Ο Β.Ζελένσκι ζητά επιτακτικά συνάντηση με τον Β.Πούτιν: «Είναι καιρός να μιλήσουμε»

Ο Β.Ζελένσκι ζητά επιτακτικά συνάντηση με τον Β.Πούτιν: «Είναι καιρός να μιλήσουμε»

👉Oι ουσιαστικές συνομιλίες ειρήνης και ασφάλειας για την Ουκρανία είναι η μόνη ευκαιρία για τη Ρωσία να μειώσει τη ζημιά από τα δικά της λάθη, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (18/3) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο του δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα την 23ή ημέρα του πολέμου στην χώρα του.

«Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε. Ώρα να μιλήσουμε. Είναι καιρός να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα και η δικαιοσύνη για την Ουκρανία. Διαφορετικά, οι απώλειες της Ρωσίας θα μεγάλες», αναφέρει στην έκκλησή του, ενώ δεν παραλείπει να μιλήσει για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους που εμποδίζονται από τους Ρώσους χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες του εισβολέα ως εγκλήματα πολέμου.

Επίσης σχολιάζει και την ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στη Μόσχα σε εκδήλωση για τα 8 χρόνια από την προσάρτησή της Κριμαίας.


Ξεκινώντας την καθιερωμένη πλέον ομιλία του προς τους Ουκρανούς ο Ζελένσι αναφέρει:

«Συνήθως τέτοιες μέρες λέγαμε: ήρθε η άνοιξη.

Και τώρα λέμε: ήρθε ο πόλεμος.

Αλλά και πάλι σίγουρα θα νικήσουμε τους πάντες. Γιατί είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι μιας ελεύθερης χώρας!»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρεται στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και στα εμπόδια που βάζουν οι Ρώσοι.

«Σήμερα υπήρχαν επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία. Έξι – στην περιοχή Sumy, ένας – στην περιοχή του Ντόνετσκ. Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι έφυγαν από την πολιορκία της Μαριούπολης. Συνολικά, περισσότεροι από 180.000 Ουκρανοί έχουν διασωθεί κατά τη διάρκεια των ανθρωπιστικών διαδρόμων. Παραδόθηκαν εκατοντάδες τόνοι βασικών προϊόντων.

Όμως οι κατακτητές συνεχίζουν να εμποδίζουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις περισσότερες περιοχές στις γύρω πόλεις. Αυτή είναι μια απόλυτα συνειδητή τακτική. Έχουν ξεκάθαρη εντολή να κάνουν τα πάντα για να γίνει η ανθρωπιστική καταστροφή στις ουκρανικές πόλεις «επιχείρημα» συνεργασίας των Ουκρανών με τους κατακτητές.

Αυτό είναι έγκλημα πολέμου. Αυτοί θα είναι υπεύθυνοι για αυτό. 100%. Κάθε Ρώσος που δίνει τέτοιες εντολές, και κάθε Ρώσος στρατιώτης που εκτελεί τέτοιες εντολές, θα ταυτοποιείται. Και θα λάβει υποχρεωτικό εισιτήριο απλής μετάβασης για τη Χάγη. Στην πόλη που βρίσκεται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να διασώζονται από τα ερείπια του δραματικού θεάτρου που καταστράφηκε από τους κατακτητές στη Μαριούπολη, όπου οι άμαχοι κρύφτηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τις βόμβες. Περισσότερα από 130 βρίσκονται ήδη στην επιφάνεια. Υπάρχουν σοβαρά τραυματίες. Όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Χάρη στο θάρρος και την επαγγελματική εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι δυνάμεις κατοχής ανακόπηκαν σχεδόν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Ο Ζελένσκι δεν παραλείπει να σχολιάσει και την ομιλία του Βλάντιμιρ Πούτιν που έδωσε χθες στο κατάμεστο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα για την Κριμαία και την προσάρτησή της στη Ρωσία το 2014 και η οποία κάποια στιγμή διακόπηκε.

«Πολλά ακούστηκαν σήμερα στη Μόσχα σε σχέση με την επέτειο της κατάληψης της Κριμαίας. Έγινε μεγάλη συγκέντρωση. Και θέλω να προσέξω μια λεπτομέρεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά περίπου 200.000 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση στη ρωσική πρωτεύουσα. 100.000 στους δρόμους, περίπου 95.000 στο γήπεδο.

Περίπου ο ίδιος αριθμός ρωσικών στρατευμάτων συμμετείχαν στην εισβολή στην Ουκρανία. Φανταστείτε ότι υπάρχουν 14.000 πτώματα και δεκάδες χιλιάδες ακόμη τραυματίες. Ήδη τόσες πολλές ρωσικές απώλειες από αυτή την εισβολή.

Αυτό είναι το τίμημα του πολέμου. Λίγο περισσότερο από τρεις εβδομάδες. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει.

Οι προτάσεις της Ουκρανίας βρίσκονται στο τραπέζι.

Τις επόμενες ημέρες, θα συνεχίσω να απευθύνω έκκληση στους λαούς του κόσμου να ζητήσουν ειρήνη για την Ουκρανία. Μπροστά είναι η έκκλησή μου στους Ελβετούς, στους πολίτες και στο κράτος.

Προγραμματίζονται επίσης παραστάσεις στο Ισραήλ, την Ιταλία και την Ιαπωνία. Ο κόσμος ακούει τη θέση της Ουκρανίας. Ο κόσμος στηρίζει τους υπερασπιστές μας, τους υπερασπιστές της Ουκρανίας».

Καταλήγοντας ο ουκρανός πρόεδρος απευθύνει έκκληση για ειρήνη.

«Οι τοπικές διαπραγματεύσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ουκρανίας είναι η μόνη ευκαιρία για τη Ρωσία να μειώσει τις ζημιές από τα δικά της λάθη. Ήρθε η ώρα να βρεθούμε μαζί. Ώρα να μιλήσουμε. Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα και η δικαιοσύνη για την Ουκρανία. Διαφορετικά οι απώλειες της Ρωσίας θα είναι μεγάλες».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Ο Β.Ζελένσκι ζητά επιτακτικά συνάντηση με τον Β.Πούτιν: «Είναι καιρός να μιλήσουμε»
Ο Β.Ζελένσκι ζητά επιτακτικά συνάντηση με τον Β.Πούτιν: «Είναι καιρός να μιλήσουμε»
Ο Β.Ζελένσκι ζητά επιτακτικά συνάντηση με τον Β.Πούτιν: «Είναι καιρός να μιλήσουμε»
https://media.liberal.gr/showthumb.aspx?maxsize=900&img=oukranosproedroszelensky.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/03/blog-post_15.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/03/blog-post_15.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content