Η μοναχικότητα ενισχύει την πνευματική αφύπνιση - προσωπική ανάπτυξη

Η μοναχικότητα ενισχύει την πνευματική αφύπνιση - προσωπική ανάπτυξη

👉Μερικοί άνθρωποι νιώθουν ενοχές όταν είναι μόνοι, μερικοί δεν θέλουν να είναι μόνοι και κάποιοι πιστεύουν ότι το να είσαι μόνος είναι το ίδιο με το να είσαι μοναχικός. Αλλά το να είναι κάποιος μόνος είναι απαραίτητο για την προσωπική του πρόοδο και ανάπτυξη.

Η μοναξιά και η μοναχικότητα είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η μοναχικότητα είναι κάτι που τροφοδοτεί την ψυχή μας και κινητοποιεί τη ζωή μας ενώ η μοναξιά μας αποσυνδέει από τους άλλους. Η μία ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη και η άλλη μας κρατάει κολλημένους.

Είμαστε τόσο απασχολημένοι με το να προγραμματίζουμε τις ημέρες μας που το να βρούμε λίγο χρόνο για να μείνουμε μόνοι μας μπορεί να είναι ένας αγώνας. Και δεν χρειάζονται μόνο οι ενήλικες λίγο χρόνο για να μείνουν μόνοι αλλά και τα παιδιά.

Μια έρευνα που συντάχτηκε από τον ειδικό Reed W. Larson, έδειξε ότι οι έφηβοι που πέρασαν ένα ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μόνοι τους ήταν καλύτερα ισορροπημένοι από αυτούς που πέρασαν λίγο η καθόλου χρόνο μόνοι τους.

Κάθε δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε με τους άλλους, μπορείτε να την κάνετε και μόνοι σας. Απλά είμαστε τόσο συνηθισμένοι να καλούμε φίλους και οικογένειες στις εξόδους μας που σπάνια δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να κάνει πράγματα μόνος του. Να είστε αυθόρμητοι και την επόμενη φορά που θα επιθυμήσετε να πάτε για μια ταινία, για δείπνο ή ακόμα και λίγα ψώνια, κάντε το μόνοι σας.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο στην αρχή, αλλά είναι εντάξει. Αν επιτρέπουμε στον εαυτό μας απλά να παρατηρεί και να επεξεργάζεται τι συμβαίνει γύρω μας χωρίς να κρίνουμε, θα κερδίσουμε μια σημαντική προοπτική και κάποιες πολύτιμες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις ανάγκες μας και τα θέλω μας, καλύτερα.

Υπάρχει μια κινητοποίηση που συμβαίνει στον κόσμο, μια κινητοποίηση που επισημαίνει την σημασία του να επιβραδύνουμε και να απολαμβάνουμε τη στιγμή.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κόβουμε ταχύτητα και να αποκτούμε περισσότερη γνώση για τον κόσμο γύρω μας από το να μένουμε για λίγο χρόνο μόνοι μας. Δεν πειστήκατε; Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί το να περνάμε λίγο χρόνο μόνοι μας είναι καλό για εμάς. Ο πρώτος είναι ότι ηρεμούμε κόβοντας ταχύτητα και γινόμαστε πιο παρατηρητικοί.


Ακολουθούν ορισμένοι ακόμα:

1. Το να είμαστε μόνοι καθαρίζει το μυαλό μας

Υπάρχουν πολλές κουβέντες στη ζωή μας. Τα μέσα ενημέρωσης, οι συνάδελφοί μας, οι φίλοι μας και η οικογένειά μας, όλοι αυτοί παίζουν ρόλο στο πώς διαμορφώνουμε τις γνώμες μας μιας και πολλές φορές εκφράζουμε τις δικές τους. Όταν έχουμε λίγο χρόνο να μείνουμε μόνοι μας, μπορούμε να καθαρίσουμε το μυαλό μας από όλο αυτό το θόρυβο και να επιτρέψουμε στην εσωτερική μας φωνή να γίνει ξεκάθαρη.

2. Το να είμαστε μόνοι προάγει τη δημιουργικότητα

Η δημιουργικότητα συμβαίνει όταν το μυαλό μας είναι ελεύθερο να εξερευνήσει και να αναρωτηθεί. Όταν είμαστε μόνοι, δεν υπάρχουν αντικρουόμενες σκέψεις και προγράμματα, κάτι που δίνει στο μυαλό μας την ελευθερία να ταξιδέψει βασιζόμενο στην αληθινή έμπνευση.

3. Το να είμαστε μόνοι χτίζει αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι δύσκολο να χτιστεί με τόσες πολλές εξωτερικές επιρροές. Το να είμαστε μόνοι, μας επιτρέπει να αναπτύξουμε την αυθεντική μας φωνή που βασίζεται στις αξίες μας. Αυτή η επιλογή γίνεται δυνατότερη και σταθερή όταν ασχολούμαστε αποφασιστικά με αυτό που έχει σημασία για εμάς και όχι αυτό που έχει σημασία για τους άλλους.

4. Το να είμαστε μόνοι ενθαρρύνει την ανεξαρτησία

Το να σκεφτόμαστε άνετα και να δρούμε ανεξάρτητοι από το υποστηρικτικό μας δίκτυο, είναι το κλειδί για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Όταν περνάμε χρόνο μόνοι, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ονειρευτεί και να δημιουργήσει στόχους που μας επιτρέπουν να μην εξαρτόμαστε από τους άλλους.

5. Το να είμαστε μόνοι αποσαφηνίζει τις αντιλήψεις

Οι αντιλήψεις που έχουμε βασίζονται στις εμπειρίες και τα συναισθήματα που έχουμε μέχρι τώρα. Όταν έχουμε χρόνο για να απομακρύνουμε τον εαυτό μας από την εμπειρία και περνάμε χρόνο μόνοι μας επεξεργαζόμενοι τα γεγονότα, ελεύθερα από το συναίσθημα και όποια άλλη επιρροή, κερδίζουμε σαφήνεια γύρω από τις κρίσεις που αρχικά κάναμε.

6. Το να είμαστε μόνοι μειώνει το στρες και το άγχος

Το στρες και το άγχος οφείλονται στις προσδοκίες του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η σημασία αυτών των προσδοκιών γίνεται λιγότερο επείγουσα αν μπορέσουμε να βάλουμε λίγη προοπτική σε αυτές, και αυτό γίνεται όταν βρίσκουμε τον χρόνο να μείνουμε για λίγο μόνοι μας.


7. Το να είμαστε μόνοι καταδεικνύει τις προτεραιότητες

Είναι σημαντικό να αξιολογούμε συνεχώς τι είναι σημαντικό για εμάς. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τι είναι σημαντικό για εμάς, είναι να είμαστε για λίγο μόνοι μας. Χωρίς τις ανταγωνιστικές προτεραιότητες του καθενός γύρω μας, μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά τον εαυτό μας και αυτά που μας παθιάζουν.

8. Το να είμαστε μόνοι ενισχύει την παραγωγικότητα

Όταν είμαστε μόνοι μας και είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε τα όνειρά μας, τους στόχους μας και τις προτεραιότητές μας, ξεχειλίζει ένας ενθουσιασμός. Αυτός ο ενθουσιασμός είναι το κίνητρο που μας ωθεί σε συγκεκριμένες πράξεις που υποστηρίζουν αυτούς τους στόχους και τις προτεραιότητες. Μας κάνει ενθουσιασμένους και μας δίνει την ενέργεια να κάνουμε όλα τα πράγματα που υποστηρίζουν το μεγάλο μας σχέδιο.

9. Το να είμαστε μόνοι δυναμώνει τις σχέσεις

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να περνάμε χρόνο μόνοι μας στηρίζει και δυναμώνει τις σχέσεις με τους ανθρώπους που έχουν σημασία για εμάς. Όταν έχουμε τον χρόνο να καταλάβουμε και να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας, μπορούμε να καταλάβουμε και να εκτιμήσουμε καλύτερα τους άλλους.

Το διάβασα στο awakengr.com

"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,504,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2097,ΑΠΟΨΕΙΣ,107,Άρθρα,827,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,156,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,844,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,201,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,918,ΒΙΝΤΕΟ,333,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1857,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,219,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1903,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,41,ΕΡΕΥΝΕΣ,71,ΖΩΗ,227,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,89,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,92,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,968,Κόσμος,10108,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,54,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,641,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1651,Πολιτική,6935,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6180,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,83,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,67,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1235,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3225,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,76,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,732,Eco-News,2904,GP - info,5,voice healing therapy,67,
ltr
item
Ploumistos.com: Η μοναχικότητα ενισχύει την πνευματική αφύπνιση - προσωπική ανάπτυξη
Η μοναχικότητα ενισχύει την πνευματική αφύπνιση - προσωπική ανάπτυξη
Η μοναχικότητα ενισχύει την πνευματική αφύπνιση - προσωπική ανάπτυξη
https://www.awakengr.com/wp-content/uploads/2016/03/5-2.jpg
https://i.ytimg.com/vi/JfdSDCpLTb0/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_55.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/11/blog-post_55.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content