Κ.Μητσοτάκης: Εμβολιαστείτε για να σωθούν τα δάση - «Οι αντιεμβολιαστές σπέρνουν τις θεωρίες για τις ανεμογεννήτριες»

Κ.Μητσοτάκης: Εμβολιαστείτε για να σωθούν τα δάση - «Οι αντιεμβολιαστές σπέρνουν τις θεωρίες για τις ανεμογεννήτριες»

👉«Χαμένος στο διάστημα» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προσπάθησε να αποδώσει σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν την αποτέφρωση της χώρας, αποποιούμενος ο ίδιος και η κυβέρνηση του όλων των ευθυνών!

Επίσης σημειώνεται ότι χρησιμοποιεί το ολοκαύτωμα το οποίο βιώνει ακόμα και σήμερα η χώρα για να περάσει νέο νόμο που θα διευκολύνει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις.

Ιδού τα βασικά σημεία των όσων είπε

Αρχικά ο πρωθυπουργός, προσπάθησε να δικαιολογήσει την αδράνεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της φωτιάς, καθώς αναφέρθηκε στην «κλιματική κρίση», και απηύθυνε έκκληση να χρησιμοποιείται αυτός ο όρος αντί της «κλιματικής αλλαγής» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση είχε και έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και έκανε αναφορές στην προσπάθεια απολιγνιτοποίησης. «Ο νέος κλιματικός νόμος, ο πρώτος στην Ελλάδα, θα ψηφιστεί τους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε στα μέσα Αυγούστου και θα έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας. Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για όλα, πόσο θωρακισμένοι ήμασταν, τι λάθη κάναμε, αλλά κυρίως τι μας δίδαξε αυτή η δοκιμασία. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει ότι όλα πια πρέπει να αλλάξουν. Από τον προσανατολισμό της οικονομίας μέχρι την ενεργειακή πολιτική. Αποδεικνύεται ότι λάθη κάνει μόνο ο άνθρωπος, όχι η φύση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση. Ενώ πρόσθεσε πως είναι έτοιμος για «τολμηρές λύσεις».

Στην συνέχεια τόνισε πως το φαινόμενο των πυρκαγιών δεν είναι ελληνικό, αλλά μεσογειακό και παγκόσμιο. «Δείτε τι γίνεται στην Ιταλία και σε άλλες χώρες», είπε και τόνισε πως στην σύνοδο MED 9 μαζί με τις χώρες της Μεσογείου θα εξεταστούν οι τρόποι για να μπορούν να συνεργαστούν οι χώρες έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά οι πυρκαγιές στην περιοχή μας.

Μάλιστα στη συνέχεια κατηγόρησε και τον καύσωνα «είχαμε επί 7 ημέρες υψηλές θερμοκρασίες που μετέτρεψαν τη χώρα σε μπαρουταποθήκη», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ ισχυρίστηκε πως είναι βέβαιο πως πολλές από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών, το εάν ήταν οργανωμένο σχέδιο θα το διερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Παράλληλα σε ένα ακόμα…άνοιγμα για οικουμενική πολιτική συνεργασία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είναι ευπρόσδεκτη, απαραίτητη η συμβολή της αντιπολίτευσης με τις νηφάλιες τοποθετήσεις της να συμβάλει στο να βρεθούν λύσεις», κλείνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του.

Προκλητικός με τις ανεμογεννήτριες - Κατηγόρησε τους «αντιεμβολιαστές»

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην συνέχεια για την μετάβαση σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών ρύπων χρησιμοποιώντας τον ήλιο και την θάλασσα.

«Δεν χρειάζεται να καούν τα δάση για να φτιαχτούν ανεμογεννήτριες, μπορούμε να τις φτιάξουμε και μέσα στα δάση. Αυτή η δαιμονοποίηση των ανεμογεννητριών βρίσκεται απέναντι μας. Οι ανεμογεννήτριες δεν είναι εχθροί, είναι σύμμαχοι», είπε χαρακτηριστικά. Ενώ πρόσθεσε πως «οι αντιεμβολιαστές υιοθέτησαν αυτές τις θεωρίες».

Παρόλα αυτά στη συνέχεια είπε πως η «απολιγνιτοποίηση πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι, μεσοπρόθεσμα θα είναι το φυσικό αέριο. Μακροπρόθεσμα ο ήλιος και ο άνεμος (εννοώντας προφανώς και τις ανεμογεννήτριες)».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός μίλησε για τις επενδύσεις στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Όπως είπε «πρέπει να δούμε πού μπορούμε και πού πρέπει να χτίσουμε τέτοιες εγκαταστάσεις, ποιο είναι οι κανόνες για να προχωρήσουμε σε αυτές τις επενδύσεις χωρίς να επηρεάζεται το περιβάλλον». Ένα νέο πεδίο είπε, είναι η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις θάλασσες, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με σχέδιο έτσι ώστε αυτές να προσφέρουν στην χώρα.

Πολιτική πράξη η «συγγνώμη»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες και αυτό το έκανε γιατί το αισθάνθηκε ως προσωπική ανάγκη γιατί «οφείλεις όταν κάτι σε συγκλονίζει να βλέπεις τι πήγε λάθος, ήταν αυθόρμητη, ηθική και προσωπική συμπεριφορά, αλλά και πολιτική πράξη», πρόσθεσε.

Συνέχισε δε λέγοντας πως οι ευθύνες θα αποδοθούν σίγουρα αλλά όχι την ώρα της μάχης. Οι ευθύνες είναι ατομικές, συλλογικές και δεν αφορούν κατ ανάγκην μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε δομές και διαδικασίες και να αποδίδονται όχι εν βρασμώ ψυχής, αλλά μετά από σκέψη και με καθαρό μυαλό. «Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει απολύτως τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως «κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν ήταν αρκετό».

Για τον Μητσοτάκη δεν κάηκαν και πολλά σπίτια!

Παραδέχτηκε ότι η καταστροφή είναι μεγάλη στο περιβάλλον, όπως και ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις περιουσίες που έχασε σημαντική μερίδα του κόσμου, λέγοντας ότι «κάηκαν πολλά σπίτια, αλλά όχι και τόσα συγκριτικά με τα καμένα στρέμματα»!

«Χυδαία η ρητορική ορισμένων για τις εκκενώσεις»

Στην συνέχεια σε ερώτηση σχετική με την κριτική που έγινε με τις εκκενώσεις οικισμών, ο πρωθυπουργός είπε πως δυσκολεύεται να αντιληφθεί ποιος ασκεί κριτική σε μία πολιτική που στόχο έχει την προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Θεωρώ χυδαία την ρητορική που αναπτύχθηκε στα social media και στα ΜΜΕ κάνοντας παραπομπές που δεν θέλω να αναφέρω», είπε χαρακτηριστικά. Αποτελεί συλλογική κατάκτηση ότι πλέον έχουμε κουλτούρα εκκενώσεων. «Εγώ θα φύγω κάποια στιγμή από αυτήν την καρέκλα, το 112 θα μείνει», είπε.

Τι είπε για τα εναέρια μέσα

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ενίσχυση της χώρας σε εναέρια μέσα λέγοντας πως όχι μόνο είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά, αλλά σε αυτά προστέθηκαν και αυτά της βοήθειας από άλλες χώρες. «Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, δεν πετούν όλα μαζί». Ο πρωθυπουργός είπε παράλληλα πως έχει προβλεφθεί η αγορά ιδιόκτητων εναερίων μέσων, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο αλλά δεν είναι πανάκεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Πολύ σημαντικό να δούμε τι πήγε λάθος

Αποτελεί μεγάλη κουβέντα και το μήνυμα της πρόληψης είπε ο πρωθυπουργός. Δίνοντας δύο παραδείγματα, ο πρωθυπουργός είπε πως με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας καθαρίστηκαν 19 οικισμοί, με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του Ματιού. Η Ιπποκράτειο Πολιτεία ήταν μία από αυτές και προστατεύθηκε σε μεγάλο βαθμό ακριβώς γι' αυτές τις παρεμβάσεις. Αυτές οι παρεμβάσεις δεν είναι πάντα αρκετές.

Στην συνέχεια είπε πως τα Βασιλικά Κτήματα ήταν προτεραιότητα να γίνει παρέμβαση για να μην υπάρχει ζημιά, «δεν το καταφέραμε», είπε και σημείωσε πως «λυπάμαι γι αυτό». Υλοτόμοι στα Βασιλικά Κτήματα καθάριζαν δύο μήνες πριν την πυρκαγιά, είπε, γιατί υπήρχαν μεγάλες αντιπυρικές ζώνες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις περιπτώσεις οικισμών που έχουν «μπει» ή είναι πολύ κοντά σε δάση. «Είναι σαφές πως πρέπει να δημιουργηθεί μία ζώνη πλάτους την οποία θα οριοθετήσουν οι ειδικοί στην οποία δεν θα φυτεύσουμε πεύκα, θα φυτεύσουμε βραδύκαυσα. Και κάτι ακόμα, εάν πρέπει να κόψουμε ένα δέντρο για να σωθούν πολλά περισσότερα, θα πρέπει να μπορούμε να το κάνουμε πιο εύκολα».

Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους για το σχέδιο «Αιγίς»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας. «Για πρώτη φορά αποκτά το δικό της πρόγραμμα», ύψους 700 εκατ. Ευρώ καθώς και χρήματα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτά τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί πριν από τις πυρκαγιές.

«Η Πολιτική Προστασία δεν αφορά μόνο σε πυρκαγιές. Έχουμε σεισμούς, πλημμύρες, ατυχήματα, όλα αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας», είπε ο πρωθυπουργός. Τα τελευταία 30 χρόνια όπως είπε ο πρωθυπουργός είπε πως έχουν αυξηθεί οι εκτάσεις δασών γιατί έχει εγκαταλειφθεί η ύπαιθρος και πολλά χωράφια έγιναν δάση.

Όπως είπε, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η προστασία των δασών που υπάρχουν και δεν κάηκαν, όπως η κεντρική Εύβοια. Για όλα τα δάση που έχουν ιδιαίτερη οικολογική σημασία πρέπει να καταρτιστούν ειδικά σχέδια. «Ελπίζω να έχουμε την διακομματική στήριξη για να προχωρήσουμε σε αυτές τις παρεμβάσεις».

Δεν είναι επιλογή οι πρόωρες εκλογές: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

Σε σχετικό ερώτημα ο κύριος Μητσοτάκης είπε πως δεν αποτελεί επιλογή η προσφυγή στις κάλπες και πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Συνέχισε δε λέγοντας πως η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα, όπως δείχνουν οι περισσότερες προβλέψεις.

Ο πρωθυπουργός επίσης τόνισε πως «μπορώ να είμαι υπόλογος για όσα έγιναν τα δύο χρόνια». Μιλώντας συγκεκριμένα για τον κ. Χρυσοχοΐδη, είπε πως σκοπός είναι ένας πολιτικός προϊστάμενος να βρίσκεται και κοντά στο πεδίο. «Προτιμώ έναν υπουργό που είναι στο πεδίο παρά εξαφανισμένος».

Μηδενικοί ρύποι έως το 2050

Σε νέα ερώτηση ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, καλλιεργούμε κ.α.. Στόχος της ΕΕ είναι οι μηδενικοί ρύποι έως το 2050 και η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα. «Σημαντική η συνεισφορά της Ελλάδας με το κλείσιμο των λιγνιτικών δυνάμεων», είπε και σημείωσε πως επόμενο βήμα είναι το φυσικό αέριο αλλά μακροπρόθεσμος στόχος είναι η αξιοποίηση του ηλίου και του ανέμου.

Σημείωσε δε στην συνέχεια πως μία λύση θα ήταν ακόμα και η συνεργασία με χώρες του νοτίου ημισφαιρίου όπως για παράδειγμα η αξιοποίηση ελικοπτέρων της Αυστραλίας τα οποία δεν χρειάζεται όταν εμείς έχουμε καλοκαίρι.

Αν χρειαστούν κι άλλα μέτρα- αποζημιώσεις, δεν θα διστάσουμε

Απαντώντας στο κατά πόσο οι ηλικιωμένοι μπορούν μέσω της τεχνολογίας να έχουν πρόσβαση στις αποζημιώσεις είπε πως θα αξιοποιηθεί όλη η τεχνογνωσία για να γίνουν γρήγορες κινήσεις, όπως για παράδειγμα η άμεση μεταφορά των αποζημιώσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εάν χρειάζονται περαιτέρω αποζημιώσεις θα το συζητήσουμε με τον κύριο Μπένο είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως επίσης σημαντικό είναι να μείνουν οι πολίτες στους τόπους τους. Εάν χρειαστούν κι άλλα μέτρα δεν θα διστάσουμε να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, είπε.

Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειες μας γιατί οδεύουμε προς την καταστροφή

Μιλώντας στην συνέχεια για τις προσπάθειες μετασχηματισμού της οικονομίας είπε πως δεν νοείται πλέον ανάπτυξη χωρίς προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό στην φύση. Όπως φαίνεται και λένε οι επιστήμονες εάν δεν αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης στον πλανήτη και το πώς καταναλώνουμε τότε οδεύουμε προς την καταστροφή.

Σημείωσε δε πως η Ελλάδα βγαίνει στην αγορά με το πράσινο ομόλογό της που θα εξυπηρετήσει αυτές τις προσπάθειες. Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο η Ελλάδα να παίξει τον ρόλο που αναλογεί στο μέγεθός μας, είπε, αλλά να είμαστε και πρωταγωνιστές. «Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε την Αστυπάλαια σε πράσινο νησί και αυτό κάναμε, είμαστε καινοτόμοι δεν είμαστε ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός.

Νέα προσπάθεια από Φθινόπωρο για τον εμβολιασμό

Μιλώντας για τα της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως τον Αύγουστο έπεσαν σημαντικά οι ρυθμοί του εμβολιασμού όπως αναμενόταν και αυτό έχει επιπτώσεις ως προς τις νοσηλείες και τους θανάτους. «Η πιθανότητα όντας εμβολιασμένος να νοσήσεις και να πεθάνεις είναι απειροελάχιστη», είπε, τονίζοντας πως ο εμβολιασμός έχει βοηθήσει καθώς παρά την αύξηση των κρουσμάτων αυτή δεν αποτυπώνεται στο σύστημα Υγείας όπως γινόταν πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Είπε δε πως από το φθινόπωρο πρέπει να γίνει ακόμα μία προσπάθεια έτσι ώστε να πειστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Πριν τα τέλη Αυγούστου θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την πολιτική μας για τους κλειστούς χώρους από τον χειμώνα. Τα πρώτα δείγματα γραφής τα έχουμε δείξει, είπε.

Το διάβασα στο pronews.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Κ.Μητσοτάκης: Εμβολιαστείτε για να σωθούν τα δάση - «Οι αντιεμβολιαστές σπέρνουν τις θεωρίες για τις ανεμογεννήτριες»
Κ.Μητσοτάκης: Εμβολιαστείτε για να σωθούν τα δάση - «Οι αντιεμβολιαστές σπέρνουν τις θεωρίες για τις ανεμογεννήτριες»
Κ.Μητσοτάκης: Εμβολιαστείτε για να σωθούν τα δάση - «Οι αντιεμβολιαστές σπέρνουν τις θεωρίες για τις ανεμογεννήτριες»
https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2021/8/12/mitso_7.jpg?itok=vVS5Em1Y
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_946.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2021/08/blog-post_946.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content