Σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου 1975 μας αποχαιρετά ο σπουδαίος ηθοποιός Ορέστης Μακρής (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου 1975 μας αποχαιρετά ο σπουδαίος ηθοποιός Ορέστης Μακρής (ΒΙΝΤΕΟ)

👉Σπουδαίος και δημοφιλής ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου· γνωστός από το ρόλο του «μεθύστακα», με τον οποίο σχεδόν ταυτίστηκε καλλιτεχνικά.

Ο Ορέστης Μακρής γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1899 στη Χαλκίδα. Σπούδασε φωνητική μουσική στο Ωδείο Αθηνών και στα 20 του στρατεύτηκε και υπηρέτησε στη Μικρά Ασία.

Στη σκηνή πρωτοεμφανίστηκε το 1925 ως τενόρος της ελληνικής οπερέτας και μετά την παρακμή της μεταπήδησε στην επιθεώρηση το 1932. Ο Αντώνιος Βώττης του ανέθεσε το νούμερο τού «μεθυσμένου», που είχε γράψει πριν από τρία χρόνια και δεν έβρισκε τον κατάλληλο ηθοποιό να το ερμηνεύσει. Διέβλεψε ότι ο Μακρής είχε υποκριτικό ταλέντο, εκτός από τη θαυμάσια φωνή του και δεν έπεσε έξω. Τραγουδώντας και παίζοντας το νούμερο «Με λεν μπεκρή» στην επιθεώρηση «Ο παπαγάλος του 1932» με τον θίασο του Σπύρου Πατρίκιου, έγινε εν μία νυκτί πρωταγωνιστής του ελαφρού θεάτρου.

Με τον καιρό τυποποιήθηκε στο ρόλο του μεθύστακα, στον οποίο έδωσε κοινωνικές διαστάσεις· «έπινε» για να ξεπεράσει τα αδιέξοδα της ζωής. Τον ίδιο χαρακτήρα ενσάρκωσε και στον κινηματογράφο το 1950, στην ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα «Ο Μεθύστακας».

Παράλληλα, έπλασε τον τύπο του συντηρητικού, γκρινιάρη και ανάποδου γέροντα, που στο βάθος κρύβει καλά αισθήματα, αλλά ταμπουρώνεται πίσω από την παραξενιά του για να επιβιώσει. Τους τύπους αυτούς απαθανάτισε ο κινηματογραφικός φακός στις ταινίες «Ο γρουσούζης» (1952), «Η κάλπικη λίρα» (1955), «Η θεία από το Sικάγο» (1957), «Το αμαξάκι» (1957), «Η κυρά μας η μαμή» (1958), «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» (1959), «Η Χιονάτη και τα επτά γεροντοπαλλήκαρα» (1960), που τον ανέδειξαν σε θεμελιωτή του νεορεαλιστικού ύφους στην υποκριτική, σύμφωνα με τον κριτικό Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Ο Ορέστης Μακρής - ηθοποιός ευγενής, μετρημένος με σπάνιο ήθος και επαγγελματική ευσυνειδησία - πέθανε στην Αθήνα στις 29 Ιανουαρίου 1975. Η κηδεία του έγινε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο και ήταν πάνδημη.


Φιλμογραφία
Μάγος της Αθήνας (1931)
Ο μεθύστακας (1950)
Ο γρουσούζης (1952)
Το κορίτσι της γειτονιάς (1954)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Καταδικασμένη και από το παιδί της (1955)
Το φιντανάκι (1955)
Αρπαγή της Περσεφόνης (1956)
Η Αθήνα χορεύει ροκ εν ρολ (1957)
Η θεία από το Sικάγο (1957)
Της νύχτας τα καμώματα (1957)
Το αμαξάκι (1957)
Η κυρά μας η μαμή (1958)
Μια λατέρνα μια ζωή (1958)
Το νησί της σιωπής (1958)
Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959)
Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο (1959)
Φτώχεια και αριστοκρατία (1959)
Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλλήκαρα (1960)
Οικογένεια Παπαδοπούλου (1960)
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960)
Έξω οι κλέφτες (1961)
Ο καλός μας άγγελος (1961)
Τα σκαλοπάτια της ζωής (1962)
Όλα και τη ζωή μου ακόμα (1963)
Τα παλιόπαιδα (1963)
Το μεροκάματο του πόνου (1963)
Αδικημένη (1964)
Κάθε καημός και δάκρυ (1964)
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964)
Ο ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
Οι νταήδες (1964)
Πόνεσα πολύ για σένα (1964)
Τον παλιό εκείνο τον καιρό (1964)
Με πόνο και με δάκρυα (1965)
Οι καταφρονεμένοι (1965)
Ο πόνος του μπεκρή (1966)
Ένα κορίτσι αλλοιώτικο απ' τ' άλλα (1967)
Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός (1967)

Πηγή: sansimera.gr

"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νου



πατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,504,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2097,ΑΠΟΨΕΙΣ,107,Άρθρα,827,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,156,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,843,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,200,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,918,ΒΙΝΤΕΟ,331,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,219,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1900,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,71,ΖΩΗ,227,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,88,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,91,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,966,Κόσμος,10107,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,640,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1649,Πολιτική,6935,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6180,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,67,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1235,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3224,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,731,Eco-News,2903,GP - info,5,voice healing therapy,66,
ltr
item
Ploumistos.com: Σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου 1975 μας αποχαιρετά ο σπουδαίος ηθοποιός Ορέστης Μακρής (ΒΙΝΤΕΟ)
Σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου 1975 μας αποχαιρετά ο σπουδαίος ηθοποιός Ορέστης Μακρής (ΒΙΝΤΕΟ)
Σαν σήμερα στις 29 Ιανουαρίου 1975 μας αποχαιρετά ο σπουδαίος ηθοποιός Ορέστης Μακρής (ΒΙΝΤΕΟ)
https://cdn.enimerotiko.gr/media/2019/10/orestis-makris-o-quot-mpekris-quot-poy-den-epine-goylia-egine-ithopoios-kata-tychi-kai-o-logos-poy-egkateleipse-tin-ypokritiki-13.jpg
https://i.ytimg.com/vi/OBOp3dS4vLQ/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2022/01/29-1975.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2022/01/29-1975.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content