Πρόχειρο φαγητό και ψυχική υγεία - Ο «σιωπηλός, αργός δολοφόνος»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πρόχειρο φαγητό και ψυχική υγεία: Ποια είναι η σχέση τους

👉Μπορεί στη σημερινή εποχή να μας φανεί περίεργο, όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν, σε συνειδητό ή υποσυνείδητο επίπεδο, ότι ο νους και το σώμα δεν συνδέονται με κανένα τρόπο. Κι όμως, υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή σύνδεση ανάμεσα στο νου και το σώμα και πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση σε αυτή όταν μιλάμε για ψυχικές διαταραχές.

Τα ψυχικά προβλήματα είναι το ίδιο πραγματικά με τα σωματικά και μάλιστα εκδηλώνονται στο σώμα μας με συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, διάφορα άλλα είδη πόνου, κόπωση και πολλά άλλα. Επίσης, ισχύει και το αντίστροφο: φυσικοί τραυματισμοί και ασθένειες έχουν ψυχικές «παρενέργειες», όπως κατάθλιψη και άγχος.

Με τον ίδιο τρόπο το φαγητό που καταναλώνουμε έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ όση συνειδητοποιούμε. Οι παράγοντες που συνεισφέρουν σε μια ψυχική διαταραχή είναι πολλοί: εμπειρίες, γενετική προδιάθεση, χαμηλή αυτοεκτίμηση, περιβάλλον, συνθήκες. Ζούμε σε μια εποχή «παράλογη» και η πίεση που ασκείται στον ανθρώπινο ψυχισμό είναι μεγάλη.

Οι πειρασμοί του πρόχειρου φαγητού

Ο κύκλος επιβαρύνεται όταν θρέφουμε το σώμα μας με πρόχειρες, εύκολες και «γευστικές» τροφές, οι οποίες είναι πλήρως επεξεργασμένες, με υψηλά ποσοστά ζάχαρης και πολλά τεχνητά συστατικά. Ο μέσος άνθρωπος που συνεχώς τρέχει να προλάβει χρειάζεται κάτι εύκολο και έτοιμο.

Ο μέσος άνθρωπος επίσης συναντά στο δρόμο του για την εργασία κάθε πρωί 4 ή 5 εστιατόρια. Επιπλέον, βομβαρδίζεται με προσφορές σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα πρόχειρου φαγητού. Και φυσικά είναι η γεύση αυτή που μας έλκει σε εκείνες τις προτηγανισμένες τηγανιτές πατάτες με κέτσαπ. Είναι μια γρήγορη, εύκολη λύση και οι άνθρωποι πέφτουμε θύματά της, αλλά εις βάρος της υγείας μας, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής.

Η σύνδεση ανάμεσα στο φαγητό και την ψυχική υγεία

Διάφορες έρευνες έχουν υποδείξει τη σύνδεση ανάμεσα στο φαγητό και την ψυχική υγεία. Για παράδειγμα, έρευνα του 2018 από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ συμπέρανε ότι η διατροφή που βασίζεται στο πρόχειρο φαγητό, στα κέικ και στο επεξεργασμένο κρέας αυξάνει κατά 40% την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης.

Φαίνεται ότι σε επίπεδο οργανισμού, οι φλεγμονές βρίσκονται πίσω από ένα μεγάλο μέρος της σχέσης κακής διατροφής και ψυχικής υγείας. Φυσικά, αν και οι αιτίες της κατάθλιψης είναι πολλές και όχι μία, το ντουέτο της υγιεινής διατροφής και της άσκησης βελτιώνει κατά πολύ την κατάσταση. Μπορεί να την απαλείψει, αλλά την κάνει πιο διαχειρίσιμη.

Η σύνδεση ψυχικής υγείας – διατροφής είναι κάτι που όλες οι κυβερνήσεις και οι εταιρίες χρειάζεται να λάβουν υπόψη τους. Η παχυσαρκία, το στρες και οι ψυχικές διαταραχές επηρεάζονται και εντείνονται από τις τροφές που βάζουμε στο σώμα μας.

Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι πολύ διαφορετικό από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε συχνά στο σπίτι μας. Αν έχουμε ένα πλυντήριο ρούχων και αποφασίσουμε να βάλουμε μια μπάρα σαπουνιού για να πλύνουμε τα ρούχα μας, το πλυντήριο δεν θα λειτουργήσει σωστά και τα ρούχα δεν πρόκειται να πλυθούν. Αν όμως χρησιμοποιήσουμε ένα καλό υγρό απορρυπαντικό, τότε τόσο τα ρούχα όσο και το ίδιο το πλυντήριο θα είναι ασφαλή.

Ποια είναι η διαφορά με το ανθρώπινο σώμα; Το σώμα μας δεν είναι σχεδιασμένο να αντέξει τις επεξεργασμένες τεχνητές τροφές τις οποίες μας σερβίρουν, όπως το πλυντήριο δεν είναι σχεδιασμένο για μπάρες σαπουνιού.

Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες είναι να γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα οι άνθρωποι αργοπεθαίνουμε καταναλώνοντας τροφές ασύμβατες προς τον οργανισμό μας. Μέσα στις στρεσογόνες ζωές μας, αναζητάμε τροφές που θα μας προσφέρουν προσωρινά ευχαρίστηση, ώστε να μπορέσουμε απλά να λειτουργήσουμε. Γι’ αυτό μπορούμε να πούμε ότι το πρόχειρο φαγητό είναι ένας «σιωπηλός, αργός δολοφόνος», αλλά όλοι μας μπορούμε να απελευθερωθούμε αν επιλέξουμε σωστά.

Το διάβασα στο enallaktikidrasi.com
ΕΤΣΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ
Πάτησε την εικόνα και Μάθε πως γίνεταιΠληροφορίες για να επικοινωνήσετε με τον Στ. Πλουμιστό

Μάθετε για τις ομιλίες και τα σεμινάρια ΕΔΩ

Για το κανάλι μου στο youtube Ploumistos Video ΕΔΩ

H πρωτοποριακή μέθοδος με ηχητικές συνεδρίες για Αφύπνιση, Αυτοβελτίωση, Διαλοδισμό - Αυτοσυγκέντρωση, συνεδρίες Αυτοθεραπείας - Ίασης. Θα βρείτε ακόμη ομιλίες για την Αυτογνωσία & Σεμινάρια
επισκεφτείτε το www.voicehealing.gr

Για προσωπικές τηλε-συνεδρίες, Συμβουλευτικής, Αυτοβελτίωσης και Αφύπνισης του Νου ΕΔΩ

Άμεση επικοινωνία & ραντεβού: 6945 723 523

Ο Σταύρος Πλουμιστός ως ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ από το 2000, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Σύμβουλος Αφύπνισης του Νου & Αυτοβελτίωσης (Spiritual Energy Healing-man) Εκπαιδευτής και​ Σύμβουλος​ ζωής.

Ως ολιστικός σύμβουλος, έχει δημιουργήσει έπειτα από έρευνα και εκατοντάδες εθελοντικές δοκιμές με πελάτες του, την δική του μεθοδολογία με τίτλο "Voice Healing".

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αφύπνισης - Αυτοβελτίωσης, προσωπικής καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, Workshop και Δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,451,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,1982,ΑΠΟΨΕΙΣ,66,Άρθρα,816,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,110,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,716,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,138,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,764,ΒΙΝΤΕΟ,194,ΒΟΛΟΣ,72,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1827,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,173,Ειδηση-ολόγιο,9246,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8167,ΕΚΤΑΚΤΑ,113,ΕΛΛΑΔΑ,1293,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,28,ΕΡΕΥΝΕΣ,47,ΖΩΗ,160,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,41,Θεσσαλία,1316,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,46,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,501,Κόσμος,9663,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,49,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,441,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1554,Πολιτική,6850,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6003,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,75,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,59,Στηρίζω,343,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1140,Τοπικά,11683,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,2799,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,40,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,94,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,641,Eco-News,2791,GP - info,5,voice healing therapy,39,
ltr
item
Ploumistos.com: Πρόχειρο φαγητό και ψυχική υγεία - Ο «σιωπηλός, αργός δολοφόνος»
Πρόχειρο φαγητό και ψυχική υγεία - Ο «σιωπηλός, αργός δολοφόνος»
Πρόχειρο φαγητό και ψυχική υγεία: Ποια είναι η σχέση τους
https://enallaktikidrasi.com/wp-content/uploads/2021/04/proxeiro-fagito-psixiki-igeia-poia-einai-sxesi.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_225.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/09/blog-post_225.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Προβολή όλων ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ LABEL ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Not found any post match with your request ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευτ Τρ Τετ Πεμ Παρ Σατ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content