Απίστευτο! Εκλογές ΔΣΑ – Εκτός ψήφου οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι!

Απίστευτο! Εκλογές ΔΣΑ – Εκτός ψήφου οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι!

👉Χωρίς δικαίωμα ψήφου μένουν οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι ενόψει των δικηγορικών εκλογών του Νοεμβρίου, με βάση την τελευταία ΚΥΑ που περιγράφει τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Το μέτρο ισχύει για όλα τα σωματεία (όχι μόνο τους δικηγόρους) και όλες τις συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων , αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για συμμετοχή στη διαδικασία με μοριακό ή rapid ή self test. Όπως αναφέρεται σε αυτή ( Δ1 α/ΓΠ.οικ. 60400/2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4577/Β/3-10-2021) “συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10, και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού]”.

Να λυθεί

Στην συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που τέθηκαν ζητήματα εναλλακτικής ψήφου, διατυπώθηκε έκκληση για συμμετοχή όσων δεν έχουν εμβολιαστοί με μοριακό τέστ: “…Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τον κανονιστικό νομοθέτη, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες όλων των δικηγόρων. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να μπορούν να ψηφίσουν με βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για τον COVID-19, είτε με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών, κατά τα ισχύοντα και για την είσοδό τους στα Δικαστήρια”.

Ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφος

Στη συνεσδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ τέθηκαν προτάσεις συμβούλων για την υιοθέτηση υβριδικού συστήματος ψηφοφορίας (συνδυασμός δια ζώσης και επιστολικής ή ηλεκτρονικής ψήφου), για τη διεύρυνση της συμμετοχής.

“Το ΔΣ αφού έλαβε υπ’ όψιν του ότι:

α. Η ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφος δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και απαιτείται προς τούτο νέα νομοθετική ρύθμιση.

β. Δεν υφίσταται, επί του θέματος, ολοκληρωμένη μελέτη, που να καθορίζει τον τρόπο και τις λεπτομέρειες εφαρμογής, όπως και το κόστος αυτής

γ. Η ανάπτυξη εφαρμογής, που να διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας και τη μυστικότητα της ψήφου, δεν κατέστη τεχνικά εφικτή, καθώς η συνεργαζόμενη με τον ΔΣΑ εταιρία Singular Logic, η οποία, ως γνωστόν, διοργανώνει και τις εθνικές εκλογές, μας δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημά μας.

Αποφάσισε :
  1. Η διεξαγωγή των επικείμενων αρχαιρεσιών να γίνει με φυσική παρουσία των μελών του, όπως άλλωστε προβλέπει και ο Κώδικας Δικηγόρων και η ισχύουσα ΚΥΑ (άρθρο 1 παρ. 4 αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 60400/3.10.2021 ΚΥΑ). Το ζήτημα της δυνατότητας εναλλακτικών τρόπων ψηφοφορίας, με ηλεκτρονική ή επιστολική ψήφο, θα μελετηθεί προσηκόντως, ενόψει των μεθεπόμενων αρχαιρεσιών, ώστε να υπάρξει αναγκαίος χρόνος ανάπτυξης των απαιτούμενων εφαρμογών και υποδομών, της θεσμοθέτησης των αναγκαίων κανονιστικών αλλαγών, αλλά και λήψης των απαραίτητων μέτρων, που θα διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και τη μυστικότητα της ψήφου.
  2. Προκειμένου οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούν με όρους υγειονομικής ασφάλειας και να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αλλά και με τρόπο που να συνάδει στο κύρος και την αξιοπρέπεια του λειτουργήματός μας, οι εκλογές θα διεξαχθούν σε διευρυμένο αριθμό εκλογικών τμημάτων, όχι μόνο στο κτίριο του ΔΣΑ αλλά και σε άλλους χώρους, σε εύλογη απόσταση από αυτόν (ΕΒΕΑ, Τιτάνια, Στοά Βιβλίου, Πνευματικό Κέντρο). Οι συνάδελφοι θα ενημερωθούν για το τμήμα που θα ψηφίσουν ατομικά, με sms και email και με δημόσιες ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.
  3. Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τον κανονιστικό νομοθέτη, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες όλων των δικηγόρων. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να μπορούν να ψηφίσουν με βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για τον COVID-19, είτε με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών, κατά τα ισχύοντα και για την είσοδό τους στα Δικαστήρια.
  4. Το κόστος των εκλογών θα περιοριστεί στο αναγκαίο δυνατό.
Πλειοψηφίες

Την απόφαση αυτή ψήφισαν: ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, οι Αντιπρόεδροι Ευστάθιος Αναλυτής και Φώτιος Κωτσής, η Σύμβουλος Ταμίας Μαρινέττα Γούναρη και οι Σύμβουλοι: Αντώνης Αντανασιώτης, Ιωάννης Δεληγεώργης, Χρήστος Κακλαμάνης, Γεώργιος Κλεφτοδήμος, Χάρης Κονδύλης, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, Χρυσούλα Μαρινάκη, Μεθόδιος Ματαλλιωτάκης, Κωνσταντίνος Ρίζος, Αγγελική Σεραφείμ

Ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Καλαντζόπουλος και οι Σύμβουλοι: Δημήτρης Αναστασόπουλος, Άρτεμις Κατωπόδη, Ελευθέριος Ράντος, Ζώης Σταυρόπουλος ψήφισαν υπέρ της ψηφοφορίας με φυσική παρουσία και ηλεκτρονικό τρόπο στις αμέσως προσεχείς αρχαιρεσίες.

Οι Σύμβουλοι Ιωάννης Κάπος και Θεμιστοκλής Σοφός ψήφισαν υπέρ της ψηφοφορίας με φυσική παρουσία και επιστολική ψήφο στις αμέσως προσεχείς αρχαιρεσίες.

Οι Σύμβουλοι Σωτήρης Διαμαντόπουλος, Νικόλαος Κουτκιάς, Βενιαμίν Μπατής και Βασίλης Παπαστεργίου ήταν απόντες κατά την ψηφοφορία.

Το διάβασα στο el.gr
"Έτσι μπορείς να αλλάξεις τις σκέψεις σου"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ON LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Συνεδρίες για να βρεις τον εαυτό σου και τον σκοπό σου - "Καλύτερα να αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ψυχή με σώμα... και όχι για σώμα με ψυχή"

Πληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις On Line Συνεδρίες ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

Για τις ηχητικές συνεδρίες Αφύπνισης, Διαλογισμού - Αυτοσυγκέντρωσης & Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Εκπαίδευση για την Αφύπνιση του Νουπατήστε την εικόνα για να πάρετε πληροφορίες
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,507,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2109,ΑΠΟΨΕΙΣ,108,Άρθρα,827,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,162,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,860,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,203,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,926,ΒΙΝΤΕΟ,374,ΒΟΛΟΣ,99,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1858,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,234,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,114,ΕΛΛΑΔΑ,1930,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,43,ΕΡΕΥΝΕΣ,76,ΖΩΗ,231,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,93,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,97,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1020,Κόσμος,10140,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,58,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,667,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1660,Πολιτική,6939,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6197,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,86,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,71,Στηρίζω,344,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1243,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3260,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,80,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,119,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,754,Eco-News,2913,GP - info,5,voice healing therapy,69,
ltr
item
Ploumistos.com: Απίστευτο! Εκλογές ΔΣΑ – Εκτός ψήφου οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι!
Απίστευτο! Εκλογές ΔΣΑ – Εκτός ψήφου οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι!
Απίστευτο! Εκλογές ΔΣΑ – Εκτός ψήφου οι ανεμβολίαστοι δικηγόροι!
https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2021/07/2528230-1024x624.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_98.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/10/blog-post_98.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content