Telosa-Η πόλη των 15 λεπτών έρχεται: Ένα "νέο κοινωνικό μοντέλο", χωρίς ατομική ιδιοκτησία και με περιορισμένες μετακινήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Telosa-Η πόλη των 15 λεπτών έρχεται: Ένα "νέο κοινωνικό μοντέλο", χωρίς ατομική ιδιοκτησία και με περιορισμένες μετακινήσεις

👉Ο λεγόμενος «σχεδιασμός της πόλης των 15 λεπτών» θα επιτρέπει στους κατοίκους να έχουν πρόσβαση στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τις "ανέσεις" τους μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας από τα σπίτια τους.

Ο δισεκατομμυριούχος Marc Lore περιέγραψε το όραμά του για μια «νέα πόλη στην Αμερική», με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων κατοίκων και διόρισε έναν παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα για να τη σχεδιάσει.

Τώρα, χρειάζεται μόνο ένα μέρος για να την χτίσει – και 400 δισεκατομμύρια δολάρια για να τη χρηματοδοτήσει.

Το πρώην στέλεχος της Walmart παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδια για την Telosa, μια βιώσιμη μητρόπολη που ελπίζει να δημιουργήσει, από το μηδέν, στην αμερικανική έρημο. Η φιλόδοξη πρόταση έκτασης 150.000 στρεμμάτων θα έχει την λεγόμενη “φιλική προς το περιβάλλον” αρχιτεκτονική, βιώσιμη παραγωγή ενέργειας και ένα σύστημα ύδρευσης που υποτίθεται ότι είναι ανθεκτικό στην ξηρασία.

Ο λεγόμενος «σχεδιασμός της πόλης των 15 λεπτών» θα επιτρέπει στους κατοίκους να έχουν πρόσβαση στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τις “ανέσεις” τους μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας από τα σπίτια τους.

Αν και οι σχεδιαστές εξακολουθούν να αναζητούν τοποθεσίες, οι πιθανοί στόχοι περιλαμβάνουν τη Νεβάδα, τη Γιούτα, το Αϊντάχο, την Αριζόνα, το Τέξας και την περιοχή των Απαλαχίων, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του έργου.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από μια σειρά ψηφιακών απεικονίσεων από την Bjarke Ingels Group (BIG), την αρχιτεκτονική εταιρεία που προσελήφθη για να υλοποιήσει το ουτοπικό όνειρο του Lore. Οι εικόνες δείχνουν κτίρια κατοικιών καλυμμένα με πράσινο και φανταστικούς κατοίκους να απολαμβάνουν άπειρους ανοιχτούς χώρους. Με τα οχήματα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα να έχουν απαγορευτεί στην πόλη, τα αυτόνομα οχήματα απεικονίζονται να ταξιδεύουν στους ηλιόλουστους δρόμους μαζί με σκούτερ και πεζούς.

Μια άλλη εικόνα απεικονίζει έναν ουρανοξύστη, που ονομάζεται Equitism Tower, ο οποίος περιγράφεται ως «φάρος για την πόλη». Το κτίριο διαθέτει υπερυψωμένη αποθήκη νερού, αεροπονικές φάρμες και μια φωτοβολταϊκή οροφή παραγωγής ενέργειας που του επιτρέπει να «μοιράζεται και να διανέμει όλα όσα παράγει».Η πρώτη φάση της κατασκευής, η οποία θα φιλοξενήσει 50.000 κατοίκους σε 1.500 στρέμματα, έχει εκτιμώμενο κόστος 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό έργο αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια, με την πόλη να φτάνει τον πληθυσμό-στόχο των 5 εκατομμυρίων κατοίκων μέσα σε 40 χρόνια.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από «διάφορες πηγές», δήλωσαν οι σχεδιαστές του έργου, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτών επενδυτών, φιλάνθρωπων, ομοσπονδιακών και κρατικών επιχορηγήσεων και επιδοτήσεων οικονομικής ανάπτυξης. Οι σχεδιαστές ελπίζουν να προσεγγίσουν τους κρατικούς αξιωματούχους «πολύ σύντομα», με σκοπό να υποδεχτούν τους πρώτους κατοίκους μέχρι το 2030.
Ένα νέο αστικό μοντέλο
Εκτός από τον “καινοτόμο” αστικό σχεδιασμό, το έργο υπόσχεται επίσης “διαφανή” διακυβέρνηση και αυτό που αποκαλεί «νέο κοινωνικό μοντέλο». Παίρνοντας το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη “telos” (όρος που χρησιμοποιήθηκε από τον φιλόσοφο Αριστοτέλη για να περιγράψει έναν ανώτερο σκοπό), η πόλη θα επιτρέπει στους κατοίκους να «συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και κατάρτισης του προϋπολογισμού».
Ένα κοινοτικό κληροδότημα θα προσφέρει εν τω μεταξύ στους κατοίκους κοινή ιδιοκτησία της γης.

Σε ένα διαφημιστικό βίντεο, ο Lore περιέγραψε την πρότασή του ως την «πιο ανοιχτή, πιο δίκαιη και πιο περιεκτική πόλη στον κόσμο».

Στον επίσημο ιστότοπο της Telosa, ο Lore εξηγεί ότι εμπνεύστηκε από τον Αμερικανό οικονομολόγο και κοινωνικό θεωρητικό Henry George. Ο επενδυτής αναφέρει τα «σημαντικά ελαττώματα» του καπιταλισμού, αποδίδοντας πολλά από αυτά στο «μοντέλο ιδιοκτησίας γης πάνω στο οποίο χτίστηκε η Αμερική».

«Οι πόλεις που έχουν χτιστεί μέχρι σήμερα από το μηδέν μοιάζουν περισσότερο με κτηματομεσιτικά έργα», δήλωσε ο Lore σε ένα διαφημιστικό βίντεο για το έργο. «Δεν ξεκινούν με τους ανθρώπους στο επίκεντρο. Γιατί αν ξεκινούσατε με τους ανθρώπους στο κέντρο, θα σκεφτόσασταν αμέσως: “Εντάξει, ποια είναι η αποστολή και ποιες είναι οι αξίες;” Η αποστολή της Telosa είναι να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον», είπε.

Ο ιδρυτής της BIG, ο Δανός αρχιτέκτονας Bjarke Ingels, αναφέρεται εν τω μεταξύ ότι η Telosa «ενσαρκώνει την κοινωνική και περιβαλλοντική φροντίδα της σκανδιναβικής κουλτούρας και την ελευθερία και τις ευκαιρίες μιας πιο αμερικανικής κουλτούρας».

Το διάβασα στο el.gr
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,442,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1970,ΑΠΟΨΕΙΣ,60,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,108,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,702,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,133,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,756,ΒΙΝΤΕΟ,191,ΒΟΛΟΣ,67,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1817,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,155,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,111,ΕΛΛΑΔΑ,1131,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,26,ΕΡΕΥΝΕΣ,46,ΖΩΗ,146,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,39,Θεσσαλία,1315,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,41,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,443,Κόσμος,9590,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,47,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,411,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1534,Πολιτική,6825,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,5954,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,341,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1116,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2696,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,36,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,90,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,627,Eco-News,2767,GP - info,5,voice healing therapy,37,
ltr
item
Ploumistos.com: Telosa-Η πόλη των 15 λεπτών έρχεται: Ένα "νέο κοινωνικό μοντέλο", χωρίς ατομική ιδιοκτησία και με περιορισμένες μετακινήσεις
Telosa-Η πόλη των 15 λεπτών έρχεται: Ένα "νέο κοινωνικό μοντέλο", χωρίς ατομική ιδιοκτησία και με περιορισμένες μετακινήσεις
Telosa-Η πόλη των 15 λεπτών έρχεται: Ένα "νέο κοινωνικό μοντέλο", χωρίς ατομική ιδιοκτησία και με περιορισμένες μετακινήσεις
https://promptnews.com.ng/wp-content/uploads/2021/09/billionaire-plans-to-build-new-city-in-the-desert-project-will-cost-n164trn-accommodate-5-million-people-1000x540.jpg
https://i.ytimg.com/vi/z_m_4qdLtIo/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/09/telosa-15.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/09/telosa-15.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content