H Δανία βάζει τέλος και στον εμβολιασμό κατά του Covid-19: «Δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε άλλους - Τελείωσε η πανδημία»

H Δανία βάζει τέλος και στον εμβολιασμό κατά του Covid-19: «Δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε άλλους - Τελείωσε η πανδημία»

👉Την ώρα που στην Ελλάδα παραμένουν οι υποχρεωτικότητες και τα μέτρα καταπάτησης της ελευθερίας των πολιτών, η Δανία ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα που εγκαταλείπει πλήρως το πρόγραμμα εμβολιασμού, από τα τέλη του Φεβρουαρίου.

Όπως τονίζει το «lefigaro» αυτό είναι ένα βήμα στη λογική να «ζήσουμε με τον ιό». Από την 1η Φεβρουαρίου η Δανία, έκανε την επιλογή όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, να επιστρέψει στην κανονικότητα, αποσύροντας στις μάσκες και το υγειονομικό διαβατήριο, ξανά ανοίγοντας τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ και τα εστιατόρια, παρά τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται.


Θα παραμείνει ως σύσταση να απομονώνεται κάποιος τέσσερις μέρες στην περίπτωση του θετικού αποτελέσματος σε τεστ, ενώ οι επαφές του δεν θα υποβάλλονται σε καμία καραντίνα.Όμως από την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου η Δανία προχώρησε ακόμη περισσότερο, καθώς σε μια ανακοίνωση που έγινε από την κυβέρνηση, και αποκρύφθηκε από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ η χώρα αναμένεται να εγκαταλείψει πλήρως το πρόγραμμα του εμβολιασμού. Μια παγκόσμια πρωτιά από την έναρξη της πανδημίας.

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε αρχικά ότι δεν θα προσφέρει επιπλέον δόσεις στον πληθυσμό της. Οι ηλικιωμένοι, ή όσοι είναι σε κίνδυνο δεν θα κάνουν τέταρτη δόση, ενώ όσοι είναι κάτω των 18 ετών δεν κάνουν τρίτη. Αλλά πάνω απ' όλα τονίζει ότι το πρόγραμμα του εμβολιασμού θα μπορούσε να ανασταλεί πλήρως το «αργότερο μέχρι την Άνοιξη».

«Συμβούλιο Υγείας θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες λήξης για το πρόγραμμα εμβολιασμού στα τέλη Φεβρουαρίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν άλλοι

Οι αρχές της Δανίας αιτιολογούν την απόφαση αυτή με βάση διάφορα κριτήρια. Πρώτον, υπάρχει ένα ποσοστό εμβολιασμού που θεωρούν επαρκή. Σύμφωνα με στοιχεία από το Statens Serum Institut, ένα ινστιτούτο έρευνας μολυσματικών ασθενειών, που επικαλείται η εφημερίδα Politiken, το 80,9% των 5,8 εκατομμυρίων Δανών εμβολιάστηκαν έως τις 11 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένου του 61,4% με μια τρίτη δόσης.

Ένα από τα καλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data, δεύτερη μετά την Πορτογαλία. Την ίδια ώρα βέβαια η Δανία εξακολουθεί να καταγράφει πολλά κρούσματα καθημερινά, με σχεδόν 8.000 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, κατά μέσο όρο σε διάστημα επτά ημερών έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Παρόλα αυτά οι αρχές της Δανίας δεν ανησυχούν καθώς τονίζουν ότι η Όμικρον δεν είναι επικίνδυνη και πώς έρχεται Άνοιξε. «Γνωρίζουμε εκ πείρας ότι ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται με την αλλαγή της εποχής», αναφέρουν στο δελτίο Τύπου.

Δεν πιάνουν την Όμικρον τα εμβόλια

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται τρίτη δόση για τους νέους και τέταρτη για τους ηλικιωμένους. «Το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας έχει προηγουμένως αξιολογήσει ότι οι κάτοικοι των γηροκομείων και τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών προστατεύονται καλά με μια τρίτη δόση», αναφέρεται στη δήλωση. «Καθώς βλέπουμε την επιδημία να σβήνει, και επειδή η εποχή θα αλλάξει σύντομα, δεν είναι χρήσιμο να προσφέρουμε τέταρτη δόση», τονίζει ο επικεφαλής γιατρός της Δανίας, Bolette Søborg.

Για τους Δανούς κάτω των 18 ετών, το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας πιστεύει ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα «έχει ήδη υψηλή ανοσία και διατρέχει μικρό κίνδυνο να προσβληθεί από μια σοβαρή μορφή Covid-19 με την Όμικρον». Οι αρχές πιστεύουν τώρα ότι τα εμβόλια είναι «λιγότερο αποτελεσματικά» απέναντι στην Όμικρον.

Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία, η δανική κυβέρνηση θα μπορούσε επομένως να είναι η πρώτη που θα κλείσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της, και αυτό ήδη από την άνοιξη. Ένα χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να ανακοινωθεί σχετικά στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το διάβασα στο pronews.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,522,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2115,ΑΠΟΨΕΙΣ,112,Άρθρα,831,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,173,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,889,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,205,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,962,ΒΙΝΤΕΟ,482,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1860,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,247,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1967,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,47,ΕΡΕΥΝΕΣ,81,ΖΩΗ,234,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,100,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,99,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1110,Κόσμος,10183,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,60,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,724,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1672,Πολιτική,6941,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6234,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,89,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,72,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1258,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3302,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,87,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,122,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,775,Eco-News,2927,GP - info,5,voice healing therapy,76,
ltr
item
Ploumistos.com: H Δανία βάζει τέλος και στον εμβολιασμό κατά του Covid-19: «Δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε άλλους - Τελείωσε η πανδημία»
H Δανία βάζει τέλος και στον εμβολιασμό κατά του Covid-19: «Δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε άλλους - Τελείωσε η πανδημία»
H Δανία βάζει τέλος και στον εμβολιασμό κατά του Covid-19: «Δεν χρειάζεται να εμβολιάσουμε άλλους - Τελείωσε η πανδημία»
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2022/2/15/dania_copy.jpg?itok=SdgaVlKX
https://i.ytimg.com/vi/4y7hOxxhyEc/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/h-covid-19.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/h-covid-19.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content