαιπωρία και κακοποίηση.

Δυστυχώς, αυτή η προσκόλληση που μπορεί να μας εγκλωβίσει σε τοξικές σχέσεις μπορεί συχνά επίσης να μας εμποδίσει να προχωρήσουμε και να είμαστε σε σχέσεις που θα μας προσέφεραν έναν πιο αληθινά τρυφερό τρόπο αλληλοσυσχέτισης αντί για συνεξάρτηση.


12) Η προσκόλληση είναι εθιστική
Το πρόβλημα με την προσκόλληση και τη σύνδεσή της με τον πόνο είναι ότι δεν λειτουργεί, αρνείται την πραγματικότητα και αποδυναμώνει εμάς και την ικανότητά μας να παίρνουμε ισχυρές αποφάσεις.

Είναι επίσης εθιστικό.

Όσο περισσότερο δένεσαι με ανθρώπους, εμπειρίες και συνθήκες που νιώθεις ότι έπρεπε, θα ή θα μπορούσαν να συμβούν για να ζήσεις και να αγαπήσεις, τόσο περισσότερο απομονώνεσαι.

Τότε διαπιστώνετε ότι αρχίζετε να προσθέτετε ακόμα περισσότερες προϋποθέσεις, περισσότερα συνημμένα και περισσότερους περιορισμούς.

Πριν το καταλάβετε, έχετε κατασκηνώσει μόνιμα σε μια μικρή γωνιά ενός δωματίου χωρίς ελευθερία κινήσεων. Είστε τόσο δεμένοι που δεν έχετε πλέον καμία ελεύθερη κυριαρχία στη ζωή και τις πράξεις σας.

Το κλειδί είναι να σπάσετε αυτούς τους δεσμούς και να αφήσετε την προσκόλληση ξαπλωμένη στο έδαφος.

Μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα.
Ζώντας με μέγιστο αντίκτυπο και ελάχιστο εγώ

Νωρίτερα ανέφερα το βιβλίο του Lachlan The Hidden Secrets of Buddhism και τη συζήτησή του για το πώς να ξεπεράσεις την προσκόλληση. Ο Lachlan μιλάει ιδιαίτερα για τη σημασία της ανάληψης δράσης αντί να προσκολλώνται σε αυτό που θα μπορούσε να συμβεί, θα έπρεπε να συμβεί, θα μπορούσε να συμβεί ή θα θέλατε να συμβεί.

Από σένα εξαρτάται.
Το να έχεις δυνατούς στόχους και επιθυμίες είναι υπέροχο. Αλλά το να βασίζεσαι σε αυτούς ως οδηγό σου θα καταλήξεις να σε παρασύρει.

Η πραγματικότητα είναι αυτό που είναι και η ευκαιρία σας να την αλλάξετε εξαρτάται από τις ενέργειες και τις αποφάσεις σας.

Η προσκόλληση προκαλεί βάσανα και σας βυθίζει σε έναν κύκλο δυσαρέσκειας.
Αντίθετα, αυτό που θέλετε είναι: Αποτελέσματα, χωρίς το τρέξιμο.

Το να αποκτάς αυτό που θέλεις είναι καλό, στην πραγματικότητα. Αλλά το θέμα με το να μην αποκτήσετε αυτό που θέλετε ή να μην το έχετε αυτή τη στιγμή, είναι ότι μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμο.

Πολλοί από τους μεγαλύτερους αθλητές πιστώνουν ακόμη και χρόνια αποτυχίας και αγώνα για την τελική τους επιτυχία. 

Η λήψη αποτελεσμάτων σημαίνει να σταματήσετε να εστιάζετε σε ένα αποτέλεσμα και να εστιάσετε στη διαδικασία.
  • Είναι να μπαίνεις σε μια σχέση επειδή αγαπάς και είσαι αφοσιωμένος σε κάποιον , όχι επειδή έχεις κάποια εγγύηση ότι θα είσαι πάντα μαζί.
  • Είναι να ζεις τη ζωή και να αναπνέεις βαθιά αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι αύριο μπορεί να μην είσαι καν εδώ.
Η προσκόλληση είναι εξάρτηση και απόγνωση: βάζεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου στο έλεος του έξω κόσμου και τι συμβαίνει. Η απελευθέρωση από αυτό είναι δύναμη και εκπλήρωση.

Σταύρος Πλουμιστός
Εάν βιώνετε δονήσεις αναζήτησης για να βρείτε το σκοπό σας ή αναζητάτε καθοδήγηση,
επικοινωνήστε μαζί μου και θα κανονίσουμε μια κλήση για να σας βοηθήσω να ανακαλύψετε τον μοναδικό σας σκοπό σε αυτόν τον κόσμο και πώς να ξεκινήσετε την ευθυγράμμιση με τους στόχους
και τα όνειρα σας για να ζήσετε τη ζωή που θα θέλατε!

Μάθετε για τις ομιλίες, σεμινάρια και συνεδρίες στο www.ploumistos.com
Για ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Αυτοβελτίωσης, Διαλογισμού και Ίασης επισκεφτείτε το https://voicehealing.gr/
Μιλήστε μαζί μου στο 6945723523
(11:30 - 14:00 και 19:00 - 21:30 - Εκτός Κυριακής)
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6352,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Στ. Πλουμιστός: 12 λόγοι για τους οποίους η προσκόλληση είναι η ρίζα του πόνου
Στ. Πλουμιστός: 12 λόγοι για τους οποίους η προσκόλληση είναι η ρίζα του πόνου
https://www.greekschannel.com/static/media/website/images/articles/proskollhsh-h-protimhsh/proskollhsh-h-protimhsh.jpg
https://i.ytimg.com/vi/yq7VH8bnI00/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/10/12.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/10/12.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content