6 σημάδια ενός τοξικού χώρου εργασίας που μπορούμε να εντοπίσουμε από τις πρώτες μέρες

6 σημάδια ενός τοξικού χώρου εργασίας που μπορούμε να εντοπίσουμε από τις πρώτες μέρες

👉Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε το τοξικό εργασιακό περιβάλλον με κάθε κόστος, διότι όσο περισσότερο παραμένουμε σε μια αγχωτική, εκμεταλλευτική εργασιακή κουλτούρα, τόσο πιο δύσκολο είναι να ξεφύγουμε στη συνέχεια από αυτήν.

Τα τοξικά εργασιακά πλαίσια προκαλούν σύγχυση στο νου μας. Όταν βλέπουμε τον χώρο εργασίας μας ως επικίνδυνη ζώνη, κοιμόμαστε λιγότερο, αγχωνόμαστε περισσότερο και η ψυχική μας υγεία υποφέρει. Επιπλέον, η αυτοεκτίμησή μας αποδυναμώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και στο τέλος δεν πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί για οτιδήποτε

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, αν η ατμόσφαιρα στη νέα σας εργασία μοιάζει παράξενη. Υπάρχουν πολλές κόκκινες σημαίες που δείχνουν ότι ένας χώρος εργασίας μπορεί να είναι τοξικός και μπορείτε να τις εντοπίσετε ακόμη και την πρώτη σας μέρα.

6 σημάδια ενός τοξικού χώρου εργασίας που μπορούμε να εντοπίσουμε από τις πρώτες μέρες

1. Κανείς δεν μας καλωσορίζει ή ας συμπεριλαμβάνει σε συζήτηση την πρώτη μέρα

Όταν είστε νέος, οι συνάδελφοι θα πρέπει να καταβάλλουν ενεργή προσπάθεια για να σας κάνουν να νιώσετε ευπρόσδεκτοι. Αν συμπεριφέρονται σαν να μην τους ενδιαφέρει καθόλου η άφιξή σας, αυτό μπορεί να δηλώνει βαθύτερα ζητήματα μέσα στον οργανισμό.

Μπορεί αυτή η αδιαφορία να δείχνει ταλαιπωρία, άγχος ή εχθρικό κλίμα. Αν οι νέοι συνάδελφοί σας δεν είναι φιλόξενοι, μπορεί να μην έχει να κάνει με εσάς προσωπικά. Θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα ότι οι συνάδελφοί σας δεν είναι περήφανοι που εργάζονται στον οργανισμό και δεν θέλουν να σας πουν ψέματα γι’ αυτό.

2. Αγενείς συμπεριφορές που κανείς δεν σταματά

Αν παρατηρήσετε την πρώτη σας μέρα ότι είναι φυσιολογικό κάποιος να υποτιμά συναδέλφους και πελάτες μέσω email ή σε συζητήσεις, αυτό είναι κακό σημάδι. Η βασική διαφορά μεταξύ ενός αγχωτικού περιβάλλοντος και ενός τοξικού περιβάλλοντος είναι ότι στην τοξική εργασία η συμπεριφορά των άλλων αντιμετωπίζεται με ασέβεια.

Το να είμαστε θεατές της αγένειας έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες, επειδή η κακή συμπεριφορά είναι μεταδοτική. Σε μια σειρά πειραμάτων που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Applied Psychology, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι έβλεπαν αγένεια στην εργασία τους, τόσο πιο πιθανό ήταν να γίνουν οι ίδιοι αγενείς και εχθρικοί.

Λάβετε υπόψη ότι αν είναι το αφεντικό σας που δεν σταματά την κακή συμπεριφορά, αυτό κάνει την κόκκινη σημαία ακόμα μεγαλύτερη.

3. Οι συνάδελφοι είναι πρόθυμοι να σχολιάζουν τους συναδέλφους μπροστά μας

Αν είστε νέοι στον οργανισμό σας και έχετε ήδη δει άτομα να σχολιάζουν αρνητικά τους ηγέτες της ομάδας σας, αυτό είναι κακό σημάδι. Ένα μέρος όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ελεύθεροι να διατυπώνουν κατηγορίες για τους συναδέλφους τους όταν δεν είναι στη συζήτηση ή στο δωμάτιο είναι ένα μέρος όπου το δράμα του γραφείου έχει μεγαλύτερη σημασία από την εκτέλεση της εργασίας.

4. Μαθαίνουμε ότι κανείς δεν έχει μείνει περισσότερο από μερικούς μήνες

Ιδανικά, αν υπάρχει ένας ρόλος ή μια ομάδα με συνεχείς εναλλαγή, ο υπεύθυνος προσλήψεων θα σας το καταστήσει σαφές κατά τη διαδικασία της συνέντευξης και θα σας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό. Εάν είστε το τρίτο άτομο που έρχεται σε αυτή τη θέση μέσα σε ένα χρόνο, αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Αν το μάθετε αυτό την πρώτη μέρα και όχι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της συνέντευξης, αυτό δείχνει ότι ο υπεύθυνος απέκρυψε σκόπιμα αυτή την πληροφορία.

5. Οι προσδοκίες της θέσης εργασίας που αναφέρθηκαν στη συνέντευξη είναι ριζικά διαφορετικές στην πραγματικότητα

Σε μια καλή διαδικασία εισαγωγής, ο εργοδότης συναντιέται μαζί σας από νωρίς, ώστε να μπορέσετε να ενημερωθείτε σχετικά με το τι σημαίνει επιτυχία σε εκείνο τον οργανισμό και ποια είναι τα καθήκοντά σας. Σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, μπορεί να έχετε ελάχιστη σαφήνεια σχετικά με το ρόλο σας και να βρεθείτε να κάνετε δουλειά για την οποία δεν είχατε υπογράψει.

Χρειάζεται επίσης να προσέχετε τυχόν διαφορετικές προσδοκίες από αυτές που συζητήσατε κατά τη διαδικασία της συνέντευξης, συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε σχετίζεται με τον μισθό, τις ώρες εργασίας, τα εργασιακά καθήκοντα και τις επιλογές ευελιξίας.

6. Τελειώνουμε την πρώτη μέρα γεμάτοι φόβο για την επόμενη

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο άγχος της πρώτης ημέρας και στον τρόμο. Το πώς αισθανόμαστε όταν βρισκόμαστε με ανθρώπους με τους οποίους θα περάσουμε χιλιάδες ώρες δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοήσετε. Όταν έχετε αμφιβολίες για μια νέα θέση εργασίας, ακούστε το ένστικτό σας. Αν αισθάνεστε τρόμο ή δυστυχία, αυτά είναι σημαντικά συναισθήματα που χρειάζεται να ελέγξετε.

Πηγή: huffpost.com
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: 6 σημάδια ενός τοξικού χώρου εργασίας που μπορούμε να εντοπίσουμε από τις πρώτες μέρες
6 σημάδια ενός τοξικού χώρου εργασίας που μπορούμε να εντοπίσουμε από τις πρώτες μέρες
6 σημάδια ενός τοξικού χώρου εργασίας που μπορούμε να εντοπίσουμε από τις πρώτες μέρες
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2018/09/xaraktiristika-martiroun-ergasiako-perivallon-toxiko.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/6_25.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/6_25.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content