Έκθεση για το παγκόσμιο χάσμα μεταξύ των φύλων 2022 - Μια αναδυόμενη κρίση που φέρνει κι άλλες αλλαγές...

Έκθεση για το παγκόσμιο χάσμα μεταξύ των φύλων 2022 - Μια αναδυόμενη κρίση που φέρνει κι άλλες αλλαγές...

👉Η ισότητα των φύλων δεν ανακάμπτει, σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Χάσματος των Φύλων 2022 . Θα χρειαστούν άλλα 132 χρόνια για να γεφυρωθεί το παγκόσμιο χάσμα μεταξύ των φύλων. Καθώς οι κρίσεις επιδεινώνονται, τα αποτελέσματα του γυναικείου εργατικού δυναμικού υποφέρουν και ο κίνδυνος παγκόσμιας υποχώρησης της ισότητας των φύλων εντείνεται περαιτέρω.

Σημαντικά ευρήματα

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Χάσματος των Φύλων αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση και την εξέλιξη της ισότητας των φύλων σε τέσσερις βασικές διαστάσεις (Οικονομική Συμμετοχή και Ευκαιρίες, Εκπαιδευτικό Επίτευγμα, Υγεία και Επιβίωση και Πολιτική Ενδυνάμωση). Είναι ο μακροβιότερος δείκτης που παρακολουθεί την πρόοδο προς το κλείσιμο αυτών των χασμάτων με την πάροδο του χρόνου από την έναρξή του το 2006.

Φέτος, ο Παγκόσμιος Δείκτης Χάσματος των Φύλων συγκρίνει 146 χώρες, παρέχοντας μια βάση για ισχυρή ανάλυση μεταξύ των χωρών. Από αυτές, ένα υποσύνολο 102 χωρών έχουν εκπροσωπηθεί σε κάθε έκδοση του ευρετηρίου από το 2006, παρέχοντας περαιτέρω ένα μεγάλο σταθερό δείγμα για ανάλυση χρονοσειρών. Ο Παγκόσμιος Δείκτης Χάσματος των Φύλων μετρά τις βαθμολογίες σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100 και οι βαθμολογίες μπορούν να ερμηνευθούν ως η απόσταση που διανύθηκε προς την ισοτιμία (δηλαδή, το ποσοστό του χάσματος των φύλων που έχει κλείσει). Οι συγκρίσεις μεταξύ των χωρών στοχεύουν να υποστηρίξουν τον εντοπισμό των πιο αποτελεσματικών πολιτικών για την κάλυψη των διαφορών μεταξύ των φύλων.

Τα βασικά ευρήματα περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα του δείκτη το 2022, την ανάλυση τάσεων της τροχιάς προς την ισοτιμία και τις βαθιές καταδύσεις δεδομένων μέσω νέων συνεργασιών μετρήσεων και δεδομένων με βάση τα συμφραζόμενα.
Παγκόσμια αποτελέσματα και χρόνος για ισοτιμία

Το 2022, το παγκόσμιο χάσμα μεταξύ των φύλων έχει κλείσει κατά 68,1%. Με τον τρέχοντα ρυθμό προόδου, θα χρειαστούν 132 χρόνια για να επιτευχθεί η πλήρης ισοτιμία. Αυτό αντιπροσωπεύει μια ελαφρά τετραετία βελτίωση σε σύγκριση με την εκτίμηση του 2021 (136 έτη έναντι της ισοτιμίας). Ωστόσο, δεν αντισταθμίζει την απώλεια γενεών που σημειώθηκε μεταξύ 2020 και 2021: σύμφωνα με τις τάσεις που οδήγησαν έως το 2020, το χάσμα μεταξύ των φύλων έπρεπε να κλείσει εντός 100 ετών.

Στις 146 χώρες που καλύπτονται από τον δείκτη του 2022, το χάσμα των φύλων στην υγεία και την επιβίωση έχει κλείσει κατά 95,8%, το εκπαιδευτικό επίπεδο κατά 94,4%, η οικονομική συμμετοχή και ευκαιρίες κατά 60,3% και η πολιτική ενδυνάμωση κατά 22%.

Αν και καμία χώρα δεν έχει ακόμη επιτύχει την πλήρη ισότητα των φύλων, οι 10 κορυφαίες οικονομίες έχουν κλείσει τουλάχιστον το 80% των διαφορών μεταξύ των φύλων, με την Ισλανδία (90,8%) να ηγείται της παγκόσμιας κατάταξης. Η Ισλανδία παραμένει η μόνη οικονομία που έχει κλείσει περισσότερο από το 90% του χάσματος μεταξύ των φύλων. Άλλες σκανδιναβικές χώρες όπως η Φινλανδία (86%, 2η), η Νορβηγία (84,5%, 3η) και η Σουηδία (82,2%, 5η) βρίσκονται στην πρώτη 5άδα, με επιπλέον ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία (80,4%) και η Γερμανία (80,1%) ) στην 9η και 10η θέση, αντίστοιχα. Αφρικανικές χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής Ρουάντα (81,1%, 6η) και Ναμίμπια (80,7%, 8η), μαζί με μια χώρα της Λατινικής Αμερικής, τη Νικαράγουα (81%, 7η) και μια χώρα από την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, Νέα Ζηλανδία (84,1). %, 4η), καταλαμβάνουν επίσης θέσεις στην πρώτη 10άδα. Η Νικαράγουα και η Γερμανία είναι οι νεοεισερχόμενες στην πρώτη 10άδα το 2022, ενώ η Λιθουανία (79,9%, 11η) και η Ελβετία (79).

Με βάση την εξέλιξη του παγκόσμιου μέσου όρου βαθμολογιών για κάθε υποδείκτη κατά τις τελευταίες 16 εκδόσεις για το σταθερό δείγμα 102 χωρών, με τους σημερινούς ρυθμούς προόδου, θα χρειαστούν 155 χρόνια για να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων Πολιτικής Ενδυνάμωσης, 151 χρόνια για το Οικονομικό Χάσμα μεταξύ των φύλων συμμετοχής και ευκαιριών και 22 χρόνια για το χάσμα των φύλων στο Εκπαιδευτικό Επίτευγμα. Ο χρόνος για να κλείσει το χάσμα μεταξύ των φύλων Υγείας και Επιβίωσης παραμένει απροσδιόριστος καθώς η πρόοδός του στην ισοτιμία έχει σταματήσει.

Η σύγκριση των αποτελεσμάτων του τρέχοντος έτους με τα περσινά, εξετάζοντας τις 145 χώρες που καλύπτονται και στις εκδόσεις του 2021 και του 2022 δείχνει ότι η συνολική βαθμολογία ισότητας των φύλων αυξήθηκε από 67,9% σε 68,1%. Ο υποδείκτης Οικονομικής Συμμετοχής και Ευκαιριών αυξήθηκε επίσης από 58,7% σε 60,3%, όπως και ο υποδείκτης Υγείας και Επιβίωσης από 95,7% σε 95,8%. Ο υποδείκτης Μορφωτικού Επίτευξης μειώθηκε από 95,2% σε 94,4% ενώ η Πολιτική Ενδυνάμωση παρέμεινε σταθερή, στο 22%.

Μια ανάλυση της εξέλιξης του υποδείκτη με την πάροδο του χρόνου -- με βάση το σταθερό δείγμα 102 χωρών που περιλαμβάνονται στον δείκτη από το 2006 -- αποκαλύπτει ότι η ισότητα των φύλων συνολικά και για τρεις από τους τέσσερις υποδείκτες έχει σημειώσει πρόοδο από την πρώτη έκδοση. Κατά τη διάρκεια της δεκαεξάχρονης περιόδου από την έναρξη της έκθεσης, κάθε υποδείκτης παρουσίασε διαφορετικές τάσεις. Η Οικονομική Συμμετοχή και Ευκαιρία είχε μια περίοδο αυξανόμενης ισοτιμίας μεταξύ 2006 και 2013, και μια μακρά περίοδο αρνητικής εξέλιξης μετά το 2013 έως το 2017. Ο υποδείκτης Εκπαιδευτικού Επίτευξης βελτιώθηκε επίσης σταθερά προς την ισοτιμία, με βήματα το 2008 και το 2015. Η Υγεία και η Επιβίωση Ο υποδείκτης έχει μεταβληθεί ελαφρά μόνο με την πάροδο του χρόνου, φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο του το 2018 και ανακάμπτοντας οριακά έκτοτε, αν και λιγότερο από το επίπεδο του 2006.

Περιφερειακά αποτελέσματα και χρόνος ισοτιμίας


Η Βόρεια Αμερική προηγείται σε όλες τις περιοχές, έχοντας κλείσει το 76,9% του χάσματος μεταξύ των φύλων. Ακολουθεί στενά η Ευρώπη, η οποία έχει κλείσει το 76,6% της διαφοράς της. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική, έχοντας γεφυρώσει το 72,6% του χάσματος μεταξύ των φύλων. Η Κεντρική Ασία, μαζί με την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, βρίσκονται προς τη μέση, με 69,1% και 69%, αντίστοιχα, πρόοδος προς την ισοτιμία. Στην έκτη θέση, η Υποσαχάρια Αφρική βρίσκεται στο 67,8%. Πιο κάτω στην κατάταξη και μετά από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες πίσω από την Υποσαχάρια Αφρική, βρίσκονται η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική, οι οποίες έχουν κλείσει το 63,4% του χάσματος μεταξύ των φύλων. Τέλος, η Νότια Ασία παρουσιάζει τη χαμηλότερη επίδοση, έχοντας κλείσει το 62,4% της διαφοράς μεταξύ των φύλων το 2022.

Η Βόρεια Αμερική είναι η πιο προηγμένη περιοχή όσον αφορά το κλείσιμο του χάσματος μεταξύ των φύλων. Η μέση βαθμολογία πληθυσμού για την περιοχή είναι 76,9%, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των ετών που θα χρειαστούν για να κλείσει η διαφορά από 62 σε 59 χρόνια. Οι βελτιώσεις οφείλονται σε μια ελαφρά αύξηση από πέρυσι στη βαθμολογία της διαφοράς των φύλων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και σε μια σταθερή βαθμολογία στον Καναδά.

Η Ευρώπη έχει το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο ισότητας των φύλων, που σήμερα ανέρχεται στο 76,6%. Με βάση το σταθερό σύνολο των 102 χωρών που καλύπτονται από το 2006, η περιοχή έχει μια αναμονή 60 ετών για να κλείσει το χάσμα. Η Ισλανδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία κατέχουν τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο και στην περιοχή.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική κατατάσσονται στην τρίτη θέση όλων των περιοχών, μετά τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η περιοχή έχει γεφυρώσει το 72,6% του χάσματος μεταξύ των φύλων. Με βάση τον τρέχοντα ρυθμό προόδου, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική θα κλείσουν τη διαφορά σε 67 χρόνια. Ωστόσο, εντός της περιοχής, μόνο έξι από τις 22 χώρες που καταχωρήθηκαν στο ευρετήριο σε αυτήν την έκδοση βελτίωσαν τη βαθμολογία της διαφοράς μεταξύ των φύλων κατά τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα από πέρυσι.

Στην Κεντρική Ασία, η συνολική πρόοδος στην κάλυψη του χάσματος των φύλων παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, στο 69,1%. Με αυτόν τον ρυθμό, θα χρειαστούν 152 χρόνια για να καλυφθεί το περιφερειακό χάσμα μεταξύ των φύλων. Το 2022, η Κεντρική Ασία αναφέρει την τέταρτη υψηλότερη περιφερειακή βαθμολογία από τις οκτώ περιοχές, αμέσως μετά τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Η Ανατολική Ασία και ο Ειρηνικός έχουν κλείσει το 69% του χάσματος μεταξύ των φύλων, αυξάνοντας οριακά τις περιφερειακές επιδόσεις της σε σχέση με την έκδοση του 2021, με 13 από τις 19 χώρες να βελτιώνουν τη βαθμολογία τους. Με αυτόν τον ρυθμό, η περιοχή θα χρειαστεί 168 χρόνια για να κλείσει το χάσμα μεταξύ των φύλων. Ωστόσο, εντός της περιοχής, υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην πρόοδο των χωρών.

Η υποσαχάρια Αφρική έχει την έκτη υψηλότερη περιφερειακή βαθμολογία και έχει γεφυρώσει το 68,7% του χάσματος μεταξύ των φύλων. Κατατάσσεται μπροστά από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία. Η περιοχή καταγράφει την υψηλότερη βαθμολογία της διαφοράς μεταξύ των φύλων τα τελευταία 16 χρόνια. Με τον σημερινό ρυθμό θα χρειαστούν 98 χρόνια για να καλυφθεί το χάσμα μεταξύ των φύλων στην περιοχή.

Με μέση βαθμολογία πληθυσμού 63,4%, η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των φύλων που δεν έχει κλείσει ακόμη, μετά τη Νότια Ασία. Η πρόοδος της περιοχής παραμένει παρόμοια με την τελευταία έκδοση, η οποία δίνει στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ένα χρονοδιάγραμμα για να κλείσουν το χάσμα των 115 ετών.

Μεταξύ των οκτώ περιοχών που καλύπτονται στην έκθεση, η Νότια Ασία κατατάσσεται στη χαμηλότερη θέση, με μόνο το 62,3% του χάσματος των φύλων να έχει κλείσει το 2022. Αυτή η έλλειψη προόδου από την τελευταία έκδοση επεκτείνει την αναμονή για το κλείσιμο του χάσματος των φύλων στα 197 χρόνια, λόγω ευρεία στασιμότητα στις βαθμολογίες της ισότητας των φύλων στις περισσότερες χώρες της περιοχής. Το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ ηγούνται των περιφερειακών επιδόσεων με πάνω από το 69% των διαφορών μεταξύ των φύλων να έχουν κλείσει.

Χάσματα μεταξύ των φύλων στο εργατικό δυναμικό: μια αναδυόμενη κρίση

Οι διαφορές μεταξύ των φύλων στο εργατικό δυναμικό οδηγούνται και επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνιων διαρθρωτικών φραγμών, του κοινωνικοοικονομικού και τεχνολογικού μετασχηματισμού, καθώς και των οικονομικών κραδασμών. Όλο και περισσότερες γυναίκες μετακινούνται σε αμειβόμενη εργασία και, ολοένα και περισσότερο, σε ηγετικές θέσεις, ωστόσο οι κοινωνικές προσδοκίες, οι πολιτικές εργοδοτών, το νομικό περιβάλλον και η διαθεσιμότητα περίθαλψης σε παγκόσμιο επίπεδο εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των εκπαιδευτικών κομματιών και των σταδιοδρομιών. Η δεκαετία της λιτότητας που ακολούθησε την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Κρίση του 2008 περιόρισε τομείς που παρέχουν τον πυρήνα της κοινωνικής υποδομής, επηρεάζοντας τα αποτελέσματα για τις οικογένειες και τους βασικούς φροντιστές -συχνά γυναίκες- κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες. Επιπλέον,

Δεδομένου του υψηλού κινδύνου κρίσης, η έκθεση διερευνά την κατάσταση των διαφορών μεταξύ των φύλων στο εργατικό δυναμικό μέσω συμπληρωματικών δεδομένων που είναι διαθέσιμα στα Οικονομικά Προφίλ και νέων μετρήσεων που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τα LinkedIn, Coursera, Hologic και WTW:
  • Χάσματα μεταξύ των φύλων στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας: Μια χρονοσειρά ανάλυση της ισότητας των φύλων στη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό για ένα σταθερό δείγμα 102 χωρών που περιλαμβάνονται στον Παγκόσμιο Δείκτη Χάσματος των Φύλων δείχνει ότι η παγκόσμια ισοτιμία των φύλων για τη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό μειώνεται αργά από τότε 2009. Ωστόσο, η τάση επιδεινώθηκε το 2020, όταν οι βαθμολογίες της ισότητας των φύλων μειώθηκαν κατακόρυφα σε δύο διαδοχικές εκδόσεις. Ως αποτέλεσμα, το 2022, η ισοτιμία των φύλων στο εργατικό δυναμικό ανέρχεται στο 62,9%, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από την πρώτη κατάρτιση του δείκτη. Μεταξύ των εργαζομένων που παρέμειναν στο εργατικό δυναμικό, τα ποσοστά ανεργίας αυξήθηκαν και παρέμειναν σταθερά υψηλότερα για τις γυναίκες.
  • Χάσματα μεταξύ των φύλων στην εργασία φροντίδας: Ο δυσανάλογα αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας στην αγορά εργασίας μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει μέσω της τομεακής σύνθεσης του σοκ και εν μέρει μέσω του όγκου της εργασίας περίθαλψης που έπεσε σε γυναίκες καθώς έκλεισαν εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας και σχολεία -- ένα πρότυπο ευθύνη φροντίδας που είχε ήδη δηλωθεί πριν από την πανδημία. Με βάση μια ανάλυση δεδομένων του 2019 από 33 χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 54% του παγκόσμιου πληθυσμού σε ηλικία εργασίας, το μερίδιο των ανδρών στον χρόνο που αφιερώνουν σε απλήρωτη εργασία ως ποσοστό που δαπανούνταν στη συνολική εργασία ήταν 19%, ενώ για τις γυναίκες ήταν 55%. Με την αύξηση του κόστους φροντίδας των παιδιών, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συνεχίσει να επιβάλλεται στις γυναίκες μια ασύμμετρη απαίτηση παροχής μη αμειβόμενης εργασίας φροντίδας.
  • Χάσματα μεταξύ των φύλων στην ηγεσία ανά κλάδο: Το μερίδιο των γυναικών που προσλαμβάνονται σε ηγετικούς ρόλους έχει σημειώσει σταθερή αύξηση, από 33,3% το 2016 σε 36,9% το 2022. Συμπληρώνοντας τις στατιστικές του Παγκόσμιου Δείκτη Χάσματος Φύλων, τα δεδομένα υψηλής συχνότητας από το LinkedIn για 22 χώρες παρέχουν στιγμιότυπο της εκπροσώπησης των γυναικών στην ηγεσία το 2022: μόνο επιλεγμένοι κλάδοι έχουν επίπεδα κοντά στην ισότητα των φύλων στην ηγεσία, όπως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Οργανισμοί Μέλους (47%), η Εκπαίδευση (46%) και οι Προσωπικές Υπηρεσίες και Ευημερία (45%). Στην άλλη άκρη της σειράς βρίσκονται η Ενέργεια (20%), η Μεταποίηση (19%) και οι Υποδομές (16%). Ενώ το μερίδιο των γυναικών στην ηγεσία αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, οι γυναίκες δεν έχουν προσληφθεί με ίσους ρυθμούς σε όλους τους κλάδους. Κατά μέσο όρο, περισσότερες γυναίκες έχουν προσληφθεί στην ηγεσία σε βιομηχανίες όπου οι γυναίκες είχαν ήδη υψηλή εκπροσώπηση.
  • Χάσματα μεταξύ των φύλων στην πολιτική εκπροσώπηση: Περισσότερες γυναίκες στην πολιτική ηγεσία τείνουν να δημιουργούν ένα ισχυρό μοντέλο ρόλου, καθώς και αποφάσεις που αντιπροσωπεύουν ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού. Τα δεδομένα από τον Παγκόσμιο Δείκτη Χάσματος των Φύλων δείχνουν την πρόοδο των γυναικών στην ηγεσία σε δημόσια αξιώματα. Από όλες τις γυναίκες αρχηγούς κρατών παγκοσμίως, οι μακροβιότεροι έχουν προεδρεύσει στη Γερμανία για 16,1 χρόνια, στην Ισλανδία για 16 χρόνια, στη Δομίνικα για 14,9 χρόνια και στην Ιρλανδία για 14 χρόνια. Το παγκόσμιο μέσο μερίδιο των γυναικών σε υπουργικές θέσεις σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2006 και 2022, αυξάνοντας από 9,9% σε 16,1%. Ομοίως, το παγκόσμιο μέσο μερίδιο των γυναικών στο κοινοβούλιο αυξήθηκε από 14,9% σε 22,9%.
  • Χάσματα μεταξύ των φύλων στη συσσώρευση πλούτου: Τα λοξά αποτελέσματα της αγοράς εργασίας έχουν υπερβολικό αντίκτυπο στη συσσώρευση γυναικείου πλούτου όταν υπολογίζονται κατά τη διάρκεια μιας εργασιακής ζωής. Επιπλέον, η άνιση πρόσβαση και ο έλεγχος των πόρων δημιουργίας πλούτου -- όπως οι τράπεζες, οι επενδύσεις, η κληρονομιά και η ιδιοκτησία -- μπορούν να συμβάλουν στη διαίρεση του πλούτου. Σύμφωνα με μια ανάλυση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το WTW που εξετάζει την ισότητα του πλούτου για 39 χώρες, οι πιο σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν την ανισότητα πλούτου με βάση το φύλο είναι οι μισθολογικές διαφορές μεταξύ των φύλων, οι άνισες τροχιές σταδιοδρομίας, οι διαφορές μεταξύ των φύλων στον οικονομικό γραμματισμό και τα γεγονότα της ζωής. Για επιχειρησιακούς ρόλους πρώτης γραμμής, το συνολικό χάσμα πλούτου μεταξύ των φύλων ανέρχεται σε 11%. για επαγγελματικούς και τεχνικούς ρόλους, το χάσμα πλούτου μεταξύ των φύλων σχεδόν τριπλασιάζεται στο 31%.
  • Χάσματα μεταξύ των φύλων στη δια βίου μάθηση και την ιεράρχηση δεξιοτήτων: Οι γυναίκες εξακολουθούν να υπερεκπροσωπούνται σε θέματα εκπαίδευσης και υγείας και πρόνοιας σε σύγκριση με τους άνδρες και υποεκπροσωπούνται στους τομείς STEM. Το χάσμα μεταξύ των φύλων είναι πιο διαδεδομένο σε δύο τομείς. Λαμβάνοντας υπόψη πτυχιούχους από όλους τους κλάδους, το ποσοστό των γυναικών πτυχιούχων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είναι 1,7%, έναντι 8,2% των αποφοίτων ανδρών. Στη Μηχανική και τη Μεταποίηση τα ίδια ποσοστά είναι 24,6% για τους άνδρες και 6,6% για τις γυναίκες. Ενώ η τμηματοποίηση με βάση το φύλο στις επιλογές πτυχίων συνεχίζεται στην παραδοσιακή εκπαίδευση, τα δεδομένα υψηλής συχνότητας από την Coursera στη φετινή έκθεση διαπιστώνουν ότι περισσότερες γυναίκες από ποτέ αποκτούν δεξιότητες, επαναπροσαρμογή και αναβάθμιση δεξιοτήτων στο διαδίκτυο. Επιπλέον, οι διαφορές μεταξύ των φύλων είναι σημαντικά μικρότερες στην ηλεκτρονική εγγραφή σε σχέση με την παραδοσιακή εκπαίδευση. Στις ΤΠΕ, για παράδειγμα,
  • Χάσματα μεταξύ των φύλων στα επίπεδα στρες: Με βάση τα στοιχεία της Hologic, η έκθεση διαπιστώνει ότι μεταξύ 2021 και 2022, το αναφερόμενο άγχος ήταν 4% υψηλότερο στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Αυτό προσθέτει σε ένα αυξανόμενο παγκόσμιο βάρος υγείας ψυχικών και συναισθηματικών διαταραχών, το οποίο επηρεάζει δυσανάλογα την υγεία και την ευημερία των γυναικών.
Τα λεπτομερή Economy Profiles της αναφοράς και το διαδικτυακό εργαλείο Data Explorer - που διατίθενται στον ιστότοπο της αναφοράς - επιτρέπουν στους χρήστες να κατανοήσουν πόσο κοντά βρίσκεται κάθε χώρα στην ισότητα των φύλων σε καθέναν από τους τέσσερις υποδείκτες και παρέχουν μια σύνοψη του νομικού και κοινωνικού πλαισίου κάθε χώρας μέχρι σήμερα. 

Η Παγκόσμια Έκθεση για το χάσμα των φύλων συνεχίζει να στοχεύει στη δημιουργία συνεχούς αξιολόγησης των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων, στη στήριξη της υπόθεσης για το κλείσιμο των διαφορών μεταξύ των φύλων, στην ενθάρρυνση περαιτέρω έρευνας για πολιτικές και πρακτικές που είναι αποτελεσματικές στην προώθηση της αλλαγής και στην προώθηση της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την κάλυψη των χασμάτων μεταξύ των φύλων.

Το διάβασα στο weforum.org
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1078,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1542,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6353,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,82,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3467,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Έκθεση για το παγκόσμιο χάσμα μεταξύ των φύλων 2022 - Μια αναδυόμενη κρίση που φέρνει κι άλλες αλλαγές...
Έκθεση για το παγκόσμιο χάσμα μεταξύ των φύλων 2022 - Μια αναδυόμενη κρίση που φέρνει κι άλλες αλλαγές...
Έκθεση για το παγκόσμιο χάσμα μεταξύ των φύλων 2022 - Μια αναδυόμενη κρίση που φέρνει κι άλλες αλλαγές...
https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2021/03/31/womenFRONT.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/08/2022_23.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/08/2022_23.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content