7 «ιδιαίτεροι τρόποι» να ανακτήσουμε την ψυχική μας υγεία όταν νιώθουμε πως δοκιμάζεται…

7 «ιδιαίτεροι τρόποι» να ανακτήσουμε την ψυχική μας υγεία όταν νιώθουμε πως δοκιμάζεται…

👉Η αυτοφροντίδα κατά τη διάρκεια χαοτικών περιόδων μπορεί να μοιάζει σαν να προσπαθούμε να γεμίσουμε μια μπανιέρα με τρύπιο κουβά και σπασμένη αποχέτευση – και μάλιστα με δεμένα μάτια. 

Πάνε οι μέρες που η ανακούφιση μπορεί να επιτευχθεί με μια γρήγορη βόλτα στο πάρκο ή με ένα απλό μάντρα. 

Η πανδημία μας αναγκάζει να γίνουμε πολεμιστές, με συγκλονιστικές αλλαγές σε κάθε στροφή. Το να παραμένουμε καλά μοιάζει με εργασία πλήρους απασχόλησης. Ή σαν έναν τρομακτικό αγώνα και αν «κερδίσουμε», το βραβείο είναι η ψυχική υγεία.

Η πανδημία έχει θέσει το πλάνο ευεξίας μας σε δοκιμασία. Δεδομένης της κατάστασης αυτού που βρίσκεται στα χέρια μας, δικαιολογούνται δημιουργικές προσεγγίσεις – υποστηριζόμενες και από την επιστήμη.


7 ελαφρώς ιδιαίτεροι τρόποι να ανακτήσουμε την ψυχική μας υγεία

1. Να ανησυχούμε λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι


Αυτή είναι μια βασική αρχή και η κατευθυντήρια οδηγία όταν επιχειρούμε να θέσουμε σε εφαρμογή στη συνέχεια άλλες αντισυμβατικές στρατηγικές. Είναι προτιμότερο να ρισκάρουμε να φανούμε ανόητοι παρά να αισθανόμαστε άσχημα.

2. Βρίσκουμε μια μεταφορά που να αποτυπώνει αυτό που περνάμε

Οι θεραπευτές είναι γνωστοί για την παροχή μεταφορών που βοηθούν τους ασθενείς τους να εξηγήσουν φαινόμενα, να επεξεργαστούν συναισθήματα και να ελιχθούν σε δύσκολες καταστάσεις. Η δημιουργία αφαιρέσεων μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε το άγχος από μια διαφορετική οπτική γωνία, να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να απεικονίζουμε τα συναισθήματα και τις εμπειρίες μας και να ανακαλύπτουμε τις ανάγκες μας.

3. Βάζουμε χιούμορ στη ζωή μας

Αν δεν μπορείτε να ξεσπάσετε κατά καιρούς, μπορεί να «σπάσετε». Το χιούμορ θεωρείται προστατευτικός παράγοντας προς την κατεύθυνση της ανθεκτικότητας. Το να είστε πιο χαλαροί και «ασεβείς» μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη αποφόρτιση από εντάσεις.

4. Αγκαλιάζουμε τις παραξενιές μας

Όλα τα προηγούμενα χρόνια μας ταλαιπωρούσαν. Πώς να τις διορθώσουμε, πώς να τις αποκρύψουμε, πώς να μην ενοχλούν τους άλλους. Αν αυτές οι παραξενιές δεν πληγώνουν τον κόσμο γύρω μας, μπορούμε επιτέλους να τις αγκαλιάσουμε. Και συνεπώς να είμαστε λίγο πιο καλοσυνάτοι με τον εαυτό μας.

5. Ξεκινήστε μια συζήτηση με έναν εντελώς άγνωστο

Η ζωή είναι άβολη, και η πανδημία έχει κάνει τα πράγματα χειρότερα, με το να φοράμε μάσκες, να απομακρυνόμαστε και να χάνουμε την πλειονότητα των στοιχείων στα οποία είχαμε πρόσβαση όταν μπορούσαμε να δούμε πραγματικά ανθρώπινα πρόσωπα και οι άνθρωποι δεν ανατρίχιαζαν όταν βρίσκονταν σε ακτίνα 19 μέτρων από εμάς. Οι έρευνες δείχνουν ότι αυτές οι μικρο-αλληλεπιδράσεις μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεσή μας και την αίσθηση του ανήκειν.

6. Ξαναθυμηθείτε παιδικά τραγούδια

Όλοι τα έχουμε χαραγμένα στο μυαλό μας και ακόμη και αν δεν θέλετε να ξεσπάσετε δημόσια ή σε μια κλήση Zoom, αυτά τα τραγουδάκια και οι ήχοι μπορούν να ξυπνήσουν θετικές αναμνήσεις και συναισθήματα που βοηθούν στην ανακούφιση από όλη τη σοβαρότητα της ενήλικης ζωής.


7. Απολαμβάνουμε τη ρουτίνα μας

Για όσους εργάζονται εξ αποστάσεως, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να έχουν ρουτίνα. Αλλά οι ρουτίνες, τα τελετουργικά και η δομή είναι εξαιρετικά πολύτιμα στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε ισορροπημένοι. Εξετάστε τρόπους για να δημιουργήσετε μια όσο το δυνατόν ευχάριστη ρουτίνα όπως το να κάνετε μια βόλτα πριν συνδεθείτε, να ακούτε ανεβαστική μουσική και podcasts ή να βάζετε στο παιχνίδι οποιεσδήποτε μίνι τελετουργίες που μπορούν να επαναλαμβάνονται καθημερινά για να τροφοδοτούν και να προετοιμάζουν τον εγκέφαλο.

Η διατήρηση της ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια κρίσιμων περιόδων δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Το να διατηρούμε τους δημιουργικούς μας «χυμούς» σε ροή μπορεί να μας βοηθήσει να εφαρμόσουμε αντισυμβατικές στρατηγικές αυτοφροντίδας που τρέφουν την ευημερία και μας βοηθούν να αποφύγουμε να καταρρεύσουμε από το ασταμάτητο άγχος που επικρατεί.

Πηγή: psychologytoday.com - enallaktikidrasi.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
"Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ"
Για πληροφορίες και αγορά πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,595,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2215,ΑΠΟΨΕΙΣ,124,Άρθρα,836,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,227,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1110,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,281,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1307,ΒΙΝΤΕΟ,890,ΒΟΛΟΣ,134,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,335,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2230,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,98,ΖΩΗ,248,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,160,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,135,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1602,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6359,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,98,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,86,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1352,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3484,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,132,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,932,Eco-News,3017,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: 7 «ιδιαίτεροι τρόποι» να ανακτήσουμε την ψυχική μας υγεία όταν νιώθουμε πως δοκιμάζεται…
7 «ιδιαίτεροι τρόποι» να ανακτήσουμε την ψυχική μας υγεία όταν νιώθουμε πως δοκιμάζεται…
7 «ιδιαίτεροι τρόποι» να ανακτήσουμε την ψυχική μας υγεία όταν νιώθουμε πως δοκιμάζεται…
https://www.thes.gr/wp-content/uploads/2021/05/ti-einai-p1.jpg
https://i.ytimg.com/vi/HfirOWB5Y6k/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/7_28.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/7_28.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content