«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Πληροφορίες παραίτησης του Σ.Τσιόδρα - Από τις 6 Ιουνίου ήξερε η κυβέρνηση τη μελέτη

«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Πληροφορίες παραίτησης του Σ.Τσιόδρα - Από τις 6 Ιουνίου ήξερε η κυβέρνηση τη μελέτη

👉«Φωτιά» έχει βάλει στο πολιτικό σκηνικό τη χώρας αλλά και στην επιστημονική κοινότητα η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για την κατάσταση στις ΜΕΘ, καθώς αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ήξερε ότι πεθαίνουν άδικα άνθρωποι, όμως δεν έκανε καμία ενέργεια.

Η επίμαχη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αφορά τις ανισότητες στην παροχή ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και τη θνητότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εν μέσω δεύτερου τρίτου πανδημικού κύματος, την οποία διενήργησαν από κοινού ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο στενός συνεργάτης του, αν. Καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεόδωρος Λύτρας.Η ίδια έρευνα κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της μεγάλης μελέτης που διεξάγει για την ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής εντατικής φροντίδας στους ασθενείς μέσα στην πανδημία.

Μάλιστα αποκαλύπτεται ότι ο Θεόδωρος Λύτρας, είχε αναφερθεί δημοσίως στη μελέτη από τις 6 Ιουνίου του 2021. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος σε ένα άρθρο με τίτλο «Καταγγελίες για θνητότητα 100% στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου: Ζητήθηκε η παραίτηση του διοικητή», είχε γράψει στο twitter.

«Το νοσοκομείο Αγρινίου είναι μια ακραία περίπτωση ενός γενικότερου φαινομένου, για το οποίο τα στοιχεία έχουν τεθεί υπόψη στους αρμόδιους. Εν ευθέτω χρόνω θα δημοσιευτούν (ελπίζω σύντομα – εξαρτάται από τον editor και τους reviewers)».

Eπίσης η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα που δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2021, είχε υποβληθεί στις 1 Ιουνίου 2021.Πληροφορίες παραίτησης Σ.Τσιόδρα

Ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος εάν και είναι ο κύριος συνεργάτης του πρωθυπουργού βλέπει να απαξιώνεται από το Μαξίμου και θέλει να περισώσει το πολιτικό του κύρος.

Η κυβέρνηση «βουλιάζει» και ψάχνει σανίδα σωτηρίας στον... Π.Πρεζεράκο, τον οποίο κατηγορεί για το σκάνδαλο, διαρρέοντας ότι είναι αυτός που παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επικεφαλής των Επιτροπών για τον Covid-19 δεν αποκλείεται να υποβάλει μέσα στις επόμενες ημέρες την παραίτηση του από τις Επιτροπές στις οποίες προεδρεύει, κάτι που όμως διαψεύδεται μέχρι στιγμής από το Μαξίμου.

Παναγιώτης Πρεζεράκος: «Δεν παρέλαβα εγώ τη μελέτη»

Στο επίκεντρο βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (17/12) και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν ο παραλήπτης της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας, είχε επισημάνει κατά τη δημοσίευση της μελέτης στα social media, πως η ανάλυση έγινε τέλος Μαϊου,«κι ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα κ επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο», υπονοώντας ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της τα σοβαρά συμπεράσματα για τους ανθρώπους που χάνονται στις ΜΕΘ εξαιτίας της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού και στελέχη της κυβέρνησης διέψευδαν δημόσια σε όλους τους τόνους τις προηγούμενες μέρες πως η μελέτη γνωστοποιήθηκε στον ίδιο, ενώ χθες βράδυ σε σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, εμφανίστηκε να την παραλαμβάνει τελικά ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως η τέως και νυν ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή, οι κ.κ. Κικίλιας, Κοντοζαμάνης και Πλεύρης «δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων της».

Το ρεπορτάζ προκάλεσε την παρέμβαση του Παναγιώτη Πρεζεράκου, ο οποίος προχώρησε σε διάψευση: «Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως ή άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας», αναφέρει σε δήλωσή του.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη κάποιου σχετικού εγγράφου στο Υπουργείο Υγείας, που να αποδεικνύει πως η μελέτη έχει κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία και το Μαξίμου:

«Έψαξα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου. Δεν υπάρχει η μελέτη. Είναι προφανές ότι δεν έχει παραδοθεί ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,583,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1047,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,255,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1217,ΒΙΝΤΕΟ,785,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1869,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,155,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1515,Κόσμος,10384,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6340,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,78,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1349,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3461,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,886,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Πληροφορίες παραίτησης του Σ.Τσιόδρα - Από τις 6 Ιουνίου ήξερε η κυβέρνηση τη μελέτη
«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Πληροφορίες παραίτησης του Σ.Τσιόδρα - Από τις 6 Ιουνίου ήξερε η κυβέρνηση τη μελέτη
«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Πληροφορίες παραίτησης του Σ.Τσιόδρα - Από τις 6 Ιουνίου ήξερε η κυβέρνηση τη μελέτη
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/12/18/maxresdefault.jpg?itok=NLIG7vwC
https://i.ytimg.com/vi/vwaHNrLRv7w/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/12/6_18.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/12/6_18.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content