Ο Τ.Μπάιντεν δημιουργεί «Υπουργείο Αλήθειας» – Όπως στο «1984» του Τ.Όργουελ – Θα ελέγχονται όλοι

Ο Τ.Μπάιντεν δημιουργεί «Υπουργείο Αλήθειας» – Όπως στο «1984» του Τ.Όργουελ – Θα ελέγχονται όλοι

👉Το δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του Τζορτζ Όργουελ, «1984», φαίνεται ότι πλέον γίνεται πραγματικότητα, καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συμβουλίου Διακυβέρνησης Παραπληροφόρησης, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα πρότυπα… του «Υπουργείου Αλήθειας».

Αυτή η νέα αμερικανική υπηρεσία, που συνδέεται με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), θα είναι επιφορτισμένη με την «αντίληψη» της υποτιθέμενης παραπληροφόρησης για διάφορα θέματα, όπως η μετανάστευση στα σύνορα με το Μεξικό ή οι ειδήσεις από τη Ρωσία. Αυτό ειπώθηκε επίσημα.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, δήλωσε ότι «αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διατυπώνουν ψευδείς αφηγήσεις χωρίς οι άνθρωποι να μπορούν να μιλήσουν ή να αντεπιτεθούν». Ανέφερε ότι ο σκοπός είναι «να υποστηρίξει τα lockdown λόγω του COVID-19» ή να υπερασπιστεί το κλείσιμο των σχολείων χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Για τον Ντε Σάντις ήταν αναπόφευκτο να περιγράψει αυτό το νέο γραφείο ως «Υπουργείο Αλήθειας».Η απόφαση της Δημοκρατικής Διοίκησης είναι ανησυχητική γιατί φαίνεται να αναπαράγει όχι μόνο όσα διηγήθηκαν το 1984 και το Υπουργείο Αλήθειας, αλλά και επειδή παρόμοια παραδείγματα χρήσης της προπαγάνδας για πολιτικούς και ιδεολογικούς σκοπούς υπήρχαν στην ιστορία, παραβιάζοντας με κάθε δυνατό τρόπο το δικαίωμα στην ελεύθερη σκέψη.

Το προφίλ του νέου «αρχηγού παραπληροφόρησης»

Ο Αδόλφος Χίτλερ το εφάρμοσε μέσω του προπαγανδιστικού μηχανήματος του υπό την επίβλεψη του Τζόζεφ Γκέμπελς. Όπως και ο Ιωσήφ Στάλιν και οι επιθέσεις του στην ελευθερία της έκφρασης. Παρά τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα και των δύο μορφών, αποτέλεσαν άμεση έμπνευση για την πλοκή του 1984. Εκεί όπου ο πρωταγωνιστής και εργάτης του Υπουργείου Αλήθειας, Ουίνστον Σμιθ, αναγκάζεται να τηρήσει τα δόγματα του καθεστώτος ως μέρος της μάζας που ελέγχεται από τον πανταχού παρόντα Μεγάλο Αδελφό.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο της δημοκρατικής ανακοίνωσης είναι το πρόσωπο που θα προεδρεύσει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παραπληροφόρησης. Αυτή είναι η Nina Jankowicz, η οποία αναφέρεται ως «διεθνώς αναγνωρισμένη ειδικός στην παραπληροφόρηση και τον εκδημοκρατισμό». Συνδέεται με το Δημοκρατικό Κόμμα και έχει κάνει μελέτες για την «σεξουαλική παραπληροφόρηση».

Προηγουμένως, έφτασε στο σημείο να διασφαλίσει ότι η «παραπληροφόρηση φύλου» είναι ένα «πρόβλημα εθνικής ασφάλειας» που θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει τις γυναίκες να διεκδικήσουν αξιώματα. Παρήγαγε μια έκθεση όπου απεικόνισε «την κοροϊδία» εναντίον της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020. Είναι επίσης υποστηρικτής προσωπικοτήτων όπως οι ακροαριστεροί βουλευτές Alexandria Ocasio-Cortez και Ilhan Omar.

Τότε είναι εξαιτίας αυτής της ρητορικής που προκύπτουν επιχειρήματα σχετικά με το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν τη γέννηση του δικού τους Υπουργείου Αλήθειας. Στο προφίλ της στο Twitter, η Jankowicz λέει ότι ο ρόλος του διοικητικού συμβουλίου είναι «να τηρεί τη δέσμευση του Υπουργείου για την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της ιδιωτικής ζωής, των πολιτικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών».Ο συντηρητικός πολιτικός σχολιαστής και κωμικός Στίβεν Κράουντερ είναι μια άλλη φωνή που διαφωνεί από το νεοσύστατο Συμβούλιο Παραπληροφόρησης Μπάιντεν. «Η αριστερά ελέγχει την αφήγηση εδώ και χρόνια… αλλά τώρα το ξεκαθαρίζουν», έγραψε στο Twitter.

Και δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση γίνεται τις μέρες μετά την αγορά του Twitter από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Έλον Μασκ. Δεν είναι μυστικό ότι από το Δημοκρατικό Κόμμα θεμελιώνουν ολοένα και περισσότερο το αίτημα για ρύθμιση των ψηφιακών πλατφορμών, υποστηρίζοντας «κίνδυνους» και «ανησυχίες».

«Τώρα που το καθεστώς Μπάιντεν έχει Υπουργείο Αλήθειας, μετά τι; Κατασκηνώσεις επανεκπαίδευσης;» ανέφερε η βουλευτής Marjorie Taylor Greene στο Twitter. Δεν είναι μια ερώτηση χωρίς εστίαση. Μάλιστα, υπήρξαν έντονες διαφωνίες στα αμερικανικά σχολεία που επιδιώκουν να διδάξουν την κριτική θεωρία της φυλής ενάντια στη θέληση των γονέων.
Η εκπρόσωπος Lauren Boebert αμφιβάλλει ότι υπάρχει πραγματικά κατανόηση της σοβαρότητας της δημιουργίας ενός «Υπουργείου Αλήθειας που οργανώνεται από το DHS». «Αυτό είναι το επίπεδο του Στάλιν. Αυτό είναι το επίπεδο του Μάο», πρόσθεσε.

«Ιστορικά, υπήρξε ποτέ δεσποτικό καθεστώς που να μην είχε το αντίστοιχο Υπουργείο Αλήθειας;», διερωτήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, γιος του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Όπως ανέφεραν άλλοι συγγραφείς, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη κρατική επαγρύπνηση , με «καταπίεση του λόγου εναντίον ανθρώπων που διαφωνούν με αυτή την προοδευτική γραμμή». Ένα στοίχημα που γίνεται πιο ξεκάθαρο από τους θεσμούς της βορειοαμερικανικής χώρας υπό την εντολή του Τζο Μπάιντεν.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,527,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2128,ΑΠΟΨΕΙΣ,114,Άρθρα,832,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,182,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,912,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,217,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,984,ΒΙΝΤΕΟ,519,ΒΟΛΟΣ,100,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1863,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,264,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,2022,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,84,ΖΩΗ,237,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,112,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,101,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1166,Κόσμος,10230,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,60,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,759,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1683,Πολιτική,6946,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6250,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,91,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,73,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1273,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3333,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,94,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,123,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,788,Eco-News,2938,GP - info,5,voice healing therapy,88,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Τ.Μπάιντεν δημιουργεί «Υπουργείο Αλήθειας» – Όπως στο «1984» του Τ.Όργουελ – Θα ελέγχονται όλοι
Ο Τ.Μπάιντεν δημιουργεί «Υπουργείο Αλήθειας» – Όπως στο «1984» του Τ.Όργουελ – Θα ελέγχονται όλοι
Ο Τ.Μπάιντεν δημιουργεί «Υπουργείο Αλήθειας» – Όπως στο «1984» του Τ.Όργουελ – Θα ελέγχονται όλοι
https://a57.foxnews.com/cf-images.us-east-1.prod.boltdns.net/v1/static/694940094001/df5657d6-4f3b-4368-a860-6f20d3f4d471/25a3f467-bd1d-4bdd-86dc-b5a21eb06a57/1280x720/match/931/524/image.jpg?ve=1&tl=1
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/05/1984.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/05/1984.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content