DogPhone: Συσκευή επιτρέπει στα κατοικίδια να καλούν τους ιδιοκτήτες τους μέσω μιας μπάλας!

DogPhone: Συσκευή επιτρέπει στα κατοικίδια να καλούν τους ιδιοκτήτες τους μέσω μιας μπάλας!

👉Είτε πρόκειται για ένα σιωπηλό βλέμμα είτε για ένα ξεσηκωτικό γάβγισμα, τα σκυλιά έχουν βρει αμέτρητους τρόπους να επικοινωνούν με τους ανθρώπους. Τώρα οι ερευνητές δημιούργησαν μια hi-tech επιλογή για τα σκυλιά που μένουν μόνα τους στο σπίτι: μια μπάλα που τους επιτρέπει να καλούν τους ιδιοκτήτες τους στο τηλέφωνο.

Η συσκευή – με την ονομασία DogPhone – είναι μια μαλακή μπάλα που, όταν μετακινείται, στέλνει ένα σήμα σε ένα φορητό υπολογιστή που ξεκινά μια κλήση βίντεο, καθώς και τον ήχο κλήσης τηλεφώνου. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει αν θα δεχτεί την κλήση και πότε θα κλείσει το τηλέφωνο, ενώ μπορεί επίσης να κάνει μια κλήση στο κατοικίδιό του – αν και ο σκύλος πρέπει να μετακινήσει τη μπάλα για να το σηκώσει.

«Όλη αυτή η υπάρχουσα τεχνολογία σας επιτρέπει να μετράτε τα βήματα των κατοικίδιων ζώων σας ή να δίνετε εξ αποστάσεως το φαγητό του σκύλου σας, αλλά ο σκύλος σας δεν έχει πραγματικά καμία επιλογή», δήλωσε η Δρ Ilyena Hirskyj-Douglas από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, και πρώτη συγγραφέας της έρευνας που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της συσκευής. Πρόσθεσε ότι το να δίνεται στα ζώα η δυνατότητα επιλογής και ελέγχου έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευημερία τους.

Το DogPhone λαμβάνει υπόψη τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον σκύλο – και δίνει στον τελευταίο την αίσθηση ότι είναι ενεργός, είπε. «Αυτός είναι μόνο ένας τρόπος για να αποδείξουμε ότι οι σκύλοι μπορούν να ελέγχουν την τεχνολογία», δήλωσε η Hirskyj-Douglas. «Μπορούμε, λοιπόν, να κατασκευάσουμε τεχνολογία για σκύλους».

Αν και δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη ένα κοινωνικό μέσο για σκύλους, ή FaceBark, η Hirskyj-Douglas δήλωσε ότι οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι σκύλοι θα μπορούν να καλούν ο ένας τον άλλον. «Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές δυνατότητες που θα μπορούσατε να έχετε», είπε.

Η Hirskyj-Douglas και συνάδελφοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Aalto της Φινλανδίας κατέληξαν σε μια μαλακή μπάλα για να δημιουργήσουν τη συσκευή. Το DogPhone υποβλήθηκε σε διάφορες επαναλήψεις για να διασφαλιστεί ότι είχε το σωστό επίπεδο ευαισθησίας απέναντι στην κίνηση – αυτές δοκιμάστηκαν επί 16 ημέρες από την Hirskyj-Douglas και το εννιάχρονο μαύρο λαμπραντόρ της, Zack.

Ένα ημερολόγιο που καταγράφει λεπτομερώς τις κλήσεις μεταξύ ιδιοκτήτη και κατοικίδιου υποδεικνύει ότι ο τελευταίος δεν φαινόταν πάντα να ξέρει τι κάνει – παρά το γεγονός ότι του έδειξαν πέντε φορές πώς λειτουργεί το σύστημα. «Ο σκύλος μου τηλεφώνησε, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε για την κλήση μας, αντίθετα έψαχνε για πράγματα στο κρεβάτι του», σημείωσε η Hirskyj-Douglas κατά τη διάρκεια των δοκιμών μιας επανάληψης.

Μια άλλη καταχώρηση αποκαλύπτει τις πιθανές παγίδες του DogPhone. «Ο σκύλος περπατά τριγύρω κουνώντας το χέρι του και μετά ξαπλώνει. Ήμουν σε μια συνάντηση, οπότε έπρεπε να κλείσω γρήγορα το τηλέφωνο», αποκαλύπτει μια καταγραφή.

Η ομάδα λέει ότι πολλές από τις κλήσεις που πραγματοποίησε ο Zack – ο οποίος έμεινε μόνος του για περίπου οκτώ ώρες κατά τη διάρκεια των ημερών δοκιμής – φαίνεται να ήταν ατυχήματα, αν και προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να είναι απλώς η ανθρώπινη οπτική γωνία. «Για παράδειγμα, όταν ο σκύλος ενεργοποιούσε το σύστημα με τα πίσω πόδια του, αυτό θα μπορούσε να ήταν σκόπιμο και ο μοναδικός τρόπος του σκύλου να προκαλέσει μια αλληλεπίδραση», γράφουν.

Η Hirskyj-Douglas δήλωσε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να αποφέρει οφέλη στα κατοικίδια, ιδίως στους σκύλους που δυσκολεύονται να αποχωριστούν τους ιδιοκτήτες τους – αν και παραδέχτηκε ότι η συσκευή της προκάλεσε πράγματι κάποιο άγχος. «Απλώς δίνει στα σκυλιά μια επιλογή», είπε. «Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε την επιλογή που κάνουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν μια επιλογή».

Πηγή: theguardian.com
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
«Δεν υπάρχουν ανίατες ασθένειες, υπάρχουν ανίατοι άνθρωποι»
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,521,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2115,ΑΠΟΨΕΙΣ,112,Άρθρα,831,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,171,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,883,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,204,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,959,ΒΙΝΤΕΟ,470,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1859,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,241,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1962,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,46,ΕΡΕΥΝΕΣ,81,ΖΩΗ,233,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,100,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,99,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1102,Κόσμος,10178,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,59,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,719,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1671,Πολιτική,6941,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6231,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,89,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,72,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1258,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3296,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,85,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,122,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,770,Eco-News,2925,GP - info,5,voice healing therapy,76,
ltr
item
Ploumistos.com: DogPhone: Συσκευή επιτρέπει στα κατοικίδια να καλούν τους ιδιοκτήτες τους μέσω μιας μπάλας!
DogPhone: Συσκευή επιτρέπει στα κατοικίδια να καλούν τους ιδιοκτήτες τους μέσω μιας μπάλας!
DogPhone: Συσκευή επιτρέπει στα κατοικίδια να καλούν τους ιδιοκτήτες τους μέσω μιας μπάλας!
https://www.thetimes.co.uk/imageserver/image/%2Fmethode%2Ftimes%2Fprod%2Fweb%2Fbin%2F2933c436-471e-11ec-aa43-5cc5157b09b9.jpg?crop=1500%2C1000%2C0%2C0
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/02/dogphone.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/02/dogphone.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content