Άγριο «φακέλωμα» ανεμβολίαστων: «Όποιος μπει σε μαύρη λίστα δεν βγαίνει» - «Τσακίζουν» την εστίαση με «λουκέτα»

Άγριο «φακέλωμα» ανεμβολίαστων: «Όποιος μπει σε μαύρη λίστα δεν βγαίνει» - «Τσακίζουν» την εστίαση με «λουκέτα»

👉Ένα «μπαράζ» ελέγχων έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με αφορμή την εφαρμογή των νέων μέτρων που επιβλήθηκαν για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα οποία εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα πρέπει να δείχνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπουν σχεδόν σε όλους τους χώρους.

Ήδη έχουν ξεκινήσει να «πέφτουν» τα πρώτα πρόστιμα, ενώ μπήκε «λουκέτο» 60 ημερών σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι γιατί φέρεται να επέτρεψε την είσοδο σε άτομα που δεν είχαν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ενδεικτικό, πάντως, της συστηματικότητας των ελέγχων αποτελεί το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή, παραμονή της εφαρμογής των νέων μέτρων, διενεργήθηκαν 94.673 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, επιβάλλοντας συνολικά πρόστιμα ύψους 100.500 ευρώ και προσωρινό λουκέτο σε 382 επιχειρήσεις, κυρίως λόγω της μη χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, της απουσίας αναγραφής του μέγιστου αριθμού ατόμων στο κατάστημα, αλλά και της μη τήρησης του μέτρου των αποστάσεων.

Για την εφαρμογή των νέων μέτρων μίλησε ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκάλυψε ουσιαστικά ότι γίνεται «φακέλωμα» των όσων δεν κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό ανά χείρας.

Ο Α.Μπίνης ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τους ελέγχους, καθώς η βάση δεδομένων που διαμοιράζονται όλοι οι φορείς που τους διεξάγουν, τους δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να έχουν το πλήρες ιστορικό για κάθε ΑΦΜ για τους τελευταίους 18 μήνες.

«Με τα tablets και τα smartphones που διαθέτουμε, έχουμε τη δυνατότητα, ανεξάρτητα από την αρχή που έχει επιβάλλει το πρόστιμο, να βλέπουμε το ιστορικό και αυτό μας βοηθάει σε δύο πράγματα. Πρώτον στον σχεδιασμό των ελέγχων ώστε να μην κουράζουμε τους ελεγχόμενους και δεύτερον να αποφασίζουμε το ύψος του προστίμου που θα επιβληθεί σε περίπτωση δεύτερης ή τρίτης υποτροπής», τόνισε.

Παράλληλα μίλησε για την περίπτωση του νυχτερινού μαγαζιού στο Γκάζι, όπου εντοπίστηκαν πελάτες χωρίς τα πιστοποιητικά, σημειώνοντας ότι επειδή ήταν υπότροπο για τρίτη φορά, επιβλήθηκε ανάκληση της άδειας λειτουργίας για 60 ημέρες.

Ο Α.Μπίνης υποστήριξε ότι πελάτες και επιχειρηματίες συμμορφώθηκαν στα νέα μέτρα τονίζοντας ότι «η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού, αλλά και των επιχειρηματιών σχετικά με τα νέα μέτρα είχε αποτέλεσμα. Οι έλεγχοι που έγιναν το μεσημέρι σε εμπορικούς δρόμους, καταστήματα, mall, που μπήκαν τώρα σε αυτή τη διαδικασία, έδειξαν ότι υπάρχει συμμόρφωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και οι πελάτες που σέβονται τον υγιή επιχειρηματία έδειχναν τα πιστοποιητικά τους χωρίς προβλήματα».

Τέλος, όπως ανέφερε, το σύστημα δείχνει ευαίσθητες δομές, γηροκομεία, προνοιακές δομές, όπου από τον Σεπτέμβριο διενεργούνται έλεγχοι για να βεβαιωθούν οι αρχές ότι τηρούνται τα μέτρα.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1538,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Άγριο «φακέλωμα» ανεμβολίαστων: «Όποιος μπει σε μαύρη λίστα δεν βγαίνει» - «Τσακίζουν» την εστίαση με «λουκέτα»
Άγριο «φακέλωμα» ανεμβολίαστων: «Όποιος μπει σε μαύρη λίστα δεν βγαίνει» - «Τσακίζουν» την εστίαση με «λουκέτα»
Άγριο «φακέλωμα» ανεμβολίαστων: «Όποιος μπει σε μαύρη λίστα δεν βγαίνει» - «Τσακίζουν» την εστίαση με «λουκέτα»
https://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2020/12/aerrrrr-768x461.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_7.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_7.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content