Αίγυπτος: Αρχαιολόγος ψάχνει τον τάφο της Βασίλισσας Κλεοπάτρας - Οι δηλώσεις και τα ευρήματα

Αίγυπτος: Αρχαιολόγος ψάχνει τον τάφο της Βασίλισσας Κλεοπάτρας - Οι δηλώσεις και τα ευρήματα

👉Αρχαιολόγος ψάχνει τον τάφο της Βασίλισσας Κλεοπάτρας και ισχυρίζεται ότι συνθέτει τα τελευταία «κομμάτια του παζλ» για την ανεύρεσή του. Δήλωσε ότι η προσπάθειά της να βρει τον τάφο της διάσημης Κλεοπάτρας είναι κοντά μετά από μια σειρά σημαντικών ανακαλύψεων.

Η Καθλίν Μαρτίνεζ είναι πρώην ποινικολόγος από τη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία όπως δηλώνει είναι αποφασισμένη να βρει τον χαμένο τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας.
Η τοποθεσία ταφής του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας είναι ένα αρχαίο μυστήριο που έχει μπερδέψει τους αρχαιολόγους εδώ και δεκαετίες.

Η κ. Μαρτίνεζ χώρισε και μετακόμισε στην Αίγυπτο πριν απόπερισσότερα από 15 χρόνια ευελπιστώντας να λύσει το μυστήριο, και έγινε η μόνη αρχαιολόγος από τη Δομινικανή Δημοκρατία που ασκεί το επάγγελμα εκτός της χώρας της.

Μιλώντας στο National στο Κάιρο, είπε: «Αν ο κόσμος τρελαινόταν για τον βασιλιά Τουτ, θα ήταν πιο ενθουσιώδης αν βρισκόταν ο τάφος της βασίλισσας Κλεοπάτρας. Εκτός από την επιστημονική αξία της εύρεσης του εν λόγω τάφου, μπορείτε να φανταστείτε τα οφέλη στον τουρισμό»;

Η κ. Μαρτίνεζ πιστεύει ότι η ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας θα ήταν πολύ σημαντικότερο εύρημα καθώς η εν λόγω βασίλισσα ήταν η τελευταία της Αιγύπτου.
Έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία αναζητώντας τον τελευταίο τόπο ανάπαυσης του τελευταίου μονάρχη της Μακεδονικής δυναστείας των Πτολεμαίων, που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο γύρω στο 300 π.Χ.

Η Κλεοπάτρα αυτοκτόνησε αφού οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Αίγυπτο το 30 π.Χ.

Η κυρία Μαρτίνεζ πιστεύει ότι η αναζήτησή της για τον τάφο μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μεγάλο σκεπτικισμό από την αρχαιολογική κοινότητα.
Πιστεύει ότι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης του βασιλικού ζεύγους ήταν το Taposiris Magna, ένας ναός έκτασης περίπου επτά τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα δυτικά της μεσογειακής πόλης της Αλεξάνδρειας.

Ενώ ο χώρος του ναού είναι αφιερωμένος στην αρχαία αιγυπτιακή θεά Ίσιδα, πιστεύει ότι μπορεί να είναι ο τόπος ανάπαυσης αρκετών Αιγύπτιων Φαραώ.

Είπε: «Αν μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τον τάφο της Κλεοπάτρας ή οποιονδήποτε από τους Πτολεμαίους προκατόχους της, η περιοχή Taposiris Magna θα μπορούσε να είναι η ελληνική εκδοχή της Κοιλάδας των Βασιλέων».

Η «Κοιλάδα των Βασιλέων» αναφέρεται σε μια περιοχή στη νότια Αίγυπτο όπου βρίσκονται οι τάφοι πολλών Φαραώ,συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά Τουτ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της ως αρχαιολόγος, η κα Μαρτίνεζ ανακάλυψε διάφορα αντικείμενα που κράτησαν ζωντανές τις ελπίδες της για την εύρεση του εν λόγω τάφου.
Η ομάδα των Αιγυπτίων αρχαιολόγων και βεδουίνων βοηθών, με επικεφαλής την κ. Μαρτίνεζ, ανακάλυψε νομίσματα που φέρουν τις εικόνες της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντωνίου.
Έχουν επίσης ανακαλύψει σκελετούς, μούμιες, τον τάφο ενός στρατηγού των Πτολεμαίων, υπόγεια περάσματα και ταφικά δωμάτια.

Αλλά το πιο σημαντικό εύρημα που βρήκε η κυρία Μαρτίνεζ είναι επιγραφές στο μέγεθος κινητών τηλεφώνων, που αναφέρουν το όνομα του ναού, τη θεότητα στην οποία είναι αφιερωμένος, το έτος κατασκευής του και το όνομα του μονάρχη εκείνης της εποχής.
Τα περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα έχουν εκτεθεί τόσο στην Αίγυπτο όσο και στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας express.co.uk.

Σημείωσε: «Κάνω ανασκαφές σε μέρη όπου έχω καλύτερες πιθανότητες [να βρω ευρήματα]. Κάθε χρόνο ανακαλύπτω ένα κομμάτι του παζλ που συναρμολογώ».
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1537,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Αίγυπτος: Αρχαιολόγος ψάχνει τον τάφο της Βασίλισσας Κλεοπάτρας - Οι δηλώσεις και τα ευρήματα
Αίγυπτος: Αρχαιολόγος ψάχνει τον τάφο της Βασίλισσας Κλεοπάτρας - Οι δηλώσεις και τα ευρήματα
Αίγυπτος: Αρχαιολόγος ψάχνει τον τάφο της Βασίλισσας Κλεοπάτρας - Οι δηλώσεις και τα ευρήματα
https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2017/01/186094264.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_93.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/blog-post_93.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content